Special Πανόραμα Ιταλίας & Δώρο το αεροπορικό εισιτήριο

Οδικό Αεροπορικώς, 6 ημέρες

Ανκόνα-Βενετία-Φλωρεντία-Ρώμη-Βατικανό

ΑΠΟ 325 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ - ΕΝ ΠΛΩ
Συγκέντρωση στα γραφεία μας και αναχώρηση για το λι- μάνι της Ηγουμενίτσας. Επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους για το λιμάνι της Ανκόνα. Ελεύθερος χρόνος για να διασκεδάσετε στους πολυτελείς χώρους αναψυχής του πλοίου. Διανυκτέρευση εν πλω.
2η ημέρα ΑΝΚΟΝΑ - ΒΕΝΕΤΙΑ
Άφιξη το πρωί στο λιμάνι της Ανκόνα και μετάβαση στην όμορφη Βενετία. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη.
3η ημέρα ΒΕΝΕΤΙΑ (ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ) - ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ
Πρωινό στο ξενοδοχείο και η ξενάγηση μας στην πόλη ξεκινάει. Μεταφορά με βαπορέτο (εξ ιδίων) για την Πιάτσα Σαν Μάρκο, το ωραιότερο σαλόνι της Ευρώπης, όπως το χαρακτήρισε ο Ναπολέοντας. Θα δούμε τον επιβλητικό Ναό του Αγίου Μάρκου σταυροειδής με πέντε θόλους - που υπήρξε εδώ και περίπου χίλια χρόνια ο τάφος του Αγίου Μάρκου, το ιδιωτικό παρεκκλήσι των δόγηδων, το πνευματικό στήριγμα και το μεγαλύτερο σύμβολο της ισχύος, της εξουσίας και της συνέχειας της ενετικής πολιτείας. Θα δούμε τον Πύργο του Ρολογιού των Μαυριτανών που η λατινική επιγραφή αναφέρει «μετράω μόνο τις ευτυχισμένες ώρες», την Γέφυρα των Στεναγμών, την ορθόδοξη εκκλησία του Αγ. Γεωργίου και θα καταλήξουμε σε ένα από τα λίγα εργαστήρια κατασκευής Murano. Χρόνος ελεύθερος και το απόγευμα αναχώρηση για την πόλη των Μεδίκων την Φλωρεντία. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και 1η ημέρα: Θεσσαλονίκη - Μπολόνια Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για Μπολόνια. Άφιξη στην όμορφη πόλη και στη συνέχεια μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. 2η ημέρα: Μπολόνια - Φλωρεντία (περιήγηση) - Ρώμη (392 χλμ) Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την Φλωρεντία. Στη συνέχεια ακολουθεί η ξενάγηση στην πόλη, μια πόλη-μουσείο με πίνακες, τοιχογραφίες και γλυπτά από την πλουσιότερη και παραγωγικότερη περίοδο που γνώρισε ποτέ η τέχνη και ο πολιτισμός. Θα δούμε την εκκλησία του Τίμιου Σταυρού, την Σάντα Κρότσε, την πιο εντυπωσιακή εκκλησία της Φλωρεντίας και τόπος ταφής 270 επιφανών Φλωρεντίνων, ανάμεσα στους οποίους ο Γαλιλαίος, ο Μιχαήλ Άγγελος και ο Μακιαβέλι, την γέφυρα Πόντε Βέκιο, με τα σπίτια και τα μαγαζάκια που μοιάζουν να αιωρούνται πάνω από το ποτάμι. Θα περιηγηθούμε στην Πιάτσα ντε λα Σινιορία το Παλάτσο Βέκιο, έδρα της τοπικής κυβέρνησης επί επτακόσια χρόνια και στην Πιάτσα Σαν Τζιοβάνι με τον τρίτο μεγαλύτερο Καθεδρικό Ναό της Ευρώπη, την Σάντα Μαρία Ντελ Φιόρε, με τον περίφημο τρούλο του Μπρουνελέσκι, σήμα κατατεθέν της πόλης. Χρόνος για επίσκεψη στην αγορά του Σαν Λορέντζο. Αργά το απόγευμα αναχώρηση για Ρώμη, άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.
4η ημέρα ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ (ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ) - ΡΩΜΗ
