Βενετσιάνικο καρναβάλι στο νησί των Φαιάκων! Οδικώς 3,4 ημέρες από Αθήνα

Οδικώς, 3,4 ημέρες

Κέρκυρα

ΑΠΟ 149 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα Αθήνα – Κέρκυρα – τακτοποίηση στο ξενοδοχείο Κέρκυρα!
Όμορφη και ρομαντική, με σεβασμό στην ιστορία και στην παράδοσή της, η Κέρκυρα ξελογιάζει σαν άλλη Κίρκη όσους τυχερούς βρεθούν στα μέρη της. Γνωρίστε την και εσείς. Σίγουρα θα φύγετε μαγεμένοι. Αναχώρηση νωρίς το πρωί από το Σύνταγμα. Διέλευση αναλόγως συμμετοχής από πόλεις της διαδρομής , στάση για  καφέ καθ’ οδόν. Άφιξη στην Ηγουμενίτσα, επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους για την Κέρκυρα. Αποβίβαση και αναχώρηση για το ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια, ξεκούραση. Το βράδυ βόλτα στην πόλη μετά το δείπνο. Διανυκτέρευση.
2η ημέρα Κέρκυρα – Κανόνι - Αχίλλειον – Παλαιοκαστρίτσα
Πρωινό και αναχώρηση για το Κανόνι με τα πόδια ,καθώς το ξενοδοχείο μας βρίσκεται μόλις σε 2 λεπτά. Επίσκεψη στο Ποντικονήσι ,που σύμφωνα με τη μυθολογία, ήταν ένα πλοίο των Φαιάκων που έγινε πέτρα και στο μοναστήρι της Παναγίας των Βλαχερνών, που ενώνεται με την ξηρά με μια μικρή πεζογέφυρα. Έπειτα αναχωρούμε για το «Αχίλλειο», το περίφημο ανάκτορο της αυτοκράτειρας της Αυστρίας Ελισάβετ (γνωστής ως «Σίσσυ») που σήμερα λειτουργεί ως μουσείο. Τα περιστύλια και τους κήπους του ανακτόρου με την εξαιρετική θέα κοσμούν θαυμάσια αγάλματα (όπως του Θνήσκοντος Αχιλλέα, του Σατύρου με το Διόνυσο στους ώμους του κ.ά.), ενώ στο εσωτερικό του ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει εξαίρετες τοιχογραφίες και πίνακες εμπνευσμένους από την ελληνική μυθολογία .Συνεχίζουμε  για τα Γουβιά όπου οι Βενετοί άραζαν ή επισκεύαζαν τα πλοία τους και την Παλαιοκαστρίτσα, όπου σύμφωνα με την Οδύσσεια βρισκόταν η Σχερία, η χώρα των Φαιάκων και όπου ξεχωρίζει η ομώνυμη με τη θαυμάσια θέα. Όσοι επιθυμούν μπορούν να γευματίσουν. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Το βραδάκι θα βρισκόμαστε στην πόλη με τα βενετσιάνικα καντούνια και την ξακουστή πλατεία Σπιανάδα. Καρναβαλιστές με τις φανταχτερές αποκριάτικες στολές επηρεασμένες από την Ενετοκρατία, θα περιπλανώνται ανάμεσά μας στα στενά δρομάκια της πόλης με άφθονη μουσική και χορό, ξεφαντώστε μαζί τους! Διανυκτέρευση.
3η ημέρα Κέρκυρα - καρναβαλικές εκδηλώσεις
Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε στην πλατεία Σπιανάδα, τη μεγαλύτερη και εντυπωσιακότερη της χώρας, όπου πραγματοποιούνται και οι περισσότερες εκδηλώσεις, όπως μουσικές συναυλίες, λιτανείες, παρελάσεις, καθώς και αγώνες κρίκετ (στο γκαζόν της πλατείας). Εδώ βρίσκεται και το Λιστόν, συγκρότημα κτηρίων γαλλικής αρχιτεκτονικής με τις χαρακτηριστικές τοξοστοιχίες, προορισμένο αποκλειστικά για τον περίπατο των αριστοκρατών της πόλης! Αφού φθάσουμε στο πιο κοσμικό σημείο της Κέρκυρας ,θα παρακολουθήσουμε την παρέλαση και τους καρναβαλικούς χορούς,  που ξεκινούν με  το Λύκειο Ελληνίδων.  Όλο χάρη και όλο νάζι, οι Κυρίες των τιμών συνοδευόμενες από τους κόντηδες, τους αυλικούς του παλατιού και τους περίοικους θα κάνουν την πρώτη τους πασαρέλα στο κέντρο της πόλης, ενώ θα κλέψουν τις εντυπώσεις με τους ιπποτικούς χορούς στους ρυθμούς του 18ου αιώνα . Τις  σχολές χορού με υπέροχα σόου, ιδιαίτερες χορογραφίες και μουσικοχορευτικά προγράμματα.  Οι καρναβαλικές εκδηλώσεις κορυφώνονται με την καύση του Σιορ Καρνάβαλου που ενώπιον συμβολαιογράφου και μαρτύρων θα υπαγορεύσει τη δημόσια διαθήκη του και μετά οι Κερκυραίοι θα τον κάψουν. Αργά το απόγευμα θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο για ξεκούραση και δείπνο. Για το βράδυ ο αρχηγός σας θα σας προτείνει διασκέδαση σε τοπικά πάρτυ που διοργανώνονται στην πόλη ή σε κάποιες από τις γραφικές ταβέρνες με μουσική. Εναλλακτικά σας προτείνουμε να «χαθείτε» στα γραφικά σοκάκια της παλιάς πόλης και να ξεσαλώσετε στους ρυθμούς του καρναβαλιού   
4η ημέρα Κέρκυρα – Άγιος Σπυρίδωνας- ταξίδι επιστροφής
Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για προσκύνημα στον ιερό ναό Αγίου Σπυρίδωνα . θρησκευτικό σημείο αναφοράς των Κερκυραίων, με το ψηλότερο καμπαναριό της πόλης, μαρμάρινο τέμπλο, τοιχογραφίες, κειμήλια και αναθήματα. Το σκήνωμα του Αγίου φυλάσσεται σε επιχρυσωμένη λάρνακα στολισμένη με πολύτιμους λίθους .Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε στο λιμάνι. Επιβίβαση στο Φ/Β  και απόπλους για Ηγουμενίτσα. Από κει συνεχίζουμε για Γιάννενα όπου και θα κάνουμε στάση για τα κούλουμα με φαγητό το μεσημέρι. Στη συνέχεια αναχώρηση για επιστροφή με ενδιάμεσες στάσεις στην πόλη μας.
Επιβάρυνση Μονόκλινου + 35%
Περιλαμβάνονται:
  • Μεταφορά με πολυτελές λεωφορείο για πραγματοποίηση του προγράμματος 
  • Εισιτήρια Φ/Β για άτομα και πούλμαν Ηγουμενίτσα-Κέρκυρα-Ηγουμενίτσα
  • Τρείς διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο The Royal Grand Boutique με πρωινό
  • Δύο δείπνα σε μπουφέ (αν επιλέξετε ημι/τροφή)
  • Έμπειρο Αρχηγό του γραφείου συνοδό για τις περιηγήσεις – ξεναγήσεις του προγράμματος
  • Περιηγήσεις που αναφέρονται. 
Δεν περιλαμβάνονται:
  • Ό,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Φόρος διαμονής
Ταξιδέψτε χωρίς άγχος ,με ασφάλεια και σιγουριά !!!
Καλύψεις Ταξιδιωτικής ασφάλειας(προαιρετικά) :
  • Επιστροφή των χρημάτων σας σε περίπτωση νόσησης COVID – 19 πριν την αναχώρηση. ( Επιστροφή 100% του καταβληθέντος ποσού.)
  • Έξοδα ξενοδοχείου λόγω καραντίνας ( COVID – 19).
  • Αποζημίωση για την απώλεια αποσκευών .
  • Έξοδα λόγω καθυστερημένης άφιξης των αποσκευών .
  • Επαναπατρισμός των συνταξιδευόντων μελών της οικογένειας του Ασφαλισμένου
  • Έξοδα διαμονής και επικοινωνίας του Ασφαλισμένου εξαιτίας απώλειας των ταξιδιωτικών του εγγράφων.
  • Έξοδα λόγω καθυστέρησης της πτήσης .
  • Έξοδα του Ασφαλισμένου εξαιτίας πρόωρης διακοπής του ταξιδιού του.
  • Έξοδα μετάφρασης (Απώλεια εγγράφων , νοσηλεία , διάγνωση κ.α).
  • Έξοδα για αποστολή φαρμάκων του Ασφαλισμένου.
  • Έξοδα για νομική υποστήριξη.
  • Έξοδα μετακίνησης και διαμονής , στενού συγγενή του Ασφαλισμένου που νοσηλεύεται.
  • Έξοδα νοσηλείας εκτός χώρας μόνιμης διαμονής.
  • Έξοδα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης εκτός νοσοκομείου.



Πασχαλινός μπουφές Κυριακή Lunch
 
Τσουρέκια, αυγά κόκκινα και Πασχαλινά κουλουράκια
***
Μπουφές από φρέσκες και σύνθετες σαλάτες, με διάφορα dressings
Μπουφές τυριών, με condiments
Μπουφές ψωμιών
***
Παραδοσιακή Σούπα Μαγειρίτσα
Παραδοσιακό αρνάκι και κοκορέτσι (Σερβιριστό)
Πατάτες φούρνου ριγανάτες
Μοσχάρι στιφάδο
Μπιφτεκάκια σχάρας
Κοτόπουλο σχάρας με chimichuri
Χοιρινό κοντοσούβλι με πιπεριές
Παραδοσιακός μπακαλιάρος μπουρδέτο
Σπανακόπιτα
Μελιτζάνες ιμάμ
Πατάτες τηγανιτές
Ρύζι βουτύρου
Πάστα βουτύρου με σάλτσα ντομάτας και bolognaise
Λαχανικά ατμού
***
Μπουφές Γλυκών- Παγωτό