Βιετνάμ, 12 ημέρες αεροπορικώς από Θεσσαλονίκη - Αθήνα - Λάρνακα ‣ Απρίλιος (Α)

Αεροπορικώς, 12 ημέρες

Ανόι-Hanoi-Vedana Lagoon-Basket boat-Hoi An-Golden bridge-Danang-Cu Chi Tunnels-War Remnants Museum-Mekong Delta Tour-Ho Chi Minh-Βιετνάμ-Halong Bay

ΑΠΟ 970 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα Αναχώρηση για Βιετνάμ
Διαβατήριο.. Check.. Βαλίτσα.. Check.. Ενθουσιασμός.. Check.. Μόνο αυτά τα τρία πράγματα θα πρέπει να έχεις στο νου σου, καθώς για όλα τα υπόλοιπα υπεύθυνοι είμαστε εμείς! Συναντιόμαστε στο αεροδρόμιο και αναχωρούμε για τη Χο Τσι Μινχ.
2η ημέρα Άφιξη στη Ho Chi Minh - Μασάζ
Σήμερα φτάνουμε στη Χο Τσι Μιν, γνωστή και ως Σαϊγκόν, που είναι το κέντρο εμπορίου του Βιετνάμ και η μεγαλύτερη πόλη της χώρας. Στο αεροδρόμιο θα μας περιμένει ο local friend, ο οποίος καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής προς το ξενοδοχείο, θα μας δώσει τις πρώτες χρήσιμες πληροφορίες. Θα τακτοποιήσουμε τα πράγματά μας και θα έχουμε χρόνο για ξεκούραση. Ο καλύτερος όμως τρόπος για να χαλαρώσεις είναι να επισκεφτείς, προαιρετικά, ένα massage center από τα πάρα πολλά που υπάρχουν στη Ho Chi Minh και να επιλέξεις το μασάζ της αρεσκείας σου. Έτσι την επόμενη ημέρα θα είσαι.. πιο “ετοιμοπόλεμος” για τη ξενάγησή σου.
3η ημέρα Mekong Delta Tour
Μια επίσκεψη στο Δέλτα του Μεκόνγκ θα σου μείνει αξέχαστη κυρίως λόγω της ποικιλομορφίας της περιοχής. Κατευθυνόμαστε προς τη Ben Tre, γνωστή ως το βασίλειο της καρύδας. Οι κάτοικοι του Δέλτα έχουν χτίσει τη ζωή τους γύρω από αυτό, και ενώ για εμάς μπορεί να είναι απλά μια τουριστική ατραξιόν, γι' αυτούς είναι η περιοχή στην οποία έχουν μάθει να επιβιώνουν. Θα απολαύσεις υπέροχο τσάι με μέλι, αλλά και τροπικά φρούτα, που τα πουλάνε ευρέως στο Δέλτα του Mekong. Εάν δεν επιθυμείς να συμμετέχεις σε αυτήν την προαιρετική εκδρομή, τότε θα έχεις ελεύθερο χρόνο στη Χο Τσι Μινχ. 
4η ημέρα War Remnants Museum - Cu Chi Tunnels Αναχώρηση για Danang
Θα έχεις ακούσει για τον πόλεμο στο Βιετνάμ, αλλά άλλο να ακούς κι άλλο να βλέπεις από κοντά την ιστορία που εκτυλίχθηκε στη χώρα αυτή. Περισσότεροι από 3 εκατομμύρια άνθρωποι σκοτώθηκαν στον πόλεμο του Βιετνάμ, ενώ περισσότεροι από τους μισούς νεκρούς ήταν πολίτες του Βιετνάμ. Γι’ αυτό κατευθυνόμαστε προς το War Remnants Museum, το οποίο είναι ένα από τα λίγα μουσεία που δείχνουν τόσο έντονα τις βίαιες συνέπειες του πολέμου. Πολλές από τις φρικαλεότητες που έζησε αυτή η χώρα έχουν γίνει γνωστές, αλλά σπάνια ακούς τα θύματα να λένε τις δικές τους ιστορίες. Πολλές από τις πιο ανησυχητικές φωτογραφίες που απεικονίζουν τις φρικαλεότητες των ΗΠΑ προέρχονται από αμερικανικές πηγές, συμπεριλαμβανομένων εκείνων της περίφημης σφαγής My Lai. Το απόγευμα παίρνουμε πτήση για τη Da Nang, την τρίτη μεγαλύτερη πόλη του Βιετνάμ. 
5η ημέρα Golden bridge – Hoi An
