Βενετία - Τοσκάνη , 5+1 ημέρες αεροπορικώς από Θεσσαλονίκη ‣ Πάσχα - Πρωτομαγιά (Ζ)

Αεροπορικώς, 6 ημέρες

από Θεσσαλονίκη-Ιταλία-Βενετία-Τοσκάνη-Φλωρεντία-Σάν Τζιμινιάνο-Σιένα-Βερόνα

ΑΠΟ 715 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα Θεσσαλονίκη – Μπολόνια – Φλωρεντία – Περιήγηση πόλης
Συγκέντρωση νωρίς το πρωί στο αεροδρόμιο ‘’Μακεδονία’’ για την απευθείας πτήση μας στην Μπολόνια. Άφιξη , επιβίβαση στο λεωφορείο μας και άμεση αναχώρηση για τη γενέτειρα της ιταλικής Αναγέννησης που είναι γνωστή για τις καλές τέχνες και την αρχιτεκτονική, την Φλωρεντία. Θα δούμε την εκκλησία του Τίμιου Σταυρού, την Σάντα Κρότσε, την πιο εντυπωσιακή εκκλησία της Φλωρεντίας και τόπος ταφής 270 επιφανών Φλωρεντίνων, ανάμεσα στους οποίος ο Γαλιλαίος, ο Μιχαήλ Άγγελος και ο Μακιαβέλι. Θα θαυμάσουμε την γέφυρα Πόντε Βέκιο, με τα σπίτια και τα μαγαζάκια που μοιάζουν να αιωρούνται πάνω από το ποτάμι, μια από τις πιο χαρακτηριστικές εικόνες της Φλωρεντίας. Στην Πιάτσα ντε λα Σινιορία θα δούμε το Παλάτσο Βέκιο, έδρα της τοπικής κυβέρνησης επί επτακόσια χρόνια, στο οποίο σήμερα φιλοξενούνται αξιόλογα έργα γλυπτικής και θα φτάσουμε στην Πιάτσα Σαν Τζιοβάνι, όπου βρίσκεται ο τρίτος μεγαλύτερος καθεδρικός ναός στην Ευρώπη, η Σάντα Μαρία Ντελ Φιόρε, με τον περίφημο τρούλο του Μπρουνελέσκι, σήμα κατατεθέν της πόλης. Ελεύθερος χρόνος και στη συνέχεια αναχώρηση για το ξενοδοχείο. Τακτοποίηση. 
2η ημέρα Φλωρεντία –Σαν Τζιμινιάνο – Σιένα - Φλωρεντία
Πρωινό και στη συνέχεια αναχωρούμε για το διαμάντι της Τοσκάνης, το Σαν Τζιμιανο. Το Σαν Τζιμιάνο βρίσκετε στην αμπελοοινικη ζώνη της Τοσκάνης. Το πανέμορφο αυτό μεσαιωνικό χωριό είναι Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την Unesco. Οι μεσαιωνικοί πύργοι είναι το σήμα κατατεθέν της πόλης . Η πόλη αναπτύχθηκε πολύ από τον Μεσαίωνα και μετά λόγω των εύφορων λόφων της περιοχής .Επόμενος προορισμός μας η πόλη-μουσείο ,η Σιένα. Η πόλη είναι μοιρασμένη σε δεκαεπτά “Contrada” (γειτονιές) και η κάθε μια από αυτές έχει το όνομα ενός ζώου ή κάποιου αντικειμένου. Η κουκλίστικη αυτή επαρχιακή πόλη έχει μια αύρα αλλοτινής εποχής που οφείλεται εξ΄ ολοκλήρου στην αρχιτεκτονική της που έχει διατηρηθεί ανέπαφη! Ελεύθερος χρόνος για καφέ και γεύμα. Στη συνέχεια επιστροφή στο ξενοδοχείο μας σε περιοχή της Φλωρεντίας.
