ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ ΠΑΣΧΑ

Αεροπορικώς, 4 ημέρες

Βουδαπέστη

ΑΠΟ 249 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα 1η ημέρα: ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για τη γραφική πρωτεύουσα Ουγγαρίας. Μεταφορά χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με τη γραφική πόλη. και τακτοποίηση στο ξεν/χείο. Το βράδυ μεατφορά στην Ελληνική Ορθόδοξη εκκλησία για την παρακουλούθηση της Ανάστασης 
2η ημέρα 2η ημέρα: ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ - ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ (40χλμ)
Πρόγευμα και γνωριμία με την υπέροχη πόλη. Θα ξεκινήσουμε με μια ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ θα επιβιβαστούμε στο river ride bus ένα λεωφορείο με το οποίο θα μπούμε ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΔΟΥΝΑΒΗ και αφού αναδυθούμε στην επιφάνεια του ποταμού θα κάνουμε μια σύντομη περιήγηση εν πλώ !! Κατόπιν θα αποβιβάστουμε στην στεριά και ξεκινάμε την ξενάγηση μας θα δούμε την πλατεία των Ηρώων με το μνημείο της Χιλιετιρίδας, θα περάσουμε από το Ζωολογικό κήπο, από τα λουτρά Σετσενι, μόνιμο τσίρκο της πόλης, θα θαυμάσουμε τη λεωφόρο Αντράσυ με τα καλοδιατηρημένα κτίρια, την Οπερα, τον Καθεδρικό Ναό του Άγιου Στεφάνου, το ογκώδες σε ρυθμό μπαρόκ Κοινοβούλιο, την ακαδημία τον επιστημών και θα αφήσουμε το πνευματικό κέντρο της μεγαλοαστικής τάξης της Πέστης, περνώντας στην βασιλική Βούδα από τη Γέφυρα των Λεόντων, όπου βρίσκεται ο λόφος των Ψαράδων. Στο κέντρο του λόφου με το Βασιλικό ανάκτορο των Αψβούργων, πόλη-κάστρο από τον 17ο αιώνα, βρίσκεται η πλατεία της άγιας Τριάδας. Εκεί δεσπόζει ο ναός της Θεοτόκου, γνωστός ως ναός του Ματθία, που ιδρύθηκε το 1250. Θα έχουμε χρόνο να απολαύουμε ένα ζεστό κρασί, έναν καφέ με υπέροχη θέα στην Πέστη. Στην συνέχεα θα πάμε στο λόφο Γκέλερτ, θα δούμε το φρούριο του αυστριακού στρατού- σήμερα πολεμικό μουσείο και θα κλείσουμε την βόλτα μας στην αγορά της Βάτσι Ούτσα. Για όσους επιθυμούν προτείνουμε να επισπευτείτε και την σκεπαστή αγορά γεμάτη με παραδοσιακά προϊόντα. Χρόνος ελεύθερος στην πόλη και επιστροφή στο ξενοδοχείο. Κατόπιν αναχώρηση για την παραδοσιακή ΟΥΓΓΡΙΚΗ ταβέρνα BORKATAKOMBA όπου θα έχουμε διασκεδάσουμε συνοδεία τσιγγάνικης παραδοσιακής μουσικής και folkor show αφού πρώτα επισκεφθούμε τις εγκαταστάσεις παραγωγής και αποθήκευσης του κρασιού σε ένα από τα μεγαλύτερα βαρέλια της γης !!
3η ημέρα 3η ημέρα: ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ - ΠΑΡΑΔΟΥΝΑΒΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΕΣΤΕΡΓΚΟΜ(210χλμ)& ΠΟΔΗΛΑΤΑΔΑ
Πρόγευμα και προαιρετική αναχώρηση για επίσκεψη στα περίφημα παραδουνάβια χώρια της Ουγγαρίας. Στην εκδρομή μας κατά μήκος του Δούναβη θα επισκεφθούμε το γραφικό χωριό Αγ. Ανδρέας, τόπος πολλών φημισμένων καλλιτεχνών. Στάση για καφέ, περίπατος στο χωριό και συνεχίζουμε για το Βίζεγκραντ, γενέτειρα του Καρλομάγνου. Έπειτα θα κάνουμε στάση στην πρώτη πρωτεύουσα των Ούγγρων, το Έστεργκομ, για να δούμε τον τεράστιο καθεδρικό ναό όπου βρίσκεται ο θρησκευτικός θησαυρός των Ούγγρων και την πινακοθήκη. Επιστροφή νωρίς το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας και για όσους το επιθυμούν σας προτείνουμε μια υπέροχη διαφορετική εμπειρία.. «ΠΟΔΗΛΑΤΑΔΑ» Αρχικά πρέπει να τονιστεί ότι η Βουδαπέστη είναι μια από τις πιο φιλικές πόλεις του κόσμου όσον αφορά την χρήση ποδηλάτου (έχει φτάσει μάλιστα μέχρι και την 13η θέση σε σχετική λίστα). Το δίκτυο των ποδηλατόδρομων έχει συνολικό μήκος 200 χιλιόμετρα, ενώ και οι Ούγγροι οδηγοί δείχνουν μεγάλο σεβασμό και προτεραιότητα σους ποδηλάτες. Επίσης, το να πάρεις ένα ποδήλατο στην Βουδαπέστη δεν απαιτεί ιδιαίτερη δυσκολία. Υπάρχουν σε πολλά σημεία της πόλης γραφεία που νοικιάζουν έναντι κόστους που σπανίως ξεπερνάει τα 10 – 12 ευρώ ανά ημέρα (συν την εγγύηση η οποία μπορεί να απαιτεί κάποια χρήματα, ωστόσο πολλοί ιδιοκτήτες είναι ανοικτοί σε παζαρέματα). Εκτός από τα γραφεία υπάρχει και το εκτενές δημόσιο σύστημα ενοικίασης ποδηλάτων της. Σε πολλά σημεία υπάρχουν σταθμοί με τα χαρακτηριστικά πράσινα ποδήλατα της BuBi. Ελαφρώς πιο ακριβό το κόστος (π.