Blog

28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021

Χρήσιμες πληροφορίες για την κρουαζιέρα

0 comments 0 share
Το Celestyal Olympia έχει 214,88μ. μήκος και 28,4μ. πλάτος. Διαθέτει 10 καταστρώματα και μπορεί να φιλοξενήσει έως και 1664 επιβάτες.
 
Ποια είναι η ηλεκτρική τάση πάνω στα πλοία ?

Στο Celestyal Olympia είναι 110-220V AC.

Υπάρχουν παράθυρα που ανοίγουν στις καμπίνες ?

Όχι, δεν υπάρχουν παράθυρα που να ανοίγουν. Μόνο οι σουίτες με μπαλκόνι είναι εξοπλισμένες με “μπαλκονόπορτες” που ανοίγουν από μέσα.

Σε ποιες γλώσσες μπορώ να επικοινωνήσω με το προσωπικό πάνω στα πλοία ?

Πάνω στα πλοία μας ομιλούνται κατά μέσο όρο 8 γλώσσες. Είμαστε βέβαιοι ότι αναμεσά τους θα βρείτε τη γλώσσα με την οποία θα μπορείτε να επικοινωνήσετε με άνεση.

Επιτρέπεται το κάπνισμα πάνω στα πλοία ?

Το κάπνισμα απαγορεύεται σε όλους τους κλειστούς χώρους του πλοίου, συμπεριλαμβανομένης και της καμπίνας σας. Μπορείτε να καπνίσετε έξω στα καταστρώματα εφόσον διατίθενται σταχτοδοχεία και δεν υπάρχει απαγορευτική σήμανση (μην πετάτε τσιγάρα και αποτσίγαρα στη θάλασσα).

Τί περιλαμβάνει το Πακέτο Απεριόριστης Κατανάλωσης Ποτών και πού μπορώ να το χρησιμοποιήσω ?

Το Πακέτο Απεριόριστης Κατανάλωσης Ποτών αφορά σε προσωπική κατανάλωση σε οποιοδήποτε από τα μπαρ, lounges και εστιατόρια είναι σε λειτουργία.

Επιτρέπεται να έχω μαζί μου αλκοολούχα ποτά στο πλοίο ?

Εάν έχετε αγοράσει αλκοολούχα ποτά από τα καταστήματά μας ή κατά τη διάρκεια κάποιας εκδρομής, παρακαλούμε όπως βεβαιωθείτε ότι τα πήρατε μαζί πριν από την αποβίβαση. Σουβενίρ όπως μαχαίρια ή/και άλλα παρόμοια αιχμηρά αντικείμενα τα οποία πιθανόν να έχουν φυλαχθεί προσωρινά κατά τη διάρκεια της επιβίβασης σας από την Ασφάλεια Λιμένος, θα πρέπει να τα παραλάβετε από τους Αξιωματικούς Ασφάλειας στην σκάλα επιβίβασης του πλοίου πριν την τελική σας αποβίβαση.

Ποιο είναι το κατώτατο ηλικιακό όριο για κατανάλωση αλκοόλ στο πλοίο ?

Η κατανάλωση αλκοόλ επιτρέπεται μόνο σε άτομα που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος ηλικίας.

Το νερό της βρύσης είναι πόσιμο πάνω στο πλοίο ?

Ναι, το νερό της βρύσης στο πλοίο είναι ασφαλές και μπορείτε να πιείτε αν θέλετε.

Τι είδους αντικείμενα δεν επιτρέπονται στο πλοίο ?

Όπλα και μαχαίρια κάθε τύπου καθώς και επικίνδυνα αντικείμενα.

Υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των αποσκευών ?

Όχι, δεν υπάρχει περιορισμός στις αποσκευές. Ωστόσο, σας προτείνουμε να μην ταξιδέψετε με ογκώδεις αποσκευές μεγάλου βάρους εξαιτίας του περιορισμένου αποθηκευτικού χώρου στην καμπίνα σας.

Υπάρχουν ενδυματολογικοί κανόνες πάνω στο πλοίο ?

Για την ασφάλεια και την άνεσή σας στο πλοίο, προτείνουμε αθλητικά ή παπούτσια με χαμηλό τακούνι. Αυτοί οι τύποι υποδημάτων προσφέρονται για άνετο περπάτημα στα εξωτερικά καταστρώματα και στα κλιμακοστάσια.
Στις επταήμερες και άνω κρουαζιέρες μας διοργανώνουμε μία επίσημη νυχτερινή εκδήλωση (Gala Night) και ένα cocktail party με οικοδεσπότη τον Πλοίαρχο του πλοίου για να τιμήσουμε τους επιβάτες μας. Σε αυτές τις εκδηλώσεις, παρακαλείστε όπως παρευρίσκεστε με επίσημη ενδυμασία: βραδινό φόρεμα ή κάτι ανάλογο για τις κυρίες, σακάκι και γραβάτα για τους κυρίους.
 
Υπάρχει ιατρείο στο πλοίο ?

Διαθέτουμε ένα άριστα εξοπλισμένο ιατρείο, γιατρό και νοσοκόμα, οι οποίοι μπορούν να παράσχουν τις πρώτες βοήθειες όσο βρίσκεστε εν πλω. Εκτός από τις περιπτώσεις επειγόντων περιστατικών, μπορείτε να προγραμματίσετε οποιαδήποτε στιγμή κατά τη διάρκεια της κρουαζιέρας ένα ραντεβού με το γιατρό του πλοίου. Εάν χρειαστείτε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη όσο είστε εν πλω, ο προσωπικός σας λογαριασμός θα χρεωθεί αναλόγως. Μόνο μέσω ταξιδιωτικής ασφάλισης, μπορείτε να καλύψετε τα ιατρικά έξοδα του πλοίου. Σημειώστε ότι θα σας προμηθεύσουμε με την αντίστοιχη απόδειξη που μπορεί να υποβληθεί σαν δικαιολογητικό.

Οι καμπίνες διαθέτουν θυρίδες χρηματοκιβωτίων για τη φύλαξη τιμαλφών ?

Όλες οι καμπίνες είναι εξοπλισμένες με θυρίδες χρηματοκιβωτίων όπου μπορείτε να φυλάξετε τα τιμαλφή σας.
 

Η Καμπίνα

Κάθε μία από τις καμπίνες μας έχει το δικό της ικανό «δίδυμο», υπεύθυνο για τον ημερήσιο καθαρισμό, την απολύμανση και τη γενικότερη άνεση και λειτουργία της καμπίνας σας. Ο φροντιστής και ο βοηθός φροντιστή θα βρίσκονται στις υπηρεσίες σας καθόλη τη διάρκεια της κρουαζιέρας για να σας εξυπηρετήσουν και να απαντήσουν σε όλες τις απορίες σας. Όλα τα μέλη του πληρώματός μας είναι επιφορτισμένα με την προσωπική σας εξυπηρέτηση και αφοσιωμένα στο να σας την παράσχουν με τον πιο ευχάριστο, διακριτικό, ευγενικό και επαγγελματικό τρόπο – ακριβώς όπως σε ένα καλό ξενοδοχείο. Αξιωματικοί και προσωπικό διακρίνονται για την εμπειρία τους και το ζήλο που επιδεικνύουν στη δουλειά τους.

Ημερήσιο Πρόγραμμα

Το ημερήσιο πρόγραμμα της επόμενης ημέρας διανέμεται στην καμπίνα σας κάθε απόγευμα. Αυτό περιέχει μια λίστα με λεπτομερείς πληροφορίες για όλες τις εκδηλώσεις και τις δραστηριότητες της ημέρας πάνω στο πλοίο, τις ώρες άφιξης και αναχώρησης στους εκάστοτε προορισμούς, τα χρονοδιαγράμματα των εκδρομών στη στεριά, τις ώρες εστίασης, τις εκδηλώσεις ή τα αφιερώματα, τα ωράρια λειτουργίας των καταστημάτων μας, του γυμναστηρίου, του spa, του κομμωτηρίου, του club και του καζίνο. Επιπλέον, το ημερήσιο πρόγραμμα θα σας ενημερώνει για το βραδινό dress code και οποιαδήποτε άλλη πληροφορία χρειάζεστε ώστε η κρουαζιέρα σας να είναι όσο το δυνατόν πιο ευχάριστη και ενδιαφέρουσα.

Πρωινό, Γεύμα και Δείπνο

Τα πακέτα μας περιλαμβάνουν τρία ολοκληρωμένα και απολύτως ισορροπημένα γεύματα κάθε μέρα, είτε αλά καρτ είτε σε μπουφέ. Το πρωινό είναι διεθνές με μια ελληνική πινελιά και περιλαμβάνει φρεσκοψημένα rolls, muffins και δανέζικα ψωμάκια. Στο γεύμα και το δείπνο, μπορείτε να διαλέξετε από τη λαχταριστή ποικιλία μας από δεκάδες ορεκτικά, φρέσκες σαλάτες και σούπες που ετοιμάζονται πάνω στο πλοίο και παραδοσιακά ελληνικά πιάτα — όλα φτιαγμένα για την δική σας απόλαυση – μαζί με ελληνικά αρτοποιήματα, γλυκά, πλουσιοπάροχα παγωτά, τυριά και φρέσκα φρούτα. Όλα μας τα γεύματα είναι απολαυστικά και χορταστικά. Σκοπός μας είναι να σας ταξιδέψουμε, εσάς και τους φίλους σας, στα άδυτα της ελληνικής γαστρονομίας, με υγιεινά μεσογειακά γεύματα, φτιαγμένα για να ικανοποιήσουν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.

Πισίνες

Οι πισίνες των πλοίων μας είναι το ιδανικό μέρος για μία δροσιστική βουτιά ή για στιγμές χαλάρωσης στις ξαπλώστρες μας με ένα απολαυστικό cocktail ανά χείρας. Απλώς πάρτε την πετσέτα πισίνας που θα βρείτε στην καμπίνα σας και ανεβείτε στο κατάστρωμα. Και αν κάνετε και μια βόλτα κοντά στην κουπαστή, μπορεί να δείτε ένα κοπάδι δελφινιών να ακολουθεί το πλοίο ή απλώς να χαζέψετε τα βαθυγάλαζα νερά του Αιγαίου. Διαθέτουμε επίσης και μια μικρότερη και πιο ρηχή πισίνα για τους μικρούς επιβάτες της κρουαζιέρας μας (το μέγεθος και ο αριθμός των πισίνων διαφέρει από πλοίο σε πλοίο).

Γυμναστήρια και Τζακούζι

Αν θέλετε να κρατηθείτε σε φόρμα όσο απολαμβάνετε την κρουαζιέρα σας, μη διστάσετε να επισκεφτείτε τα πλήρως εξοπλισμένα γυμναστήρια των πλοίων μας (θα σας δοθούν πετσέτες). Επιπλέον, διαθέτουμε τζακούζι για να αποβάλετε το άγχος μετά την προπόνησή σας ή αν απλώς θέλετε να χαλαρώσετε και να απολαύσετε μια υδροθεραπεία (το μέγεθος του κάθε γυμναστηρίου και οι διαθέσιμες παροχές διαφέρουν από πλοίο σε πλοίο).

Νυχτερινή Διασκέδαση

Φέρνουμε πάνω στο πλοίο τη μαγεία της αυθεντικής ταβέρνας: αποκλείεται να αντισταθείτε στο γλυκό κάλεσμα του μπουζουκιού και σας εγγυούμαστε ότι πολύ σύντομα θα βρεθείτε στην πίστα μας χορεύοντας το συρτάκι από το Ζορμπά μαζί με άλλους 100 νέους φίλους σας! Εάν δεν είστε πολύ σίγουροι για τις χορευτικές σας ικανότητες φροντίστε να παρακολουθήσετε ένα από τα μαθήματα ελληνικών χορών κατά τη διάρκεια της ημέρας. Επίσης μπορείτε να παρακολουθήσετε κονσέρτα κλασικής μουσικής, να χορέψετε στη ντίσκο, να τραγουδήσετε καραόκε, ή να πάρετε μέρος σε χορογραφίες και talent shows. Η μουσική ξεχειλίζει σε κάθε γωνιά! Σε όλα μας τα πλοία θα βρείτε και από ένα club με σύστημα ήχου υψηλής ποιότητας και επαγγελματικό φωτισμό. Απολαύστε ένα ποτό και λικνιστείτε στο ρυθμό των DJ, με σύγχρονα ελληνικά και ξένα κομμάτια.

Ψυχαγωγία εν Πλω

Η Celestyal Cruises είναι γνωστή για τη φανταστική ψυχαγωγία που προσφέρει πάνω στα πλοία της: μπίνγκο, μαθήματα μαγειρικής και χορού, προγράμματα γυμναστικής, παιχνίδια, χειροτεχνίες, μαθήματα ξένων γλωσσών, διαλέξεις πάνω σε ιστορικά και αρχαιολογικά θέματα, συναυλίες, αθλητικά τουρνουά και παιχνίδια γνώσεων. Υπάρχει πάντα μια δραστηριότητα για όλους πάνω στο πλοίο, από τα παιδιά μέχρι τους μεγαλύτερους. Γεμίζουμε το πρόγραμμα κάθε ημέρας με ασταμάτητη διασκέδαση. Οι δραστηριότητές μας είναι ένας υπέροχος τρόπος για να περάσετε χρόνο με τους αγαπημένους σας ή να γνωρίσετε τους υπόλοιπους επιβάτες. Αυτές ξεκινούν από νωρίς το πρωί, αμέσως μόλις ξυπνήσετε, και συνεχίζουν μέχρι το απόγευμα. Πάντα θα βρίσκετε κάτι που να σας αρέσει, ακόμα κι αν το μόνο που θέλετε είναι να παίξετε μια παρτίδα τάβλι με ένα αγαπημένο σας πρόσωπο (διαθέτουμε επίσης σκάκι, ντάμα και άλλα επιτραπέζια παιχνίδια).

Επίσημο Δείπνο

Στις επταήμερες και άνω κρουαζιέρες μας διοργανώνουμε μία επίσημη νυχτερινή εκδήλωση (Gala Night) και ένα cocktail party με οικοδεσπότη τον Καπετάνιο του πλοίου για να τιμήσουμε τους επιβάτες μας. Σε αυτές τις εκδηλώσεις, παρακαλείστε να παρευρεθείτε με επίσημη ενδυμασία: νυχτερινό φόρεμα για τις κυρίες, σακάκι και γραβάτα για τους κυρίους.

Επιβίβαση

Τα έχετε ετοιμάσει όλα για να επιβιβαστείτε στην κρουαζιέρα σας με την Celestyal Cruises; Σας έχουμε ετοιμάσει μια μικρή λίστα για να ελέγξετε πριν φύγετε από το σπίτι σας:
  • Θα πρέπει να έχετε πακετάρει όλα τα προσωπικά σας αντικείμενα και τα ρούχα σας.
  • Το διαβατήριό σας ή/και η ταυτότητά σας, το εισιτήριό σας, η φαρμακευτική σας αγωγή, τα μετρητά και τα τιμαλφή σας θα πρέπει να φυλάσσονται στην χειραποσκευή σας.
  • Οι βαλίτσες σας θα πρέπει να είναι κλειδωμένες και να αναφέρουν με καθαρά γράμματα το ονοματεπώνυμό σας στις ταμπέλες τους.
  • Θα πρέπει να έχετε προνοήσει για ταξί ή άλλο μέσο μεταφοράς ώστε να φτάσετε στο λιμάνι το λιγότερο δύο ώρες πριν την αναχώρηση του πλοίου.