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Στη συνέχεια ακολουθεί η ξενάγηση στην πόλη, μια πόλη-μουσείο με πίνακες, τοιχογραφίες και γλυπτά από την πλουσιότερη και παραγωγικότερη περίοδο που γνώρισε ποτέ η τέχνη και ο πολιτισμός. Θα δούμε την εκκλησία του Τίμιου Σταυρού, την Σάντα Κρότσε, την πιο εντυπωσιακή εκκλησία της Φλωρεντίας και τόπος ταφής 270 επιφανών Φλωρεντίνων, ανάμεσα στους οποίους ο Γαλιλαίος, ο Μιχαήλ Άγγελος και ο Μακιαβέλι, την γέφυρα Πόντε Βέκιο, με τα σπίτια και τα μαγαζάκια που μοιάζουν να αιωρούνται πάνω από το ποτάμι. Θα περιηγηθούμε στην Πιάτσα ντε λα Σινιορία το Παλάτσο Βέκιο, έδρα της τοπικής κυβέρνησης επί επτακόσια χρόνια και στην Πιάτσα Σαν Τζιοβάνι με τον τρίτο μεγαλύτερο Καθεδρικό Ναό της Ευρώπη, την Σάντα Μαρία Ντελ Φιόρε, με τον περίφημο τρούλο του Μπρουνελέσκι, σήμα κατατεθέν της πόλης. Χρόνος για επίσκεψη στην αγορά του Σαν Λορέντζο. Αργά το απόγευμα αναχώρηση για Ρώμη, άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.
5η ημέρα ΡΩΜΗ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ) - ΜΟΥΣΕΙΑ ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ
Πρωινό στο ξενοδοχείο και έπειτα θα γνωρίσουμε τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της Ρώμης. Το Κολοσσαίο, το μεγαλύτερο σωζόμενο αρχαίο ρωμαϊκό αμφιθέατρο του κόσμου. Την Ρωμαϊκή Αγορά που ήταν η καρδιά της αρχαίας Ρώμης και το κέντρο εξουσίας της αυτοκρατορίας, σήμερα αποτελεί έναν από τους σπουδαιότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ευρώπης. Την Piazza Venezia στους πρόποδες του Λόφου του Καπιτωλίου και κυριαρχείται από το επιβλητικό Εθνικό Μνημείο του Βιτόριο Εμανουέλε Β’ ή «Βωμός της Πατρίδας» αφιερωμένο στον πρώτο βασιλιά της ενοποιημένης Ιταλίας. Μεταξύ άλλων θα δούμε την Piazza di Spagna με τα 135 ισπανικά σκα- λιά του 18ου αι., το Πάνθεον το καλύτερα διατηρημένο από τα αρχαία μνημεία της Ρώμης, την Piazza Navona με την Fontana dei Quattro Fiumi (Κρήνη των Τεσσάρων Ποταμών) που είναι γεμάτη με καφέ, εστιατόρια και πλανόδιους ζωγράφους και φυσικά τη Φοντάνα ντι Τρέβι, το μεγαλύτερο συντριβάνι της πόλης. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το ανεξάρτητο κρατίδιο του Βατικανού, για να ξεναγηθουμε στα μουσεία του Βατικανού, από τα σημαντικότερα του κόσμου. Θα θαυμάσουμε το σύμπλεγμα του Λαοκόοντα, τον Απόλλωνα του Μπελβεντέρε, την αίθουσα των ζώων, του Απόλλωνα, τον διάδρομο των κηροπηγίων, την Αίθουσα με τους γεωγραφικούς χάρτες, τις αίθουσες που έχει ζωγραφίσει και διακοσμήσει ο μεγάλος ζωγράφος Ραφαήλ και θα καταλήξουμε στην Καπέλα Σιστίνα με τις μεγαλοφυείς τοιχογραφίες του Μιχαήλ Αγγέλου που θεωρούνται από τα μεγαλύτερα αριστουργήματα της παγκόσμιας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος.
6η ημέρα ΡΩΜΗ - ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ
Πρωινό στο ξενοδοχείο και στη συνέχεια αναχώρηση για το αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής.
Περιλαμβάνονται
  • Αεροπορικά εισιτήρια μιας διαδρομής (o.w.) με απευθείας πτήσεις από Ρώμη
  • Όλες τις μεταφορές με πολυτελή λεωφορεία όπως αναφέρονται στα αναλυτικά μας προγράμματα.
  • Πρωινό καθημερινά στο χώρο του ξενοδοχείου
  • 5 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4*
  • Ξεναγήσεις/ περιηγήσεις που αναλύονται στα προγράμματα των εκδρομών μας
  • 6kg χειραποσκευή ανά άτομο και βαλίτσα 20kg ανά άτομο.
  • Έμπειρο αρχηγό συνοδό του γραφείου μας κατά τη διάρκεια της εκδρομής
  • Ασφάλεια αστικής και επαγγελματικής ευθύνης
  • ΦΠΑ.


Δέν περιλαμβάνονται
  • Φόροι αεροδρομίων 85€
  • Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων 6€ κατ' άτομο / ανά νύχτα.
  • Check points 25€
  • Προαιρετικές εκδρομές και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προτεινόμενο
  • Φιλοδωρήματα & αχθοφορικά
  • Είσοδοι μουσείων & αρχαιολογικών χώρων
  • Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στο έντυπο ή στον τιμοκατάλογο