ΖΑΚΥΝΘΟΣ 5 ημέρες Ιούνιος 2023 (P)

Οδικώς, 5 ημέρες

Κυλλήνη-Ζάκυνθος-Λαγανάς-Μπόχαλη -Λόφος Στράνη --Ι.Μ. Αναφωνήτριας -Γαλάζιες Σπηλιές

ΑΠΟ 279 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΚΥΛΛΗΝΗ – ΖΑΚΥΝΘΟΣ (570 χλµ.)
Συγκέντρωση στο γραφείο µας και αναχώρηση στις 06.00, με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και περνώντας την καλωδιωτή γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου, άφιξη στην Κυλλήνη και επιβίβαση στο πλοίο. Άφιξη στη Ζάκυνθο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Διανυκτέρευση.
2η ημέρα ΖΑΚΥΝΘΟΣ – ΛΑΓΑΝΑΣ – ΜΠΟΧΑΛΗ – ΛΟΦΟΣ ΣΤΡΑΝΗ
Πρωινό και αναχώρηση για περιήγηση στην πόλη. Προσκύνηµα στον Ι. Ναό του πολιούχου και προστάτη του νησιού, Αγίου Διονυσίου. Επίσκεψη στην πλατεία της πόλης που δεσπόζει και το άγαλµα του εθνικού ποιητή Διονύσιου Σολωµού και ο ιστορικός ναός του Αγ. Νικολάου (ενετικό κτίσµα του 1561µ.Χ.). Θα δούµε το βυζαντινό µουσείο και το περίφηµο µαυσωλείο όπου βρίσκονται οι τάφοι των γνωστών Ελλήνων ποιητών, Διονυσίου Σολωμού και Ανδρέα Κάλβου. Αναχώρηση για Λαγανά (περιοχή προστασίας της χελώνας caretta–caretta) µια από τις πιο τουριστικές περιοχές του νησιού µε πανέµορφη παραλία και εκατοντάδες εµπορικά µαγαζιά, εστιατόρια και καφετερίες. Θα έχουµε ελεύθερο χρόνο, γεύµα εξ’ ιδίων, και αν το θέλουµε θα επισκεφτούµε προαιρετικά µε βάρκες την περιοχή που γεννούν οι θαλάσσιες χελώνες. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Ξεκούραση και αναχώρηση για µια βραδινή βόλτα στο λόφο του Στράνη, όπου έγραψε ο Δ. Σολωµός τον Εθνικό µας Ύµνο και τη Μποχαλη το µπαλκόνι της Ζακύνθου. Διανυκτέρευση.
3η ημέρα ΑΓΙΑ ΜΑΥΡΑ- ΑΝΑΦΩΝΗΤΡΙΑ – ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΠΗΛΙΕΣ
Πρωινό. Σήµερα θα περιηγηθούµε στο κεντρικό και βόρειο τµήµα του νησιού. Στο χωριό Μαχαιράδο, θα δούµε το ναό της Αγ. Μαύρας, οι καµπάνες του οποίου ακούγονται σε όλο το νησί και στην Αναφωνήτρια, το µοναστήρι όπου µόνασε ο Αγ. Διονύσιος. Θα φθάσουµε στον Αγ. Νικόλαο απ’ όπου προαιρετικά µπορούµε να κάνουµε βαρκάδα στις πανέµορφες Γαλάζιες Σπηλιές. Γεύμα εξ‘ ιδίων και θα επιστρέψουµε στο ξενοδοχείο µας για ξεκούραση. Το βράδυ, βόλτα στη χώρα της Ζακύνθου. Διανυκτέρευση.
4η ημέρα ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΧΕΛΜΗ - ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ ΛΙΜΝΗ ΚΕΡΙΟΥ
Πρωινό και αναχώρηση για Αγία Μαρίνα. Επίσκεψη στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Χέλμη και στη συνέχεια θα επισκεφτούμε τον Παρθενώνα της Ζακύνθου, την εκκλησία της Αγίας Μαρίνας.  Επόμενη στάση στο μικρό χωριό Λίμνη Κερίου που βρίσκεται στην πλαγιά του Ακρωτηρίου Μαραθιά. Η Λίμνη Κερίου είναι ιδανική αφετηρία είτε για να επισκεφθείτε τις σπηλιές και τις επιβλητικές παραλίες του Ακρωτηρίου Μαραθιά είτε για να πάτε προαιρετικά στο κοντινό νησί με τις χελώνες που περιβάλλεται από μια πανέμορφη θάλασσα και αποτελεί μέρος του θαλάσσιου πάρκου. Χρόνος για μπάνιο και γεύμα εξ’ ιδίων. Επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο. Ξεκούραση. Ελεύθερος χρόνος στην πλατεία Σολομού. Διανυκτέρευση.
5η ημέρα ΖΑΚΥΝΘΟ – ΚΥΛΛΗΝΗ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (570 χλµ.)
Πρωινό και αναχώρηση. Επιβίβαση στο πλοίο για Κυλλήνη. Άφιξη και αναχώρηση για την πόλη μας, δια µέσου Πάτρας, Ρίου – Αντιρρίου, Ιτέας, Λαµίας ή µέσω Εγνατίας οδού. Άφιξη στη Θεσσαλονίκη το βράδυ.
Περιλαμβάνει:
  • Τις μεταφορές µε πούλμαν του γραφείου µας.
  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια.
  • Περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Συνοδό του γραφείου µας.
  • Διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο.
  • Πρωινό.
  • Ασφάλεια αστικής επαγγελµατικής ευθύνης.
  • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνει:
  • Εισόδους μουσείων, αρχαιολογικών χώρων και ότι αναφέρεται στο πρόγραµµα ως προαιρετικό.
  • Φόρο διαμονής.