Βερολίνο

Αεροπορικώς, 5 ημέρες

Βερολίνο-Μουσείο Περγάμου -Πότσνταμ-Δρέσδη

ΑΠΟ 299 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΘΕΣ/ΝΙΚΗ - ΒΕΡΟΛΙΝΟ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και απευθείας πτήση για Βερολίνο. Στην άφιξή στο αεροδρόμιο, μας περιμένει ο συνοδός μας, ο οποίος θα είναι μαζί μας συνεχώς και θα φροντίσει να πάρουμε μια αξέχαστη εμπειρία από την όμορφη πόλη. Στη διαδρομή για το κέντρο της πόλης, θα πάρουμε τις πρώτες απαραίτητες πληροφορίες και θα τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο. Ξεκουραση. Ακολουθεί η γνωριμία με τον μεγάλο εμπορικό δρόμο Kurfuerstendamm με τα πολυκαταστήματα, τα θέατρα, τα εστιατόρια αλλά και τα αρχιτεκτονήματα του 19 αιωνα. Στη συνέχεια επίσκεψη στην εκκλησία της μνήμης
2η ημέρα ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ - ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΕΡΓΑΜΟΥ
Παίρνουμε ένα καλό πρωινό στο ξενοδοχείο και ξεκινάμε για την ξενάγηση της πόλης Κατά τη διάρκεια της πανοραμικής ξενάγησης θα περάσουμε από το Σαρλότενμπουργκ με το ομώνυμο παλάτι,γνωστο και για τους περιφημους κηπους του, την πύλη  του Βρανδεμβούργου, συμβολο της πολης, την παλια εβραικη συναγωγή, το μνημειο του ολοκαυτοματος τον νεο υπερμοντερνο σιδηροδρομικο σταθμο, καθως και το ιστορικο κτιριο του κεντρικου κοινοβουλιου, Μπουντεσταγκ. Η «συνοικία των εμιγκρέδων» Kreuzberg, η East Side Gallery και το Checkpoint Charlie, μνημεία της πρόσφατης ιστορίας της χώρας, καθως και η Φιλαρμονική και το Sony Center προσφέρουν μια ξεχωριστή αισθητική νότα. Το ονομαστό νησί των μουσείων, αφιερωμενο στην ιστορια και τις καλες τεχνες,  η παλιά Εβραϊκή γειτονιά με τα περίτεχνα κτίριά της, ενα απο τα κεντρα της νυχτερινης ζωης στην πολη, η μοντέρνα περιοχή της πλατείας Πότσνταμ είναι μερικά μόνο από τα σημεία αναφοράς της ιστορικής πρωτεύουσας της Γερμανίας. Στο νησι των μουσειων θα επισκεφθουμε το σημαντικοτερο  μουσειο αφιερωμενο στην ομωνυμη πολη Περγαμο (η αιθουσα του κεντρικου βωμου του Δια ειναι λογω ανακαινισης κλειστη).
3η ημέρα ΒΕΡΟΛΙΝΟ - ΠΟΤΣΝΤΑΜ - ΣΑΝ ΣΟΥΣΙ
Μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο αναχωρούμε για εκδρομή στο Πότσνταμ (30km) την επίσημη πρωτεύουσα των  Πρώσων βασιλιάδων της Γερμανίας. Θα δούμε τα θρυλικά ανάκτορα Σαν Σουσί του Κάιζερ Γουλιέλμου με τους θαυμάσιους κλιμακωτούς κήπους, το ιστορικό ανάκτορο Σεσιλιένχοφ, όπου υπογράφτηκε η Συνθήκη των Τριών Δυνάμεων, και την Ολλανδική συνοικία. Επιστροφή στο Βερολίνο.Ξεκουραση.Μετα θα περιηγηθουμε στην Παλια εβραικη γειτονια, μεσαιωνικο Βερολινο δηλ. περιοχη του αγ. Νικολαου , πλατεια Ζενταρμ, με τις καταπληκτικες εκκλησιες της και τον Ναο της μουσικης, τα Καρτιε της Φριντριχστρασσε.
4η ημέρα ΒΕΡΟΛΙΝΟ - ΔΡΕΣΔΗ
Προαιρετική εκδρομή στην Φλωρεντία του Βόρρα στην ανατολική Γερμανία στο ελεύθερο κρατίδιο της Σαξονίας, όπως την αποκαλούν την Δρέσδη. Θα δούμε τα ωραία αρχιτεκτονικά κτίρια ρυθμού Μπαρόκ και αναγέννησης, όπως την όπερα Zwinger, τμήμα των ανακτόρων των βασιλέων της Σαξονίας με τον όμορφο κήπο και τις αίθουσες που φιλοξενούν σήμερα τις εκθέσεις των παλιών δασκάλων ζωγράφων αλλά και το μουσείο της μπλέ πορσελάνης. Θα δούμε την πανέμορφη εκκλησία των γυναικών Frauenkirche και άλλα αξιοθέατα. Χρόνος ελέυθερος. Επιστροφή στo Bερολίνο.
5η ημέρα ΒΕΡΟΛΙΝΟ - ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ
Τελευταία ημέρα και μεταβαση στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής.
Περιλαμβάνονται:
  • Αεροπορικά εισιτήριά με Easyjet και Ryanair, Θες/νίκη -  Βερολίνο - Θεσ/νίκη  
  • 4 διανυκτερεύσεις
  • Πρωινό καθημερινά στο χώρο του ξενοδοχείου
  • Πολυτελές πούλμαν του γραφείου μας για τις μεταφορές και μετακινήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής
  • Έμπειρος Αρχηγός – Συνοδός του γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής/ επαγγελματικής ευθύνης
  • 1 χειραποσκευή ανά άτομο & μια αποσκευή έως 15kg ανά 2 άτομα. .
  • Διαστάσεις χειραποσκευής : RYANAIR 40 X 20 X25 , EASY JET 56 X 45 X 25cm
 
 
 
Δεν περιλαμβάνονται: 
  • Φόροι αεροδρομίων 145€
  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, και γενικά όπου απαιτείται
  • Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο


Σημειώσεις:
Αν επιθυμείτε να μην συμμετέχετε στα προγράμματα εκδρομών - ξεναγήσεων η τιμή μειώνεται κατά 80 ευρώ ανά άτομο