χ. 10 ευρώ περίπου για 3 ώρες), ωστόσο έχουν το θετικό ότι μπορείς να παραλάβεις και να παραδώσεις το ποδήλατο όπου θες. Αυτή την στιγμή υπάρχουν πάνω από 70 τέτοια spots. Εξάλλου μιλάμε για μια πόλη που έτσι κι αλλιώς είναι ιδιαίτερα φθηνή, οπότε δεν υπάρχουν άλλα σημαντικά έξοδα. Η κατοχή ενός ποδηλάτου προσφέρει την δυνατότητα να επισκεφτείτε και δύο από τα πιο όμορφα σημεία της και να περάσετε αρκετό χρόνο εκεί το Πάρκο Πόλης (ή Városliget) και το Νησί της Μαργαρίτας. Αξίζουν ειδικής μνείας, αφού με το ποδήλατο μπορείτε να τα εξερευνήσετε από άκρη σε άκρη. Το πρώτο είναι κάτι παραπάνω από ένα απλό πάρκο, αφού περιλαμβάνει στα όρια του από ζωολογικό κήπο μέχρι κάστρο, και αποτελεί ιδανικό προορισμό για να ξεκουραστείτε πριν συνεχίσετε την εξόρμηση σας (tip : δοκιμάστε την φρέσκια λεμονάδα στο καφέ που βρίσκεται στην λίμνη). Για να φτάσουμε στο Νησί της Μαργαρίτας θα ακολουθήσουμε μια διαδρομή δίπλα από τον Δούναβη περνώντας από το χαρακτηριστικό Κοινοβούλιο. Κι αν σας εντυπωσίασε την μέρα, που να το δείτε και την νύχτα. Ενώ το Margitsziget όπως το αποκαλούν οι ντόπιοι, είναι κυριολεκτικά ίσως σαν μια μικρογραφία της Ουγγρικής υπαίθρου. Μικρά παιδιά, οικογένειες, νέοι, τουρίστες βρίσκουν λίγες στιγμές ξενοιασιάς σε έναν τεράστιο χώρο γεμάτο παιδικές χαρές, αθλητικές εγκαταστάσεις και δεκάδες χρώματα. Είναι τόσο μεγάλο που με τα πόδια θα χρειαστείτε ώρες (και αναπαυτικά παπούτσια), συνεπώς το ποδήλατο είναι η καλύτερη λύση!! 
4η ημέρα 4 ημέρα: IAMATIKA ΛΟΥΤΡΑ –HOUSE OF TERROR –ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ
Την ημέρα αυτή θα την αφιερώσουμε γνωρίζοντας την «άλλη» Βουδαπέστη. Ξεκινάμε με την επίσκεψη στο κάστρο Βαινταχουνιάντ που θεωρείτε μέσα στα 10 καλύτερα κάστρα της Ευρώπης !! Είναι ένα από τα πιο ρομαντικά κάστρα στην Ουγγαρία και βρίσκεται στο πάρκο της πόλης εκεί όπου το καλοκαίρι γίνονται οι βαρκάδες και το χειμώνα είναι το περίφημο παγοδρόμιο λίμνη / πατινάζ. Το κάστρο, παρ ‘όλες τις εμφανίσεις, χτίστηκε το 1896, και είναι στην πραγματικότητα μια μίμηση της φαντασίας ανάδειξη της αρχιτεκτονικής εξέλιξης μέσα στους αιώνες και στυλ στην Ουγγαρία. Το κάστρο είναι το σπίτι για διάφορα φεστιβάλ, συναυλίες και εκθέσεις του Γεωπονικού Μουσείο της Ουγγαρίας. Κατόπιν θα πάμε σε ένα ιδιαίτερο μουσείο το μουσείο « η Βουλή του τρόμου» ένα μοναδικό στο είδος του - είναι ένα μνημείο στη μνήμη των ατόμων που κρατούνται σε αιχμαλωσία, βασανίστηκε και σκοτώθηκε σε αυτό το κτίριο. Το Μουσείο, ενώ παρουσιάζει τη φρίκη με απτό τρόπο, σκοπεύει επίσης να κάνει τους ανθρώπους να καταλάβουν ότι η θυσία για την ελευθερία δεν ήταν μάταια. Στην ίσως πιο διάσημη πρωτεύουσα με ιαματικά λουτρά θα ήταν παράλειψη αν μην τα επισκεφθούμε!! Έτσι λοιπόν θα επισκεφθούμε ομαδικά τα περίφημα λουτρά Rudas Gyógyfürdő és Uszoda Ένα πολυεπίπεδο χαμάμ, με πολλές πισινές, σε διαφορετικές θερμοκρασίες η καθεμιά(από 15 μέχρι και 42 βαθμούς Κελσίου). Αλλά το εντυπωσιακό των Spa είναι η ανοιχτή πισίνα που υπάρχει στην ταράτσα, με θέα όλη τη φωτισμένη Βουδαπέστη!Το επίκεντρο του λουτρού σήμερα, το χαμάμ, χτίστηκε κατά τη διάρκεια του 16ου αιώνα, κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας. Κάτω από το θόλο διαμέτρου 10 m, που υπέστη 8 πυλώνες, υπάρχει μια οκταγωνική πισίνα. Η πισίνα, που λειτουργεί ως θεραπευτική εγκατάσταση κολύμπι και με σάουνα, χτίστηκε το 1896. Στην αίθουσα πόσιμο, το νερό των πηγών Hungária, Attila και Γιουβέντους μπορεί να καταναλωθεί . Μετάβαση στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής.
Σε όλα τα ξενοδοχεία περιλαμβάνεται πρωινό καθημερινά. Σύνολο φόρων +145 ευρώ Χωρίς πρόγραμμα ξεναγήσεων -30ε ανά άτομο

