ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΟ ΜΟΝΑΧΟ, ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ - ΚΑΣΤΡΟ ΝΟΪΣΒΑΝΣΤΑΙΝ ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ - ΡΟΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ

Αεροπορικώς, 5 ημέρες

Μόναχο-Νυρεμβέργη-Ρότενμπουργκ-Σάλτσμπουργκ-Γερμανία-Αυστρία

ΑΠΟ 499 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα Θεσσαλονίκη - Νυρεμβέργη - Ρόττενμπουργκ - Βίρτσμπουργκ - Μόναχο
Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση με Ryanair για Nυρεμβέργη.
Ξεκινάμε με περιήγηση στην πόλη που συνέδεσε το όνομά της με την αναγέννηση, την θρησκευτική μεταρρύθμιση, τις επιστήμες και τον ουμανισμό κατά τον 15ο και 16ο μ.Χ. αιώνα. Η πόλη έχει επίσης συνδέσει το όνομά της με την περίφημη “Δίκη της Νυρεμβέργης”, που σηματοδότησε το τέλος του Β’ παγκοσμίου πολέμου με την καταδίκη κορυφαίων Γερμανών αξιωματούχων για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Αφού περιηγηθούμε στην Χριστουγεννιάτικη αγορά και περπατήστε μέχρι την Christkindlesmarkt, με τα Carousel, τα έλκηθρα και τις πολυάριθμες δραστηριότητες για παιδιά και χαθείτε μέσα σε υπαίθρια καταστήματα που σας περιμένουν για τις Χριστουγεννιάτικες αγορές σας. Συνεχίζουμε για την παραμυθένια πόλη του Ρόττενμπουργκ που δεσπόζει πάνω από την κοιλάδα του ποταμού Τάουμπερ και αποτελεί ίσως την καλύτερα διατηρημένη μεσαιωνική πόλη της Ευρώπης. Χρόνος ελεύθερος. Μην παραλείψετε να δοκιμάσε-τε το γλύκισμα της πόλης: η «χιονόμπαλα» (γερμ. Schneeball) είναι μια λαχταριστή μπάλα τηγανητής ζύμης, πασπαλισμένη με άχνη ζάχαρη ή με σοκολάτα. Αξίζει να επισκεφθείτε τον Καθεδρικό ναό του Αγίου Ιακώβου με το εκπληκτικό ξυλόγλυπτο του Ιερού του Αγίου Αίματος. Συνεχίζουμε για το μοναδικής ομορφιάς Βίρτσμπουργκ (Würzburg), που είναι κτισμένο στις όχθες του ποταμού Μάιν. Η πόλη περιβάλλεται από εντυπωσιακούς αμπελώνες, οι οποίοι την καθιέρωσαν ως μια από τις σημαντικότερες στάσεις για τους λάτρεις του κρασιού. Κάντε μια βόλτα στην πέτρινη γέφυρα του ποταμού Μάιν, που χρονολογείται από τον 15ο αιώνα. Αναχωρούμε για το Μόναχο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. 
2η ημέρα Μόναχο, Περιήγηση πόλης - Χριστουγεννιάτικη αγορά
Πρωινό και αναχωρούμε για την περιπατητική περιήγηση στο ιστορικό κέντρο της πόλης. Οι διαστάσεις, η  νεογοτθική αισθητική, τα αγάλματα και οι περίτεχνες διακοσμήσεις του ξεπερνούν κάθε περιγραφή. Tο χρυσό άγαλμα της Παναγίας (Marienschule), το εντυπωσιακό Παλαιό Δημαρχείο (Altes Rathaus) και το επιβλητικό νέο Δημαρχείο, με τις 32 πολύχρωμες φιγούρες που κινούνται υπό τους ήχους 43 καμπανών. Στην Μarienplatz για την περίοδο των Χριστουγέννων δημιουργείτε και η μεγαλύτερη και παλαιότερη Χριστουγεννιάτικη αγορά της πόλης. Στολίδια, άρωμα ζεστού κρασιού -Glühwein- και ψητών λουκάνικων μαζί με χριστουγεννιάτικες μελωδίες πλημμυρίζουν την πλατεία. Συνεχίζουμε με την υπαίθρια αγορά τροφίμων Viktualienmarkt και την Peterskirche, την παλαιότερη εκκλησία του Μονάχου, τον καθεδρικό ναό της Παρθένου Μαρίας (Frauenkirche), με τους εκπληκτικούς της τρούλους, τα βασιλικά ανάκτορα (Residenz), την Κρατική Όπερα και το Εθνικό θέατρο της Βαυαρίας. Αφεθείτε στη μαγευτική ατμόσφαιρα των Αγγλικών κήπων, (Englischer Garten), σε έναν χαλαρωτικό περίπατο στην πράσινη καρδιά της πόλης. Το βράδυ σας προτείνουμε να δειπνήσετε σε παραδοσιακό Βαυαρικό εστιατόριο.
3η ημέρα Μόναχο - Όμπεραμεργκάου - Αββαείο του Εττάλ - Γκάρμις - Πάρτενκιρ-χερν - Κάστρο Νοϊσβανστάιν - Μόναχο
Πρωινή αναχώρηση για μια υπέροχη διαδρομή στις Βαυαρικές Άλπεις με αρχικό προορισμό το πανέμορφο Αββαείο του Εττάλ (Ettal), για να επισκεφθούμε το ομώνυμο μοναστήρι των Βενεδικτίνων μοναχών με τον πλούσιο Baroque διάκοσμο.
Συνεχίζουμε για την πανέμορφη κωμόπολη Γκάρμις - Πάρτενκιρχεν (Gar-misch - Partenkirchen), ένα από το δημοφιλέστερα θέρετρα της Γερμανίας και ένα από τα γνωστότερα χιονοδρομικά κέντρα της Ευρώπης. Το Garmisch (στα δυτικά) είναι μοντέρνο και αστικό, ενώ το Partenkirchen (στα ανατολικά) διατηρεί την παραδοσιακή βαυαρική γοητεία. Μέσα από μια υπέροχη διαδρομή, φθάνουμε στο επιβλητικό και μεγαλειώδες κάστρο Νοϊσβανστάιν (Neuschwanstein), που δεσπόζει στον λόφο, περιτριγυρισμένο από βουνά με πυκνό δάσος και δύο μεγάλες λίμνες. Δεν είναι τυχαίο που το Schloss Neuschwanstein ενέπνευσε το Κάστρο της Ωραίας Κοιμωμένης στην Disneyland. Επιστροφή στο Μοναχο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
4η ημέρα Μόναχο, ελεύθερη μέρα. Προαιρετική εκδρομή στο Σάλτσμπουργκ
Μετα το πλούσιο πρωινό μας όλη η ημέρα στην διάθεση σας για να γνωρίσετε εξ ιδίων την πολύ όμορφη πόλη του Μονάχου. Εμείς σας προτείνουμε μια επίσκεψη στο Deutsches Museum, το μεγαλύτερο μουσείο επιστήμης και τεχνολογίας στον κόσμο, με περίπου 28.000 εκθέματα από πενήντα τομείς επιστήμης και τεχνολογίας και αμέσως μετά απολαύστε μια μπύρα στα Biergartens, τους υπαίθριους κήποι. Όσοι επιλέξετε την εκδρομή στο Σάλτσμπουργκ, το “Κάστρο του Αλατιού” όπως μεταφράζεται το όνομά του. Κατά τη διάρκεια της ξενάγησής μας στην παραμυθένια αυτή πόλη θα δούμε το παλάτι Μίραμπελ (εξωτερικά), τον κεντρικό εμπορικό δρόμο της παλιάς πόλης με τα στενά δρομάκια, τα όμορφα κτίρια, τους ναούς και το εντυπωσιακό κάστρο Χοενσάλτσμπουργκ στην κορυφή του λόφου. Ανάμεσα σε κομψές μπουτίκ βρίσκεται το σπίτι όπου γεννήθηκε, ο Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ (1756-1791), το οποίο σήμερα αποτελεί το ομώνυμο μουσείο με ενδιαφέροντα προσωπικά και οικογενειακά αντικείμενα. Χρόνος ελεύθερος για τα βόλτες, ψώνια και καφέ. Επιστροφή στο Μόναχο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
5η ημέρα Πτήση Επιστροφής
Μετα το πλούσιο πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για το αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής.
 



