Βυζαντινή Οχρίδα

Οδικώς, 3,4 ημέρες

Σκόπια-Μαύροβο-Οχρίδα-Στρούγκα-Όσιο Ναούμ

ΑΠΟ 129 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ - ΣΚΟΠΙΑ - ΜΑΥΡΟΒΟ - ΟΧΡΙΔΑ
Συγκέντρωση στα γραφεία μας και αναχώρηση. Αφού περάσουμε τα σύνορα από τους Ευζώνους, συνεχίζουμε για Σκόπια που είναι χτισμένα σε υψόμετρο 262 μ. εκατέρωθεν του ποταμού Βαρδάρη (Αξιού). Άφιξη και ελεύθερος χρόνος στην πόλη για καφέ. Έπειτα, κατευθυνόμαστε προς το Μαύροβο (που σημαίνει μαύρος αγρός), χωριό που αποτελεί τουριστικό προορισμό καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, λόγω του χιονοδρομικού κέντρου Ζάρε Λαζαρέφσκι, του εθνικού πάρκου και της τεχνητής λίμνης. Μια περιοχή με πολλές φυσικές ομορφιές, υπέροχη θέα, μια διάφανη καθαρή λίμνη, αλλά και ορεινούς λόφους από όπου μπορεί κανείς να δει το πανόραμα του όρους Μπίστρα. Η εκκλησία του Αγίου Νικόλαου η οποία χτίστηκε το 1850, βυθίστηκε κάτω από τα νερά της τεχνητής λίμνης λόγω της κατασκευής του τεχνικού φράγματος το 1953, όμως εξαιτίας της ξηρασίας κατά τον 21ο αιώνα έχει κατά μεγάλο μέρος επανεμφανιστεί. Στάση για γεύμα. Τέλος, άφιξη στη γραφική πόλη της Οχρίδας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και στη συνέχεια ελεύθερος χρόνος. Δείπνο στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.
2η ημέρα ΟΧΡΙΔΑ ΞΕΝΑΓΗΣΗ - ΣΤΡΟΥΓΚΑ
Πρόγευμα και ξενάγηση στην πανέμορφη Οχρίδα. Περιήγηση στα γραφικά δρομάκια, τα παλιά αρχοντικά και τις βυζαντινές εκκλησίες της πόλης του Αγίου Κλήμεντος και της Αγίας Σοφίας, τα μικρομάγαζα με τα είδη λαϊκής τέχνης και κεραμικής. Το απόγευμα επίσκεψη στο γειτονικό θέρετρο της Στρούγκας, όπου και θα κάνουμε βόλτα στον πεζόδρομο με το πολύ γραφικό χρώμα. Επιστροφή στην Οχρίδα και προαιρετική κρουαζιέρα (καιρού επιτρέποντος). Δείπνο στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.
3η ημέρα ΟΧΡΙΔΑ - ΦΑΡΑΓΓΙ ΡΑΝΤΙΚΑ - ΜΟΝΗ ΜΠΙΚΟΡΣΚΙ
Πρόγευμα και αναχωρούμε για το μεγάλο φαράγγι Ράντικα, δίπλα στον ποταμό Ντρίμ, όπου θα θαυμάσουμε τη μεγαλοπρέπεια της πανέμορφης φύσης. Προσκύνημα στο ιστορικό μοναστήρι Ιβάν Μπικόρσκι και επιστροφή στην Οχρίδα. Δείπνο στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.
4η ημέρα ΟΧΡΙΔΑ - ΟΣΙΟΣ ΝΑΟΥΜ - ΜΠΙΤΟΛΑ (ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ) - ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
Πρόγευμα και ακολουθώντας την παραλίμνια διαδρομή, θα επισκεφθούμε το πανέμορφο βυζαντινό μοναστήρι του Οσίου Ναούμ με τις εκπληκτικές τοιχογραφίες στη νότια πλευρά της λίμνης, κτισμένο τον 10ο αιώνα, σε μία περιοχή που ήταν ολόκληρη έδρα της ελληνορθόδοξης αρχιεπισκοπής. Γεύμα και αναχώρηση για τον μεθοριακό σταθμό Νίκης, αφού κάνουμε μια σύντομη στάση για καφέ στα Μπίτολα (Μοναστήρι). Άφιξη στην πόλη μας το βράδυ.
Περιλαμβάνονται:
  • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία όπως αυτό αναφέρεται στον τιμοκατάλογο
  • Πρόγευμα σε μπουφέ στο χώρο του ξενοδοχείου καθημερινά
  • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις & εκδρομές με πολυτελή λεωφορεία, σύμφωνα με το παραπάνω πρόγραμμα
  • Έλληνας έμπειρος συνοδός-αρχηγός του γραφείου μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης

Δεν περιλαμβάνονται:
  • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά
  • Είσοδοι σε μουσεία, κάστρα & αρχαιολογικούς χώρους
  • Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στα περιλαμβάνονται
Σημείωση: 
  • Στην 3ήμερη εκδρομή δεν πραγματοποιείται το πρόγραμμα της 3ης μέρας.