Στοκχόλμη - Κοπενχάγη, 7 ημέρες αεροπορικώς από Θεσσαλονίκη ‣ Πάσχα (Μ)

Αεροπορικώς, 7 ημέρες

από Θεσσαλονίκη-Σουηδία-Δανία-Ουψάλα-Πάρκο Τίβολι-Κάστρα Δανίας -Στοκχόλμη-Κοπενχάγη-Κοπενχάγη

ΑΠΟ 1095 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ | ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την «πόλη ανάμεσα στις γέφυρες», όπως σημαίνει το όνομά της, την εκπληκτική Στοκχόλμη! Τοποθετημένη στρατηγικά πάνω σε 14 νησιά που ενώνονται με περισσότερες από 50 γέφυρες ανάμεσα στη λίμνη Malaren και τη Βαλτική, γεμάτη με ιστορικά κτήρια, μια πανέμορφη παλιά πόλη, μουσεία και φυσικά, πρωτοπόρο αρχιτεκτονικό ντιζάιν, η βόρειοευρωπαϊκή πρωτεύουσα συνδυάζει έξοχα το μοντέρνο με το κλασικό προφίλ μιας πόλης που έχει πολλούς άσσους στο μανίκι της. Μια πρώτη βόλτα (με τη συνοδεία του αρχηγού μας) στην πόλη θα μας δώσει μια γεύση, σαν μικρό amuse bouche όλων των παραπάνω, προετοιμάζοντάς μας και συνάμα ανοίγοντάς μας την όρεξη για τη μεστή ξενάγηση της αυριανής μέρας.
2η ημέρα ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ | ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ
Η σημερινή μας περιήγηση στην πανέμορφη πόλη- ορόσημο για το ευρωπαϊκό ευ ζην θα μας αποκαλύψει τις ανεπανάληπτες ομορφιές της σουηδικής αριστοκρατικής πρωτεύουσας.Περπατώντας στο ιστορικό κέντρο Gamla Stan με τα πολλά μεσαιωνικά κτίρια γινόμαστε μάρτυρες ενός εξαιρετικά διαφυλαγμένου μυστικού, το οποίο ο χρόνος έχει αφήσει αναλλοίωτο. Άλλωστε, η πόλη δεν βομβαρδίστηκε κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, πράγμα που τη βοηθά να κρατά περήφανα το αρχιτεκτονικό της σφρίγος.Το περιβόητο Δημαρχείο, με τη Χρυσή Αίθουσα όπου διεξάγεται η δεξίωση προς τιμή των βραβευθέντων με το βραβείο Νόμπελ επιστημόνων και καλλιτεχνών, τα νεοκλασικά βασιλικά ανάκτορα, η μεγαλοπρεπής μπαρόκ Όπερα, η πλατεία Ομονοίας καθώς και τα πολλά αριστοκρατικά κτίρια του κέντρου τραβάνε το ενδιαφέρον μας με την πρώτη ματιά! Αν σε όλα τα παραπάνω προσθέσουμε και την επίσκεψη στο μοναδικό στο είδος του μουσείο Βάσα –εδώ που εκτίθεται το θρυλικό πολεμικό πλοίο το οποίο βυθίστηκε στη λίμνη το 1623 και ανελκύστηκε σχεδόν άθικτο μετά από 333 χρόνια-, μπορούμε να κάνουμε λόγο για μια απίστευτα μεστή περιήγηση που θα μας φέρει σε επαφή με το παρελθόν και φυσικά, το παρόν της πόλης. Το απόγευμα είναι ελεύθερο. Από τα ενδιαφέροντα θεματικά μουσεία ως την αλλαγή φρουράς στο βασιλικό ανάκτορο ως τον καφέ στα μοντέρνα στέκια, οι επιλογές διαφέρουν ανάλογα με τις προσωπικές αναζητήσεις. Μπορείτε να επισκεφτείτε το υπαίθριο λαογραφικό μουσείο του Skansen, να περπατήσετε στον εμπορικό πεζόδρομο της Drottningsgatan, να περιηγηθείτε στο νότιο νησί με τον μποέμ χαρακτήρα και τα χιπ μπαράκια, ή ακόμα να απολαύσετε μία ωριαία κρουαζιέρα κάτω από τις γέφυρες. Γειτονιές όπως η SoFo και το Ostermalm, αποτελούν σταθερές μεν, εναλλακτικές δε, αξίες της πόλης για το «ψαγμένο» ταξιδιωτικό κοινό και γνωρίζουν τον επισκέπτη με τον τρόπο ζωής των Σουηδών, αλλά και τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα της πόλης.
3η ημέρα ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ | ΟΥΨΑΛΑ | SIGTUNA
 Μετά το πρωινό σάς προτείνουμε εκδρομή στην Ουψάλα με το τεράστιο αστεροσκοπείο της, το διάσημο Πανεπιστήμιό της και τον μεγάλο Καθεδρικό του 14ου αιώνα. Σύντομη περιήγηση και στη συνέχεια θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε την αρχαιότερη πόλη της Σουηδίας με έτος ίδρυσης το 960 μ.Χ, τη Sigtuna. Στην περιήγησή μας θα δούμε το μικρότερο δημαρχείο της Σουηδίας, το μουσείο με την ιστορία του χωριού, τη λίμνη Μalaren που περνά μέσα από το χωριό. Μπορείτε να χαλαρώσετε και να πιείτε μια ζεστή σοκολάτα στο καφέ της θείας Brum ή στην τοπική διάλεκτο Τant Burns Kaffestuga το οποίο λειτουργεί από το 1600 και προσφέρει αλμυρές και γλυκές λιχουδιές και ζεστά ροφήματα. Έχει βραβευτεί ως ένας από τους καλύτερους φούρνους και καφετέριες της χώρας Επιστροφή στη Στοκχόλμη. 
4η ημέρα ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ | ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ
Πρωινό στο ξενοδοχείο μας. Ελεύθερος χρόνος στη διάθεσή σας για αγορές και μία τελευταία βόλτα στην πόλη.Ξεκινήστε την βόλτα σας από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό. Περπατήστε τη Vasagatan για να φτάσετε στη Karabergsgatan, έναν από τους μεγαλύτερους εμπορικούς δρόμους της Στοκχόλμης και επισκεφτείτε τα πολυκαταστήματα Ahlens.Το απόγευμα μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Κοπεγχάγη. Χαρούμενοι άνθρωποι πάνω στο ποδήλατό τους κινούνται με άνεση στους λιθόστρωτους δρόμους, ασκούνται στα τεράστια πάρκα, δουλεύουν στα γραφικά αρχοντικά που ο δαιμόνιος designer έχει μετατρέψει σε πράσινα μεταμοντέρνα κτίρια. Τα πάντα στη Δανία έχουν βαφτιστεί στην κολυμπήθρα του μεγάλου παραμυθά Χανς Κρίστιαν ΄Αντερσεν κι αυτό είναι κάτι που αντιλαμβανόμαστε με την άφιξή μας στο αεροδρόμιο της Κοπεγχάγης! Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Προτείνουμε μια πρώτη βόλτα (με τη συνοδεία του αρχηγού μας) στον πεζόδρομο της Στρόγκετ με τα πολυτελή καταστήματα και τα γραφικά δρομάκια ή στο παραδοσιακό λιμάνι Νυχάβν όπου οι παλιές αποθήκες έχουν μετατραπεί σε trendy καφέ & εστιατόρια. Μία μπύρα Karlsberg ή Tuborg σε κάποιο από αυτά είναι μία τυπική δανέζικη συνήθεια που σίγουρα θα την απολαύσετε και εσείς. Το βράδυ προτείνουμε να γευτείτε τη περίφημη αστακόσουπα για την οποία φημίζεται ιδιαίτερα.
