Χριστούγεννα στο Βιετνάμ

Αεροπορικώς, 10 ημέρες

Δέλτα του Μεκόνγκ--Χό Τσί Μίν-Ανόι-Χόι Άν

ΑΠΟ 1390 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα Αναχώρηση
Αναχώρηση από Ελλάδα και πτήση (μέσω ενδιάμεσου σταθμού), με τελικό προορισμό την Σαϊγκόν.
2η ημέρα Άφιξη στην Σαϊγκόν
Άφιξη στο αεροδρόμιο της Σαϊγκόν.
Η Ho-Chi-Minh, όπως είναι πλέον το νέο της όνομα, είναι η μεγαλύτερη πόλη της χώρας, ενώ παράλληλα ορίζεται ως «η καρδιά και η ψυχή του Βιετνάμ». Πρόκειται για ένα δραστήριο, δυναμικό και βιομηχανικό κέντρο, ενώ αποτελεί οικονομική πρωτεύουσα καθώς και πολιτισμικό άξονα της χώρας. Πάραυτα, παντού υπάρχει η ομορφιά του ιστορικού πολιτισμού, ενώ οι αρχαίες  παραδόσεις παραμένουν διαχρονικές.
Υποδοχή, μεταφορά και εγκατάσταση στο ξενοδοχείο.
Διανυκτέρευση στη Ho-Chi-Minh
3η ημέρα Σαϊγκόν: ξενάγηση > αεροδρόμιο Σαϊγκόν (αεροπορικώς) > Χούε
Πρωινό στο ξενοδοχείο.
Αμέσως μετά, εκδρομή στις περίφημες σήραγγες (τούνελ) Cu Chi. Πρόκειται για υπόγειο δίκτυο που εξυπηρετούσε τους Βιετκόνγκ στη διάρκεια του Πολέμου. Παράλληλα με τη χρήση διαμονής και νοσοκομείου, τα τούνελ χρησιμοποιούνταν σαν εγκαταστάσεις αποθήκευσης τροφίμων αλλά και ως κρύπτες όπλων. Πριν από την ξενάγηση, γίνεται προβολή εισαγωγικού βίντεο με σχετικές πληροφορίες για τη δημιουργία τους. Απεικονίζονται επίσης τα ερείπια μιας παλιάς αμερικάνικης δεξαμενής, διάφορες ανθρωποπαγίδες, αλλά και αμέτρητοι κρατήρες από βομβαρδιστικά Β52. Διασχίζοντας τις σήραγγες, θα μάθουμε λεπτομέρειες για τον τρόπο που οι Βιετκόνγκ επέζησαν υπόγεια στη διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ.
Μεταφορά στο αεροδρόμιο για την προγραμματισμένη πτήση με προορισμό τη Ηue.
Η πόλη της Χούε υπήρξε πρωτεύουσα της δυναστείας Nguyen (Nκουγιέν), που κυριάρχησε στην πολιτική σκηνή του Βιετνάμ για 143 χρόνια (1802- 1945). Άφιξη, μεταφορά και εγκατάσταση στο ξενοδοχείο.
Διανυκτέρευση στη Hue
4η ημέρα Χούε: ξενάγηση > Χόι Αν (οδικώς)
Πρωινό στο ξενοδοχείο.
Ξενάγηση στα αξιοθέατα της πόλης, η οποία περιτριγυρίζεται από περίφημο «Ποταμό των Αρωμάτων», με πιο σημαντικό την 7-όροφη Παγόδα Thien Mu (Θιέν Μου), Nαό που σχηματίζει οκτάγωνο πύργο. Κατόπιν, ξενάγηση στην Αυτοκρατορική Ακρόπολη, χτισμένη υπό την δυναστεία των Nguyen (Nκουγιέν) το 19ο αιώνα και βασισμένη στις ίδιες αρχές και στο ίδιο σχέδιο με την Απαγορευμένη Πόλη του Πεκίνου. Ουσιαστικά, πρόκειται για ένα συγκρότημα το οποίο αποτελείται από 40 διαφορετικά κτίρια (όπως Παλάτια, Ναοί κ.α.), όλα συμμετρικά χτισμένα γύρω από τον ίδιο άξονα. Αυτό που ξεχωρίζει ιδιαίτερα είναι το εντυπωσιακό Μαυσωλείο του αυτοκράτορα Minh Mang (Μίνχ Μανγκ), χτισμένο μεταξύ των 1841 – 1843. Πρόταση για αγορές στο παραδοσιακό παζάρι Dong Ba (Nτονγκ Mπα).
Το απόγευμα συνεχίζουμε νότια προς την παραποτάμια πόλη Hoi An. Το πεντάωρο ταξίδι αγκαλιάζει την ακτογραμμή κατά μήκος της θάλασσας της Νότιας Κίνας, με εκπληκτική θέα, καθώς ο δρόμος ελίσσεται επάνω  από το Hai Van Pass ("Πέρασμα από τα σύννεφα").
Από το 16ο έως 18ο αιώνα, το Hoi An ήταν ένα ακμάζων διεθνές εμπορικό λιμάνι για τους Κινέζους, Ολλανδούς, Γάλλους, Ιάπωνες, Πορτογάλους και Άραβες εμπόρους.
Σήμερα, το Hoi An είναι μία γραφική παραποτάμια πόλη, γνωστή για τα μεταξωτά, την αρχιτεκτονική,
τα καταστήματα ραπτικής και τα καφέ. Μερικά από τα κτίρια στα στενά δρομάκια έχουν παραμείνει αμετάβλητα για περισσότερο από έναν αιώνα και μεγάλο μέρος της πόλης είναι πλέον διατηρητέο.
Διανυκτέρευση στη Hoi An.
5η ημέρα Χόι Αν: ξενάγηση
Πρωινό στο ξενοδοχείο.
Ξενάγηση στη Hoi An με επισκέψεις σε αξιοθέατα όπως η Ιερή Παγόδα Chua Ong (Τσούα Ονγκ), οι Κινέζικοι Ναοί, η 200-ετών παλιά Βουλή Tan Ky House, η περίφημη σκεπαστή Ιαπωνική Γέφυρα χτισμένη κατά το 16 αιώνα, καθώς και η πολύχρωμη τοπική αγορά.
Περάστε την ημέρα σας στην παραλία ή επιλέγοντας ρούχα από του έμπειρους αλλά και οικονομικούς ράφτες της πόλης.
Το βράδυ μπορείτε να περπατήσετε στα ρομαντικά, φωτισμένα με φανάρια δρομάκια της πόλης και να δειπνήσετε σε ένα από τα φανταστικά εστιατόρια δίπλα στο ποτάμι.
 Διανυκτέρευση στη Hoi An.  
 
