Blog

20 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019

10 Tips για την Χριστουγεννιάτικη Βιέννη!!!

1 comments 0 share
Η Βιέννη από τις πιο must χριστουγεννιάτικες πρωτεύουσες σε περιμένει φέτος τα Χριστούγεννα να την εξερευνήσεις.Σου έχουμε τα κατάλληλα tips για να μπορέσεις να απολαύσεις την πανέμορφη πρωτεύουσα της Αυστρίας 


1.Ναός του Αγιού Στεφάνου

Θα τον συναντήσετε στην καρδιά του Ιστορικού Κέντρου της Βιέννης στην βόλτα σου στη Βιέννη θα ''πέσεις'' πάνω του αρκετές φορές και αποτελεί ένα ορόσημο της αρχοντικής Βιέννης μιας και πρόκειται για ένα σπουδαίο κτίσμα μεσαιωνικής αρχιτεκτονικής. Αξίζει να γνωρίζετε πως χτίστηκε το 1147 και για αρκετά χρόνια υπήρξε το υψηλότερο κτίριο της Ευρώπης, με ύψος που φθάνει τα 137 μέτρα!Ταυτόχρονα θα γνωρίσετε την stephansplatz την πλατεία του Αγ.Στεφάνου που είναι το κεντρικό σημείο της πόλης. Κατα μήκος της πλατείας και στα στενά της εκτείνονται :Παραδοσιακά Καφέ Εστιατόρια,εμπορικά καταστήματα μέχρι και casino!!!



2.Μουσεία
 

Η όμορφη εμμονή με την πριγκίπισσα Σίσσυ αποτυπώνεται σχεδόν σε κάθε εικόνα που θα αντικρίζετε στην Βιέννη. Μια πόλη όμως με τόσο βαθιά royal παράδοση προσφέρει και επιπλέον αφορμές για επισκέψεις σε παραμυθένιους τόπους του παρελθόντος. Στις σημειώσεις μας κρατάμε:

Το Hofburg όπου που περνούσε τις ώρες του ο αυτοκράτωρ Φραγκίσκος-Ιωσήφ παίρνοντας αποφάσεις για το μέλλον της τότε Αυστρο-Ουγγαρίας και που η Σίσσυ δοκίμαζε νέα φορέματα. Με ξεχωριστό εισιτήριο αξίζει να ρίξετε μία ματιά στις ξεχωριστές συλλογές από τις πορσελάνες και τα πολύτιμα ασημικά του παλατιού, ενώ στο ίδιο κτίριο στεγάζεται και η Εθνική Βιβλιοθήκη της Βιέννης.

Schönbrunn: Η Σίσσυ είναι και πάλι πρωταγωνίστρια, αυτή τη φορά εκτός του κέντρου πόλης, στο θερινό της ανάκτορο στο οποίο αυτή την περίοδο στεγάζεται μία από τις πιο ατμοσφαιρικές χριστουγεννιάτικες αγορές της Βιέννης.

Belvedere: Το συγκεκριμένο πρώην ανάκτορο είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την επίσκεψή σας στη Βιέννη. Βρίσκεται ελάχιστα έξω από το κέντρο της και στεγάζει πολύτιμα έργα τέχνης και μοναδικούς πίνακες ζωγραφικής, ενώ επιπλέον σου δίνει και τη δυνατότητα να δεις από κοντά αυθεντικά έργα των Κλιμτ, Κοκόσκα και Σίλε.



3.Ζωολογικό Κήπος

Εφόσον θα επισκεφτείς το παλάτι της Σίσυ επιβλέπεται να κάνεις μια βόλτα στον παλαιότερο ζωολογικό κήπο του κόσμου Ο λόγος για τον Schoenbrunn Zoo, ο οποίος μετρά 260 χρόνια ζωής και που παραμένει ανοιχτός 365 μέρες το χρόνο! Μια ωραία αφορμή για επισκέψεις με τα παιδιά αλλά και μια ευχάριστη βόλτα για όλους.(Θα εντυπωσιαστεις με του πιγκουίνους τα πάντα και τα φλαμίνγκο)


4.Όπερα,το στολίδι της Βιέννης

Το επιβλητικό κτήριο της όπερας θα σε εντυπωσιάσεις κατευθείαν βρίσκεται στο κέντρο μόλις 500 μέτρα απο την πλατεάι του Αγ.Στεφάνου
Δεν είναι μόνο το εξαιρετικής αρχιτεκτονικής κτίριο της Όπερας της Βιέννης αυτό που σου σε παρακινεί να αφιερώσεις ένα από τα βράδια σου εδώ. Είναι κυρίως το πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων που περιλαμβάνει αλλά και το γεγονός ότι η Βιέννη είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την κλασική
μουσική.Σου συμβουλεύουμε εάν σε ενδιαφέρει να παρακολουθήσεις κάποιο θέαμα στις γιορτές να κλείσεις τα εισιτήρια της παράστασης σου αρκετά νωρίς καθώς η προσέλευση είναι μεγάλη ιδίως την περίοδο των εορτών!