5η ημέρα ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ – ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ – ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ – ΤΙΒΟΛΙ
Πρωινό στο ξενοδοχείο μας. Ξεκινώντας την ξενάγηση μας από το νησί Ama με τους κήπους των Ολλανδών και το πανεπιστήμιο, θα θαυμάσουμε την εκκλησία του Ιησού Σωτήρα με το εντυπωσιακό καμπαναριό ύψους 90μ και τα 400 εξωτερικά σκαλιά ως την κορυφή!, το Μεγάλο Κανάλι με τις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις και την promenade στο Sydhaven, εκεί που η σύγχρονη πόλη σφύζει από ζωή με τα εμπορικά κέντρα και τα ατμοσφαιρικά καφέ. Θα συνεχίσουμε ως το ιστορικό κέντρο της πόλης, και θα δούμε εξωτερικά το κτίριο του σιδηροδρομικού σταθμού, την γλυπτοθήκη Carlsberg και το ρολόι – θερμόμετρο των τεσσάρων εποχών. Θα απολαύσουμε την πλατεία Δημαρχείου με το άγαλμα του πιο αγαπημένου Δανού, Hans Christian Andersen και το μουσείο κέρινων ομοιωμάτων. Συνέχεια για το Amalienborg, την κατοικία της βασιλικής οικογένειας, την πανέμορφη πλατεία των ανακτόρων και την εκκλησία Fredericks Kirke σε στυλ ροκοκό. Η θέα προς την όπερα και το λιμάνι της βασιλικής οικογένειας είναι μαγευτική! Το άγαλμα της θεάς Gefion με το εντυπωσιακό σιντριβάνι, η αγγλικανική εκκλησία St Alban’s και το πάρκο του Β’ παγκοσμίου πολέμου με τα αμέτρητα γλυπτά είναι ο επόμενος σταθμός μας. Θα συνεχίσουμε με μια πανοραμική βόλτα για να θαυμάσουμε εξωτερικά τον βοτανικό κήπο, το κάστρο Rosenberg και το υπέροχο κτήριο της εθνικής πινακοθήκης. Καθ’ οδόν για το Nordhavnen θα δούμε τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις και φυλακές του 19ου αι. για να καταλήξουμε στη Μικρή Γοργόνα- το σύμβολο της πόλης, που μας περιμένει πάντα εκεί για μια μοναδική φωτογραφία!! Η συνέχεια είναι εξίσου εντυπωσιακή, αφού μεταφερόμαστε στο δημοφιλές κτήριο της Βουλής για να θαυμάσουμε εξωτερικά την υπέροχη αρχιτεκτονική του και να επισκεφτούμε τον κήπο της εθνικής βιβλιοθήκης με το άγαλμα του γνωστού Δανού φιλοσόφου Kierkegaard. Τα ανάκτορα Christiansborg και το παλιό χρηματιστήριο σε ρυθμό Ολλανδικής Αναγέννησης είναι από τα πλέον χαρακτηριστικά της πόλης! Καταλήγουμε στο δημοφιλές Nyhavn, αγαπημένο σημείο της πόλης του Hans Christian Andersen. Θα θαυμάσουμε την πλατεία των βασιλέων και το ξεχωριστό βασιλικό θέατρο. Για το απόγευμα, σας προτείνουμε κρουαζιέρα διάρκειας μιας ώρας στο κανάλι της πόλης. Γωνιές της πόλης και αξιοθέατα θα ξεδιπλωθούν πάλι μπροστά σας αλλά από διαφορετική οπτική πλευρά. Στην συνέχεια σας έχουμε ετοιμάσει μία υπέροχη έκπληξη. Η μέρα θα κλείσει με επίσκεψη στο θεματικό Πάρκο Τίβολι, για να γνωρίσουμε από κοντά το φημισμένο χώρο με τους υπέροχους κήπους, τις απολαυστικές συναυλίες και τα δεκάδες γραφικά καφέ & εστιατόρια. Η νύχτα στο πάρκο κλείνει λίγο πριν τα μεσάνυχτα με φαντασμαγορικά πυροτεχνήματα.
6η ημέρα ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ | ΚΑΣΤΡΑ ΤΗΣ ΔΑΝΙΑΣ
Ημέρα ελεύθερη και προτείνουμε προαιρετική εκδρομή στα σημαντικότερα κάστρα της Δανίας. Αρχικά θα μεταφερθούμε στο Κρόνμποργκ μόλις 40 χλμ. έξω από τη πόλη, γνωστό κυρίως από το έργο του Σαίξπηρ «Άμλετ». Βρίσκεται κοντά στην πόλη Χέλσινγκορ στα σύνορα της Δανίας με τη Σουηδία. Για την ακρίβεια, βρίσκεται στο νησί Ζηλανδίας, στο στενό του Όρεσουντ, το οποίο έχει μόλις 4 χιλιόμετρα πλάτος και το οποίο βρισκόταν σε στρατηγικό σημείο ανάμεσα στη Βόρεια και τη Βαλτική θάλασσα. Από το 2000 έχει συμπεριληφθεί από την UNESCO στον κατάλογο των Μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς. Το κάστρο έχει μεγάλη συμβολική σημασία για τους Δανούς και έπαιξε ρόλο-κλειδί στη ιστορία της Βόρειας Ευρώπης από τον 16ο έως το 18ον αιώνα. Έχει παραμείνει άθικτο έως σήμερα και έχει μείνει γνωστό, γιατί ο Σαίξπηρ τοποθέτησε εκεί, στο κάστρο της Ελσινόρης, τα γεγονότα της τραγωδίας του «Άμλετ». Καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς από πυρκαγιά και ανοικοδομήθηκε από τον Χριστιανό Δ της Δανίας. Ακολουθεί επίσκεψη στο κάστρο Frederiksborg, που από πολλούς χαρακτηρίζεται ως το πιο εντυπωσιακό κάστρο που υπάρχει. Χτίστηκε αρχικά με σκοπό να είναι η θερινή κατοικία του βασιλιά Φρειδερίκου του 2ου και στη συνέχεια ανοικοδομήθηκε στην σημερινή του μορφή από τον γιο του, τον βασιλιά Χριστιανό τον 4ο. Η μεγαλοπρέπεια του ήταν ο βασικός λόγος που η εκκλησία του κάστρου επιλέχτηκε για τη γαμήλια τελετή του νεότερου γιου της βασίλισσας της Δανίας πρίγκηπα Joakim το 1995. Επιστροφή το απόγευμα στην Κοπεγχάγη.
7η ημέρα ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ | ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Μετά το πρωινό, μεταφορά στο αεροδρόμιο για να πάρουμε την πτήση επιστροφής. Άφιξη στην πόλη μας με τις καλύτερες εντυπώσεις!
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ
TIMH
ΠΑΙΔΙ (2-12)
ΕΠΙΒΑΡ. ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ
Special Offer
- Πασχα -
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ
Πρωινό
ΤΙΜΗ
1155 €
1095 €
ΠΑΙΔΙ (2-12)
1ο παιδί
685 €
ΕΠΙΒΑΡ. ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ
560 €
ΠΤΗΣΕΙΣ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ
RYANAIR 10.30-12.50
07/05-ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ-ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ
NORWEGIAN AIRLINES 17.20-18.30
ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
RYANAIR 12.00-15.50
Φόροι & Επίναυλοι: 275 €
Φόροι & Επίναυλοι: 275 €
Περιλαμβάνονται:
  • Προσωπικό αντικείμενο 40χ20χ25 και χειραποσκευή 55χ40χ20 ως 10 κιλά 
  • Περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα & πρωινό καθημερινά

Δεν περιλαμβάνονται:
  • Σύνολο φόρων 275€ κατ’ άτομο 
  • Είσοδοι σε µουσεία & θεάματα και ό,τιδήποτε προαιρετικό ή προτεινόμενο 
  • Οι δημοτικοί φόροι διαμονής

ΚΟΣΤΟΣ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗΣ ΕΙΣΟΔΟΥ ΚΑΙ ΞΕΝΑΓΗΣΗΣ ΣΤHN ΟΥΨΑΛΑ-SIGTUNA 60€ ενήλικας / 40€ παιδί
ΚΟΣΤΟΣ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗΣ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ 25€ ενήλικας / 20€ παιδί 
ΚΟΣΤΟΣ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΣΤΑ ΚΑΣΤΡΑ ΤΗΣ ΔΑΝΙΑΣ 70€ ενήλικας / 50€ παιδί

Σημείωση:
*Η τιμή early booking ισχύει για περιορισμένο αριθμό θέσεων και είναι μη επιστρέψιμη. Ουσιαστικά έχετε την δυνατότητα να κλείσετε την εκδρομή σε μια προνομιακή τιμή με την προϋπόθεση πως το 100% της αξίας του πακέτου θα εξοφληθεί την στιγμή της κράτησης.
** Η κανονική τιμή αναφέρεται στις θέσεις πέραν των early booking. Για την κράτηση θα χρειαστεί το 50% της αναγραφόμενης αξίας ως προκαταβολή και εξόφληση του υπόλοιπου έως 14 ημέρες πριν την αναχώρηση.