Βουδαπέστη με δώρο ξενάγηση Βιέννης & Μπρατισλάβας - Αναχώρηση πρωί - επιστροφή βράδυ

Αεροπορικώς, 5,6 ημέρες

Μπρατισλάβα-Παραδουνάβια Χωριά-Βουδαπέστη-Κρουαζιέρα Δούναβη -Βιέννη

ΑΠΟ 249 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την Μπρατισλάβα, την πρωτεύουσα της Σλοβακίας. Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Ελεύθερος χρόνος.
2η ημέρα ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ (ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ) - ΠΑΡΑΔΟΥΝΑΒΙΑ ΧΩΡΙΑ - ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ
Πρωινό και θα ξεκινήσουμε τη ξενάγηση μας στην πόλη με μια περιήγηση του Staremestro της παλιάς πόλης. Συνεχίζουμε με τον καθεδρικό του Αγίου Μαρτίνου, την εθνική πινακοθήκη και το εθνικό μουσείο. Χρόνος ελεύθερος και αναχωρούμε για το Szentendre (Άγιος Ανδρέας), ένα παραδοσιακό χωριό της Ουγγαρίας. Θα επισκεφτούμε το μουσείο κεραμικής τέχνης της γλύπτρι- ας Μαργκίτ Κόβατς, και την ορθόδοξη εκκλησία του 1752. Συνεχίζουμε για το Visegrad, όπου θα θαυμάσουμε και θα περιηγηθούμε στα δύο τεράστια κάστρα. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Βασιλικό Παλάτι χτισμένο από τον Βασιλιά Λουδοβίκο Α’. Τέλος θα σταματήσουμε στο χωριό Esztergom, όπου θα δούμε τα πολυάριθμα αξιοθέατα, ανάμεσα στα οποία είναι: η Βασιλική, το Κά- στρο και ο Καθεδρικός Ναός του Esztergom, και η υπέροχη θέα του Δούναβη από το κάστρο, ιδα- νική για φωτογραφίες. Αναχωρούμε για την Βουδαπέστη. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.
3η ημέρα ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΕΣΤΗΣ - CAFE NEW YORK - ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΔΟΥΝΑΒΗ)
Πρωινό στο ξενοδοχείο και ξεκινάμε την ξενάγηση στην γραφική Πέστη. Θα σταματήσουμε στην πλατεία των Ηρώων που είναι στολισμένη με τα υπέροχα αγάλματα των Ούγγρων βασιλέων. Στην συνέχεια θα περάσουμε από το εκπληκτικό κτίριο της Όπερας και κατόπιν μέσω της οδού Αντράσ- συ, θα καταλήξουμε στον καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου, ο τρούλος του οποίου φαίνεται από όλες τις γωνιές της πόλης. Έπειτα θα επισκεφτούμε το διάσημο Cafe New York, το οποίο άνοιξε τις πόρτες του το 1894 και χαρακτηρίζεται ως «το ομορφότερο καφέ του κόσμου» αφού με τη μπα- ρόκ διακόσμηση του, με μάρμαρο, μπρούτζο, βελούδο και μετάξι μοιάζει με δωμάτιο παλατιού. Το απόγευμα σας προτείνουμε μία κρουαζιέρα στο Δούναβη, για να θαυμάσετε την πόλη από μια μοναδική οπτική γωνία. Το βράδυ ελεύθεροι στο ιστορικό κέντρο.
4η ημέρα ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΒΟΥΔΑΣ - ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ - ΠΥΡΓΟΣ ΨΑΡΑΔΩΝ)
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Την σημερινή μέρα θα επισκεφτούμε το άλλο “μισό” της πόλης, την Βού- δα. Θα περιηγηθούμε στην πανέμορφη παλιά πόλη όπου δούμε τη γέφυρα των Λεόντων, το πα- νέμορφο νησάκι της Μαργαρίτας, τη μεγαλοπρεπή πλατεία των Ηρώων, τα αυτοκρατορικά ανά- κτορα, τον Πύργο των Ψαράδων, την Εκκλησία του Ματίας. Ελεύθερος χρόνος και επιστροφή στο ξενοδοχείο. Για το βράδυ προτείνουμε μια επίσκεψη σε Ουγγαρέζικη ταβέρνα, για να απολαύσετε το πικάντικο γκούλας και τα υπέροχα τσιγγάνικα βιολιά.
