Βόρεια Ήπειρος, 4 ημέρες οδικώς από Θεσσαλονίκη ‣ Πάσχα (P)

Οδικώς, 4 ημέρες

από Θεσσαλονίκη-Βόρεια Ήπειρος-Άγιοι Σαράντα-Αργυρόκαστρο-Χειμάρα-κάστρο Λεκούρσι-Βουθρωτό -Αρχαιολογικός χώρος Βουθρωτού -Βαλκάνια

ΑΠΟ 199 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΚΑΚΑΒΙΑ – ΒΟΥΛΙΑΡΑΤΕΣ – ΑΓΙΟΙ ΣΑΡΑΝΤΑ (Μ. Παρασκευή ) (380χλμ)
Αναχώρηση από το γραφείο μας στις 07.00, με ενδιάμεση στάση για καφέ φτάνουμε στο συνοριακό σταθμό της Κακαβιάς. Έλεγχος ταυτοτήτων ή διαβατηρίων και περνάμε στο έδαφος της Αλβανίας. Σε μικρή απόσταση οι Βουλιαράτες, όπου θα επισκεφτούμε το Στρατιωτικό νεκροταφείο των Ελλήνων Πεσόντων του 1940-41. Συνεχίζοντας τη διαδρομή μας καταλήγουμε στους Άγιους Σαράντα, όπου και το ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση και χρόνος ελεύθερος για να προσκυνήσουμε τον Επιτάφιο της ορθόδοξης εκκλησίας του Αγίου Χαραλάμπους. Παρακολούθηση της  περιφορές του Επιταφίου. Διανυκτέρευση.
 
2η ημέρα ΑΓΙΟΙ ΣΑΡΑΝΤΑ - ΤΕΠΕΛΕΝΙ – ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟ ( Μ. Σάββατο)
Πρωινό και αναχωρούμε για τα ελληνόφωνα χωριά της Δρόπολης. Πρώτος σταθμός το Τεπελένι όπου θα δούμε τον ανδριάντα του Αλή πασά, το κάστρο της πόλης και την όμορφη πλατεία του. Χρονος ελευθερος. Συνεχίζουμε για το Αργυρόκαστρο, πόλη προπύργιο της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού. Η παλιά πόλη με το εντυπωσιακό κάστρο της αποτελεί από το 2005 μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομίας, της Ουνέσκο. Χρόνος αρκετός για τη γνωριμία μας με την παλιά πόλη – κάστρο. Επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας στους Αγίους Σαράντα. Χρόνος ελεύθερος. Ξεκούραση και το βράδυ θα παρακολουθήσουμε την Αναστάσιμη λειτουργία. Διανυκτέρευση.
 
3η ημέρα ΧΕΙΜΑΡΑ - ΚΑΣΤΡΟ ΛΕΚΟΥΡΣΙ ( Κυριακή του Πάσχα )
Πρωινό και κάνοντας μια διαδρομή με πανέμορφες γαλάζιες παραλίες του Ιονίου φτάνουμε στην παραλιακή πόλη της Χειμάρας, όπου θα δούμε την ορθόδοξη εκκλησία των Αγίων Πάντων που έκτισε ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός και το ελληνικό σχολειό το οποίο και λειτουργεί. Θα δούμε το κάστρο και θα κάνουμε βόλτα και καφέ στο κέντρο της πόλης. Επιστροφή στους Αγίους Σαράντα. Ξεκούραση. Το απόγευμα θα επισκεφτούμε το κάστρο της πόλης – κάστρο Λεκούρσι – με την υπέροχη θέα όχι μόνο προς την πόλη αλλά και προς το Ιόνιο. Επιστροφή στην πόλη. Χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.
 
4η ημέρα ΑΓΙΟΙ ΣΑΡΑΝΤΑ – ΒΟΥΡΘΩΤΟ - ΜΑΥΡΟΜΑΤΙ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Πρωινό. Σήμερα θα επισκεφτούμε την αρχαία πόλη του Βουθρωτού, 7ου με 6ου αι. π.Χ. Αρχαία Ελληνική πόλη που βρίσκονταν στην ελληνική περιοχή της Ηπείρου, και η οποία είναι κτισμένη πάνω σε χερσόνησο σε πηλώδες λιμάνι , δίπλα στη διώρυγα Βιβάρι που συνδέει τη λίμνη Βουθρωτού με το στενό της Κέρκυρας. Χρόνος αρκετός για να επισκεφτούμε το υπέροχο αυτό αρχαιολογικό πάρκο και η επιστροφή μας αρχίζει Περνώντας το συνοριακό έλεγχο στο Μαυρομάτι, κατευθυνόμαστε προς τη Σαγιάδα ή Ηγουμενίτσα για φαγητό. Κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις φτάνουμε το βράδυ στη Θεσσαλονίκη. Ένα Πάσχα με διαφορετικές εικόνες και πλούσια συναισθήματα.
 
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ
TIMH
ΠΑΙΔΙ (2-12)
ΕΠΙΒΑΡ. ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ
- Πασχα -
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ
Πρωινό
ΤΙΜΗ
199 €
ΠΑΙΔΙ (2-12)
1ο παιδί
129 €
ΕΠΙΒΑΡ. ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ
70 €
Περιλαμβάνει:
  • Τις μεταφορές µε πούλμαν του γραφείου µας.
  • Περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Συνοδό του γραφείου µας.
  • Διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο.
  • Διατροφή.
  • Ασφάλεια αστικής και επαγγελµατικής ευθύνης.
  • ΦΠΑ.

Δεν περιλαμβάνει:
Εισόδους μουσείων, αρχαιολογικών χώρων και ότι αναφέρεται στο πρόγραµµα ως προαιρετικό