Διαδικασία

Η Διαδικασία επιβίβασης για τις αναχωρήσεις του Celestyal Olympia πραγματοποιείται μεταξύ 08.30 και 10.30.

Οι επιβάτες που δεν βρίσκονται στο check in ½ ώρα πριν την αναχώρηση θα θεωρούνται απόντες και δεν θα μπορούν να πάρουν τα χρήματά τους πίσω.
Οφείλετε να επιδείξετε το διαβατήριο και/ή την ταυτότητά σας καθώς και το εισιτήριό σας κατά το check in. Σε περίπτωση που δεν έχει εκδοθεί το εισιτήριό σας και δεν το έχετε μαζί σας θα μπορείτε να το παραλάβετε από το κιόσκι κατά το check in.
Κατά τη διάρκεια του check in θα παραλάβετε την κάρτα επιβίβασης, την οποία και μπορείτε να χρησιμοποιείτε σαν χρεωστική κάρτα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας. Με αυτήν την κάρτα μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε οπουδήποτε πάνω στο πλοίο, εκτός του καζίνο.
Για λόγους ασφαλείας και για λόγους επίσπευσης των διαδικασιών επιβίβασης και αποβίβασης σε κάθε λιμάνι, η ταυτότητα ή το διαβατήριο σας θα φυλάσσονται από το λογιστήριο από τη στιγμή που θα κάνετε check-in στο σταθμό επιβίβασης.

Σημαντικές υπενθυμίσεις

  • Σιγουρευτείτε ότι έχετε μαζί σας το διαβατήριο και/ή το εισιτήριό σας, φάρμακα, πολύτιμα αντικείμενα, τα γυαλιά σας και ότι άλλο χρειάζεστε απαραίτητα στην χειραποσκευή σας
  • Παρακαλούμε διαβάστε τους «Όρους Μεταφοράς» – προτείνουμε να εκτυπώσετε ένα αντίτυπο και να το έχετε μαζί σας.
  • Οι πληροφορίες πάνω στην ταμπέλα της βαλίτσας σας οφείλουν να είναι ακριβείς και ευανάγνωστες
  • Για λόγους ασφαλείας, η είσοδος απαγορεύεται στους επισκέπτες.
  • Τα κατοικίδια απαγορεύονται

Αποσκευές και τιμαλφή

Το check-in πραγματοποιείται στο σταθμό επιβίβασης της κρουαζιέρας. Μετά το check-in θα τοποθετήσουμε στις βαλίτσες σας μια ένδειξη με τον αριθμό της καμπίνας σας (αν δεν υπάρχει ήδη) και θα τις μεταφέρουμε ακριβώς έξω από την πόρτα της καμπίνας σας (παρακαλούμε περιμένετε ένα διάστημα όχι μεγαλύτερο των δύο ωρών από τη στιγμή του check-in μέχρι να μεταφερθούν οι αποσκευές σας στην πόρτα της καμπίνας σας). Αν οι αποσκευές σας δεν βρίσκονται στην πόρτα της καμπίνας σας μέχρι εκείνη την ώρα, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με την Reception. Παρακαλείσθε να φυλάσσετε όλα τα ταξιδιωτικά έγγραφα και τα τιμαλφή σας στη χειραποσκευή σας και αν είναι δυνατόν, να έχετε ασφαλίσει όλες σας τις βαλίτσες με λουκέτο. Είστε αποκλειστικά υπεύθυνοι για τα υπάρχοντά σας για όσο ταξιδεύετε μαζί μας, για αυτό το λόγο σας συνιστούμε να μην τα αφήνετε εκτεθειμένα σε κοινόχρηστους χώρους του πλοίου ή στην καμπίνα σας. Μπορείτε να φυλάξετε οτιδήποτε πολύτιμο στο προσωπικό χρηματοκιβώτιο της καμπίνας σας.

Ασφάλεια αποσκευών

Βάσει διεθνών συμβάσεων, η ευθύνη μεταφοράς των αποσκευών που έχει ο μεταφορέας (στην προκειμένη η Celestyal Cruises) είναι περιορισμένη, ως εκ τούτου σας συνιστούμε να προβείτε σε αγορά ταξιδιωτικής ασφάλειας, η οποία να καλύπτει την απώλεια ή τη φθορά των αποσκευών σας καθώς και τα έξοδα ιατρικής περίθαλψης.
Η Celestyal Cruises δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για την απώλεια ή τη φθορά αποσκευών, χρημάτων, εγγράφων, κοσμημάτων, τεχνικού εξοπλισμού, ηλεκτρονικών υπολογιστών, έργων τέχνης και άλλων τιμαλφών. Μπορείτε να φυλάξετε τα τιμαλφή σας στο προσωπικό χρηματοκιβώτιο της καμπίνας σας.
Για περαιτέρω απορίες σχετικά με τις διαδικασίες και την Πολιτική της Επιβίβασης, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το Τμήμα Εξυπηρέτησης Επιβατών στο: + 30 216 4009821

Αποβίβαση

Σκοπός μας είναι η αποβίβασή σας να είναι τόσο άνετη και ξέγνοιαστη, όσο και η κρουαζιέρα μας. Ακολουθεί μία σύντομη περίληψη για τη μέριμνα που λαμβάνουμε ώστε να αποχωρήσετε από το κρουαζιερόπλοιό μας με ασφάλεια.

Παραλαβή αποσκευών

Το απόγευμα πριν την αποβίβασή σας, παρακαλούμε να πακετάρετε τις αποσκευές σας και να σιγουρευτείτε ότι τα στοιχεία σας και ο αριθμός καμπίνας σας είναι εμφανή πάνω στο ταμπελάκι τους. Αν οι βαλίτσες είναι εξοπλισμένες με λουκέτα, σας παρακαλούμε να τις χρησιμοποιήσετε. Αφήστε τις αποσκευές σας έξω από την πόρτα σας πριν πέσετε για ύπνο. Αν έχετε χρησιμοποιήσει το ντουλάπι σας για να φυλάξετε οποιαδήποτε τιμαλφή, θυμηθείτε να το αδειάσετε. Οτιδήποτε θα χρειαστείτε το επόμενο πρωί, όπως μετρητά, φάρμακα, διαβατήρια, εισιτήρια και τιμαλφή, θα πρέπει να τα φυλάξετε στη χειραποσκευή σας, την οποία θα πρέπει να έχετε πάνω σας όλες τις ώρες.

Μην ξεχάσετε να ελέγξετε αν αφήσατε κάτι πίσω. Πριν φύγετε από την καμπίνα και αφού σιγουρευτείτε ότι έχετε πακετάρει τα πάντα, κάντε έναν τελευταίο έλεγχο σε όλο το χώρο: ανοίξτε τα συρτάρια και τις ντουλάπες, ελέγξτε το χρηματοκιβώτιο και ρίξτε μια ματιά στο μπάνιο. Τέλος, σιγουρευτείτε ότι έχετε πάρει μαζί σας όλα τα φάρμακα ή τα τιμαλφή που είχατε μαζί σας κατά την επιβίβαση. Πρέπει να έχετε αφήσει την καμπίνα σας πριν τις 7.00 το πρωί της αποβίβασης.
Αν έχετε αγοράσει αλκοολούχα ποτά από τα καταστήματά μας ή κατά τη διάρκεια κάποιας από τις εκδρομές μας, σιγουρευτείτε ότι τα παραλάβατε πριν την αποβίβασή σας. Αιχμηρά σουβενίρ όπως μαχαίρια ή/και άλλα παρόμοια αντικείμενα τα οποία πιθανόν να έχουν φυλαχθεί προσωρινά κατά τη διάρκεια της επιβίβασης σας από την Ασφάλεια Λιμένος, θα πρέπει να τα παραλάβετε από τους Υπεύθυνους Ασφάλειας στη σκάλα επιβίβασης πριν την τελική σας αποβίβαση.
Το πλήρωμά μας θα φροντίσει για την παραλαβή των αποσκευών σας από την πόρτα της καμπίνας σας και οι αχθοφόροι μας θα τις μεταφέρουν στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο Περισυλλογής Αποσκευών στο σταθμό επιβίβασης της κρουαζιέρας. Παρακαλούμε σιγουρευτείτε ότι παραλάβατε τις σωστές αποσκευές πριν φύγετε από τον σταθμό επιβίβασης, ελέγχοντας τα στοιχεία που είναι γραμμένα στο ταμπελάκι της κάθε βαλίτσας.