3η ημέρα Φλωρεντία – Βενετία – Ξενάγηση πόλης – Βενετία
Πρωινό και άμεση αναχώρηση για την Βενετία. Άφιξη στο Τρογκέτο για να πάρουμε το βαπορέτο (εισιτήρια εξ’ ιδίων) για την πλατεία του Αγίου Μάρκου. Ξεκινάμε τη ξενάγηση μας. Πρόκειται για μια πόλη-μουσείο, μια πόλη που ο χρόνος φαίνεται να σταμάτησε κάπου εκεί στα χρόνια της Αναγέννησης. Στη διάρκεια της βόλτας μας θα θαυμάσουμε την φημισμένη πλατεία του Αγίου Μάρκου, το «Ωραιότερο Σαλόνι του κόσμου» κατά το Ναπολέοντα όπου θα δούμε την ομώνυμη εκκλησία, το παλάτι των Δόγηδων, τον πύργο του Ωρολογίου και τη γέφυρα των Στεναγμών, τις παλιές φυλακές καθώς και την ορθόδοξη ελληνική εκκλησία του Αγ. Γεωργίου. Η περιήγηση μας θα ολοκληρωθεί στην γέφυρα Ριάλτο, την πιο όμορφη γέφυρα που ενώνει τις δυο όχθες του Μεγάλου καναλιού. Ελεύθερος χρόνος στα γραφικά σοκάκια της πόλης, όπου θα βρείτε εργαστήρια Μουράνο αλλά και μπουτίκ γνωστών σχεδιαστών. Για το μεσημεριανό σας φαγητό σας συνιστούμε την τρατορία Ριβέτα με τα παραδοσιακά βενετσιάνικα εδέσματα, καθώς και το εστιατόριο Καραβέλα, στέκι των διάσημών, με τα περίφημα ριζότο και το πολύ καλό κρασί. Στη συνέχεια παίρνουμε το καραβάκι για την επιστροφή. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, σε περιοχή της Βενετίας. 
4η ημέρα Βενετία – Προαιρετική εκδρομή στη Βερόνα και στην Λίμνη Γκάρντα – Σιρμιόνε
Πρωινό και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για τη προαιρετική μας εκδρομή στη Βερόνα, την πόλη του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας. Άφιξη και θα ξεκινήσουμε την περιήγηση μας με τη Ρωμαϊκή αρένα, τη δεύτερη σε μέγεθος μετά το Κολοσσαίο, την πλατεία Έρμπε μία από τις κεντρικότερες πλατείες του ιστορικού κέντρου της Βερόνας, με τα υπέροχα κτίρια και αγάλματα. Θα δούμε επίσης το «σπίτι της Ιουλιέτας» και το μπαλκόνι στο οποίο έβγαινε για να δει το Ρωμαίο. Μπορείτε επίσης να επισκεφτείτε το περίφημο μουσείο Castelvecchio το οποίο περιλαμβάνει εκτός των άλλων και μία εξαίσια συλλογή μεσαιωνικών πινάκων και πανοπλιών. Στο τέλος θα καταλήξουμε στην πλατεία San Zeno οπού μοιράζεται το παραδοσιακό έδεσμα Gnocchi και συμβολίζει την ευμάρεια σε αντίθεση με την επιδημία του 1660 που έφερε πείνα. Ελεύθερο χρόνο για καφέ και φαγητό στη παλιά πόλη. Στη συνέχεια αναχώρηση για τη λίμνη Γκάρντα, τη μεγαλύτερη λίμνη της Ιταλίας. Δημοφιλής τουριστικός προορισμός, η λίμνη σχηματίστηκε στο τέλος της Εποχής των Παγετώνων. Έχει πολλά μικρά νησιά που είναι προσβάσιμα με καραβάκια και είναι ιδανική για σπορ όπως σκι και ιστιοπλοΐα. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε στο μεσαιωνικό Σιρμιόνε, το πιο όμορφο και δημοφιλές θέρετρο της λίμνης. Θα ξεκινήσουμε την περιήγηση μας βλέποντας το επιβλητικό κάστρο, τη παλιά πόλη με τα πέτρινα σπίτια και τα γραφικά σοκάκια. Θα θαυμάσουμε το σπίτι της Μαρία Κάλλας, τη βίλλα αρχαίου Ρωμαίου πλούσιου άρχοντα και τα τείχη. Ελεύθερος χρόνος και τέλος θα αναχωρήσουμε για το ξενοδοχείο μας σε περιοχή της Βενετίας.
5η ημέρα Βενετία – Ημερήσια εκδρομή στην Πάντοβα – Μπολόνια – Περιήγηση
Πρωινό και στη συνέχεια αναχώρηση για την Πάντοβα, μία από τις μεγαλύτερες και πιο γραφικές πόλεις της βόρειας Ιταλίας. Καύχημα της πόλης είναι το ιστορικό της πανεπιστήμιο, ένα από τα πρώτα εκπαιδευτικά ιδρύματα στην Ευρώπη που απέκτησαν τον τίτλο του πανεπιστημίου (1222), στο ιστορικό του οποίου συναντάμε κορυφαία ονόματα των γραμμάτων και των τεχνών όπως ο Γαλιλαίος και ο Κοπέρνικος. Θα περιηγηθούμε στην πόλη για να δούμε πολλά από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της Πάντοβα. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό και ξεκούραση. Στη συνέχεια αναχώρηση για την πρωτεύουσα της επαρχίας της Εμίλια-Ρομάνα, την Μπολόνια. Άφιξη και αμέσως θα ξεκινήσουμε την ξενάγηση μας. Το πανεπιστήμιο της είναι το παλαιότερο της Ευρώπης (επίσημα από το 1088). Είναι γνωστή για τους πύργους και τις στοές της. Άφιξη και στη συνέχεια θα θαυμάσουμε τη μακρύτερη στοά στον κόσμο του San Luca, μήκους 3,7 χιλιομέτρων με 666 καμάρες. Στο κέντρο της πόλης δεσπόζουν δύο πύργοι: ο μεγαλύτερος είναι ο πύργος του Asineli (102 μέτρα ύψος) και ο μικρότερος του Garisenda (49 μέτρα ύψος). Θα περπατήσουμε το ιστορικό της κέντρο που είναι το μεγαλύτερο της Ευρώπης μετά της Βενετίας και παραμένει καλοδιατηρημένο χάρη στην προσεκτική πολιτική ανακαίνισης και διατήρησης. Ελεύθερος χρόνος και στη συνέχεια τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας
6η ημέρα Μπολόνια – Πτήση επιστροφής
Συγκέντρωση νωρίς το πρωί και αναχώρηση για το αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής. 
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ
TIMH
ΠΑΙΔΙ (2-12)
ΕΠΙΒΑΡ. ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ
- Πασχα -
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ
Πρωινό
εκτός Μπολόνια
ΤΙΜΗ
715 €
ΠΑΙΔΙ (2-12)
1ο παιδί
570 €
ΕΠΙΒΑΡ. ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ
290 €
ΠΤΗΣΕΙΣ
Charter πτήσεις με την Aegean Airlines:
Θεσσαλονίκη - Μπολόνια: 03:05 - 03:50
Μπολόνια - Θεσσαλονίκη: 04:35 - 07:15 
Φόροι & Επίναυλοι: 165 €
Φόροι & Επίναυλοι: 165 €
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ
TIMH
ΠΑΙΔΙ (2-12)
ΕΠΙΒΑΡ. ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ
- Πρωτομαγια -
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ
Πρωινό
εκτός Μπολόνια
ΤΙΜΗ
715 €
ΠΑΙΔΙ (2-12)
1ο παιδί
570 €
ΕΠΙΒΑΡ. ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ
290 €
ΠΤΗΣΕΙΣ
Charter πτήσεις με την Aegean Airlines:
Θεσσαλονίκη - Μπολόνια: 03:05 - 03:50
Μπολόνια - Θεσσαλονίκη: 04:35 - 07:15 
Φόροι & Επίναυλοι: 165 €
Φόροι & Επίναυλοι: 165 €
Στη τιμή περιλαμβάνονται:
• Αεροπορικά με την Aegean Airlines: Μια Αποσκευή 23kg και μια χειραποσκευή 8kg το άτομο.
• Πρωινό καθημερινά στον χώρο του ξενοδοχείου εκτός της Μπολόνια.
• Πέντε (5) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4* όπως αναγράφεται στον αναλυτικό μας τιμοκατάλογο.
• Μεταφορές με κλιματιζόμενο τουριστικό λεωφορείο, σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα.
• Περιηγήσεις σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα.
• Επίσημος αρχηγός / συνοδός του γραφείου μας.
• Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

Δεν περιλαμβάνονται:
• Φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων: 165€ κατά άτομο.
• Τέλη διαμονής. • Check points: 45€ κατά άτομο.
• Ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
• Ειδική ασφαλιστική κάλυψη για ακύρωση ταξιδιού λόγω ασθένειας COVID19: 15€. Ζητήστε αναλυτικότερες πληροφορίες