Σήμερα κατευθυνόμαστε προς ένα καινούριο αξιοθέατο, που έχει κατακλύσει τα μέσα κοινωνικά δικτύωσης. Ενδεχομένως να έχει πάρει το μάτι σου κάποια φωτογραφία που αφορά στη Golden Bridge. Μία γέφυρα που την κρατούν γιγαντιαία χέρια ανάμεσα στα βουνά. Η Χρυσή Γέφυρα στο Ba Na Hills άνοιξε τον Ιούνιο του 2018 και γρήγορα έκανε μεγάλη αίσθηση, αφού προβλήθηκε στο BBC, στο National Geographic, μπήκε ακόμη και στη λίστα Greatest Places των Times. Η γέφυρα βρίσκεται μέσα σε ένα θεματικό πάρκο και είναι μέρος του θέρετρου Sunworld στους Ba Na Hills. Ο μόνος τρόπος για να φτάσεις εκεί είναι με το τελεφερίκ, το οποίο κατέχει 4 ρεκόρ Guinness κι έχει χαρακτηριστεί ως μία από τις καλύτερες βόλτες τελεφερίκ στον κόσμο. Αργά το απόγευμα κατευθυνόμαστε προς τη Hoi An, όπου και θα διανυκτερεύσουμε.
6η ημέρα Basket boat – Cooking class – Hoi An City
Παντού στο Βιετνάμ θα βλέπεις ρύζι. Είναι μέρος της ζωής τους και αντικατοπτρίζει τον βιετναμέζικο πολιτισμό. Σήμερα, η τεχνολογία εφαρμόζεται ευρέως στην παραγωγή ρυζιού και αυτό βοηθά πολλούς αγρότες, καθώς οι γεωργικές εργασίες είναι λιγότερο δύσκολες. Ωστόσο οι παλιοί παραδοσιακοί τρόποι παραγωγής ρυζιού εξακολουθούν να παραμένουν αμετάβλητοι σε ορισμένα μέρη της χώρας. Το ψάρεμα επίσης είναι ζωτικής σημασίας για τους ντόπιους κι αν νομίζεις ότι το ψάρεμα είναι βαρετό, σήμερα θα αλλάξεις γνώμη. Επιβιβάσου σε ένα basket boat κι ετοιμάσου να “στροβιλιστείς” ξέφρενα στο παραδοσιακό βαρκάκι ψαρέματος μαζί με έναν ντόπιο. Μάλιστα, θα μπορέσεις κι εσύ να ρίξεις τα δίχτυα. Συνεχίζουμε προς την παλιά πόλη που είναι γεμάτη από αποικιακή αρχιτεκτονική και είναι ένα υπέροχο μέρος για να κάνουμε την περιήγησή μας. Εδώ θα επισκεφθούμε και ένα εργαστήριο, όπου θα μάθεις τα πάντα γύρω από το μετάξι, ενώ θα μπορέσεις να αγοράσεις εάν θέλεις υπέροχα χειροτεχνήματα. Το βράδυ θα απολαύσουμε τη μαγευτική ατμόσφαιρα που επικρατεί σε αυτή τη γραφική πόλη.
7η ημέρα Vedana Lagoon – Ποδηλασία – Καγιάκ
Μετά το πρωινό, κατευθυνόμαστε προς το Vedana Lagoon. Ένα resort που πραγματικά θα το λατρέψεις, καθώς ενδείκνυται για την απόλυτη χαλάρωση! Βρίσκεται κατά μήκος των ακτών μιας απομονωμένης, γαλήνιας λιμνοθάλασσας, που περιβάλλεται από καταπράσινες δασικές κορυφές. Με το που φτάσεις εδώ, θα νιώσεις απευθείας μια ηρεμία. Θα έχεις την ευκαιρία να ανακαλύψεις τη γύρω περιοχή κάνοντας ποδηλασία ή καγιάκ έχοντας για θέα το όμορφο σκηνικό. Εάν πάλι θέλεις να φτάσεις τη χαλάρωσή σου σε άλλο level, τότε απόλαυσε μια από τις θεραπείες σπα του resort.
8η ημέρα Vedana Lagoon – Yoga – Tai Chi – Kayak – Spa
Η σημερινή ημέρα! Επειδή τέτοια σκηνικά σε εμπνέουν για διαλογισμό και άσκηση, εδώ θα έχεις την ευκαιρία να κάνεις γιόγκα, αλλά και να δοκιμάσεις την αρχαία τέχνη του tai chi που προάγει την ηρεμία μέσα από απαλές κινήσεις συνδέοντας το μυαλό και το σώμα. Είναι ο ιδανικός τρόπος, για να ξεκινήσεις την ημέρα σου και να αναζωογονηθείς. Για χιλιάδες χρόνια, οι άνθρωποι του Βιετνάμ έχουν εξασκήσει το τάι τσι για τη σωματική και ψυχολογική τους ευημερία. Στη συνέχεια, εάν θέλεις μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα από τα free transfer του Vedana Lagoon, για να επισκεφθείς μια κοντινή παραλία, την Canh Duong beach είτε την πόλη Hue.
