Αναγεννησιακή Τοσκάνη Λίμνες Β. Ιταλίας

Αεροπορικώς, 6 ημέρες

Πίζα-Σάν Τζιμινιάνο-Σιένα-Μοντεκατίνι-Φλωρεντία-Μιλάνο-Κόμο-Μπολόνια-Ιταλία

ΑΠΟ 595 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΠΙΖΑ - ΣΑΝ ΤΖΙΜΙΝΙΑΝΟ (79 χλμ.) - ΣΙΕΝΑ (40 χλμ.) - ΜΟΝΤΕΚΑΤΙΝΙ (117 χλμ.)
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για Πίζα. Άφιξη και περιήγηση στην ιστορική πόλη της Πίζας με τα μεσαιωνικά τείχη και τον ξακουστό Κεκλιμένο Πύργο της, το καμπαναριό του Καθεδρικού Ναού της πόλης, που βρίσκονται μέσα στο «Πεδίο των Θαυμάτων», μαζί με το Βαπτιστήριο και το μνημειακό κοιμητήριο Κάμπο Σάντο. Στη συνέχεια αναχώρηση για τη μεσαιωνική Σιένα. Έντεκα δρόμοι οδηγούν στην πανέμορφη κεντρική πλατεία Πιάτσα ντελ Κάμπο, όπου δεσπόζει το μεσαιωνικό Δημαρχείο. Στην περιήγησή μας στα γραφικά καλντερίμια της πόλης, θα θαυμάσουμε τα μεσαιωνικά αρχοντικά, τις εκκλησιές και τον Καθεδρικό Ναό, αφιερωμένο στην Κοίμηση της Θεοτόκου, ο οποίος θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα έργα τέχνης σε ολόκληρη την Ιταλία. Επόμενη επίσκεψη το Σαν Τζιμινιάνο, το «Μανχάταν του Μεσαίωνα», με τους πανύψηλους πέτρινους πύργους του, σύμβολα κοινωνικής και οικονομικής ισχύος των τσιφλικάδων του Μεσαίωνα. Από τις επάλξεις τους, το μάτι χάνεται σε μια απεραντοσύνη από αμπελώνες. Μετάβαση στο γραφικό Μοντεκατίνι Τέρμε , τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στο κέντρο της πόλης .
2η ημέρα ΜΟΝΤΕΚΑΤΙΝΙ - ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ (50 + 50 χλμ.)
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για τη Φλωρεντία, τη γενέτειρα της ιταλικής Αναγέννησης, πόλη της τέχνης και της αισθητικής, που έχει ανακηρυχτεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Στην περιήγησή μας, θα δούμε την Πιάτσα Σαν Τζιοβάνι με το Βαπτιστήριο του Αγίου Ιωάννη και τον αναγεννησιακό Καθεδρικό Ναό, τη Σάντα Μαρία Ντελ Φιόρε, με τον περίφημο τρούλο του Μπρουνελέσκι. Συνεχίζοντας, θα κατέβουμε ως την Πιάτσα ντε λα Σινιορία, που στολίζει το σιντριβάνι του Ποσειδώνα και αντίγραφο του αγάλματος του Δαβίδ του Μιχαήλ Άγγελου. Εδώ βρίσκεται το Παλάτσο Βέκιο, που στεγάζει σήμερα το Δημαρχείο της πόλης, και η Λότζα με αγάλματα σπουδαίων Φλωρεντίνων γλυπτών. Συνεχίζουμε για την περίφημη Πινακοθήκη Ουφίτσι, την ξακουστή και πολυφωτογραφημένη γέφυρα Πόντε Βέκιο με τα αμέτρητα κοσμηματοπωλεία, και την Πιάτσα Ρεπούμπλικα, μία από τις κεντρικότερες πλατείες της Φλωρεντίας, με τη χαρακτηριστική αψίδα Αρκόνε και τα ιστορικά καφέ Gilli και Paszkowski. Χρόνος ελεύθερος για επίσκεψη στην αγορά του Σαν Λορέντζο ή επίσκεψη στο Παλάτσο Πίττι, την πολυτελή κατοικία των Μεδίκων. Στη συνέχεια επιστροφή στο Μοντεκατίνι.
3η ημέρα ΜΟΝΤΕΚΑΤΙΝΙ - ΛΑ ΣΠΕΤΣΙΑ (103 χλμ.) - CINQUE TERRE - ΜΙΛΑΝΟ (225 χλμ.)
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για μία μαγευτική επίσκεψη στα παραμυθένια Cinque Terre (τα πέντε χωριά) που βρίσκονται σκαρφαλωμένα στα απόκρημνα βράχια της νότιας άκρης της Ιταλικής Ριβιέρας στη Λιγουρική Θάλασσα. Η περιοχή είναι μία από τις πιο όμορφες της δυτικής Ιταλίας, και έχει ανακηρυχθεί από την Unesco Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Με κέντρο εξόρμησης την πόλη Λα Σπέτσια, θα επισκεφθούμε τα μεσαιωνικά χωριά Riomaggiore, Manarola και Monterosso όπου και θα έχουμε χρόνο για γεύμα. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τη Vernazza, που είναι ίσως και το ωραιότερο χωριό και θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε μία βόλτα στα όμορφα δρομάκια της και να καταλήξουμε στα ερείπια του κάστρου της με μία θέα που κόβει την ανάσα. Τέλος θα επισκεφθούμε το Portovenere χτισμένο στην άκρη της ιταλικής Ριβιέρας, πάνω σε μία βραχώδη χερσόνησο. Συνεχίζουμε για το Μιλάνο, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.