6η ημέρα Χόι Αν (οδικώς) > αεροδρόμιο Ντανάνγκ (αεροπορικώς) > Ανόι: ξενάγηση
Πρωινό στο ξενοδοχείο.
Μεταφορά στο αεροδρόμιο του DaNang, για την προγραμματισμένη πτήση προς το Hanoi.
Μετά την άφιξη στο αεροδρόμιο του Ανόι, υποδοχή, μεταφορά και εγκατάσταση στο ξενοδοχείο.
Γνωστό και ως το «Παρίσι της Ανατολής», το Ανόι είναι μια από τις πιο συναρπαστικές πόλεις της Ασίας.
Θα ξεκινήσουμε την ξενάγηση από το μαυσωλείο του ιδρυτή του σύγχρονου Βιετνάμ, του Χο Τσι Μινχ.
Θα δούμε απ' έξω το Προεδρικό Μέγαρο και το σπίτι του θείου Χο σε ξύλινους πασσάλους. Κατόπιν θα επισκεφθούμε το "Ναό της Λογοτεχνίας" του 11ου αιώνα και είναι αφιερωμένο στο Κομφούκιο. Ήταν το πρώτο πανεπιστήμιο στο Βιετνάμ και σήμερα είναι ένα από τα σημαντικότερα ιστορικά και πολιτιστικά μνημεία του Ανόι και εξακολουθεί να χρησιμοποιείται και για την οργάνωση βαρυσήμαντων πολιτιστικών και επιστημονικών εκδηλώσεων.
Έχοντας ολοκληρωθεί το 1911, στο αποκορύφωμα της γαλλικής αποικιοκρατίας, η Όπερα χρησιμοποιήθηκε ως κέντρο Γαλλικών πολιτιστικών εκδηλώσεων και ψυχαγωγίας. Οι καλλιτέχνες που
εμφανίστηκαν στην Όπερα ήταν σχεδόν αποκλειστικά Ευρωπαίοι, αλλά στη δεκαετία του 1940 οι Βιετναμέζοι είχαν τη δυνατότητα να νοικιάζουν αυτό που αποκαλούσαν «Δυτικό Θέατρο» για ειδικές παραστάσεις. Το 1995 έγινε ανακατασκευή όπου αποκαταστάθηκε η πρότερη δόξα και σήμερα αναγνωρίζεται ως μία από τις πιο όμορφες Γαλλικές αρχιτεκτονικές δομές στο Βιετνάμ.
Περιηγηθείτε στα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης σε electric-car, με μικρές στάσεις για αναμνηστικές φωτογραφίες.  Προαιρετικά για το βράδυ, παράσταση με μαριονέτες στο νερό! Πρόκειται για μοναδικό παραδοσιακό θέαμα και το αυθεντικότερο είδος λαϊκού θεάτρου που μπορεί κάποιος να παρακολουθήσει στο Βιετνάμ. Διανυκτέρευση στo Hanoi.
Διανυκτέρευση στη Hanoi.
 