9η ημέρα Hue - Αναχώρηση για Hanoi
Ξεκινάμε την περιήγησή μας στη Hue City με πρώτη στάση τη γραφική επταόροφη Thien Mu Pagoda, έναν ιδιαίτερο πολιτιστικό ιστορικό χώρο που διατηρεί ακόμα μια θρυλική ιστορία για την Νεράιδα Heaven Fairy από τη δυναστεία Nguyen. Αφήνοντας τη διάσημη παγόδα, προχωράμε στην επίσκεψη στην αυτοκρατορική πόλη Hue, μια από τις επτά τοποθεσίες της παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Το απόγευμα κατευθυνόμαστε προς το αεροδρόμιο για να πάρουμε την πτήση μας προς Ανόι.
10η ημέρα Ανόι ξενάγηση
Το Ανόι, μία από τις αρχαιότερες πρωτεύουσες του κόσμου. Αυτή η Γαλλο-αποικιακή πόλη είναι ένα πολιτιστικό μείγμα ανατολικών και δυτικών επιρροών που αντικατοπτρίζονται στο ύφος πολλών αρχιτεκτονικών πολύτιμων λίθων στο Ανόι. Αυτή η μυστικιστική πόλη είναι επίσης γνωστή για την κουζίνα, το μετάξι, τη ζωντανή νυχτερινή ζωή καθώς και την πολιτιστική πολυμορφία. Μερικά από τα πετράδια που μπορεί να ανακαλύψει ένας ταξιδιώτης εκεί, είναι αξιοσημείωτα αποικιακά κτίρια, μοναδικά μουσεία, το μεγαλύτερο ψηφιδωτό του κόσμου και οι αρχαίες παγόδες. Κατευθυνόμαστε προς το Μαυσωλείο του Χο Τσι Μινχ, που είναι φυσικά αφιερωμένο στον πολιτικό ηγέτη του Βιετνάμ. Το σώμα του Ho Chi Minh βρίσκεται στην κεντρική αίθουσα του μαυσωλείου, προστατευμένη από στρατιωτική φρουρά. Κοντά υπάρχει επίσης το Ho Chi Minh’s Stilt House και η Pagoda One Pillar, τα οποία είναι δύο από τα πιο διάσημα αξιοθέατα του Ανόι.
11η ημέρα Ανόι - Halong Bay
Σήμερα το πρωί οδεύουμε 120 μίλια βόρεια από το Ανόι εκεί που βρίσκονται πάνω από 2.000 νησίδες ασβεστόλιθου και νησιά που εκτείνονται στο Ha Long Bay, μια παγκόσμια κληρονομιά της UNESCO. Στο πιο ελκυστικό φυσικό αξιοθέατο του Βιετνάμ, θα απολαύσεις μια διαδρομή μέσα από τα αγροτικά τοπία του βόρειου Βιετνάμ, ενώ στη συνέχεια θα κάνεις μια κρουαζιέρα στο Halong Bay. Σε αυτή την ολοήμερη ξενάγηση, θα κάνεις καγιάκ, θα θαυμάσεις τους πανύψηλους καστριακούς ασβεστόλιθους, θα εξερευνήσεις σπηλιές, όπως το σπήλαιο Thien Cung (Heavenly Palace Cave) με τον έμπειρο οδηγό μας.
12η ημέρα Ελεύθερη ημέρα στο Ανόι – Πτήση επιστροφής
Σήμερα έχεις όλη την ημέρα ελεύθερη στο Ανόι, για να την περάσεις όπως θέλεις. Το απόγευμα κατευθυνόμαστε προς το αεροδρόμιο, για να πάρουμε την πτήση της επιστροφής. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σου στο Βιετνάμ θα ζήσεις όσο πιο έντονα γίνεται την κουλτούρα αυτής της υπέροχης χώρας, θα συναναστραφείς με τους φιλόξενους και χαμογελαστούς ντόπιους, θα δεις απίστευτης ομορφιάς τοπία, αλλά πάνω από όλα θα δημιουργήσεις φιλίες με ανθρώπους με την ίδια ταξιδιωτική τρέλα που “δέρνει” κι εσένα!
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ ​
17/03 Κυριακή Αθήνα – Κωνσταντινούπολη (ATH – IST) | 21.45 – 23.15 TK 1846 | Turkish Airlines
18/03 Δευτέρα Κωνσταντινούπολη – Χο Τσι Μινχ (IST – SGN) | 02.50 – 17.05 TK 162 | Turkish Airlines