5η ημέρα ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ - ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΓΚΕΡ - ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ
Πρωινό στο ξενοδοχείο και για όσους επιθυμούν, θα αναχωρήσουμε (προαιρετικά) για την πόλη Έγκερ όπου θα δούμε την περίφημη Γοτθική οδό Κοσούθ, το επιβλητικό κάστρο, την πλατεία Ντο- μπο, την εκκλησία Μινορίτα, το εμπορικό κέντρο το Επισκοπικό παλάτι, την πλατεία Εστερχόζ και τον καθεδρικό ναό. Στην συνέχεια επιστροφή στην Βουδαπέστη και ελεύθερος χρόνος.
6η ημέρα ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ - ΒΙΕΝΝΗ - ΣΕΝΜΠΡΟΥΝ (ΠΕΡΙΠΑΤΗΤΙΚΗ ΞΕΝΑΓΗΣΗ) - ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ) - ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχωρούμε για την Βιέννη όπου θα επισκεφθούμε τα θερινά ανά- κτορα της Μαρίας Θηρεσίας, το πασίγνωστο Σένμπρουν, που θεωρείται ισάξιο των Βερσαλλιών. Έπειτα, θα ξεκινήσουμε μια περιπατητική ξενάγηση στην πόλη. Η όμορφη βόλτα μας ξεκινάει από τα Ανάκτορα Χόφμπουργκ. Το σύμπλεγμα του Hofburg περιλαμβάνει τα αυτοκρατορικά δι- αμερίσματα, αρκετά μουσεία, ένα παρεκκλήσι, μία εκκλησία, την Αυστριακή Εθνική Βιβλιοθήκη, τη Χειμερινή Σχολή Ιππασίας και τα γραφεία του προέδρου της Αυστρίας. Ελεύθερος χρόνος και αναχώρηση για την Μπρατισλάβα. Άφιξη και θα ξεκινήσουμε με μια περιήγηση του Staremestro, της παλιάς πόλης, της οποίας μεγάλο μέρος είναι πεζοδρομημένο, του καθεδρικού του Αγίου Μαρτίνου, του αρχιεπισκοπικού μεγάρου, της εθνικής πινακοθήκης, του θεάτρου και του εθνικού μουσείου. Στη συνέχεια μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής.
Περιλαμβάνονται
  • Αεροπορικά εισιτήρια απευθείας Θες/νίκη- Μπρατισλαβα- Θες/νίκη με την TUI fly
  • Όλες τις μεταφορές με πολυτελή λεωφορεία όπως αναφέρονται στα αναλυτικά μας προγράμματα.
  • Πρωινό καθημερινά στο χώρο του ξενοδοχείου
  • 4 η 5 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4*
  • Ξεναγήσεις/ περιηγήσεις που αναλύονται στα προγράμματα των εκδρομών μας
  • Χειραποσκευή 6 κιλών
  • Αποσκευή 20 κιλών
  • Έμπειρο αρχηγό συνοδό του γραφείου μας κατά τη διάρκεια της εκδρομής
  • Ασφάλεια αστικής και επαγγελματικής ευθύνης
  • ΦΠΑ.


Δεν Περιλαμβάνονται
  • Φόροι αεροδρομίων 145€
  • Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων
  • Προαιρετικές εκδρομές και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προτεινόμενο
  • Φιλοδωρήματα & αχθοφορικά
  • Είσοδοι μουσείων & αρχαιολογικών χώρων
  • Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στο έντυπο ή στον τιμοκατάλογο


Σημειώσεις:
Προαιρετικό Χριστουγεννιάτικο Δείπνο στο BORKATAKOMBA PALACE με Φορκλορικούς χορούς και Τσιγγάνικα βιολιά. Τιμή 50€ ο ενήλικας και 30€ τα παιδιά 2-12 χρονών. Κρατήσεις έως 15/12.