Βουκουρέστι - Καρπάθια σαν Παραμύθι, 6 ημέρες οδικώς από Αθήνα ‣ Πάσχα (VL)

Οδικώς, 6 ημέρες

από Αθήνα-Ρουμανία-Βουκουρέστι -Κάστρο Πέλες-Πύργος Κόμη Δράκουλα-Μπρασόβ-Σόφια-Μπάνσκο-Βαλκάνια

ΑΠΟ 395 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα Μεγάλη Πέμπτη 02/05/24, Αθήνα | Μπάνσκο - (720χιλ.)
Αναχώρηση νωρίς το πρωί για την γείτονα Βουλγαρία όπου με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ, φαγητό και ξεκούραση θα φτάσουμε στα σύνορα κατά το μεσημέρι. Μετά τον απαραίτητο έλεγχο των ταξιδιωτικών μας εγγράφων θα έχουμε χρόνο να ρίξουμε μια ματιά και να ψωνίσουμε στα καταστήματα με τα αφορολόγητα είδη. Έπειτα, θα συνεχίσουμε την βόρεια διαδρομή μας, για το ξενοδοχείο διαμονής μας στο πιο ξακουστό χιονοδρομικό της χώρας το Μπάνσκο σε υψόμετρο 900 μέτρων. Πρόκειται για ένα φημισμένο, ορεινό χωριό με 9.000 περίπου κατοίκους και με χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο να το κατακλύζουν τόσο τον χειμώνα όσο και την άνοιξη. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση στα δωμάτια και ξεκούραση. Το βράδυ ελεύθερο, δείπνο και διανυκτέρευση.
2η ημέρα Μεγάλη Παρασκευή 03/05/24, Μπάνσκο | Βουκουρέστι - (553χιλ.)
Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και μεταφορά στο κέντρο του χωριού για να απολαύσουμε τόσο τον περίπατό μας στο ορεινό θέρετρο όσο και για να απολαύσουμε τον καφέ μας στα πολλά και ζεστά καφέ. Έπειτα, εκ νέου αναχώρηση και μέσω μιας πολύ όμορφης διαδρομής θα φτάσουμε στο Βουκουρέστι, το Παρίσι των Βαλκανίων όπως συνηθίζεται να το λένε, μια από τις γοητευτικότερες πόλεις της Ευρώπης. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.
3η ημέρα Μεγάλο Σάββατο 04/05/24, Βουκουρέστι (ξενάγηση πόλης)
Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και ακολουθεί γνωριμία με την παλαιά και νέα πόλη, που δικαίως ονομάζεται «μικρό Παρίσι» λόγω της αρχιτεκτονικής της και της έντονης πολιτιστικής ζωής που γνώρισε. Αρχικά επίσκεψη στο Πατριαρχείο και στη συνέχεια, μέσα από μια πανοραμική περιήγηση θα θαυμάσουμε την αψίδα του θριάμβου, το Ατενέουμ, την πλατεία της Επανάστασης, την Ελληνική εκκλησία, την όπερα, τον βοτανικό κήπο και τη στρατιωτική ακαδημία. Στη συνέχεια, σε μια αριστοκρατική περιοχή, θα επισκεφτούμε το πάρκο Χεραστράου, ένα από τα μεγαλύτερα πάρκα της χώρας. Χρόνος για καφέ και φαγητό στα πολλά εστιατόρια και καφέ εντός του πάρκου. Τέλος κατά την επιστροφή μας στο ξενοδοχείο θα δούμε το επιβλητικό Σπίτι του Λαού, το μεγαλύτερο σήμερα κτιριακό συγκρότημα στην Ευρώπη, και το δεύτερο στον κόσμο μετά το Πεντάγωνο των Ηνωμένων Πολιτειών. Η κατασκευή του ξεκίνησε από τον κομμουνιστή ηγέτη της Ρουμανίας Νικολάε Τσαουσέσκου τις ημέρες της δόξας του, και σήμερα φιλοξενεί το κοινοβούλιο της χώρας. Χρόνος ελεύθερος να εξερευνήσουμε την συνοικία Λιπσκάνι, το ιστορικό κέντρο του Βουκουρεστίου όπου διατηρεί ακόμα τη γοητεία της παλιάς πόλης. Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και ξεκούραση. Το βράδυ μας ελεύθερο και διανυκτέρευση.