5.Tα καφέ της Βιέννης...τα ομορφότερα του κόσμου!!

Η πλειοψηφία των καφέ της πόλης μετρούν περισσότερο από έναν αιώνα ζωής ενώ στους χώρους τους εκτός από ένα κομψό περιβάλλον θα δοκιμάσετε και τρομερή παραδοσιακή κουζίνα και φυσικά θα απολαύσετε μια αχνιστή Βιεννέζικη σοκολάτα. Κράτα σημειώσεις για να μην πηγαίνεις ψάχνοντας:

Στο cafe Pruckel δίνουν ραντεβού οι λάτρεις του ρετρό μιας και το ντεκόρ είναι εμπνευσμένο από τα 50's. Το Sperl είναι ένα από τα πιο φημισμένα καφέ της πόλης και πάντα φιλοξενεί έναν κομψό πιανίστα που πλαισιώνει μουσικά την παραμονή μας σε ένα κτίριο που μας μεταφέρει πίσω στο 1880 όταν και εγκαινιάστηκε.

Το Central αποτελεί τον “θρύλο” των καφέ της περιοχής. Εδώ θα ακούσεις επίσης live πιάνο. Το Drechsler βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το flea market που αν έχεις χρόνο αξίζει επίσης να επισκεφτείς. Δεν είναι τόσο παλίό (άνοιξε το 2006) ωστόσο αποτελεί μία από τις συχνότερες επιλογές των ντόπιων και επίσης προσφέρει καταπληκτικό φαγητό σε προσιτές τιμές.

Το Cafe Weimar φημίζεται για τις μουσικές του προτάσεις που κυμαίνονται από κλασική ως και τζαζ. Για... ευρηματικές συνταγές στον καφέ επέλεξε το Hofburg στο οποίο θα απολαύσεις Sisi Kafe (με αφρόγαλο) Maria Theresia (με μόκα και Cointreau) σε συνδυασμό με σπιτικές τάρτες και προϊόντα φούρνου από τον ομώνυμο φούρνο της οικογένειας των ιδιοκτητών




6.Φαγητό και ποτό

Στην Βιέννη επιβάλετέ να δοκιμάσεις αυθεντικό βιεννέζικο σνίτσελ (το οποίο πραγματικά είναι τεράστιο) Rindgulasch. Από τα παραδοσιακά πιάτα της Βιέννης.μοιάζει με το δικό μας κοκκινιστό από γλυκά θα δοκιμάσεις το αυθεντικό γλυκό της πόλης την μηλόπιτα ή αλλιώς strudell και εννοείται ότι θα πιεις κόκκινο Αυστριακό κρασί αλλά και σοκολάτα βιενουά!!

 
7.Night life

Η πρωτεύουσα της μουσικής δεν θα μπορούσε να περιορίζεται μόνο σε ένα κλασικό ρεπερτόριο. Αντίθετα, τακτικά διοργανώνονται σπουδαία φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής που συγκεντρώνουν τα βλέμματα των παγκόσμιων εραστών του είδους ενώ υπάρχουν και πολλά μπαρ στα οποία η διασκέδαση είναι έντονη μέχρι πολύ αργά το βράδυ.

Επικεντρώσου στην περιοχή γύρω από την λεωφόρο Gumpendorfer, ανάμεσα στα Museum Quarter και τo flea market και επέλεξε τα δημοφιλή If Dogs run Free και Phil, το club του εστιατορίου Ra' Mienm το εξωτικό εστιατόριο Shanghai Tan που μεταμορφώνεται αργά το βράδυ στο ναό των clubber και το Joanelli για ένα πιο χαλαρό ποτό.

Λίγο πιο μακριά βρίσκονται και το club Futuregarden που φιλοξενεί πάντα δυνατά Dj set και το Loos Bar που είναι ένα από τα πιο φημισμένα για τα πρώτα ποτά στη Βιέννη.



8.Prater: Η Βιέννη από ψηλά

Μετά από τόσες επισκέψεις σε μουσεία και βόλτες στην πόλη, ήρθε η ώρα για διασκέδαση! Ο λόγος για το Prater, το μεγαλύτερο ψυχαγωγικό πάρκο της πόλης με την περίφημη ρόδα, που βρίσκεται σε απόσταση 200 μέτρων από τη γη και που σας επιτρέπει να δείτε τη Βιέννη από μία άλλη, εντυπωσιακή οπτική.Στις γιορτές όπως και σε όλες τις πλατείες και στα μνημεία στήνονται χριστουγεννιάτικες αγορές με μουσικές παραδοσιακά προϊόντα χειροτεχνίες εδέσματα σοκολάτες και φαγητά


