Ζλάτιμπορ - Βελιγράδι 5 ημέρες οδικώς από Θεσσαλονίκη ‣ Πάσχα (Ζ)

Οδικώς, 5 ημέρες

Σερβία-Βελιγράδι-Ζλάτιμπορ-Ντρβένγκραντ-από Θεσσαλονίκη-Βαλκάνια

ΑΠΟ 299 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα Θεσσαλονίκη – Ζλάτιμπορ το Χρυσό Βουνό
Αναχώρηση νωρίς το πρωί για σύνορα Ευζώνων, Νις και συνεχίζουμε για το Ζλάτιμπορ. Στα ελληνικά σημαίνει «Χρυσό Πεύκο» και είναι ένα πανέμορφο τουριστικό θέρετρο με εξαιρετική τουριστική υποδομή, με ήπιο κλίμα, ποτάμια, πεδιάδες, πλατείες και μαγαζιά. Άφιξη αργά το απόγευμα, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με το πανέμορφο μέρος.
 
2η ημέρα Ζλάτιμπορ - Τρένο <<Τσίρα>> - Ντρβένγκραντ (Ξύλινο χωριό του Εμιλ Κοστουρίτσα)
Πρωινό και αναχώρηση για να πάρουμε το δημοφιλή τραίνο «Τσιρα» με την ατμομηχανή από την Μοκρα Γκορα. Στη 2η δεκαετία του  20ου αιώνα  τι Βασίλειο των  Σέρβων, Κροατών και Σλοβένων  συνέχισε το χτίσιμο  του σιδηροδρόμου, καταφέρνοντας να νικήσουν την ανηφόρα  κάνοντας τη διαδρομή να μοιάζει  σαν το νούμερο 8. Η διαδρομή με συγκεκριμένες στάσεις  για φωτογραφίες είναι μοναδικής ομορφιάς μέσα από  γέφυρες και σήραγγες. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε την ξύλινη πόλη Ντρένγκραντ, ένα μικρό παραμυθένιο χωριό φτιαγμένο από τη φαντασία του διάσημου σκηνοθέτη ΄Εμιρ Κούστουριτσα μέσα στην όμορφη και άθικτη φύση της Μόκρα Γκόρα όπου θα δούμε διάφορα αρχιτεκτονήματα όπως την εκκλησία του Αγ. Σάββα, το ξενοδοχείο, το εστιατόριο, το ζαχαροπλαστείο, το βιβλιοπωλείο το σινεμά κ.α. και θα απολαύσουμε τα παραδοσιακά σπεσιαλιτέ φτιαγμένα από βιολογικά υλικά. Αναχώρηση για το ξενοδοχείο μας, άφιξη και χρόνος ελεύθερος στην διάθεση των εκδρομέων.
 
3η ημέρα Ζλατιμπόρ - Το «Παλιό Χωριό» στο Σιρογκόγινο & Gold Gondola)
Πρωινό και αναχώρηση για «Το Παλιό Χωριό» στο Σιρογκόγινο, ένα υπαίθριο μουσείο το οποίο παρουσιάζει τους παραδοσιακούς τρόπους χτίσματος του 19ου αιώνα της Σερβίας με 50 περίπου ξύλινα αρχιτεκτονήματα από διάφορες περιοχές των Διναρικών Άλπεων και με πάνω από 2000 εκθεσιακά αντικείμενα. Το μουσείο χτίστηκε το 1979 και εντάχθηκε στο Σύλλογο των Υπαίθριων πολιτιστικών μουσείων της Ευρώπης. Επισκεφθείτε “το μουσείο των πλεκτών “ και αγοράστε τα μοναδικά πλεκτά φτιαγμένα με τέχνη εκατοντάδων ετών.  Επιστροφή στο κέντρο του Ζλατιμπορ  οπού  θα έχουμε την ευκαιρία να ανέβουμε  στην χρυσή γόνδολα (τελεφερίκ). H Gold Gondola του Ζλατιμπορ  καθόρισε όχι μόνο το μεγαλύτερο αξιοθέατο, αλλά και τον πραγματικό τουριστικό κινητήρα ολόκληρης της περιοχής μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Με μια διαδρομή που αγγίζει σχεδόν τα 9 χιλιόμετρα, αυτή η μονοσειρής πανοραμική γόνδολα είναι η μακρύτερη στον κόσμο. Με χωρητικότητα 800 επιβατών/ώρα σε 72 καμπίνες με 10 θέσεις η καθεμία, και τη δυνατότητα μέγιστης χωρητικότητας 90 καμπινών και 1000 επιβατών/ώρα, κινείται στη μέγιστη ταχύτητα των 6 m/s. Η διαδρομή από τον αρχικό σταθμό στο κέντρο του Zlatibor έως τον τελικό σταθμό στην υψηλότερη κορυφή του Tornik διαρκεί περίπου 30 λεπτά και καλύπτει υψομετρική διαφορά 531μ.Το κέντρο της γόνδολας βρίσκεται στον μεταξύ σταθμό στη λίμνη Ribnica, όπου είναι προγραμματισμένη η ανάπτυξη του έργου Novi Zlatibor (υψηλής κατηγορίας τουρισμός, σε πάνω από 200 στρέμματα γης), ενώ ο τελικός σταθμός της γόνδολας βρίσκεται στην κορυφή του Tornik, σε υψόμετρο 1496 μέτρων. H πραγματικά μοναδική διαδρομή  που διαρκεί περίπου 1 ώρα  και θα θαυμάσουμε την λίμνη την ευρύτερη περιοχή  αλλά και το χιονοδρομικό κέντρο του Τόρνικ το οποίο βρίσκετε σε υψόμετρο 1100 m  μέσα σ΄ ένα τοπίο μοναδικής αισθητικής το οποίο υπόσχεται αξέχαστες ώρες διασκέδασης. Διαθέτει 7 πίστες κάθε βαθμού δυσκολίας συνολικού μήκους 8 km καθώς και το καινούργιο σύστημα tubin (για τους σκιερ προϋπόθεση  να έχει χιονίσει) Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας το απόγευμα και στην συνέχεια σας προτείνουμε να κάνετε μια βόλτα στο κέντρο της πόλης όπου μπορείτε να διασκεδάσετε στα καφέ, στις μπυραρίες & στα κλαμπ.
 
4η ημέρα Ζλατιμπόρ - Βελιγράδι - Περιήγηση πόλης
Πρωινό και αναχώρηση για  το πανέμορφο Βελιγράδι. Άφιξη και ξεκινάμε  την ‘’πανοραμική’’ ξενάγηση μας στην πόλη. Θα επισκεφτούμε τον Άγιο Σάββα, το Κοινοβούλιο, το Δημαρχείο, το Εθνικό Μουσείο, το Εθνικό Θέατρο, τον ιστορικό σιδηροδρομικό Σταθμό αλλά και τα κατεστραμμένα, ακόμη, κτίρια από τους νατοϊκούς βομβαρδισμούς. Τέλος θα επισκεφτούμε Kalemegdan, το φρούριο – κάστρο της πόλης και τη φυλακή Νεμπόισα εκεί όπου φυλακίστηκε ο οραματιστής των ενωμένων Βαλκανίων Ρήγας Φεραίος. Στη συνέχεια ελεύθερος  χρόνος στην διάθεσή σας .Προαιρετική κρουαζιέρα για να θαυμάσετε το ατμοσφαιρικό και κινηματογραφικό τοπίο που αγκαλιάζει το Βελιγράδι . Το βράδυ μπορείτε να διασκεδάσετε σε ένα από τα παραποτάμια νυχτερινά κέντρα ή τα nightclub ή σε κάποιο από τα πολλά εστιατόρια με τοπική μουσική. Διαν/ση.
 
5η ημέρα Βελιγράδι – Θεσσαλονίκη
Πρωινό χρόνος ελεύθερος  και νωρίς το μεσημέρι  αναχώρηση  για τον δρόμο της επιστροφής. Στάση στην πόλη Νις  και με τις  απαιτούμενες διελεύσεις συνόρων, άφιξη το βράδυ στην πόλη μας, γεμάτοι με αλησμόνητες αναμνήσεις από το ταξίδι μας.
 
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ
TIMH
ΠΑΙΔΙ (2-12)
ΕΠΙΒΑΡ. ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ
- Πασχα -
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ
Πρωινό
ΤΙΜΗ
299 €
ΠΑΙΔΙ (2-12)
1ο παιδί
219 €
ΕΠΙΒΑΡ. ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ
165 €
Στη τιμή περιλαμβάνονται:
  • Τέσσερις (4) διανυκτερεύσεις στα ξενοδοχεία που αναγράφονται στο αναλυτικό μας τιμοκατάλογο.
  • Πρωινό στον χώρο του ξενοδοχείου καθημερινά.
  • Τη μεταφορά, εκδρομές και περιηγήσεις που περιλαμβάνονται στο αναλυτικό μας πρόγραμμα.
  • Έμπειρος συνοδός-αρχηγός του γραφείου μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • ΦΠΑ.

Δεν περιλαμβάνονται:
  • Τέλη διαμονής: 7€ στα 3* & 10€ στα 4*.
  • Κρουαζιέρα: 20€ το άτομο.
  • Είσοδοι σε μουσεία, εκδηλώσεις και διασκεδάσεις, ότι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Ειδική ασφάλεια Covid - 19: τιμή 15€. Ζητήστε περισσότερες πληροφορίες.