4η ημέρα Κυριακή του Πάσχα 05/05/24, Βουκουρέστι | Κάστρο Πέλες | Πύργος Κόμη Δράκουλα | Μπρασόβ | Βουκουρέστι - (402χιλ.)
Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και σήμερα ακολουθεί μια πανέμορφη ημέρα με επιβλητικά κάστρα και πόλεις. Πρώτα θα επισκεφθούμε έξω από την πόλη Σινάϊα, την πόλη που ονομάζεται και «Διαμάντι των Καρπαθίων» καθώς αποτελούσε κάποτε έναν από τους αγαπημένους προορισμούς της υψηλής κοινωνίας της Ρουμανίας, το περίφημο κάστρο Πέλες. Πρόκειται για την εξοχική κατοικία του βασιλιά Κάρολου Α΄ ένα νέο - αναγεννησιακό διαμάντι με φροντισμένους κήπους, πληθωρικούς χώρους υποδοχής και δωμάτια σε διαφορετικά στυλ. Ήταν το πρώτο κάστρο στην Ευρώπη με κεντρική θέρμανση και ηλεκτρικό σύστημα καθαριότητας με ηλεκτρική σκούπα. Στη συνέχεια αναχώρηση και επίσκεψη στο χωριό Μπραν όπου βρίσκεται ο περίφημος Πύργος του Κόμη Δράκουλα. Χτίστηκε από τους Σάξονες για να προστατεύει το πέρασμα προς τα Καρπάθια από τις επιθέσεις των Τούρκων. Το κάστρο έγινε γνωστό παγκοσμίως χάρη στον Μπραν Στόκερ, ο οποίος το 1897 έγραψε μια ιστορία τρόμου με ήρωα τον Δράκουλα. Στα υπαίθρια μαγαζάκια της περιοχής, θα βρούμε κρασιά με θέμα τον δράκουλα, μάσκες, μπλούζες, φυλαχτά, χειροποίητες κατασκευές κλπ. Στη συνέχεια θα φτάσουμε σε μια από τις πιο ενδιαφέρουσες πόλεις της Ρουμανίας, την πόλη Μπρασόβ, γνωστό εμπορικό κέντρο των αρχαιοτέρων χρόνων. Στην παραμυθένια αυτή μεσαιωνική πόλη που περιβάλλεται από καταπράσινους λόφους θα δούμε την Μαύρη Εκκλησία που είναι η μεγαλύτερη γοτθική εκκλησία στη Ρουμανία η οποία πήρε το όνομα της από τη μεγάλη φωτιά του 1689 καθώς μαύρισε το εξωτερικό της σε αντίθεση με το εσωτερικό της που είναι καλοδιατηρημένο και φιλοξενεί ένα από τα μεγαλύτερα εκκλησιαστικά όργανα της Ανατολικής Ευρώπης. Θα περιηγηθούμε στα λιθόστρωτα σοκάκια, ανάμεσα σε γραφικά κτίσματα που θυμίζουν περισσότερο Βαυαρική αρχιτεκτονική παρά Ανατολική Ευρώπη και θα συναντήσουμε τον πιο στενό δρόμο της κεντρικής Ευρώπης. Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην απλόχωρη κεντρική πλατεία όπου θα κάνουμε στάση για καφεδάκι και φαγητό. Νωρίς το βράδυ, γοητευμένοι από την ημέρα μας θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο στο Βουκουρέστι για δείπνο και διανυκτέρευση. 
5η ημέρα Δευτέρα του Πάσχα 06/05/24, Βουκουρέστι | Σόφια - (395χιλ.)