4η ημέρα ΜΙΛΑΝΟ - ΚΟΜΟ (50 χλμ.) - ΛΙΜΝΗ ΜΑΤΖΟΡΕ (85 χλμ.)
Μετά το πρόγευμα θα ξεκινήσουμε την πανοραμική περιήγηση της πόλης όπου θα δούμε μεταξύ άλλων το μεγαλύτερο γοτθικό κτίριο της χώρας, τον περίφημο καθεδρικό ναό Ντουόμο , το πρώτο εμπορικό κέντρο στο κόσμο (γκαλερία Βιτίριο Εμμανουέλε του 2ου )και το νεοκλασικό θέατρο της Σκάλας του Μιλάνου. Χρόνος ελεύθερος για μία βόλτα στην αγορά της πόλης. Στη συνέχεια αναχώρηση για τη Λίμνη Κόμο, την πιο μαγευτική απ΄όλες τις ιταλικές λίμνες. Οι όχθες της είναι κατάσπαρτες με πολυτελές βίλες, κήπους με πλούσια βλάστηση και ειδυλλιακά χωριά, ενώ η ενδοχώρα της είναι ένα μωσαϊκό από δασώδεις λόφους και βραχώδη βουνά. Θα περπατήσουμε στο παλιό ιστορικό κέντρο, και θα σας γνωρίσουμε τα στενά πλακόστρωτα δρομάκια, με τα καταστήματα και τα καφέ. Αργότερα θα συνεχίσουμε για τη λίμνη Ματζόρε, μια από τις μεγαλύτερες και γνωστότερες λίμνες της Ιταλίας. Η διαδρομή γύρω από τη δυτική όχθη της λίμνης θα μας αποκαλύψει όλες τις ομορφιές της. Θα επισκεφθούμε τη Στρέζα, κωμόπολη με ευχάριστο κλίμα και το πιο τουριστικό θέρετρο της λίμνης γνωστό για τους ευωδιαστούς κήπους της και για την αλησμόνητη θέα που προσφέρει στα απέναντι μυροβόλα νησάκια Μπορομέ. Χρόνος ελεύθερος και στη συνέχεια επιστροφή στο ξενοδοχείο.
5η ημέρα ΜΙΛΑΝΟ - ΣΙΡΜΙΟΝΕ (130 χλμ.) - ΒΕΡΟΝΑ (43 χλμ.)
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για τη «Πέρλα της Λίμνης Garda» το παραμυθένιο Σιρμιόνε. χτισμένο σε μια χερσόνησο που εκτείνεται μέσα στη λίμνη Γκάρντα επί 4 χλμ. Από τον 1o αι. π.X. ήταν το αγαπημένο θέρετρο των πλούσιων οικογενειών από τη Βερόνα. Στη ρωμαϊκή εποχή 4os-5os αι. η πόλη οχυρώθηκε για να υπερασπισθεί την λίμνη και αργότερα έγινε η πρωτεύουσα της περιοχής. Στις αρχές του 13ου αι. όμως έπεσε στα χέρια του Scaliger και εκείνη την εποχή κτίστηκε το κάστρο. Μετά, το Sirmione έγινε κατοχή της Δημοκρατίας της Βενετίας και το 1860 έγινε μέρος του βασιλείου της Ιταλίας. Χρόνος ελεύθερος για μια βόλτα στο ιστορικό κέντρο που θα μας μεταφέρει στο Μεσαίωνα . Στη συνέχεια αναχώρηση για τη Βερόνα. Περιήγηση της πόλης των αιώνιων εραστών του Σαίξπηρ, όπου θα θαυμάσουμε την Ρωμαϊκή Αρένα, τις όμορφες πλατείες Ντέλε Έρμπε και Ντέι Σινιόρι, που περιβάλλονται από άριστα διατηρημένα μεσαιωνικά κτήρια και, βέβαια, το αρχοντικό των Καπουλέτων με το θρυλικό μπαλκόνι της Ιουλιέτας. Χρόνος ελεύθερος για να γνωρίσετε τις κρυφές γωνιές της πόλης. Επιστροφή στο Μιλάνο.
5η ημέρα ΜΙΛΑΝΟ - ΜΑΡΑΝΕΛΟ (ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΕΡΑΡΙ) (190 χλμ.) - ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΜΠΟΛΟΝΙΑ (40 χλμ.)
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για το καταπληκτικό Μουσείο της Φεράρι .Η επίσκεψη στο αυτοκινητιστικό μουσείο της Ferrari στο Μαρανέλο είναι ευκαιρία για να δεις αυτοκίνητα μοναδικά αλλά και ιδιαίτερα όπως μόνο η ιταλική αυτή εταιρεία ξέρει να δημιουργεί. για τους λάτρεις των υπεραυτοκινήτων υπάρχει επίσης η δυνατότητα να καθίσει κάποιος στη θέση του συνοδηγού ή ακόμα και να οδηγήσει στην πίστα δοκιμών της φεράρι πληρώνοντας το αντίστοιχο αντίτιμο. Συνεχίζουμε για το αεροδρόμιο της Μπολόνια για την πτήση της επιστροφής με την AEGEAN.
 
Περιλαμβάνει
 
• Φ.Π.Α.
• Αεροπορικά Εισιτήρια
• Διαμονή σε ξενοδοχείο/α
• Πρωινό
• Μεταφορές με λεωφορείο
• Ξεναγήσεις - Περιηγήσεις
• Αρχηγός - Συνοδός
• Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης
• Μια αποσκευή έως 23 kg και μία χειραποσκευή έως 8 kg
• Εκδρομή στα χωριά Cinque Terre
 
Δεν Περιλαμβάνει
 
•      Είσοδοι σε μουσεία / αρχαιολογικούς χώρους κτλ.    
•      Φόροι αεροδρομίων & επίναυλοι καυσίμων    
•      Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων    
•      Προαιρετικές ή προτεινόμενες εκδρομές    
•      Checkpoint 25 €