Περιλαμβάνονται
  • αεροπορικά εισιτήρια 
  • αποσκευές σύμφωνα με τον πίνακα πολιτικής αποσκευών όπως φαίνεται παρακάτω 
  • προκράτηση θέσης σε όλες τις πτήσεις, για να είστε σε διπλανές θέσεις με τον συνταξιδιώτη σας. Σε πολλές αεροπορικές εταιρίες αυτό έχει επιπλέον κόστος.
  •  Διαμονή στα προσφερόμενα ξενοδοχεία - Διατροφή στο ξενοδοχείο  
  • Λεωφορείο για την εκτέλεση των περιηγήσεων σύμφωνα με το πρόγραμμα 
  • Συνοδό του γραφείου καθόλη τη διάρκεια του ταξιδιού 
  • Επίσημο τοπικό ξεναγό σε χώρους όπου απαιτείται σύμφωνα με το πρόγραμμα 
  • Ειδικές παροχές / δώρα τα οποία, εφόσον υπάρχουν, αναγράφονται στο πρόγραμμα του ταξιδιού 
  • Ασφάλιση αστικής ευθύνης 

Δεν περιλαμβάνονται -
  • Είσοδοι μουσείων/αρχαιολογικών χώρων,δραστηριοτήτων και φιλοδωρήματα 
  • Δημοτικοί φόροι πόλεων (όπου υπάρχουν), πληρωτέοι στην υποδοχή του ξενοδοχείου 
  • Ξεχωριστές μεταφορές με πλοιάρια, τρένα, μετρό (εφόσον υπάρχουν) 
  • Προαιρετικές / προτεινόμενες εκδρομές ή δραστηριότητες. 
Ότι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα.