Blog

28 ΜΑΪΟΥ 2019

10 Πράγματα να δεις και να κάνεις στην ... Αλόννησο

0 comments 0 share
  • Μερικές από τις must visit παραλίες είναι τα Γυάλια, το Κοκκινόκαστρο, η Μηλιά και ο Λεφτός Γυαλός όλες παραλίες σπάνιας ομορφιάς.Οι περισσότερες παραλίες της Αλοννήσου είναι βοτσαλωτές !
  • Επισκέψου τη Χώρα. Η Χώρα της Αλοννήσου είναι από τις ποίο όμορφες. Έχεις τόσα πολλά να δεις αλλά και να περιηγηθείς στα στενά της και μέσα στο κάστρο να κάτσεις στα παγκάκια και να αγναντεύεις την θέα στο Αιγαίο (ένα πετύχεις καθαρό ουρανό στο βάθος μπορείς να δεις την Σκύρο!)
  • Επισκέψου το Μουσείο στην Αλόννησο που βρίσκεται στο λιμάνι του νησιού (το Πατητήρι)Τα αντικείμενα από τα πειρατικά πλοία είναι εντυπωσιακά.
  • 4.Για το φαΐ μην ανησυχείς,αν θες να φας θαλασσινά στην Αλόννησο δύο πολύ καλοί προορισμοί είναι ο οικισμός Καλαμάκια και η Στενή Βάλα. Είναι στο βόρειο τμήμα της Αλοννήσου,ταβέρνες με νόστιμο φαγητό δίπλα στη θάλασσα.
  • 5.Sunset spot στην Αλόννησο? Τότε θα πας πάλι στη Χώρα, όμορφα χρώματα, όμορφη θέα. Το βράδυ επίσης μπορείς να το συνδιάσεις μένοντας στη Χώρα για φαγητό
  • 6.Αν θέλεις μια πιο βαθιά εξερεύνηση τότε δοκίμασε να κάνεις καταδύσεις στο πλούσιο βυθό της Αλοννήσου.  Τα βαθιά κρυστάλλινα νερά που σφύζουν από θαλάσσια ζωή μεταξύ αυτών 300 είδη ψαριών, δελφινιών και κοραλλιών όπως το ροζ κοράλλι κάνουν την Αλόννησο ένα ιδανικό προορισμό για καταδύσεις. Στην περιοχή έχουν βρεθεί μέχρι σήμερα 8 αρχαία και μεσαιωνικά ναυάγια και πάνω από 30 σύγχρονα. Αν δεν θέλεις καταδύσεις τότε δοκίμασε πεζοπορία, υπάρχουν πολλές πεζοπορικές διαδρομές και μονοπάτια και σε ένα μεγάλο μέρος του νησιού
  • Όπως στα περισσότερα νησία έτσι και στην Αλόννησο θα βρείτε καραβάκια που οργανώνουν θαλάσσιες εκδρομές κυρίως προς το θαλάσσιο πάρκο Αλοννήσου αλλά και σε άλλους προορισμούς όπως το γύρο της Αλοννήσου
  • Αν θέλεις νυχτερινή ζωή θα καταλήξεις στην Χώρα, Ανηφορίστε τον κεντρικό πεζόδρομο στη Χώρα από εκεί που σας αφήνει το λεωφορείο και στο τέλος του ανάμεσα από την εκκλησία του Χριστού και του Αγ. Αθανασίου θα βρείτε cafe-bar με τραπεζάκια έξω στην πλατεία που προσφερουν το ποτό σας σε έναν όμορφο χώρο.
  • Μετακίνηση μέσα στο νησί. Αν έχεις το δικό σου αυτοκίνητο και θέλεις να κάνεις μία μεγάλη διαδρομή δοκίμασε να πας προς το Γέρακα που είναι στο βόρειο τμήμα στην Αλόννησο. Στο δρόμο προς Γέρακα θα βρείτε και πολλές ταμπέλες από πεζοπορικές διαδρομές με τη διασημότερη αυτών να ειναι προς το Καστανόρεμα. Το φαράγγι ξεκινά από μία τοποθεσία που ονομάζεται Καστανιά σαν μια μικρή στενή κοίτη ποταμού αλλά σύντομα μετατρέπεται σε ένα φιδωτό φαράγγι που χαράζει το τοπίο βαθιά ανάμεσα σε απότομους γκρεμούς και βράχους.
  • Για πιο εναλλακτικές βόλτες αν έχετε στη διάθεση σας περισσότερες μέρες μπορείτε να επισκεφθείτε την Κυρα Παναγιά που βρίσκεται βόρεια της Αλοννήσου, το νησάκι Περιστέρα που βρίσκεται απέναντι από την Αλόννησο αλλά και εντός της Αλοννήσου την παραλία Βύθισμα που αποτελεί παραλία γυμνηστών.!!!


Δειτε ΕΔΩ τον τιμοκατάλογο Αλοννήσου και μην χάνεις ούτε ένα λέπτο μακρυά απο τον παράδεισο του νησιού !!