Οδοιπορικό στο Σύμφωνο της Βαρσοβίας Πολωνία Βαλτική

Οδικώς, 12 ημέρες

Βαλτική-Ελσίνκι-Τάλιν-Βίλνιους-Κρακοβία-Βαρσοβία-Νόβισαντ-Μπρατισλάβα

ΑΠΟ 799 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΝΟΒΙΣΑΝΤ (695χλμ)
Συγκέντρωση νωρίς το πρωί  στα γραφεία μας και αναχώρηση για τα σύνορα, μετά τον συνοριακό έλεγχο στάση στα αφορολόγητα καταστήματα για πιθανές αγορές. Διασχίζοντας την Σερβία  , περνάμε περιφερειακά από διάφορες πόλεις με στάσεις για ξεκούραση και γεύμα. Τέλος άφιξη στην πόλη του Νόβισαντ,  πρωτεύουσα της Βοϊβοντίνα και δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Σερβίας. Αποτελεί οικονομικό κέντρο και είναι ιδιαίτερα γνωστή για το πανεπιστήμιό της. Είναι χτισμένη στις όχθες του Δούναβη και ιδρύθηκε για να εξυπηρετεί ως ενδιάμεση στάση στις εμπορικές συναλλαγές. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη.
2η ημέρα ΝΟΒΙΣΑΝΤ (περιήγηση) – ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ (465χλμ.)
 Πρωινό . Θα ξεκινήσουμε την μέρα μας με μια περιήγηση στην πόλη του Νόβισαντ,. Στην περιήγησή μας θα δούμε το κάστρο Petrovaradin, με ωραία θέα στον ποταμό Δούναβη, την πλατεία Slobodan, τον καθεδρικό ναό, το Δημαρχείο και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στον κεντρικό πεζόδρομο. Έπειτα αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Σλοβακίας, την  Μπρατισλάβα. Από τις πιο όμορφες μητροπόλεις της Ευρώπης, η Μπρατισλάβα απλώνετε σε μια έκταση 48.845 τετραγωνικών χιλιομέτρων και βρίσκεται στην καρδιά της Κεντρικής Ευρώπης συνδεόμενη με τις γειτονικές χώρες μέσω του ποταμού Δούναβη. Οι βίλες νότια του ποταμού Δούναβη, τα γιγαντιαία παλάτια και κάστρα από την εποχή του κομμουνισμού, τα σημαντικότερα μουσεία, αλλά και η πληθώρα των μπαρ που πλημμυρίζουν από νεολαία, κάνουν την πόλη να ξεχωρίζει. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη.
3η ημέρα ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ (περιήγηση) – ΒΑΡΣΟΒΙΑ (655χλμ.)
Πρωινό και ξεκινάμε με την περιήγηση στην πόλη.  Το πιο χαρακτηριστικό αξιοθέατο δεν είναι άλλο από το Κάστρο, στο οποίο στέφθηκαν Ούγγροι βασιλείς και φυλάσσονται αρκετά κοσμήματα του στέμματος. Η θέα που προσφέρει από ψηλά είναι φανταστική. Σε απόσταση αναπνοής απλώνεται η κεντρική αρτηρία της Μπρατισλάβα, ο Βεντούρσκα. Ένας πολυσύχναστος δρόμος γεμάτος καφέ, εστιατόρια και μπαρόκ παλάτια. Επόμενη στάση μας το υπέροχο σιντριβάνι στην κεντρική πλατεία της παλαιάς πόλης. Χρόνος ελεύθερος και αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Πολωνίας , την Βαρσοβία. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη
4η ημέρα ΒΑΡΣΟΒΙΑ (περιήγηση) – ΒΙΛΝΙΟΥΣ (445χλμ.)
Πρωινό . Η σημερινή περιήγησή μας θα αρχίσει με την πολύχρωμη παλιά πόλη, το πάρκο Γουαζιένκι, με το άγαλμα του Σοπέν, το «παλάτι στο νερό», το αμφιθέατρο και το μνημείο της μεγάλης νίκης του βασιλιά Γιάν Σομπιέσκι έναντι των Οθωμανών. Θα δούμε ακόμη το Πανεπιστήμιο, το ναό του Σταυρού, όπου βρίσκεται η καρδιά του Σοπέν, το προεδρικό μέγαρο, την Όπερα και τη στήλη του βασιλιά Σιγισμούνδου. Ακολουθεί το μνημείο των Ηρώων του Γκέτο - το μοναδικό μέρος που σώθηκε από τους βομβαρδισμούς των Ναζί και το σπίτι της Μαρίας Κιουρί. Χρόνος ελεύθερος και αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Λιθουανίας, H Βίλνα ή  Βίλνο και σήμερα Βίλνιους,  τη μεγαλύτερη πόλη της Λιθουανίας. Χτισμένη στη συμβολή των ποταμών Βίλνελε και Νέρις, όπως οι περισσότερες μεσαιωνικές πόλεις, έτσι και η Βίλνα αναπτύχθηκε γύρω από το δημαρχείο, Αναγεννησιακού ρυθμού. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. 
5η ημέρα ΒΙΛΝΙΟΥΣ (περιήγηση) – ΡΙΓΑ (270χλμ.)
Πρωινό. Ξεκινώντας την περιήγησή μας  θα περπατήσουμε στην  κύρια πεζοδρομημένη αρτηρία, την οδό Pilies,και θα φτάσουμε στο πρώτο και ιστορικό πανεπιστήμιο της Βίλνας, επίσημα «Πανεπιστήμιο Β. Καπτσούκας» του 1579. Θα θαυμάσουμε τον Καθεδρικό Ναό της Θεοτόκου και θα επισκεφτούμε το παρεκκλήσι του, θα περάσουμε από την Πύλη της Dawn με το μοναδικό ξυλόγλυπτο της Παναγίας και θα οδηγηθούμε στη συνοικία Ουζούπης  ‘στην άλλη πλευρά του ποταμού’. Ο ναός του Αποστόλου Πέτρου και Παύλου όπως και της Αγίας Άννας θα μας εντυπωσιάσουν ενώ θα μας γοητέψει το καταπράσινο περιβάλλον που περιβάλλει την πόλη.  Χρόνος ελεύθερος και αναχώρηση για την  κουκλίστικη και πολυπρόσωπη πρωτεύουσα της Λετονία , την Ρίγα. Η Ρίγα είναι μια αρχοντική πόλη με φινέτσα και αρχιτεκτονική. Στις όχθες του ποταμού Νταουγκάβα, περιτοιχισμένη από πανύψηλα τείχη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. 
6η ημέρα ΡΙΓΑ (περιήγηση) – ΤΑΛΙΝ (περιήγηση) (289χλμ.)
Πρωινό.  Ξεκινάμε την περιήγησή μας . Οι πλατείες με τα εντυπωσιακά κτίρια, δαιδαλώδη πλακόστρωτα δρομάκια, όμορφα πυργόσπιτα, συνθέτουν ένα μοναδικό σκηνικό. Ο Καθεδρικός Ναός με τα χαρακτηριστικά κόκκινα τούβλα, οι περίφημες εκκλησίες του Αγίου Πέτρου και Αγίου Ιακώβ, τα καταπληκτικά κτίρια που άφησε παρακαταθήκη ο σπουδαίος Αιζενστάιν, η μικρή και η μεγάλη εμπορική Συντεχνία, είναι σταθμοί της πρωινής μας ξενάγησης. Θα επισκεφτούμε την Κεντρική Αγορά, πολύχρωμη, φασαριόζικη και πάνω απ’ όλα αυθεντική, συνδυάζει το σοβιετικό παρελθόν με το ευρωπαϊκό παρόν, ενώ στον ελεύθερο χρόνο σας προτείνουμε το  Μουσείο της Κατοχής της Λετονίας το οποίο παρουσιάζει την Ιστορία της χώρας την περίοδο 1940-91: από τη γερμανική κατοχή στη Σοβιετική Ένωση και από κει στην ανεξαρτησία.  Χρόνος ελεύθερος και ξεκινάμε για το Ταλλίν. Άφιξη και η γνωριμία μας με την πόλη θα ξεκινήσει με επίσκεψη στο πάρκο του παλατιού Καντριοργκ και τον μεγάλο παραλιακό δρόμο Birgitta ατενίζοντας τον φινλανδικό κόλπο. Θα συνεχίσουμε για τον λόφο Toompea, το εσθονικό κοινοβούλιο και τον περίτεχνο Ρώσικο Ορθόδοξο Καθεδρικό Ναό του Αλέξανδρου Νέφσκι, χτισμένο στα χρόνια της Ρωσικής Αυτοκρατορίας. Από την κορυφή του λόφου θα απολαύσουμε την πανοραμική θέα-κάτοψη της πόλης με τους πύργους, τις κεραμιδένιες στέγες και τις γραφικές πλατείες Περνώντας από την Άνω στην Κάτω γειτονιά. Θα αντικρίσουμε ακόμη και σήμερα τη βαριά πόρτα που έκλεινε κάθε βράδυ για να διαχωρίζει την πάνω από την κάτω πόλη αλλά και θα διασχίσουμε το πιο στενό δρομάκι της περιοχής, εκεί όπου τρέκλιζαν οι μεθυσμένοι καθώς έπεφταν από το νήμα που τοποθετούνταν κατά μήκος. Περνώντας από την εκκλησία του Αγίου Πνεύματος και του Αγίου Νικολάου θα κατευθυνθούμε στο μοναδικό ανέγγιχτο γοτθικό δημαρχείο της Βόρειας Ευρώπης και θα περπατήσουμε στο μεσαιωνικό τμήμα της κάτω πόλης, ένα μέρος ανέγγιχτο από τον χρόνο. Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO και Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2011, το Ταλλίν θυμίζει έντονα σκανδιναβική πόλη ενώ η Νέα Πόλη με τους ουρανοξύστες, κατά κύριο λόγο έδρα επιχειρήσεων πληροφορικής, δίνει στην περιοχή μια δυναμική διάσταση ραγδαία αναπτυσσόμενης περιοχής.
7η ημέρα ΤΑΛΙΝ (προαιρετική στο Ελσίνκι)
Πρωινό . Ημέρα ελεύθερη στην διάθεση σας να περιπλανηθείτε στην όμορφη πόλη Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO και Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2011. Λιθόστρωτα δρομάκια, μυτεροί πύργοι, επικλινείς στέγες και εκπληκτικές εκκλησίες συνθέτουν ένα μοναδικό μεσαιωνικό σκηνικό. Περιδιαβαίνοντας το δρομάκι της Αγίας Αικατερίνης ή πίνοντας μπύρα σε ένα σκοτεινό κελάρι ή σε μια λουλουδιασμένη αυλή, θαρρούμε πως ο χρόνος κάπου εκεί έχει σταματήσει. Εναλλακτικά σας προτείνουμε ολοήμερη εκδρομή στο Ελσίνκι* όπου θα μεταφερθούμε με πλοίο και θα έχουμε περιπατητική περιήγηση της πόλης. Επιστροφή αργά το απόγευμα.
* Κόστος εκδρομής 120€ min. συμμετοχή 10 ατόμων και απαραίτητη προκράτηση από Ελλάδα ( μεταφορές από/προς λιμάνια, εισιτήρια πλοίων, ξενάγηση)
8η ημέρα ΤΑΛΙΝ - ΚΑΟΥΝΑΣ (περιήγηση) (549χλμ)
 Πρωινό και  αναχώρηση για την πόλη Κάουνας, που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Λιθουανίας. Έπειτα από ενδιάμεσες στάσεις άφιξη στο Κάουνας Ξεκινώντας την γνωριμία μας με την πόλη  θα περπατήσουμε στην παλιά πόλη, όπου θα δούμε τη γοτθική εκκλησία του Βίταουτας δίπλα στον ποταμό Nemunas, το παλιό δημαρχείο, τον κεντρικό πεζόδρομο με τα υπέροχα κτήρια και τον καθεδρικό ναό, τη γοτθική εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, αλλά και τα ερείπια του μεσαιωνικού κάστρου. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το κέντρο της σύγχρονης πόλης, όπου συγκεντρώνεται όλη η οικονομική και κοινωνική ζωή. Θα περπατήσουμε στον πεζόδρομο - από τους μεγαλύτερους της Ευρώπης - και θα δούμε την πλατεία της Ελευθερίας. Τέλος θα επισκεφθούμε το σημαντικότερο μουσείο της πόλης, που είναι αφιερωμένο στον καταγόμενο από το Κάουνας εθνικό ζωγράφο και μουσικό της Λιθουανίας, Κωνσταντίνο Τσιουρλιόνις. Τέλος τακτοποίηση στο ξενοδοχείο .
9η ημέρα ΚΑΟΥΝΑΣ - ΚΡΑΚΟΒΙΑ (685χλμ)
Πρωινό και αναχώρηση για την Κρακοβία. Μετά από ενδιάμεσες στάσεις άφιξη στην Κρακοβία, από τις πιο όμορφες αναγεννησιακές πόλεις που σώζονται μέχρι σήμερα. Μεταφορά στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια. Χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη.  πρώτη γνωριμία με την παλιά πόλη. 
10η ημέρα ΚΡΑΚΟΒΙΑ (περιήγηση)
Πρωινό. Σήμερα θα περιηγηθούμε στην παλιά πόλη της Κρακοβίας, μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς ολόκληρη η πόλη από το 1979. Δεν βομβαρδίστηκε ποτέ και εντυπωσιάζει με την αναγεννησιακή της αρχιτεκτονική, τα μοναστήρια, τα κτίρια του πανεπιστημίου  και την μοναδική πλατεία της αγοράς με διαστάσεις 200 x 200 μέτρα. Μετά το παλάτι που δεσπόζει στο λόφο της Βάβελ και τον Καθεδρικό ναό με τους τάφους των Πολωνών βασιλέων, θα επισκεφτούμε το ναό των Φραγκισκανών με τα μοναδικά βιτρό του Στανισλάβ Βισπιάνσκι σε ρυθμό αρ-νουβό. Συνεχίζουμε για το πανεπιστήμιο Γιαγκελόνιαν και την κεντρική πλατεία με τη παλιά αγορά των υφασμάτων και μετά τη στάση στην υπέροχη σοκολατερί Βέντελ, περπατάμε τον εμπορικό δρόμο Φλοριάνσκα, όπου και το ιστορικό καλλιτεχνικό στέκι καφέ Γιάμα Μιχαλίκα. Για το τέλος έμεινε η Όπερα και το κομμάτι του παλιού τείχους με την πύλη Φλοριάνσκα και τον ομώνυμο εμπορικό δρόμο.
11η ημέρα ΚΡΑΚΟΒΙΑ – ΖΕΓΚΕΤ (555χλμ)
 Πρωινό και αναχώρηση για την πόλη του Ζέγκετ . Έπειτα από ενδιάμεσες στάσεις άφιξη , τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. 
12η ημέρα ΖΕΓΚΕΤ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (865χλμ)
 Πρωινό και επιστροφή στην πόλη μας!
Οι τιμές περιλαμβάνουν :
  • Περιηγήσεις – Ξεναγήσεις με πολυτελές λεωφορείο τελευταίας τεχνολογίας , με δύο οδηγούς καθόλη την διάρκεια της εκδρομής ,  ελεγμένο σύμφωνα με τους ευρωπαϊκούς νόμους για την πραγματοποίηση πλήρους προγράμματος με επαγγελματία οδηγό , γνώστη του προορισμού
  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 3* - 4* σε δίκλινα δωμάτια
  • Πρωινό καθημερινά στο ξενοδοχείο     
  • Ομαδική Ταξιδιωτική Ασφάλιση και αστικής ευθύνης tour operator με πλήρεις καλύψεις
  • Έμπειρο αρχηγό-συνοδό του γραφείου μας ,  απόλυτο γνώστη του προορισμού, για την πραγματοποίηση των περιηγήσεων και των ξεναγήσεων .
  • Φ.Π.Α
Δεν περιλαμβάνουν:
  • Δημοτικοί φόροι 
  • Είσοδους σε μουσέια και αρχαιολογικούς χώρους
  • ότι δεν αναφέρεται στα περιλαμβάνεται