Πρωινό και νωρίς αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Βουλγαρίας την επιβλητική Σόφια. Φθάνοντας ακολουθεί περιήγηση της πόλης κατά την οποία θα απολαύσουμε τον καθεδρικό ναό του Αλεξάνδρου Νέφσκι, το Εθνικό θέατρο, το Πανεπιστήμιο, την άσβεστη φλόγα του άγνωστου στρατιώτη και τον ναό της Αγίας Σοφίας, τη Ροτόντα του Αγίου Δημητρίου, το μουσείο Φυσικής Ιστορίας και το Ναό του Αγίου Νικολάου. Χρόνος για φαγητό και αργά το απόγευμα τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και ξεκούραση. Το βράδυ μας ελεύθερο, δείπνο και διανυκτέρευση.
6η ημέρα Τρίτη 07/05/24, Σόφια | Αθήνα - (792χιλ.)
Πρωινό και αναχώρηση για την επιστροφή μας στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις για ξεκούραση, καφέ και φαγητό. Άφιξη στην Αθήνα νωρίς το βράδυ και τέλος εκδρομής. 
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ
TIMH
ΠΑΙΔΙ (2-12)
ΕΠΙΒΑΡ. ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ
Special Offer
- Πασχα -
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ
Πρωινό + 4 Δείπνα
ΤΙΜΗ
443 €
395 €
ΠΑΙΔΙ (2-12)
1ο παιδί
355 €
ΕΠΙΒΑΡ. ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ
150 €
Περιλαμβάνονται:
➢ Πέντε διανυκτερεύσεις στις πόλεις του προγράμματός μας σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 3* και 4*
➢ Πρωινό καθημερινά (σύνολο 5)
➢ Δείπνο καθημερινά εκτός από την 3η ημέρα (σύνολο 4)
➢ Ειδικά διαμορφωμένο μενού την Κυριακή του Πάσχα με αρνί στον φούρνο και άλλες γεύσεις
➢ Επίσημος ελληνόφωνος ξεναγός στο Βουκουρέστι
➢ Επίσημος ελληνόφωνος ξεναγός καθ’ όλη την διάρκεια της εκδρομής της 4ης ημέρας
➢ Μεταφορές – περιηγήσεις με πολυτελές λεωφορείο
➢ Αρχηγός εκδρομής
➢ Ασφάλεια αστικής ευθύνης
➢ Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:
➢ Φιλοδωρήματα
➢ Είσοδοι σε μουσεία & αρχαιολογικούς χώρους
➢ Γεύματα και δείπνα εκτός της ημιδιατροφής
➢ Ποτά και ότι δεν αναφέρεται στο παραπάνω πρόγραμμα
➢ Φόροι ξενοδοχείων και είσοδοι πόλεων αξίας 45€ το άτομο

Early Booking: Οι τιμές ισχύουν με έγκαιρη κράτηση έως 30/03 και για συγκεκριμένο αριθμό δωματίων. Έπειτα θα προσαυξηθούν περίπου 12%

Σημαντικό:
➢ Οι θέσεις στο πούλμαν δίνονται με σειρά προτεραιότητας εγγραφής στην εκδρομής
➢ Το πρόγραμμα της εκδρομής μπορεί να τροποποιηθεί αν κριθεί αναγκαίο
➢ Για την συμμετοχή μας στην εκδρομή είναι απαραίτητη ταυτότητα με λατινικούς χαρακτήρες και έκδοσης το πολύ έως 12 ετών ή διαβατήριο
➢ Το νόμισμα της Βουλγαρίας είναι το Λεβ και ισούται περίπου 1 ευρώ = 2 Λεβ. Οι συναλλαγές μας όμως, σχεδόν παντού, μπορούν να πραγματοποιηθούν και με ευρώ
➢ Το νόμισμα της Ρουμανίας είναι το Λέου και ισούται περίπου 1 ευρώ = 5 Λέου. Οι συναλλαγές μας όμως, σχεδόν παντού, μπορούν να πραγματοποιηθούν και με ευρώ