Βόρεια Ήπειρος 3 ημέρες οδικώς από Θεσσαλονίκη ‣Πάσχα - Πρωτομαγιά (DS)

Οδικώς, 3 ημέρες

από Θεσσαλονίκη-Βόρεια Ήπειρος-Άγιοι Σαράντα-Χειμάρρα-Αργυρόκαστρο-Βαλκάνια

ΑΠΟ 149 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα Θεσσαλονίκη - Αργυρόκαστρο - Αγ. Σαράντα
Aναχωρούμε νωρίς το πρωί και με ενδιάμεσες στάσεις, διερχόμαστε τα σύνορα της Κακαβιάς. Η πρώτη μας   επίσκεψη θα είναι στο χωριό Βουλιαράτες, όπου βρίσκεται το Στρατιωτικό Νεκροταφείο των Ελλήνων πεσόντων του 1940 – 41.  Έπειτα, θα επισκεφτούμε τα ελληνόφωνα χώρια της Δρόπολης  και το  κεφαλοχώρι της, την Δερβητσάνη, όπου θα ξεναγηθούμε στην εκκλησία της Θεοτόκου. Εκεί θα έχουμε, επίσης, ελεύθερο χρόνο. Ακολουθεί επίσκεψη στο θρυλικό Αργυρόκαστρο, την πόλη – προπύργιο της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού, έδρα  της προσωρινής κυβέρνησης της Αυτόνομης  Βορείου Ηπείρου (1914). Θα ατενίσουμε το κάστρο της πόλης, σύμβολο της σπουδαίας ιστορίας της αποκαλούμενης ‘πέτρινης πόλης’. Το Αργυρόκαστρο σήμερα έχει έναν πληθυσμό 30.000 κατοίκων περίπου. Το ιστορικό κέντρο αποτελεί από το 2005 Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ. Μαζί με τα αναρίθμητα σπίτια από πέτρα, συνθέτει ένα πλούσιο "ψηφιδωτό",  που μαρτυρά την πλούσια κληρονομιά που άφησαν πίσω τους όσοι κατοίκησαν την περιοχή, στο πέρασμα των αιώνων. "Κρεμασμένη" από έναν βράχο, στις πλαγιές της Κοιλάδας του Δρίνου, η μοναδική αρχιτεκτονική του Αργυροκάστρου "δένει" αρμονικά με τον περιβάλλοντα χώρο, καθώς τα παραδοσιακά πέτρινα σπίτια  φαντάζουν φυσική συνέχεια του τοπίου. Ολοκληρώνοντας την επίσκεψή μας, μεταφερόμαστε στους Αγ. Σαράντα. Η πανέμορφη αυτή πόλη είναι χτισμένη πάνω στα ερείπια της αρχαίας πόλης Όγχησμος, την οποία είχαν κτίσει οι Χάονες, αρχαιολληνικό φύλο που αναφέρεται για πρώτη φορά από τον ιστορικό Θουκυδίδη τον 5ο αιώνα π.Χ. Η πόλη γνώρισε ιδιαίτερη ακμή στους ρωμαϊκούς χρόνους ως εμπορικός σταθμός μεταξύ Ηπείρου και Ιταλίας, όμως καταστράφηκε το 552 μ.Χ. μετά από αλλεπάλληλες επιδρομές των Γότθων. Σήμερα αποτελεί σημαντικό τουριστικό προορισμό. Τακτοποίησή στο ξενοδοχείο. Ακολουθία της λειτουργίας της Αναστάσεως  στον ορθόδοξο ναό του Αγ. Χαραλάμπου.
 