Η εκδρομή στις 20/12 πραγματοποιείται με πτήσεις απ’ ευθείας για Μόναχο χωρίς καμία παράλειψη στο πρόγραμμα.
 
Περιλαμβανόνται: 
 
  • Αεροπορικά εισιτήρια από Θεσσαλονίκη Μόναχο/Νυρεμβέργη.
  • Μια βαλίτσα ανα δύο άτομα και μια χειραποσκευή  10 κιλά ανά άτομο.
  • Διαμονή σε κεντρικό ξενοδοχείο της επιλογής σας με πρωινό μπουφέ.
  • Οι εκδρομές, οι περιηγήσεις και οι μεταφορές σύμφωνα με το πρόγραμμα με πολυτελές λεωφορείο.
  • Έμπειρος συνοδός- αρχηγός σε όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
  • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης και Ιατροφαρμακευτικής Περίθαλψης.
  • ΔΩΡΟ Glühwein (ζεστό κρασί) κατά την περιηγήση σας.
 
Δεν Περιλαμβανόνται: 
 
  • Φόροι Αεροδρομίου 145 €
  • Φόροι διαμονής
  • Οι είσοδοι στα αξιοθέατα.
  • Γεύματα.
  • Η προαιρετική εκδρομή στο Σάλτσμπουργκ
 

Παρατηρήσεις /Πληροφορίες :

 
  • Μπορείτε να πληρώσετε την εκδρομή σας έως 12 άτοκές δόσεις
  • Οι παραπάνω τιμές έχουνε κοστολογηθεί σε οικονομικές θέσεις αεροπορικώς εισιτηρίων.
  • Σε περίπτωση ακριβότερου ναύλου ,η αύξηση μετακινείται στην τιμή !Πάντα γίνεται έλεγχος διαθεσιμότητας και τιμής πριν την κράτηση .
  • Τα προτεινόμενα ξενοδοχεία είναι ενδεικτικά ποιότητας και τοποθεσίας
  • Φροντίστε πριν την αναχώρηση σας να λάβετε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για το ταξίδι σας από τον πωλητή που σας εξυπηρέτησε
  • Μην επιλέγετε ξενοδοχείο μόνο λόγο τιμής ,αλλά σύμφωνα με τις ανάγκες σας Συμβουλευτείτε μας
  • Μπορείτε να κάνετε αγορές και πληρωμές με κάρτες MasterCard και Visa .Για προμήθειες τραπεζών συμβουλευτείτε την τράπεζα σας
  • Σε περίπτωση που κάποιο ξενοδοχείο δε συγκεντρώσει τις απαραίτητες κρατήσεις ,σας προτείνεται εφάμιλλο, ώστε ο κόσμος να συγκεντρώνεται σε ένα ή δύο και να διευκολύνεται η εκτέλεση του προγράμματος των ξεναγήσεων – περιηγήσεων
  • Οι προαιρετικές δραστηριότητες δεν είναι υποχρεωτικές και αποτελούνε απλώς μια πρόταση και δεν είστε υποχρεωμένοι να συμμετέχετε .Απαιτείται ελάχιστος αριθμός συμμετοχής για την πραγματοποίηση τους
  • Για λόγους υγειονομικούς δεν επιτρέπεται η χρήση τουαλέτας στο λεωφορείο ,καθώς δεν είναι δυνατή η απολύμανση της κατά τη διάρκεια του ταξιδιού και αποτελεί εστία μολύνσεως
  • Οι εκδρομείς οφείλουν να προσαρμοστούν στους υγειονομικούς κανόνες της χώρας που επισκεπτόμαστε και να φέρουν τα απαιτούμενα έγγραφα .Το γραφείο λειτουργεί μόνο συμβουλευτικά
 

Ταξιδέψτε χωρίς άγχος , με ασφάλεια και σιγουριά !!!