Ασφάλεια

Στη Celestyal Cruises δίνουμε εξαιρετική βαρύτητα στο θέμα της Ασφάλειας και της Υπευθυνότητας και τηρούμε σε όλα μας τα πλοία τους πιο αυστηρούς κανονισμούς. Όλα μας τα κρουαζιερόπλοια είναι πλήρως εξοπλισμένα σύμφωνα με τους τελευταίους κανονισμούς ασφαλείας και το πλήρωμά μας είναι άριστα εκπαιδευμένο και πιστοποιημένο για την αντιμετώπιση τυχόν καταστάσεων έκτακτης ανάγκης.
Από την πρώτη στιγμή που θα επιβιβαστείτε στο κρουαζιερόπλοιο, θα παρατηρήσετε διάφορες ειδικές προειδοποιητικές και ενημερωτικές σημάνσεις, καθώς επίσης και φωτισμό έκτακτης ανάγκης κατά μήκος των διαδρόμων, που οδηγεί τους επιβάτες σε περίπτωση έκτακτου περιστατικού πιο εύκολα στους σταθμούς συγκέντρωσης και τις πλησιέστερες εξόδους. Τα πλοία μας είναι επίσης εξοπλισμένα με εξελιγμένα συστήματα ανίχνευσης καπνού και καταστολής πυρκαγιάς, σωστικές λέμβους, σωσίβια στις καμπίνες και στους κοινόχρηστους χώρους καθώς κι εξοπλισμό για την ομαλή κι ασφαλή διεξαγωγή του ταξιδιού σας. Επιπλέον, σας παρέχουμε το ειδικό φυλλάδιο “Ταξιδεύοντας με Ασφάλεια”, το οποίο σας προτρέπουμε να διαβάσετε, ώστε να ενημερωθείτε καταλλήλως και να εξοικειωθείτε με τις οδηγίες και τους κανόνες ασφαλείας.
Αφού επιβιβαστείτε στο πλοίο και λίγο πριν την αναχώρηση, πραγματοποιείται άσκηση ασφαλείας. Αυτή η άσκηση είναι σχεδιασμένη για να ενημερωθείτε για όλα τα μέτρα ασφάλειας που χρησιμοποιούμε και να διαπιστώσετε στην πράξη την ετοιμότητα του πληρώματος. Για την ακριβή ώρα της άσκησης, θα ενημερωθείτε από το Ημερήσιο Πρόγραμμα που θα σας δοθεί κατά την επιβίβασή σας. Θα γίνει επιπλέον ανακοίνωση από τα μεγάφωνα του πλοίου. Η συμμετοχή σας στην άσκηση είναι υποχρεωτική. Παρακαλούμε να ακολουθήσετε τις οδηγίες του πληρώματος.
Σε όλα μας τα πλοία υπάρχει πλήρως εξοπλισμένο ιατρείο και γιατρός όλο το 24ωρο (όταν το πλοίο ταξιδεύει), ο οποίος είναι σε ετοιμότητα και σε θέση να σας παρέχει τις πρώτες βοήθειες. Καθόλη τη διάρκεια της κρουαζιέρας, ο γιατρός δέχεται επισκέψεις σε προγραμματισμένες ώρες, εκτός αν πρόκειται για έκτακτα περαστικά. Η αμοιβή για την περίθαλψη και τα φάρμακα που χορηγούνται χρεώνεται στον προσωπικό σας λογαριασμό. Παρακαλούμε, να έλθετε σε επαφή με τον πάροχο υγείας σας, ούτως ώστε να ενημερωθείτε σχετικά με τα έξοδα για τα οποία μπορείτε να αποζημιωθείτε. Θα σας παράσχουμε τις αντίστοιχες αποδείξεις.

Θα πρέπει επίσης να γνωρίζετε

  • Αν ταξιδεύετε με βρέφη ή παιδιά με βάρος κάτω των 32 κιλών, απευθυνθείτε στον φροντιστή σας για ειδικό σωσίβιο. Επίσης σιγουρευτείτε πως κάθε σωσίβιο στην καμπίνα σας (είτε για ενήλικες είτε για παιδιά κάτω των 32 κιλών) είναι εξοπλισμένο με φωτάκι και σφυρίχτρα.
  • Για λόγους ασφάλειας και προστασίας, δεν επιτρέπονται επισκέπτες πάνω στο πλοίο.
  • Για λόγους υγιεινής τα κατοικίδια δεν μπορούν να ταξιδέψουν στα πλοία μας.
  • Το κάπνισμα απαγορεύεται σε όλους τους εσωτερικούς χώρους του πλοίου, καθώς και στην καμπίνα σας. Μπορείτε να καπνίσετε οπουδήποτε στο κατάστρωμα δεν υπάρχει απαγορευτική σήμανση και υπάρχουν διαθέσιμα σταχτοδοχεία (παρακαλούμε μην πετάτε τσιγάρα στη θάλασσα).
  • Η χρήση συσκευών σιδερώματος και κεριών στην καμπίνα απαγορεύεται αυστηρά.
  • Η ρίψη σκουπιδιών πάνω στο πλοίο ή στη θάλασσα απαγορεύεται ρητά — θα βρείτε κάδους απορριμμάτων σε όλο το πλοίο, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο κατάστρωμα.
  • Εάν συνοδεύετε μικρά παιδιά (κάτω των 14 ετών), σας προτρέπουμε να τα επιβλέπετε σε μόνιμη βάση και να βεβαιωθείτε ότι δεν παίζουν με τις συσκευές ασφαλείας του κρουαζιερόπλοιου. Τα παιδιά κάτω των 14 χρόνων απαγορεύεται να παίζουν χωρίς επιτήρηση στους εξωτερικούς χώρους του πλοίου (κατάστρωμα, σκάλες, γύρω από την πισίνα) ή να χρησιμοποιούν τους ανελκυστήρες χωρίς συνοδεία.
  • Για την ασφάλεια αλλά και τη δική σας άνεση, προτιμήστε αθλητικό ή ίσιο παπούτσι με χαμηλό τακούνι. Έτσι θα μπορείτε να μετακινείστε με περισσότερη ευκολία στους εξωτερικούς χώρους και στις σκάλες του πλοίου.
  • Βοηθήστε μας να προστατεύσουμε το περιβάλλον και να εξοικονομήσουμε ενέργεια σβήνοντας τα φώτα και αποσυνδέοντας όλες τις ηλεκτρικές συσκευές πριν βγείτε από την καμπίνα σας. Τις πετσέτες που χρειάζονται αλλαγή, μπορείτε απλώς να τις αφήσετε στο πάτωμα του μπάνιου. Οι πετσέτες και τα σεντόνια μπορούν να αντικατασταθούν μόλις το θελήσετε.