28/03 Πέμπτη Ανόι – Κωνσταντινούπολη (HAN – IST) | 22.30 – 05.30 TK 165 | Turkish Airlines
29/03 Παρασκευή Κωνσταντινούπολη – Αθήνα (IST – ATH) | 08.30 – 10.00 TK 1843 | Turkish Airlines

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ​
17/03 Κυριακή Θεσσαλονίκη – Κωνσταντινούπολη (SKG– IST) | 21.50 – 00.20 TK 1894 | Turkish Airlines
18/03 Δευτέρα Κωνσταντινούπολη – Χο Τσι Μινχ (IST – SGN) | 03.05 – 17.00 TK 162 | Turkish Airlines

28/03 Πέμπτη Ανόι – Κωνσταντινούπολη (HAN – IST) | 22.30 – 05.30 TK 165 | Turkish Airlines
29/03 Παρασκευή Κωνσταντινούπολη – Αθήνα (IST – ΑΤΗ) | 08.30 – 10.00 TK 1843 | Turkish Airlines
29/03 Παρασκευή Αθήνα - Θεσσαλονίκη (ΑΤΗ – SKG) | 13.05 – 14.00 A3 116 | Aegean Airlines

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΛΑΡΝΑΚΑ 
17/03 Κυριακή Λάρνακα – Αθήνα (LCA – ATH) | 18.10 – 19.55 A3 913 | Aegean Airlines
17/03 Κυριακή Αθήνα – Κωνσταντινούπολη (ATH – IST) | 21.45 – 23.15 TK 1846 | Turkish Airlines
18/03 Δευτέρα Κωνσταντινούπολη – Χο Τσι Μινχ (IST – SGN) | 02.50 – 17.05 TK 162 | Turkish Airlines 

28/03 Πέμπτη Ανόι Κωνσταντινούπολη (HAN – IST) | 22.35 – 04.45 TK 165 | Turkish Airlines
29/03 Παρασκευή Κωνσταντινούπολη – Αθήνα (IST – ATH) | 07.40 – 09.05 TK 1843 | Turkish Airlines
29/03 Παρασκευή Αθήνα – Λάρνακα (ATH – LCA) | 13.05 – 14.45 A3 904 | Aegean Airlines

*Όλες οι αναγραφόμενες ώρες αναχωρήσεων και αφίξεων είναι τοπικές.
*Σε περίπτωση που κλείσετε το ταξίδι No Flight, επικοινωνήστε πρώτα μαζί μας για την επιβεβαίωση
*Οι εσωτερικές πτήσεις θα ανακοινωθούν σύντομα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΣΚΕΥΩΝ 

Από Αθήνα
  • 1 αποσκευή έως 20 κιλά (στην επιστροφή επιτρέπεται έως 30 κιλά)
  • 1 χειραποσκευή έως 8 κιλά
Από Λάρνακα / Θεσσαλονίκη
  • 1 αποσκευή έως 20 κιλά (στην επιστροφή επιτρέπεται έως 23 κιλά)
  • 1 χειραποσκευή έως 8 κιλά
MUST HAVE 
Απαιτούμενα Έγγραφα
  • Διαβατήριο με ισχύ μεγαλύτερη των 6 μηνών από την ημερομηνία επιστροφής
  • Visa
EXTRA / ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ 
Οι προαιρετικές δραστηριότητες δηλώνονται κατά την κράτηση και εξοφλούνται την πρώτη ημέρα του ταξιδιού. Οι τιμές μπορεί να αλλάξουν ανάλογα με τον αριθμό συμμετεχόντων, ενώ δεν περιλαμβάνεται και το κόστος μεταφοράς από/προς τα εκεί.
  • Μασάζ: Εξαρτάται από τη διάρκεια και τη θεραπεία που θα επιλέξετε.
  • Mekong delta tour: 55€
  • Basket boat: 30€
  • Cooking class: 40€
  • Halong Bay tour 70€
​ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ : 
  • Αεροπορικά εισιτήρια για το σύνολο των πτήσεων όπως αναφέρονται παρακάτω
  • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* και 5* Αποσκευές (Πολιτική Αποσκευών στο πεδίο "Information")
  • Eσωτερικές πτήσεις
  • Ταξιδιωτική ασφάλιση
  • Πρωινό καθημερινά
  • Yoga class στο Vedana Lagoon
  • Tai Chi class στο Vedana Lagoon
  • Kayaking στο Vedana Lagoon
  • Δωρεάν ποδήλατα στο Vedana Lagoon
  • Kayaking στο Halong Bay
  • Τοπικός ξεναγός
  • Έμπειρος συνοδός
  • Περιλαμβάνονται οι φόροι
​ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ : 
  • Κόστος εισόδων σε αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία, δραστηριότητες.
  • Τη Visa την εκδίδουμε εμείς και κοστίζει περίπου 45 ευρώ. Το ποσό το πληρώνετε την πρώτη ημέρα του ταξιδιού στην Team Leader. 
  • Φιλοδωρήματα σε τοπικούς ξεναγούς και αχθοφόρους (15 ευρώ περίπου το άτομο, πληρώνονται τοπικά) 
  • Ό,τι δεν αναφέρεται στην ενότητα «Περιλαμβάνονται» 
  • To κόστος του τελεφερίκ στο λόφο Ba Na (περίπου 30€, πληρώνεται σε τοπικό νόμισμα).Αν επιλέξετε εισιτήριο με μεσημεριανό γεύμα σε μπουφέ, το συνολικό κόστος θα είναι 45 ευρώ αντί για 30 ευρώ.
​ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ : 
  • Σε δίκλινο / τρίκλινο : εσύ και η παρέα σου σε δίκλινο ή τρίκλινο δωμάτιο. 
  • Solo Traveller : Ειδικότητα μας! Αν δεν μπορεί να έρθει η παρέα σου μην ανησυχείς καθόλου! Έτσι και αλλιώς θα γίνουμε αμέσως μια ομάδα – παρέα που δεν τελειώνει την τελευταία μέρα του ταξιδιού. Το δωμάτιο σου θα είναι δίκλινο (σπάνια τρίκλινο) με άτομο του ίδιου φύλου. Τώρα η απόφαση για ένα ονειρικό ταξίδι είναι μόνο δική σου..join us!
  • Μονόκλινο : Θέλεις να έρθεις στην παρέα μας αλλά να έχεις αποκλειστικά δικό σου δωμάτιο? Είναι λίγο πιο ακριβό αλλά γίνεται!
  • Νο flight : Περιλαμβάνουν όλες τις παροχές εκτός από τα αεροπορικά εισιτήρια και τη μεταφορά από/προς αεροδρόμιο. Ταξίδεψε από όποιο μέρος του κόσμου επιθυμείς, βγάλε μόνος σου ή με τη βοήθεια μας τα αεροπορικά εισιτήρια και συνάντησέ μας την 1η ημέρα του ταξιδιού! Η εταιρεία δε φέρει καμία ευθύνη για πτήσεις εσωτερικού/εξωτερικού που έχουν κλειστεί από πλευράς του ταξιδιώτη.