Βουδαπέστη, 5 ημέρες αεροπορικώς από Θεσσαλονίκη ‣ Αγίου Πνεύματος (A)

Αεροπορικώς, 5 ημέρες

από Θεσσαλονίκη-Ουγγαρία-Βουδαπέστη-Παραδουνάβια Χωριά-Βιέννη

ΑΠΟ 349 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ – BUDAPEST BY NIGHT
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο στις 09.30 και επιβίβαση στην πτήση μας για την πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, τη μαγευτική Βουδαπέστη. Άφιξη και εκεί θα μας περιμένει ο έμπειρος ο έμπειρος ξεναγός μας. Θα κατευθυνθούμε προς το κέντρο, ξεκινώντας την περιήγησή μας από την μνημειώδη πλατεία των Ηρώων με το μνημείο της Χιλιετηρίδας, όπου θα γνωρίσουμε την ιστορία της χώρας. Στη συνέχεια, θα επισκεφτούμε τον καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου, τη λεωφόρο του Andrassy με την Όπερα και τα καλοδιατηρημένα κτήρια, το ογκώδες Νεογοτθικού ρυθμού Κοινοβούλιο και τις γέφυρες που ενώνουν τη Βούδα με την Πέστη. Aμέσως μετά θα περάσουμε στη Βούδα, όπου θα θαυμάσουμε το Κάστρο, το άγαλμα της Ελευθερίας, την Εθνική Πινακοθήκη, τον πύργο των Ψαράδων και τον ιστορικό ναό του Matthias (όπου στέφονταν οι Ούγγροι βασιλιάδες). Στη συνέχεια, μετάβαση στο λόφο Gellert , από όπου θα θαυμάσουμε την πανοραμική θέα της Βούδας και της Πέστης με τον Δούναβη. Στη συνέχεια μεταφορά και τακτοποίηση στα δωμάτια. Για το βράδυ, σας προτείνουμε μία νυχτερινή βόλτα, κρουαζιέρα στο Δούναβη, όπου θα θαυμάσετε τα αξιοθέατα κάτω από τα φώτα της πόλης, όπου βέβαια δεσπόζει το μεγαλοπρεπές Κοινοβούλιο. Διανυκτέρευση.
2η ημέρα ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΑ ΠΑΡΑΔΟΥΝΑΒΙΑ ΧΩΡΙΑ & ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΑ ΤΣΙΓΓΑΝΙΚΑ ΒΙΟΛΙΑ
Πρωινό και σήμερα θα έχουμε την ευκαιρία να πραγματοποιήσουμε μία υπέροχη προαιρετική εκδρομή για να γνωρίσουμε τα πανέμορφα χωριά κατά μήκος του Δούναβη. Η διαδρομή είναι απαράμιλλης ομορφιάς, συνεχώς δίπλα στον Δούναβη. Πρώτος μας σταθμός η παλιά πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, το Εστεργκομ. Επίσκεψη στην εκκλησία του Αγ. Στεφάνου και στον εκκλησιαστικό θησαυρό των Ούγγρων. Συνεχίζουμε για το Βίσεγκραντ, γενέτειρα του Καρλομάγνου, ενώ αργότερα θα καταλήξουμε στον Άγιο Ανδρέα, με τη μεσαιωνική ατμόσφαιρα που ανέκαθεν προσέλκυε τους καλλιτέχνες από όλη την κεντρική Ευρώπη. Ελεύθερος χρόνος για καφέ, φαγητό και για αγορές μιας και εκεί θα βρείτε τα πιο ιδιαίτερα αναμνηστικά. Στη συνέχεια, επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το βράδυ ελάτε προαιρετικά μαζί μας σε ένα από τα highlights του ταξιδιού, ένα διαφορετικό δείπνο σε Ουγγαρέζικη παραδοσιακή ταβέρνα, όπου το πικάντικο γκούλας και τα τσιγγάνικα βιολιά θα σας γοητεύσουν. 
3η ημέρα ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – ΠΕΖΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΙΣ ΜΑΓΙΚΕΣ ΓΩΝΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ (ΠΑΡΚΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ – ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΜΕ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΠΡΩΤΟ ΒΑΓΟΝΙ ΜΕΤΡΟ ΤΗΣ ΟΥΓΓΑΡΙΑΣ ΣΚΕΠΑΣΤΗ ΑΓΟΡΑ – VATCI UTCA)
Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και σήμερα θα κινηθούμε στην πόλη χρησιμοποιώντας τα μέσα μαζικής μεταφοράς με τη βοήθεια του έμπειρου συνοδού μας, ώστε να γνωρίσουμε τα απόκρυφα σημεία της μαγικής αυτής πόλης.Θα κατευθυνθούμε στο Πάρκο της Πόλης ( Varosliget) στα Ουγγρικά, είναι ένας αγαπημένος προορισμός τόσο για τους ντόπιους όσο και για τους επισκέπτες της Βουδαπέστης, χάρη στα πολλά σημεία ενδιαφέροντος που θα βρείτε εκεί. Διάφορα μουσεία, Ζωολογικός κήπος, το Κάστρο Vajdahunyad, τα διάσημα Ιαματικά Λουτρά Σέτσενι, η Πλατεία Ηρώων και άλλα πολλά που σε συνδυασμό με το καταπράσινο τοπίο, καθιστούν την επίσκεψη απαραίτητη. Στη συνέχεια θα μπούμε στην πρώτη γραμμή μετρό της Βουδαπέστης που λειτούργησε το 1896 και θα μεταβούμε στην περίφημη σπεκαστή αγορά αγορα της Βουδαπέστης. Έπειτα θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στη διάθεσή μας στον κεντρικό πεζόδομο Vatci Utca για να πραγματοιήσουμε τις αναμνηστικής αγορές μας και να δειπνήσουμε σε ένα από τα περίφημα ουγγρικά εστιατόρια.
4η ημέρα ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΒΙΕΝΝΗ
Για σήμερα σας έχουμε ετοιμάσει μια υπέροχη προαιρετική εκδρομή στην Αυστριακή πρωτεύουσα, τη Βιέννη. Στην περιήγησή μας βλέπουμε το Κούνστχαους ένα σύμπλεγμα κτιρίων αφαιρετικής τεχνοτροπίας και το μπαρόκ ανακτορικό συγκρότημα Μπελβεντέρε του πρίγκιπα Ευγένιου της Σαβοΐας, σήμερα Πινακοθήκη με έργα τέχνης καλλιτεχνών της νεότερης περιόδου και του κινήματος του Μοντερνισμού. Συνεχίζουμε με την πλατεία Καρόλου όπου βρίσκεται ο Ναός του Αγίου Καρόλου Βορρομαίου και το Μέγαρο του Συλλόγου των Φίλων της Μουσικής και εισερχόμαστε στην περίφημη Ρίνγκστρασσε (δακτύλιος του ιστορικού κέντρου). Εδώ θα δούμε την Κρατική Όπερα, το χειμερινό αυτοκρατορικό ανακτορικό συγκρότημα της Χόφμπουργκ, τα δίδυμα Μουσεία Ιστορίας της Τέχνης και Φυσικής Ιστορίας, το τετράγωνο των Μουσείων, το Κοινοβούλιο, το άλλοτε Αυτοκρατορικό Θέατρο απέναντι από το Δημαρχείο, το Πανεπιστήμιο, και τη Βοτίφκιρχε (εκκλησία του Τάματος). Θα περπατήσουμε στην ιστορική ελληνική γειτονιά με τις ελληνορθόδοξες εκκλησίες του Αγίου Γεωργίου και της Αγίας Τριάδας και διασχίζοντας πεζοί το ιστορικό κέντρο, με τον περίφημο καθεδρικό ναό Αγίου Στεφάνου, θα καταλήξουμε στην Πλατεία του Δημαρχείου με την παραμυθένια Χριστουγεννιάτικη Αγορά. Υπάρχουν πολλές Χριστουγεννιάτικες αγορές στην Αυστρία και ιδιαίτερα στη Βιέννη με μεγαλύτερη αυτή στο Rathausplatz, Δοκιμάστε ένα από τα δημοφιλή παραδοσιακά ζεστά ποτά «γκλουβαϊν» ή «πουνς»» και γευτείτε ψητά λουκάνικα, κάστανα ή καιζερσμαρν από τα αυτοκρατορικά γλυκίσματα. Το απόγευμα επιστροφή στη Βουδαπέστη.
5η ημέρα ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΚΑΙ ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ
Πρωινό και μεταφορά στο αεροδρόμιο της Βουδαπέστης, άφιξη και επιβίβαση στην πτήση επιστροφή μας, γεμάτοι μοναδικές εικόνες, υπέροχες φωτογραφίες και πολλά χαμόγελα από αυτό το μαγικό ταξίδι μας.
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ
TIMH
ΠΑΙΔΙ (2-12)
ΕΠΙΒΑΡ. ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ
- Αγιο Πνευμα -
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ
Πρωινό
ΤΙΜΗ
349 €
ΠΑΙΔΙ (2-12)
1ο παιδί
309 €
ΕΠΙΒΑΡ. ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ
165 €
ΠΤΗΣΕΙΣ
RYANAIR
ΘΕΣ/ΝΙΚΗ - ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ 11.20-12.00
ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ - ΘΕΣ/ΝΙΚΗ 11.35-14.10 
Φόροι & Επίναυλοι: 165 €
Φόροι & Επίναυλοι: 165 €
ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ : 
  • Αεροπορικά εισιτήρια με απευθείας πτήσεις της Ryanair
  • Αποσκευές: 1 χειραποσκευή έως 10 κιλά με διαστάσεις (55x40x20εκ.) & 1 προσωπικό αντικείμενο (γυναικεία τσάντα, backpack κλπ) το οποίο πρέπει να χωράει κάτω από το μπροστινό σας κάθισμα
  • Διαμονή για 4 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο της επιλογής σας με πρωινό καθημερινά
  • Μεταφορές - περιηγήσεις με πολυτελές λεωφορείο σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Συνοδός εκδρομής
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ : 
  • Φόροι αεροδρομίων & επίναυλοι καυσίμων (και λοιπά): 165€
  • Είσοδοι σε αξιοθέατα
  • Δημοτικοί φόροι πόλεων (3€/άτομο ανά διανυκτέρευση)
  • Εκδρομή στα Παραδουνάβια χωριά : 60€/ ενήλικες & 40€ παιδιά (μεταφορές & περιήγηση)
  • Εκδρομή στη Βιέννη : 90€/ ενήλικες & 70€ παιδιά (μεταφορές & περιήγηση)
  • Κρουαζιέρα στο Δούναβη : 35€ενήλικες & 25€ παιδιά (μεταφορά & ξενάγηση εν πλω)
  • Τσιγγάνικα Βιολιά : 50€ ενήλικες & 35€ παιδιά (μεταφορά και φαγητό με παραδοσιακή μουσική)