9.luxury shopping

Στο ιστορικό κέντρο της πόλης θα συναντήσεις το “Golden Quarter” το οποίο περιλαμβάνει 11.500 τμ γεμάτα αφορμές για luxury shopping στα μεγαλύτερα brand του κόσμου και ταυτόχρονο sightseeing σε ορισμένα από τα ομορφότερα αξιοθέατα της πόλης



10.Διάφορα Tips

  • Για τις μετακινήσεις σας στε μέσα μεταφοράς χρησιμοποιείτε το ίδιο εισιτήριο.
  • Το εστιατόριο Holy Moly στο κανάλι του Δούναβη θεωρείται ένα από τα καλύτερα της Βιέννης.
  • Κατά μήκος του Δούναβη η βόλτα είναι υπέροχη μιας και όλος ο τοίχος του είναι βαμμένος με όμορφα γκράφιτι και έντονα χρώματα.
  • Το παραδοσιακό γλυκό της Βιέννη είναι η τάρτα Sacher. Την πιο ζουμερή θα βρείτε στο Cafe Sperl και μία από τις πιο νόστιμες στο ξενοδοχείο Sacher. Στο δεύτερο μπορείτε να κάνετε ακόμη και σπα με θεραπείες εμπνευσμένες από την συνταγή της.
  • Το καλύτερο στρούντελ μήλου της Βιέννης θα το βρείτε στο Residenz cafe. Στο υπόγειό του υπάρχει και φούρνος ενώ αν θέλετε μπορείτε να παρακολουθήσετε πώς το φτιάχνουν και στο τέλος να πάρετε και τη συνταγή!
  • Τα “Heurigen” είναι οι ταβέρνες της Βιέννης και επιλέγονται κυρίως από το οινόφιλο κοινό. Βρίσκονται έξω από το ιστορικό κέντρο, ιδιοκτήτες τους είναι κυρίως οινοποιοί της περιοχής και λειτουργούν καθημερινά προσφέροντας στο κοινό τα κρασιά τους σε συνδυασμό με φαγητό.
  • Η Naschmarkt είναι ουσιαστικά η “λαϊκή” αγορά της Βιέννης. Εδώ θα βρείτε ωστόσο κάθε λογής λιχουδιά από κάθε πιθανή γωνιά του κόσμου. Κάθε Σάββατο πρωί, δίπλα της στήνεται και ένα όμορφο flea market και έτσι αν έχετε χρόνο εδώ θα βρείτε δεκάδες θησαυρούς. Η Naschmarkt λειτουργεί καθημερινά εκτός από τις Κυριακές. 
  • Μπορεί οι τουριστικές συνήθειες και τα σουβενίρ να μην σας ταιριάζουν, όμως από τη Βιέννη αξίζει να επιστρέψετε με μία γυάλινη χιονόμπαλα. Άλλωστε βρίσκεστε στην πόλη που τις εφηύρε!
  • Η βόλτα με την άμαξα είναι κάτι που ίσως σας ενδιαφέρει να κάνετε για να βιώσετε μία ρομαντική πλευρά της πόλης. Θα σας κοστίσει 80 ευρώ για μια βόλτα 40 λεπτών.
  • Στο τουριστικό περίπτερο που θα βρείτε στο μουσείο Albertina θα έρθετε για να ζητήσετε πληροφορίες για τους χορούς που τρέχουν ειδικά αυτή την περίοδο σε διάφορα σημεία της πόλης. Λειτουργεί καθημερινά 9:00 με 19:00. 
  • Στις περισσότερες χριστουγεννιάτικες αγορές της Βιέννης θα δείτε στους πάγκους μπισκότα. Ονομάζονται Lyoner και είναι παραδοσιακές συνταγές φτιαγμένες με μπόλικη βανίλια! Επίσης θα λιγουρευτείτε τα Schaumbecker (μους μαρέγκας σε χωνάκι με επικάλυψη σοκολάτας) αλλά και τα στικ με διάφορα φρούτα καλυμμένα επίσης με σοκολάτα γάλακτος ή υγείας. Οι λάτρεις του αλμυρού δεν θα πουν όχι στα hot dog αλλά και στην παραδοσιακή συνταγή του ofenkartoffel, δηλαδή της ψητής πατάτας με sour cream, τυρί, κρεμμύδι και μπέικον.
  • Η Maria Hifferstrasse θεωρείται η Oxford Street της Βιέννης. Με απλά λόγια ο πιο εμπορικός δρόμος όλης της Αυστρίας.
  • Αν θέλετε να φέρετε κάτι πίσω μαζί σας, επιλέξτε τις σοκολάτες Manner που κυκλοφορούν σε διάφορες γεύσεις ή ακόμη και τις προτάσεις τους σε γκοφρέτες
Δείτε ΕΔΩ όλες τις εκδρομές για Βουδαπέστη