Βουδαπέστη - Βιέννη - Πράγα 8 ημέρες αεροπορικώς από Αθήνα ‣Πάσχα (SG)

Αεροπορικώς, 8 ημέρες

από Αθήνα-Βουδαπέστη-Βιέννη-Πράγα-Κάρλοβυ Βάρυ-Δρέσδη-Ανάκτορο Σενμπρούν-Βιεννέζικα Δάση -Μπρατισλάβα

ΑΠΟ 890 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΑΘΗΝΑ – ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ – BOYΔΑΠΕΣΤΗ – ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΔΟΥΝΑΒΗ (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ)
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για Βιέννη. Άφιξη και στη συνέχεια αναχώρηση για την Μπρατισλάβα, την πρωτεύουσα της Σλοβακίας, όπου θα περιηγηθούμε στο ιστορικό της κέντρο και θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε το κάστρο της πόλης. Χρόνος ελεύθερος. Στη συνέχεια, αναχώρηση για τη Βουδαπέστη, μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Προαιρετική βραδινή κρουαζιέρα στο Δούναβη. Δείπνο, διανυκτέρευση.
2η ημέρα ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ
Πρωινό και ξενάγηση στην πόλη. Η Βούδα πάνω σε χαμηλούς λόφους, η Πέστη απέναντί της σε μεγάλη πεδιάδα. Στη μέση, ο γαλάζιος Θεός, ο Δούναβης. Θα αρχίσουμε την ξενάγησή μας από την Πέστη. Θα επισκεφθούμε την Πλατεία Ηρώων, τον καθεδρικό ναό του Αγ. Στεφάνου και την Όπερα. Ύστερα, διασχίζοντας τον Δούναβη, θα βρεθούμε στην Βούδα για να δούμε τον Πύργο των Ψαράδων, τη θαυμαστή εκκλησία του Ματία και θα απολαύσουμε την εξαιρετική θέα, που προσφέρει η πόλη από τον λόφο του Γκέλερτ, θαυμάζοντας το ολόδροσο νησάκι της Μαργαρίτας στη μέση του Δούναβη. Για τις αγορές σας επισκεφθείτε τη λεωφόρο Ρακότσι και τον πεζόδρομο Βάτσι. Το απόγευμα απολαύστε τον καφέ και το γλυκό σας στο CAFE NEW YORK ή σε κάποιο άλλο cafe της πόλης. Για το βράδυ, σας προτείνουμε προαιρετικά ξεφάντωμα σε παραδοσιακή ταβέρνα με τσιγγάνικα βιολιά. Διανυκτέρευση.
3η ημέρα ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – ΠΡΑΓΑ – ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΜΟΛΔΑΒΑ (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ)
Πρωινό, επιβίβαση στο πούλμαν και στη συνέχεια αναχώρηση για την Πράγα. Άφιξη, μεταφορά στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια, ελεύθερος χρόνος ή προαιρετική κρουαζιέρα στο Μολδάβα. Δείπνο, διανυκτέρευση.
4η ημέρα ΠΡΑΓΑ – ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ - ΕΚΔΡΟΜΗ ΚΑΡΛΟΒΥ ΒΑΡΥ - ΠΡΑΓΑ
Μετά το πρωινό, ξενάγηση πόλης, η οποία ξεκινά από το Κάστρο Χράτσανυ και το μοναστήρι Στράχωφ, συνεχίζουμε με το Λορέτο, την Αρχιεπισκοπή και τον εντυπωσιακό ναό του Αγίου Βίτου, πριν περάσουμε στην άλλη πλευρά της πόλης, με τη Μάλα Στράνα και το ναό του Αγίου Νικολάου και την φημισμένη γέφυρα του Καρόλου. Τελειώνουμε την ξενάγησή μας με την Εβραϊκή συνοικία και περπατώντας τον ακριβότερο δρόμο της πόλης, την οδό Παρισίων, καταλήγουμε στην Παλιά Πόλη. Στη συνέχεια, θα πάμε στη Λουτρόπολη του Καρόλου, το Κάρλοβυ Βάρυ. Χτισμένο κατά μήκος του ποταμού Τέπλα, σε ένα γραφικό περιβάλλον, έγινε γνωστό για τις ιδιότητες των ιαματικών του πηγών. Τον 14ο αιώνα ο αυτοκράτορας Κάρολος ο 4ος τη χαρακτήρισε Βασιλική Πόλη και την καθιέρωσε κέντρο συνάντησης ανθρώπων των γραμμάτων και των τεχνών. Αποτέλεσε αγαπημένο προορισμό προσωπικοτήτων, όπως ο Μέγας Πέτρος, η Μαρία Θηρεσία, ο Γκαίτε, ο Σίλερ, ο Μπετόβεν, ο Μπαχ και άλλοι. Επιστροφή στην Πράγα. Διανυκτέρευση.
5η ημέρα ΠΡΑΓΑ – (ΔΡΕΣΔΗ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ)
Πρωινό και η ημέρα ελεύθερη για να γνωρίσετε καλύτερα την όμορφη πόλη. Προαιρετική επίσκεψη στην πόλη κόσμημα της Ανατολικής Γερμανίας, τη Δρέσδη. Επιστροφή στην Πράγα και για το απόγευμα σας προτείνουμε προαιρετική παρακολούθηση παράστασης Μαύρου Θεάτρου. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
6η ημέρα ΠΡΑΓΑ – ΒΙΕΝΝΗ – Ξενάγηση πόλης
Πρωινό, αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Αυστρίας, την Βιέννη Νωρίς το απόγευμα, άφιξη στη Βιέννη. Με την άφιξή μας στην Αυστριακή πρωτεύουσα, θα περιηγηθούμε στην περίφημη λεωφόρο του Ρινγκ, όπου θα θαυμάσουμε τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της Βιέννης όπως το Δημοτικό Πάρκο, την Όπερα, το τετράγωνο των Μουσείων, την πόλη του Φραγκίσκου Ιωσήφ, το Κοινοβούλιο, το Δημαρχείο το παλιό Αυτοκρατορικό Θέατρο, το Πανεπιστήμιο και την Εκκλησία του Τάμματος, την Φωτίφ Kίρχε. Τέλος, θα καταλήξουμε στον καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου και θα περιδιαβούμε στην ιστορική συνοικία της ελληνικής παροικίας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.
7η ημέρα ΣΕΝΜΠΡΟΥΝ – ΒΙΕΝΝΕΖΙΚΑ ΔΑΣΗ
Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για την ξενάγηση στο Ανάκτορο Σενμπρούν. Θα επισκεφθούμε τα θερινά ανάκτορα της Μαρίας Θηρεσίας, που θεωρούνται ισάξια των Βερσαλλιών. Στη συνέχεια αναχώρηση για την επίσκεψη και περιήγηση στα περίχωρα της Βιέννης, τα περίφημα Βιεννέζικα Δάση. Πρώτα θα επισκεφθούμε το μοναστήρι του Τιμίου Σταυρού το Xαϊλιγκενκρόιτς. Κατόπιν στην τοποθεσία Mάγιερλινγκ, θα δούμε το άλλοτε κυνηγετικό περίπτερο των Αψβούργων, γνωστό από τη θλιβερή ιστορία της αυτοκτονίας του πρίγκιπα Ροδόλφου, τελευταίου διάδοχου του Θρόνου και της Μαρίας Bετσέρα και τέλος θα κλείσουμε την εκδρομή μας με επίσκεψη και γνωριμία της γνωστής λουτρόπολης Mπάντεν. Το απόγευμα επιστροφή στη Βιέννη. Σας συστήνουμε ανεπιφύλακτα να κάνετε μια βόλτα στην Κέρντερστράσσε και να καταλήξετε στο Café Motzart για έναν ζεστό βιεννέζικο καφέ. Για τους λάτρεις της σοκολάτας σας προτείνουμε το Sacher, ένα από τα πιο παλιά και διάσημα ζαχαροπλαστεία της πόλης. Διανυκτέρευση.
8η ημέρα ΒΙΕΝΝΗ – ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για Μπρατισλάβα. Άφιξη για την γραφική πρωτεύουσα της Σλοβακίας. Μια βόλτα στα στενά πεζοδρομημένα δρομάκια με τα παστέλ κτήρια του 18ουαι. κάτω από το άγρυπνο «βλέμμα» του κάστρου, θα σας ταξιδέψει πίσω στους μεσαιωνικούς χρόνους . Η περιπλάνηση στην Παλαιά Πόλη θα ξεκινήσει από τις οδούς MichalskaVenturska, με τις αμέτρητες καφετέριες και τα εξαιρετικά μπαρόκ κτήρια. Στη συνέχεια και αφού περιπλανηθείς σε όλα τα στενά του κέντρου, σειρά έχει η Πύλη του Αγίου Μιχαήλ (MichalskaBrana), η μοναδική από τις τέσσερις πύλες της μεσαιωνικής πόλης που διασώζεται έως σήμερα και αποτελεί ορόσημο της Μπρατισλάβας. Κάτω από την πύλη θα δεις «Σημείο Μηδέν», απ’ όπου μετριούνται οι χιλιομετρικές αποστάσεις με τις άλλες πρωτεύουσες του κόσμου. Εξαιρετικά είναι και ιδιόμορφα μπρούτζινα αγάλματα που ξεπετάγονται στις πιο παράξενες τοποθεσίες της πόλης. Στη συνέχεια αναχώρηση για το αεροδρόμιο της Μπρατισλάβας όπου θα πάρουμε την πτήση της επιστροφής. Στις βαλίτσες μας... όμορφες αναμνήσεις!
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ
TIMH
ΠΑΙΔΙ (2-12)
ΕΠΙΒΑΡ. ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ
Special Offer
- Πασχα -
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ
Πρωινό
ΤΙΜΗ
940 €
890 €
ΠΑΙΔΙ (2-12)
1ο παιδί
810 €
ΕΠΙΒΑΡ. ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ
405 €
ΠΤΗΣΕΙΣ
AEGEAN AIRLINES
ΑΘΗΝΑ – ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ
16:35 - 17:45
ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ – ΑΘΗΝΑ
18:30 - 21:30
 