7η ημέρα Ανόι > Χα Λονγκ: 2-ήμερη κρουαζιέρα με παραδοσιακό ιστιοφόρο
Πρωινό στο ξενοδοχείο.
Αναχώρηση για τον όρμο Ha Long Bay , που ετυμολογικά σημαίνει «ο δράκος που έπεσε» και σύμφωνα με την μυθολογία τα μικρά νησάκια γύρω του δημιουργήθηκαν από τα κτυπήματα της ουράς του! Άφιξη και επιβίβαση σε παραδοσιακό ιστιοφόρο το οποίο θα σαλπάρει στα σμαραγδένια νερά του κόλπου με θέα τις προεξοχές των τεράστιων ασβεστόλιθων. Γεύμα & Δείπνο εν πλω, παράλληλα με μικρές στάσεις σε παραδοσιακά ψαρο-χώρια (π.χ. Vung Vieng: Bhaya Classic Cruise) ή/και εξερεύνηση σε ιδιαίτερα σπήλαια (π.χ. Tunnel-cave: Marguerite Cruise, Surprice-cave: Bhaya Classic Cruise. Προαιρετικές δραστηριότητες όπως κολύμπι, καγιάκ κ.α.
Διανυκτέρευση σε καμπίνα στo ιστιοφόρο
8η ημέρα Χα Λονγκ (οδικώς) > αεροδρόμιο Ανόι
Πρωινό στο ξενοδοχείο.
Η κρουαζιέρα συνεχίζεται διασχίζοντας τα πολυάριθμα μικρά από ασβεστόλιθο νησάκια, με θέα την ανατολή του ηλίου, ενώ σερβίρονται ζεστά ή /και κρύα ροφήματα. Μικρές στάσεις σε ιδιαίτερα σημεία και προσφέρεται πρόγευμα. Άφιξη στην προβλήτα νωρίς το μεσημέρι. Αποβίβαση και μεταφορά οδικώς
στο Hanoi.
Διανυκτέρευση στο Hanoi.
 
9η ημέρα Επιστροφή από Ανόι
Πρωινό στο ξενοδοχείο.
Ημέρα ελεύθερη.
Αργά το βράδυ, μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής (μέσω ενδιάμεσου σταθμού).
 
10η ημέρα Άφιξη στην Ελλάδα
Επιστροφή στην Ελλάδα
ΖΗΤΗΣΤΕ ΜΑΣ ΤΟΝ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΤΙΜΟΚΑΤΟΛΟΓΟ ΤΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ
ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΤΗΣΗΣ ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


Περιλαμβάνονται:
  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης από Αθήνα
  • Διαμονή σε επιλεγμένα κεντρικά ξενοδοχεία 4* Superior
  • Διαμονή σε Deluxe cabin κατά την διάρκεια της Bhaya Classic Cruise
  • Πρωινό μπουφέ καθημερινά στα ξενοδοχεία
  • Πλήρης διατροφή κατά την διάρκεια της κρουαζιέρας
  • Μεταφορές από και προς αεροδρόμια/ξενοδοχεία/προβλήτα
  • Περιηγήσεις/Ξεναγήσεις με πολυτελή πούλμαν, όπως  αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα
  • Αρχηγός και έμπειροι διπλωματούχοι ξεναγοί
  • Ασφάλιση αστικής ευθύνης. Προαιρετικά (συνιστάται) ταξιδιωτική ασφάλιση: € 25 /άτομο (κατόπιν ζήτησης, διατίθενται αναλυτικά οι καλύψεις)
  • Ταξιδιωτικά έγγραφα
 
Δεν περιλαμβάνονται:
  • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων (890 €)
  • Προσωπικά έξοδα
  • Φιλοδωρήματα
  • Ότι δεν αναφέρεται ανωτέρω ως περιλαμβανόμενο