Blog

06 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Ζήσε την πιο μαγική αλλαγή χρονιάς...στο στολίδι της Αυστρίας

685 comments 0 share
Πρωτοχρονιά στην Αυτοκρατορική Βιέννη
 
Η αίσθηση της απαλής κουβέρτας που σκεπάζει τα πόδια σου και η αχνιστή κούπα που αγκαλιάζουν οι παλάμες σου αποκαλύπτουν πως ο χειμώνας έχει έρθει και μαζί με αυτόν έχουν έρθει τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά. Σε όλους μας αρέσει να περνάμε τα Χριστούγεννα με την οικογένεια μας, αλλά τι γίνεται με την Πρωτοχρονιά; Εμείς ψάξαμε για εσάς τους πιο in προορισμούς και καταλήξαμε στον πιο μαγευτικό προορισμό για να μας βρεί ο καινούργιος χρόνος! Ποια άλλη θα μπορούσε να είναι πέρα από την πανέμορφη, λαμπερή και αυτοκρατορική Βιέννη; Το στολίδι της Αυστρίας λάμπει λιγάκι παραπανώ την Πρωτοχρονιά! Την περίοδο της πρωτοχρονιάς η Βιέννη αλλάζει,μεταμορφώνεται σε ένα ολοζώντανο γλέντι από άκρη σε άκρη της πόλης με αποκορύφωμα την αλλαγή χρονιάς όπου η νύχτα γίνεται μέρα με τα εκατοντάδες πυροτεχνήματα. Την τιμητική του έχει το Βάλς όπου στην κεντρική σκηνή της όπερας ανταμώνονται οι Αυστριακοί (και όχι μόνο) για να χορέψουν στους ρυθμούς του!

 
Ας δούμε λοιπόν 7 πράγματα τα οποία μας περιμένουν να τα επισκεφτούμε και να τα γευτούμε με λαχτάρα.
 
 
1.) Stephansplatz :  Η πλατεία του Αγίου Στεφάνου,  είναι το μέρος που ενώνει όλες τις γύρω περιοχές που μπορείς να ξεναγήσεις, ο δρόμος με τα εμπορικά καταστήματα και εστιατόρια και ο δρόμος που είναι ο πιο στολισμένος και λαμπερός.Το σημείο 0 της πόλης με την τεράστια Χριστουγεννιάτικη αγορά και την επιβλητικο ναό της Βιέννη που ο μεγάλος τρούλος ύψους 136μέτρων  φαίνεται απο όλα τη σημεία της πόλης:
 

2.)Το ιστορικό κέντρο: Το ιστορικό κέντρο της πόλης μεταμορφώνεται σε μία μεγάλη υπαίθρια γιορτή, ενώ τα γκαλά, τα κονσέρτα και τα Ball Rooms προσφέρουν σε ντόπιους και σε επισκέπτες μία αύρα αυτοκρατορικού μεγαλείου. Ο κόσμος μαζεύεται στην πλατεία μπροστά από την φωταγωγημένο Δημοτικό Μέγαρο και την επιβλητική εκκλήσια του Αγ.Στεφάνου, η οποία περικλείεται από πολλά σπιτάκια που πουλάνε hot dogs, punch και κουκλάκια-γουρουνάκια που φέρνουν τύχη.

 
 
 
3.) Η παλιά πόλη: Όλοι οι δρόμοι στην παλιά πόλη φιλοξενούν μουσικές σκηνές με live εμφανίσεις και DJ που παίζουν ΡΟΚ και DISCO. Με την αλλαγή του χρόνου, τα φαντασμαγορικά πυροτεχνήματα τραβούν τον κόσμο προς το Prater και τη Heldenplatz  όπου η μπύρα ρέει άφθονη, συναγωνιζόμενη την σαμπάνια.
 

 
 
4.) Παλάτι Belvedere: Στο Παλάτι Belvedere με φόντο αυτό το υπέροχο κτήριο, θα βρείτε ένα από τα Χριστουγεννιάτικα χωριά με πολλά σπιτάκια και πολλές δραστηριότητες για τα παιδιά. Αν θέλετε να ζήσετε τον ρομαντισμό μπορείτε να κάνετε μία βόλτα 
 
 
5.) Πλατεία Μαρίας Θηρεσίας : Όχι πολύ μακριά θα βρείτε και το Χριστουγεννιάτικο χωριό στην πλατεία Maria-Theresien-Platz. Εκεί θα βρείτε περίπου 70 πάγκους με παραδοσιακά  χειροτεχνήματα και άλλες πρωτότυπες ιδέες για δώρα. 
 
6.)Παλάτι Σενμπρουν:Το επιβλητικό παλάτι της Μαρίας Θηρεσίας με τα 1.441 δωμάτια και τους μεγάλους χώρους θα σας εντυπωσιάσει,σίγουρα αυτή η ξενάγηση πρέπει να συνδιαστεί με τους τεράστιους κήπους του παλατιού αλλά και με τον μεγάλο ζωοολογικό κήπο που βρίσκεται στο ίδιο συγκρότημα 
 
 
7.)  Τέλος δεν πρέπει να παραλήψεις το διάσημο πάρκο Prater οπου απο την ψηλή Ρόδα έχεις πανοραμική θέα όλης της πόλης και κάτω δεπσόζει μια μεγάλη Χριστουγεννιάτικη αγορά 
 
 
Και όπως λένε και στην Βιέννη: Guads neis joa!  (Καλή Χρονιά!!!)

Δειτε ΕΔΩ την εκδρομή για μια μαγική Πρωτοχρονιά στην Βιέννη