Ημερήσια & βραδινή ενδυμασία

Αν ταξιδεύετε μαζί μας κατά τους θερμούς μήνες, από το Μάιο ως το Σεπτέμβριο, για να αποφύγετε την υπερβολική ζέστη, προτιμήστε ανοιχτόχρωμα, βαμβακερά ρούχα. Και φυσικά, αν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε την πισίνα μας ή να βουτήξετε σε μια από τις υπέροχες παραλίες που θα επισκεφτούμε, μη ξεχάσετε να φέρετε μαγιό, γυαλιά ηλίου, καπέλο και ένα καλό αντηλιακό για να προστατευτείτε από τον μεσογειακό ήλιο. Στην περίπτωση που θέλετε να χρησιμοποιήσετε τα πλήρως εξοπλισμένα γυμναστήρια που διαθέτουμε στα πλοία μας, σιγουρευτείτε πως θα φέρετε μαζί σας τα κατάλληλα ρούχα και τα κατάλληλα παπούτσια (για τις πετσέτες μην ανησυχείτε, θα σας τις δώσουμε εμείς).

Απόγευμα

Η είσοδος με μαγιό και σορτς απαγορεύεται στα εστιατόριά μας, αλλά στο κατάστρωμα της πισίνας ανοίγει κάθε μέρα μπουφές που σερβίρει πλουσιοπάροχο μεσημεριανό και έτσι μπορείτε να μείνετε όσο θέλετε στην πισίνα χωρίς να χρειαστεί να αλλάξετε.

Βραδινή ενδυμασία

Μετά τις 6 το απόγευμα, στα εστιατόρια, τα καζίνο, τα lounge και τα club, καθώς και στους υπόλοιπους κοινόχρηστους χώρους των πλοίων μας, ο ρουχισμός θα πρέπει να είναι “country club casual”, δηλαδή απλός αλλά κομψός.

Υπόδηση

Για την ασφάλεια αλλά και τη δική σας άνεση, προτιμήστε αθλητικό ή ίσιο παπούτσι με χαμηλό τακούνι. Έτσι θα μπορείτε να μετακινείστε με περισσότερη ευκολία στους εξωτερικούς χώρους και στις σκάλες του πλοίου.

Αξεσουάρ

Τα αξεσουάρ που θα χρειαστείτε είναι: καπέλο, γυαλιά ηλίου, μαγιό, σαγιονάρες και ενδεχομένως μια μικρή ομπρέλα για τον ήλιο. Επίσης, σας προτείνουμε να φέρετε μαζί σας τη φωτογραφική σας μηχανή (για φωτογραφίες, βίντεο ή και τα δύο) και να φροντίσετε να φορτίσετε τις μπαταρίες της πριν σαλπάρουμε. Θα έχετε αμέτρητες ευκαιρίες για να βγάλετε υπέροχες φωτογραφίες ή βίντεο — είναι κρίμα να τις χάσετε.

Ενδυμασία για τις εκδρομές

Προτιμήστε αθλητικά ή ανοιχτόχρωμα βαμβακερά ρούχα που “αναπνέουν” καλύτερα, αποβάλλουν την ανεπιθύμητη ζέστη και είναι κατάλληλα για τις εκδρομές μας. Αν σκοπεύετε να επισκεφτείτε κάποια παραλία, μην ξεχάσετε να φέρετε μαγιό, γυαλιά ηλίου, καπέλο και ένα καλό αντηλιακό για να προστατευτείτε από τον λαμπερό μεσογειακό ήλιο. Αν η εκδρομή που έχετε επιλέξει περιέχει επίσκεψη σε κάποιο θρησκευτικό μνημείο ή κάποιο τόπο προσκυνήματος, σας παρακαλούμε να ντυθείτε σεμνά, με μακρύ παντελόνι ή φούστα κάτω από το γόνατο και να καλύψετε τους ώμους σας.

Επίσημη ενδυμασία

Σε όλες μας τις κρουαζιέρες διοργανώνονται ειδικές βραδιές όπως είναι η Επίσημη Νυχτερινή Εκδήλωση (Gala Night), το cocktail party με οικοδεσπότη τον Καπετάνιο του πλοίου σας (περιλαμβάνονται και οι δυο στις επταήμερες κρουαζιέρες μας) και η θρυλική Ελληνική Βραδιά. Οι δυο πρώτες απαιτούν επίσημη ενδυμασία: νυχτερινό φόρεμα για τις κυρίες και σακάκι και γραβάτα για τους κυρίους. Στις Ελληνικές Βραδιές που φιλοξενούμε, ελπίζουμε να ντυθείτε με τα γαλανόλευκα χρώματα της ελληνικής σημαίας. Για όλες τις εκδηλώσεις αναλυτικά, θα ενημερωθείτε από το Ημερήσιο Πρόγραμμα.

Νόμισμα

Το επίσημο νόμισμα όλων μας των πλοίων είναι το ευρώ και όλες οι τιμές μας αναγράφονται σε αυτό. Η Reception στο πλοίο ωστόσο, μπορεί να εξυπηρετήσει αλλαγές σε ευρώ από άλλα συναλλάγματα για συγκεκριμένα ποσά.Το επίσημο νόμισμα όλων μας των πλοίων είναι το ευρώ και όλες οι τιμές μας αναγράφονται σε αυτό. Η Reception στο πλοίο ωστόσο, μπορεί να εξυπηρετήσει αλλαγές σε ευρώ από άλλα συναλλάγματα για συγκεκριμένα ποσά.

Σύστημα συναλλαγής χωρίς μετρητά

Πιστεύουμε πως οι καλοί λογαριασμού κάνουν τους καλούς φίλους. Στο check-in θα παραλάβετε την προσωπική σας κάρτα επιβίβασης. Η κάρτα αυτή λειτουργεί σαν χρεωστική κάρτα, ούτως ώστε να μη χρειάζεστε το πορτοφόλι σας όσο βρίσκεστε εν πλω. Οι συναλλαγές σας γίνονται πλέον χωρίς μετρητά. Όλες οι συναλλαγές γίνονται αυτομάτως μέσω της προσωπικής σας κάρτας επιβίβασης. Χρησιμοποιήστε τη στα καταστήματά μας, στα spa και για να κλείσετε τις Εκδρομές σας. Απολαύστε την ελευθερία του να μην κουβαλάτε πορτοφόλι. Έχετε πλέον την κάρτα επιβίβασης. Χαλαρώστε και περάστε όμορφα.

Τρόποι πληρωμής

Κάθε αγορά ή πληρωμή για τις υπηρεσίες που διατίθενται με έξτρα χρέωση χρεώνονται αυτομάτως στον προσωπικό σας λογαριασμό, όταν αυτός είναι συνδεδεμένος με μια έγκυρη πιστωτική κάρτα ή χρηματική προκαταβολή. Αν επιθυμείτε να πληρώσετε τον λογαριασμό σας με μετρητά, τότε θα πρέπει να τα καταθέσετε στην Υποδοχή. Σας προτείνουμε το ποσό των 200 ευρώ για τις τριήμερες και τετραήμερες κρουαζιέρες και 300 ευρώ για τις επταήμερες. Μόλις επιβιβαστείτε, επισκεφτείτε τη Reception του πλοίου για να ενεργοποιήσετε τον προσωπικό σας λογαριασμό. Δεχόμαστε American Express, MasterCard, Visa και χρεωστικές κάρτες (αρκεί να είναι κατάλληλες για ηλεκτρονικές συναλλαγές και να μην είναι χρεωστικές κάρτες Maestro).

Χρεώσεις

Οι αγορές πάνω στο πλοίο χρεώνονται αυτόματα στην προσωπική σας κάρτα επιβίβασης. Αυτές αναφέρονται στις υπηρεσίες που δεν περιλαμβάνονται στο πακέτο της κρουαζιέρας σας:
  • Ροφήματα πλην του νερού βρύσης, του καφέ φίλτρου και του τσαγιού που σερβίρεται κατά τη διάρκεια των γευμάτων.
  • Καζίνο
  • Αγορές πάνω στο πλοίο
  • Ινστιτούτο Ομορφιάς και Περιποίησης, Υπηρεσίες Spa και προϊόντα που προσφέρονται εκεί
  • Αγορές στο Φωτογραφείο
  • Εκδρομές
  • Πρόσβαση στο Wi-Fi & τηλεφωνήματα από την καμπίνα σας
  • Ιατρικά έξοδα
  • Υπηρεσίες πλυντηρίου
  • Room Service
  • Ειδικά μενού στην τραπεζαρία
  • Σνακ από το bar, πίτσα
  • Mini bar (όπου διατίθεται)
Το πακέτο της κρουαζιέρας σας περιλαμβάνει:
  • Λιμενικά Τέλη
  • Υπηρεσίες Παροχής Κρουαζιερόπλοιου
  • Διαμονή σε καμπίνα της Κατηγορίας που έχετε επιλέξει
  • Πλήρες γεύμα (εκτός από το ειδικό μενού της Τραπεζαρίας και το Room Service)
  • Ψυχαγωγία εν πλω, ποικιλία δραστηριοτήτων μέσα στο 24ωρο
  • Χρήση πισίνας
  • Χρήση γυμναστηρίου και σάουνας
  • Χρήση χρηματοκιβωτίου
Δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την προσωπική σας κάρτα επιβίβασης στα καζίνο. Εκεί μπορείτε να παίξετε μόνο με μετρητά και μόνο αν είστε πάνω από 18 ετών.

Τελευταία μέρα – κλείσιμο λογαριασμού

Την τελευταία μέρα της κρουαζιέρας σας θα παραλάβετε έναν λογαριασμό στην καμπίνα σας με τη λεπτομερή λίστα όλων των χρεώσεων που έχουν γίνει στην προσωπική σας κάρτα επιβίβασης. Αυτόν μπορείτε να τον παραλάβετε και από τη Reception. Αν έχετε επιλέξει να αφήσετε χρηματική προκαταβολή στην Reception, θα πρέπει να πληρώσετε με μετρητά τη διαφορά ή να παραλάβετε το τυχόν υπόλοιπο. Αφού τακτοποιήσετε το λογαριασμό σας, είτε με μετρητά είτε με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα, η προσωπική σας κάρτα επιβίβασης θα ακυρωθεί και οποιαδήποτε αγορά κάνετε από εκείνη τη στιγμή πάνω στο πλοίο θα πρέπει να γίνεται με μετρητά.

Ναύλα και λιμανικά τέλη

Δεν υπάρχουν έξτρα χρεώσεις για το λιμάνι ή άλλου είδους φόροι, ούτε επιπλέον ναύλα και πρόσθετες επιβαρύνσεις. Όλα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή του εισιτηρίου σας.