Βουδαπέστη

Αεροπορικώς, 4,5 ημέρες

Βουδαπέστη-Ουγγαρία-Παραδουνάβια Χωριά

ΑΠΟ 139 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα Πτήση για Μπρατισλάβα – Βιέννη περιήγηση πόλης - Βουδαπέστη
Άφιξη στο αεροδρόμιο της Μπρατισλάβας, επιβίβαση στο λεωφορείο μας και αναχώρηση για τη Βιέννη όπου θα ακολουθήσει η γνωριμία με την αυστριακή πρωτεύουσα. Θα περιηγηθούμε στην περίφημη λεωφόρο του Pινγκ, όπου θα θαυμάσουμε τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της Bιέννης, όπως το Δημοτικό Πάρκο, θα περάσουμε από τα χειμερινά ανάκτορα Hofburg, την Όπερα, το Τετράγωνο των Mουσείων, την πύλη του Φραγκίσκου Iωσήφ, το νεοκλασικό Kοινοβούλιο, το Δημαρχείο γοτθικού ρυθμού, το παλιό Aνακτορικό Θέατρο, το Πανεπιστήμιο και την Eκκλησία του Tάμματος, τη Φωτίφ Kίρχε, την εκπληκτική εκκλησία του Αγίου Καρόλου. Χρόνος ελεύθερος και στην συνέχεια αναχώρηση για την Βουδαπέστη. Τακτοποίηση στα ξενοδοχεία μας.
2η ημέρα Βουδαπέστη - Περιήγηση πόλης – Προαιρετική Κρουαζιέρα στο Δούναβη
Πρωινό και ξεκινάμε την περιήγησή μας από την μνημειώδη πλατεία των Ηρώων με το μνημείο της Χιλιετηρίδας όπου θα γνωρίσουμε την ιστορία της χώρας. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τον καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου, τη λεωφόρο της Δημοκρατίας με την Όπερα και τα καλοδιατηρημένα κτίρια, το ογκώδες Μπαρόκ Κοινοβούλιο και τις γέφυρες που ενώνουν τη Βούδα με την Πέστη. Στη συνέχεια σας προτείνουμε κρουαζιέρα στο Δούναβη για να θαυμάσετε από μια άλλη οπτική γωνία τα μεγαλοπρεπή κτίρια του Κοινοβουλίου και του Πύργου των Ψαράδων.
3η ημέρα Βουδαπέστη (περιήγηση Βούδα)
Πρόγευμα και αμέσως μετά θα περάσουμε στη Βούδα όπου θα θαυμάσουμε το Κάστρο, το άγαλμα της Ελευθερίας, την Εθνική Πινακοθήκη, τον πύργο των Ψαράδων και τον ιστορικό ναό του Matthias (όπου στέφονταν οι Ούγγροι βασιλιάδες). Στη συνέχεια μετάβαση στο λόφο Gellert, από όπου θα θαυμάσουμε την πανοραμική θέα της Βούδας και της Πέστης με τον Δούναβη. Το υπόλοιπο της ημέρας στη διάθεσή σας, για να κάνετε τη βόλτα σας στην περίφημη Vaci Utca και να πιείτε τον καφέ σας στα φημισμένα καφέ Gerbaeud & New York. To βράδυ προαιρετική διασκέδαση σε εστιατόριο με τσιγγάνικα βιολιά.
4η ημέρα Προαιρετική εκδρομή στα Παραδουνάβια Χωριά
Πρόγευμα και για σήμερα σας προτείνουμε μία εκδρομή στα Παραδουνάβια Χωριά. Αναχώρηση για το Szentendre (Άγιος Ανδρέας), ένα παραδοσιακό χωριό της Ουγγαρίας. Θα επισκεφτούμε το μουσείο κεραμικής τέχνης της γλύπτριας Kovacs Margit, και την ορθόδοξη εκκλησία του 1752. Περιπλανηθείτε στο χωριό των Καλλιτεχνών και των Καλών Τεχνών, όπως χαρακτηριστικά αποκαλείται ο Άγιος Ανδρέας, όπου μπορείτε να αγοράσετε κρύσταλλα, πορσελάνες και πολλά αναμνηστικά δώρα. Συνεχίζουμε για το Visegrad, το επόμενο χωριό πάνω στο Δούναβη. Θα θαυμάσουμε και θα περιηγηθούμε στα δύο τεράστια κάστρα, χτισμένα από τον Βασιλιά Bella IV για την προστασία της περιοχής από τους Μογγόλους. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Βασιλικό Παλάτι χτισμένο από τον Βασιλιά Λουδοβίκο Α’. Τέλος θα σταματήσουμε στο χωριό Esztergom, όπου θα δούμε τα πολυάριθμα αξιοθέατα, ανάμεσα στα οποία είναι: η Βασιλική, το Κάστρο και ο Καθεδρικός Ναός του Ezstergom, και η υπέροχη θέα του Δούναβη από το κάστρο, ιδανική για φωτογραφίες
5η ημέρα Βουδαπέστη – Μπρατισλάβα πτήση επιστροφής
 Πρόγευμα και αναχώρηση για το αεροδρόμιο της Μπρατισλάβας. Μετά από ενδιάμεσες στάσεις άφιξη στο διεθνές αεροδρόμιο της Σλοβακίας και επιβίβαση στο αεροπλάνο για την απευθείας πτήση επιστροφής μας στη Θεσσαλονίκη.
ΕΚΔΡΟΜΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ +50€
Σημειώσεις :
Στην 4ήμερη εκδρομή το πρόγραμμα πραγματοποιείται ως εξής
1η ημέρα Πτήση για Μπρατισλάβα – Παραδουνάβια Χωριά  -  Βουδαπέστη  
2η ημέρα Βουδαπέστη - Περιήγηση πόλης – Προαιρετική Κρουαζιέρα στο Δούναβη  
3η ημέρα Βουδαπέστη Ελεύθερη ημέρα 
4η ημέρα Βουδαπέστη – Μπρατισλάβα – Πτήση επιστροφής   
  
  •  Η ροή του προγράμματος είναι ενδεικτική και ενδέχεται να αλλάξει για καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος.
 
Περιλαμβάνονται
  • Αεροπορικά εισιτήρια σύμφωνα με τις παραπάνω πτήσεις
  • Μία αποσκευή 20kg κατά άτομο και μία χειραποσκευή 8 kg κατά άτομο.
  • Μεταφορές από το αεροδρόμιο στο ξενοδοχείο και αντίστροφα.
  • Διαμονή για 3 η 4 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο της επιλογής σας.
  • Πρωινό καθημερινά στο ξενοδοχείο σας.
  • Ασφάλιση αστικής ευθύνης
  • Φ.Π.Α.
 
Δεν Περιλαμβάνονται
  • Είσοδοι σε μουσεία, πάρκα &  αρχαιολογικούς χώρους κτλ.
  • Φόροι αεροδρομίων & επίναυλοι καυσίμων (145 €)
  •  Προαιρετικές εκδρομές και οτιδήποτε αναφέρεται ως προαιρετικό η προτεινόμενο