Φόροι & Επίναυλοι: 245 €
Φόροι & Επίναυλοι: 245 €
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: Η σειρά του προγράμματος & των διανυκτερεύσεων μπορεί να αλλάξει χωρίς καμία παράλειψη, για την καλύτερη εκτέλεση της εκδρομής.

Σημειώσεις:
• Η τιμή early booking ισχύει για κρατήσεις έως 31 Μαρτίου και για περιορισμένο αριθμό θέσεων
• Παιδική έκπτωση (2-11 ετών) στο δωμάτιο με δύο ενήλικες: -80€
• Για το ταξίδι είναι απαραίτητη ταυτότητα δεκαπενταετίας ή διαβατήριο σε ισχύ

Περιλαμβάνονται:
• Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα – Μπρατισλάβα - Αθήνα με απευθείας πτήσεις της AEGEAN
• 1 αποσκευή 23 κιλών και μία χειραποσκευή 8 κιλών ανά επιβάτη.
• Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* με πρωινό σε μπουφέ
• Ξενάγηση Βουδαπέστης με ελληνόφωνο ξεναγό
• Εκδρομή στα Βιεννέζικα δάση
• Ξενάγηση της Βιέννης και στα θερινά ανάκτορα Schönbrunn, με Έλληνα ξεναγό
• Ξενάγηση Καστρούπολης και της Παλαιάς πόλης στην Πράγα
• Εκδρομή στο Κάρλοβυ Βαρυ
• Περιήγηση στην Μπρατισλάβα
• Μεταφορές από/προς το αεροδρόμιο
• Ενημερωτικά έντυπα
• Ταξιδιωτική ασφάλεια αστικής ευθύνης
• Φ.Π.Α.

Δεν Περιλαμβάνονται:
• Φόροι αεροδρομίων (245 €)
• Δημοτικοί φόροι – πληρωτέοι στα ξενοδοχεία
• Είσοδοι μουσείων, ανακτόρων και στα διάφορα αξιοθέατα.
• Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο και ό,τι ρητά δεν αναγράφεται
στα περιλαμβανόμενα.

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ
• ΠΡΑΓΑ: HOTEL STAGES 4* (3 ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΙΣ)
• ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ: HOTEL IMPULSO FASHION 4* (2 ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΙΣ)
• BIENNH: HOTEL LEONARDO VIENNA MARIAHILF 4* (2 ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΙΣ)