Τα στολίδια της Αδριατικής 28η Οκτωβρίου

Αεροπορικώς, 4 ημέρες

Αδριατική--Κότορ-Μπούντβα--Μόσταρ--Δαλματικές Ακτές

ΑΠΟ 365 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα Πτήση για Ποντγκόριτσα – Μπούτβα - Κότορ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο. Πτήση για το γραφικό Μαυροβούνιο. Θα ξεκινήσουμε με επίσκεψη σε μια από τις παλαιότερες πόλεις της Αδριατικής (3500ετών) την γραφική Μπούτβα, γνωστή για τις υπέροχες ακτές και την κοσμοπολίτικη ζωή, μια πόλη με έντονο Ελληνικό, Ρωμαϊκό και Βενετσιάνικο στοιχείο. Η βόλτα στα μεσαιωνικά στενά της πόλης δίνει στον επισκέπτη την αίσθηση ότι μεταφέρεται σε μια άλλη εποχή βλέποντας τα τείχη να την περιβάλλουν, τα φρούρια να την αγκαλιάζουν και τις εκκλησιές να την προστατεύουν. Στη συνέχεια, άφιξη στο Κοτόρ ένα μνημείο πολιτισμού της Unesco, με Βυζαντινές και Βενετσιάνικες επιρροές. Μία πόλη που μάς θυμίζει πόσο μακριά έφτασε η Βυζαντινή Αυτοκρατορία, πόσο αναπτύχθηκε οικονομικά, κοινωνικά και πολιτιστικά στα χρόνια της ακμής της. Η πόλη αυτή αμφιταλαντεύτηκε ανάμεσα στο Βυζάντιο και τη Γαληνοτάτη, αλλά μέχρι σήμερα κρατάει έντονα τα στοιχεία και των δύο Αυτοκρατοριών. Αναχωρούμε και διασχίζοντας το νοτιότερο φιόρδ της Ευρώπης βλέπουμε την ομορφιά με την οποία προίκισε η φύση τη μικρή αυτή χώρα. Θα θαυμάσουμε το Πέραστ, μια βυζαντινή κληρονομιά, με έντονα τα σημάδια του Μεσαίωνα και τα δύο νησάκια που το περιβάλλουν. Τελευταία στάση το Ντουμπρόβνικ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.
2η ημέρα Ντουμπρόβνικ (Ξενάγηση Πόλης)
Πρόγευμα στο ξενοδοχείο μας και ξεκινάμε την ξενάγηση στο Ντουμπρόβνικ. Αναχώρηση για το Ντουμπρόβνικ. Άφιξη και ξεκινάμε την ξενάγηση στην πόλη, που φυλάσσεται για περισσότερα από 1300 χρόνια, περιτριγυρισμένο από τα στιβαρά και καλοδιατηρημένα τείχη του. Βρίσκεται υπό την προστασία της UNESCO και χαρακτηρίζεται ως μνημείο φυσικής ομορφιάς και πολιτιστικής κληρονομιάς. Τα κυριότερα αξιοθέατα που θα δούμε μέσα στην παλιά πόλη είναι ανάκτορα σπουδαίας αρχιτεκτονικής, όπως ο μητροπολιτικός ναός του προστάτη της πόλης, Αγίου Βλασίου, με το μαρμάρινο οπλισμένο ιππότη στην πλατεία του, η μεγάλη κρήνη του Ονοφρίου, το φραγκισκανό μοναστήρι με την εκκλησία του Σωτήρος και το παλαιότερο φαρμακείο της πόλης από την εποχή της δημοκρατίας της Ραγούζας. Δε θα παραλείψουμε να δούμε τον πύργο του Ρολογιού και τη μικρή κρήνη του Ονοφρίου, καθώς και το Μέγαρο Σπόντζα. Χρόνος ελεύθερος και αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο.
3η ημέρα Ντουμπρόβνικ – Μόσταρ - Blagaj
Πρόγευμα και αναχώρηση για την πόλη που μας θυμίζει πόσο κοντά στην κεντρική Ευρώπη έφτασε η Οθωμανική Αυτοκρατορία το περίφημο Μόσταρ, την πόλη που έμβλημά της έχει το μεγαλύτερο τοξωτό γεφύρι, κατασκευασμένο έπειτα από εντολή του Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπή. Μια πόλη , με έντονα τα σημάδια του πολέμου που στιγμάτισε τη χώρα αυτή, στο τέλος του 20ου αιώνα . Το Μόσταρ της Βοσνίας , δίνει στον επισκέπτη να αντιληφθεί τις διαφορές που χώριζαν αυτά τα κράτη , όταν απάρτιζαν την ενιαία Γιουγκοσλαβία. Αφήνοντας πίσω , τις επιρροές των Φράγκων και 
4η ημέρα Ντουμπρόβνικ – Προαιρετική Εκδρομή Νησί Κόρτσουλα - Πτήση Επιστροφής
Πρόγευμα και αναχώρηση για προαιρετική εκδρομή στο νησί Κόρτσουλα, γενέτειρα του Μάρκο Πόλο. Μετά από μια φανταστική διαδρομή κατά μήκος των δαντελωτών δαλματικών ακτών φτάνουμε στη χερσόνησο Πέλιασετς, όπου θα θαυμάσουμε το Στον, το Ρωμαϊκό Στάγκνουμ, με τέιχη που έχουν χαρακτηριστεί ως το Σινικό Τείχος της Κροατίας. Στη συνέχεια φτάνουμε στο Όρεμπιτς απ΄όπου θα πάρουμε το καραβάκι μας για να βρεθούμε στην Κόρτσουλα, το νησί που κυριαρχεί ως γενέτειρα του Μάρκο Πόλο. Ένα νησί που συνδέεται άμεσα με την Κέρκυρα, ως πρώτη αποικία Κερκυραίων αποίκων οι οποίοι την αποκάλεσαν Κόρκυρα Μέλαινα (Μαύρη Κέρκυρα). Ένα νησί που περιστοιχίζεται από τείχη του 13ου αιώνα από κάστρα και πύργους που άφησαν στο πέρασμά τους οι Ενετοί. Θα επισκεφθούμε την πλατεία του Αγίου Μάρκου, τον επιβλητικό καθεδρικό του Αγίου Μάρκου, καθώς και το σπίτι μουσείο του Μάρκο Πόλο. Έπειτα μεταφορά για το αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής.
Φόροι αεροδρομίων & επίναυλοι καυσίμων 145 €. Περιλαμβάνει 10kg χειραποσκευή ανά άτομο και βαλίτσα 15kg ανά άτομο.

Περιλαμβάνονται
  • Αεροπορικά εισιτήρια με απ’ ευθείας ναυλωμένη πτήση του γραφείου μας.
  • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4* ή 5* - όπως αυτά αναφέρονται στον έντυπο τιμοκατάλογό μας.
  • Πρόγευμα & ένα δείπνο καθημερινά στο χώρο του ξενοδοχείου.
  • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις & εκδρομές με πολυτελή λεωφορεία, σύμφωνα με το παραπάνω πρόγραμμα.
  • Έλληνας έμπειρος συνοδός-αρχηγός του γραφείου μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
Δεν περιλαμβάνονται
  • Checkpoints & Δημοτικοί Φόροι 10€ ανά άτομο.
  • Προαιρετική Εκδρομή Κόρτσουλα 15€ ανά άτομο.
  • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά.
  • Είσοδοι σε μουσεία, κάστρα & αρχαιολογικούς χώρους.
  • Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στα περιλαμβάνονται.