2η ημέρα Αγ. Σαράντα – Χειμαρρα – Αγ. Σαράντα
Αφού απολαύσουμε το πρωινό μας, ξεκινούμε την περιήγησή μας. Διασχίζοντας τον παραλιακό δρόμο,  θα περάσουμε από καταγάλανες παραλίες με παραδοσιακά χωριουδάκια. Η πρώτη στάση μας θα είναι στον παραλιακό πεζοδρόμο της νέας πόλης της Χειμάρρας, όπου θα διαθέσουμε χρόνο για καφέ και περίπατο. Στην  συνέχεια, ακολουθεί επίσκεψη  στο παλαιό χωριό, οπού θα δούμε τον Ναό των Αγ. Πάντων που έκτισε ο Αγ. Κοσμάς, καθώς και το θρυλικό σχολείο ‘’ΟΜΗΡΟΣ’’, το μοναδικό ελληνικό το οποίο λειτουργεί στην περιοχή. Μεσημεριανό γεύμα σε παραδοσιακή ταβέρνα με ελληνική παραδοσιακή κουζίνα. Επιστρέφουμε αργά το απόγευμα στους Αγ. Σαράντα. Προαιρετική βραδιά με ζωντανή μουσική.
3η ημέρα Αγ. Σαράντα - Βουθρωτό – Μαυρομάτι - Θεσσαλονίκη
Η μέρα μας ξεκινάει με επίσκεψη στην αρχαία πόλη του Βουθρωτού, που βρίσκεται 20 χιλιόμετρα νότια από τους Αγίους Σαράντα, σε ένα λόφο με θέα το κανάλι Βιβάρι. Η πόλη που χρονολογείται από τον 7º - 6° π.χ. αιώνα, αποτελεί σήμερα μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομίας της UNESCO (από το 1992), ενώ προστατεύεται επίσης από τον παγκόσμιο οργανισμό RAMSAR ως υγροβιότοπος. Το Βουθρωτό είναι ένα σπουδαίο αρχαιολογικό κέντρο. Κατοικημένo από τα προϊστορικά χρόνια, υπήρξε έδρα Ελληνικής πόλης και αργότερα χριστιανικής επισκοπής. Μετά από μια περίοδο υπό βυζαντινή διοίκηση και σύντομη κατοχή από τους Βενετούς, η πόλη εγκαταλείφθηκε στα τέλη του Μεσαίωνα λόγω χαμηλού και υγρού εδάφους. Στις μέρες μας, διατηρείται ακόμη το θέατρο του 3º π.χ., ο ιερός ναός  του  Ασκληπιού  που δεσπόζει μέσα  σε  ένα  πανέμορφο  δάσος, η Μεγάλη βασιλική του 6ου αιώνα, αλλά κι η αρχαία Αγορά, το Γυμνάσιο και το Βαπτιστήριο. Ολοκληρώνοντας την επίσκεψή μας, θα διασχίσουμε ξανά τα πανέμορφα παράλια του Ιονίου επιστρέφοντας στους Αγ. Σαράντα. Εκεί θα έχουμε το μεσημεριανό μας γεύμα. Έπειτα, θα συνεχίσουμε προς το συνοριακό φυλάκιο του Μαυροματίου, όπου διεκπεραιώνοντας τις απαραίτητες διαδικασίες, θα εισέλθουμε στην Ελλάδα
 
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ
TIMH
ΠΑΙΔΙ (2-12)
ΕΠΙΒΑΡ. ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ
- Πασχα -
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ
Πρωινό
ΤΙΜΗ
149 €
ΠΑΙΔΙ (2-12)
1ο παιδί
99 €
ΕΠΙΒΑΡ. ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ
45 €
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ
TIMH
ΠΑΙΔΙ (2-12)
ΕΠΙΒΑΡ. ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ
- Πασχα -
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ
Πρωινό
ΤΙΜΗ
149 €
ΠΑΙΔΙ (2-12)
1ο παιδί
99 €
ΕΠΙΒΑΡ. ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ
45 €
Περιλαμβάνει:
  • Τις μεταφορές με πούλμαν του γραφείου μας.
  • Περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Συνοδό του γραφείου μας Τις διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο.
  • Ημιδιατροφή.
  • Ασφάλεια αστικής επαγγελματικής ευθύνης.
  • Φ.Π.Α.                     
Δεν περιλαμβάνει:
  • Εισόδους μουσείων, αρχαιολογικών χώρων και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό.
  • Σύνολο φόρων και λοιπών εξόδων: 5€ κατ’ άτομο.                   
 
Σημείωση: Ταξιδεύετε με ταυτότητες νέου τύπου με λατινικούς χαρακτήρες  εντός της τελευταίας 10ετίας σύμφωνα με το νέο ΦΕΚ Β' 824/17-02-2023 ή διαβατήριο με εξάμηνη ισχύ.  Το πρόγραμμα είναι δυνατόν να εκτελεστεί και με διαφορετική σειρά, αναλόγως των τοπικών αργιών ή εορτών. Τα δωμάτια παραλαμβάνονται μετά τις 14:00μμ. Το πρόγραμμα ενδέχεται να πραγματοποιηθεί και με διαφορετική σειρά.