Καλύψεις Ταξιδιωτικής ασφάλειας(προαιρετικά) :
 
 
  • Επιστροφή των χρημάτων σας σε περίπτωση νόσησης COVID – 19
  • πριν την αναχώρηση. ( Επιστροφή 100% του καταβληθέντος ποσού.)
  • Έξοδα ξενοδοχείου λόγω καραντίνας ( COVID – 19).
  • Αποζημίωση για την απώλεια αποσκευών .
  • Έξοδα λόγω καθυστερημένης άφιξης των αποσκευών .
  • Επαναπατρισμός των συνταξιδευόντων μελών της οικογένειας του Ασφαλισμένου
  • Έξοδα διαμονής και επικοινωνίας του Ασφαλισμένου εξαιτίας απώλειας των ταξιδιωτικών του εγγράφων.
  • Έξοδα λόγω καθυστέρησης της πτήσης .
  • Έξοδα του Ασφαλισμένου εξαιτίας πρόωρης διακοπής του ταξιδιού του.
  • Έξοδα μετάφρασης (Απώλεια εγγράφων , νοσηλεία , διάγνωση κ.α).
  • Έξοδα για αποστολή φαρμάκων του Ασφαλισμένου.
  • Έξοδα για νομική υποστήριξη.
  • Έξοδα μετακίνησης και διαμονής , στενού συγγενή του Ασφαλισμένου που νοσηλεύεται.
  • Έξοδα νοσηλείας εκτός χώρας μόνιμης διαμονής.
  • Έξοδα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης εκτός νοσοκομείου.
Tα ξενοδοχεία:
 
Holiday Inn Munich City Centre, 4*
Τα δωμάτια του Holiday Inn Munich City Centre στεγάζονται σε ένα εμπορικό συγκρότημα και διαθέτουν κλιματισμό, ηχομόνωση, τηλεόραση επίπεδης οθόνης και παροχές για καφέ/τσάι.
Το εστιατόριο Grat³ του Holiday Inn Munich σερβίρει πλούσιο μπουφέ πρωινού, καθώς επίσης βαυαρικές και διεθνείς σπεσιαλιτέ. Στο καφέ-μπαρ και εστιατόριο Isar³ μπορείτε να απολαύσετε, μενού à la carte, καφέ και διάφορα κοκτέιλ.
Παρέχεται δωρεάν WiFi σε όλους τους χώρους του ξενοδοχείου.
To ξενοδοχείο είναι πολύ κεντρικό, περπατώντας έχετε πρόσβαση στο κέντρο της πόλης και τις Χριστουγεννιάτικες Αγορές.
 
Hilton Munich City, 4* sup
 
Τα κλιματιζόμενα δωμάτια στο Hilton Munich City είναι εξοπλισμένα με τηλεόραση επίπεδης οθόνης, επιφάνεια εργασίας, μίνι ψυγείο και παροχές για τσάι/καφέ. Ορισμένες μονάδες προσφέρουν θέα στην ήσυχη αυλή. Διατίθεται δωρεάν WiFi στους κοινόχρηστους χώρους.
Το πρωινό σερβίρεται στο εστιατόριο MoNa. Το Juliet Rose προτείνει μοναδικά κοκτέιλ, τοπικές μπίρες, ξεχωριστούς καφέδες, καθώς και ένα επιλεγμένο μενού φαγητού.
To ξενοδοχείο είναι πολύ κεντρικό, περπατώντας έχετε πρόσβαση στο κέντρο της πόλης και τις Χριστουγεννιάτικες Αγορές.