ΒΕΡΟΛΙΝΟ

Αεροπορικώς, 5 ημέρες

Βερολίνο-Πότσνταμ-Γερμανία

ΑΠΟ 329 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΘΕΣ/ΝΙΚΗ - ΒΕΡΟΛΙΝΟ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ)
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και απευθείας πτήση για Βερολίνο. Στην άφιξή στο αεροδρόμιο, μας περιμένει ο συνοδός μας, ο οποίος θα είναι μαζί μας συνεχώς και θα φροντίσει να πάρουμε μια αξέχαστη εμπειρία από την όμορφη πόλη.Ξεκινάμε για την ξενάγηση της πόλης Κατά τη διάρκεια της πανοραμικής ξενάγησης θα περάσουμε από το Σαρλότενμπουργκ με το ομώνυμο παλάτι,γνωστο και για τους περιφημους κηπους του, την πύλη του Βρανδεμβούργου, συμβολο της πολης, την παλια εβραικη συναγωγή, το μνημειο του ολοκαυτωματος τον νεο υπερμοντερνο σιδηροδρομικο σταθμο, καθως και το ιστορικο κτιριο του κεντρικου κοινοβουλιου, Μπουντεσταγκ. Η «συνοικία των εμιγκρέδων» Kreuzberg, η East Side Gallery και το Checkpoint Charlie, μνημεία της πρόσφατης ιστορίας της χώρας, καθως και η Φιλαρμονική και το Sony Center προσφέρουν μια ξεχωριστή αισθητική νότα. Το ονομαστό νησί των μουσείων, αφιερωμενο στην ιστορια και τις καλες τεχνες, η παλιά Εβραϊκή γειτονιά με τα περίτεχνα κτίριά της, ενα απο τα κεντρα της νυχτερινης ζωης στην πολη, η μοντέρνα περιοχή της πλατείας Πότσνταμ είναι μερικά μόνο από τα σημεία αναφοράς της ιστορικής πρωτεύουσας της Γερμανίας.Μεταφορα και τακτοποιηση στο ξενοδοχειο.Ξεκουραση.. Ακολουθεί η γνωριμία με τον μεγάλο εμπορικό δρόμο Kurfuerstendamm με τα πολυκαταστήματα, τα θέατρα, τα εστιατόρια αλλά και τα αρχιτεκτονήματα του 19 αιωνα.
2η ημέρα ΝΗΣΙ ΜΟΥΣΕΙΩΝ - ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΕΡΓΑΜΟΥ
Παίρνουμε ένα καλό πρωινό στο ξενοδοχείο και ξεκιναμε για το νησι των μουσειων,οπου θα επισκεφθουμε το σημαντικοτερο μουσειο αφιερωμενο στην ομωνυμη πολη Περγαμο. Ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1930. Έχει πάνω από 1 εκατομμύριο επισκέπτες ανά έτος και αποτελείται από τις συλλογές της Μέσης Ανατολής και το μουσείο Ισλαμικής τέχνης.Κατοπιν θα επισκεφθουμε τον νεο χωρο, το <Πανόραμα Περγάμου>, οπου πλέον μία από τις πιο μεγάλες συλλογές Ελληνικών Αρχαιοτήτων είναι στη διάθεση των επισκεπτών μ’ έναν ειδικό συναρπαστικό τρόπο: η πλέον σύγχρονη Τεχνολογία στα χέρια και στα πόδια μας με υπερσύγχρονα μέσα 3D.Με περισσοτερες απο 60 χριστουγεννιατικες αγορες το Βερολινο μοιαζει με χριστουγεννιατικο δεντρο.Εμεις θα επισκεφθουμε τις αγορες στην Alexander platz και στη Gendarmenmarkt. Ο χρόνος είναι στη διάθεσή σας. Με την καθοδήγηση του συνοδου, δείτε ατομικά τα μέρη που σας ενδιαφέρουν. Τα εμπορικά κέντρα του Βερολίνου είναι διάσπαρτα σε ολόκληρη την πόλη. Βρίσκονται κυρίως κοντά στην Unter den Linden και στους κάθετους σε αυτή δρόμους όπως η Frieddrichstrasse, αλλά και στην Kurfurstendam, στο Charlottenburg ή στην Potsdamer Platz. Το πιο γνωστό πολυκατάστημα του Βερολίνου είναι το KaDeWe επί της οδού Kurfustendam.Οι Galleries Lafayette στην οδό Friedrichstrasse, το γαλλικό πολυκατάστημα με τον εντυπωσιακό από αρχιτεκτονικής άποψης κώνο στο κέντρο του και το πολυτελές Quartier 206 αξίζουν επίσης μια επίσκεψη.
3η ημέρα ΒΕΡΟΛΙΝΟ - ΠΟΤΣΝΤΑΜ - ΣΑΝ ΣΟΥΣΙ
Μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο αναχωρούμε για εκδρομή στο Πότσνταμ (30km) την επίσημη πρωτεύουσα των Πρώσων βασιλιάδων της Γερμανίας. Θα δούμε τα θρυλικά ανάκτορα Σαν Σουσί του Κάιζερ Γουλιέλμου με τους θαυμάσιους κλιμακωτούς κήπους, το ιστορικό ανάκτορο Σεσιλιένχοφ, όπου υπογράφτηκε η Συνθήκη των Τριών Δυνάμεων, και την Ολλανδική συνοικία. Επιστροφή στο Βερολίνο.Ξεκουραση.Μετα θα περιηγηθουμε στην Παλια εβραικη γειτονια, μεσαιωνικο Βερολινο δηλ. περιοχη του αγ. Νικολαου , πλατεια Ζενταρμ, με τις καταπληκτικες εκκλησιες της και τον Ναο της μουσικης, τα Καρτιε της Φριντριχστρασσε.
4η ημέρα ΒΕΡΟΛΙΝΟ - ΔΡΕΣΔΗ
Προαιρετική εκδρομή στην Φλωρεντία του Βορα στην ανατολική Γερμανία στο ελεύθερο κρατίδιο της Σαξονίας, όπως την αποκαλούν την Δρέσδη. Θα δούμε τα ωραία αρχιτεκτονικά κτίρια ρυθμού Μπαρόκ και αναγέννησης, όπως την όπερα Zwinger, τμήμα των ανακτόρων των βασιλέων της Σαξονίας με τον όμορφο κήπο και τις αίθουσες που φιλοξενούν σήμερα τις εκθέσεις των παλιών δασκάλων ζωγράφων αλλά και το μουσείο της μπλέ πορσελάνης. Θα δούμε την πανέμορφη εκκλησία των γυναικών Frauenkirche και άλλα αξιοθέατα. Χρόνος ελέυθερος. Επιστροφή στo Bερολίνο.
5η ημέρα ΒΕΡΟΛΙΝΟ-ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ
Τελευταία ημέρα.Χρονος ελευθερος και μεταβαση στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής.
Περιλαμβάνονται
  • αεροπορικά εισιτήρια
  • αποσκευές σύμφωνα με τον πίνακα πολιτικής αποσκευών όπως φαίνεται παρακάτω
  • προκράτηση θέσης σε όλες τις πτήσεις, για να είστε σε διπλανές θέσεις με τον συνταξιδιώτη σας. Σε πολλές αεροπορικές εταιρίες αυτό έχει επιπλέον κόστος.
  • Διαμονή στα προσφερόμενα ξενοδοχεία
  • Διατροφή στο ξενοδοχείο σύμφωνα με τον τιμοκατάλογο
  • Λεωφορείο για την εκτέλεση των περιηγήσεων σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Συνοδό του γραφείου καθόλη τη διάρκεια του ταξιδιού
  • Επίσημο τοπικό ξεναγό σε χώρους όπου απαιτείται σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Ειδικές παροχές / δώρα τα οποία, εφόσον υπάρχουν, αναγράφονται στο πρόγραμμα του ταξιδιού
  • Ασφάλιση αστικής ευθύνης
Δεν περιλαμβάνονται
  • Είσοδοι μουσείων/αρχαιολογικών χώρων,δραστηριοτήτων και φιλοδωρήματα
  • Δημοτικοί φόροι πόλεων (όπου υπάρχουν), πληρωτέοι στην υποδοχή του ξενοδοχείου
  • Ξεχωριστές μεταφορές με πλοιάρια, τρένα, μετρό (εφόσον υπάρχουν)
  • Προαιρετικές / προτεινόμενες εκδρομές ή δραστηριότητες.
  • Ότι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα.