Σκωτία - Highlands - Lochness

Αεροπορικώς, 7 ημέρες

Σκωτία-Highlands-Εδιμβούργο-Γλασκώβη

ΑΠΟ 770 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα Αναχώρηση για Εδιμβούργο - Night Walk - Melville Castle
Έφτασε η μέρα που θα αναχωρήσουμε για την χώρα των κάστρων, των μύθων και των πανέμορφων τοπίων. Συγκεντρωνόμαστε λοιπόν, στο αεροδρόμιο για να αναχωρήσουμε για τη μεγαλύτερη πόλη της Σκωτίας, τo Εδιμβούργο. Φτάνουμε το απόγευμα και αμέσως θα κάνουμε μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Πηγαίνουμε προς τη Merchant Square, που κάποτε ήταν μια πολυσύχναστη εσωτερική αγορά, τώρα όμως εδώ είναι μαζεμένα ατμοσφαιρικά μπαρ και εστιατόρια. Η φήμη της νυχτερινής ζωής της Γλασκώβης είναι μια καλή δικαιολογία για να κάνουμε μια στάση σε κάποια από τις φημισμένες σκωτσέζικες παμπ, όπου θα μπορέσουμε να γνωρίστουμε όλοι οι ταξιδιώτες μεταξύ μας καλύτερα, λίγο πριν την μεταφορά στο κάστρο μας. Ναι, καλά διαβάσατε! Η διαμονή μας θα γίνει σε ένα κάστρο στο Melville Castle. Γιατί στην ομάδα μας αρέσουν οι ιδιαίτερες διαμονές, έτσι ώστε να είναι το ταξίδι σου ακόμα πιο συναρπαστικό.
2η ημέρα Αποστακτήριο Ουίσκι Glenkinchie - Περιήγηση στο Εδιμβούργο
Αυτό το πρωινό μας ξύπνημα θα είναι λίγο διαφορετικό από αυτά της καθημερινότητας μας. Άλλωστε δεν ξυπνάμε κάθε μέρα σε ένα κάστρο σαν βασιλιάδες μεσα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον! Μπορείτε να απολαύσετε αυτό το πρωινό ή να έρθετε μαζί μας σε μια ιδιαίτερη προαιρετική επίσκεψη. Η Σκωτία μεταξύ άλλων είναι γνωστή και για το καλό της ουίσκι οπότε επιβάλλεται μια επίσκεψη στο αποστακτήριο Glenkinchie που βρίσκεται σχετικά κοντά στο κάστρο μας, σε μια γραφική τοποθεσία, 32 χιλιόμετρα μακριά από το Εδιμβούργο, στο East Lothian. Το 1837 ιδρύθηκε αυτό το ιστορικό αποστακτήριο, στο οποίο θα πάρουμε μια γεύση από την αυθεντική Σκωτία! Η επίσκεψή μας ξεκινάει από τη μοναδική έκθεση, ενώ ύστερα ο ξεναγός θα μας οδηγήσει στην περιοχή παραγωγής του αποστακτηρίου, όπου θα μάθουμε πώς φτιάχνεται το «νερό της ζωής», όπως αρέσει στους Σκωτσέζους να αποκαλούν το ουίσκι. Κατά το τέλος της περιήγησής, θα απολύσουμε μια δωρεάν γευσιγνωσία του Glenkinchie Single Malt Whiskey. Λίγο πριν το μεσημέρι θα ξεκινήσουμε την περιήγηση στο Εδιμβούργο, αφιερώνοντας όλη την υπόλοιπη ημέρα στην ιστορική πρωτεύουσα. Θα ξεκινήσουμε με επίσκεψη στο Edinburgh’s Castle, το έμβλημα της Σκωτίας, ορατό σχεδόν από κάθε σημείο της πόλης. Θα θαυμάσουμε τα «Πετράδια του Στέμματος», την θρυλική «Πέτρα του Πεπρωμένου», το γιγάντιο κανόνι Mons Meg και τo παρεκκλήσι της Αγίας Μαργαρίτας. Στη συνέχεια, θα περπατήσουμε τους δρόμους της Νέας Πόλης με τις μεγάλες πλατείες και τα ιστορικά κτήρια. Θα έχετε αρκετό ελεύθερο χρόνο πριν επιστρέψουμε στο κάστρο μας.
3η ημέρα Εδιμβούργο - Blair Castle - Aviemore
Παίρνουμε ένα καλό πρωινό και ξεκινάμε μια υπέροχη διαδρομή προς τα Highlands, εκεί όπου τα παραμυθένια τοπία και οι ιστορίες της περιοχής μας μεταφέρουν σε μια άλλη εποχή. Σήμερα θα ανακαλύψουμε πόσο… σκωτσέζικο αίμα κυλάει στις φλέβες σου! Τα Highland Games, αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της σκωτσέζικης κουλτούρας. Κάθε καλοκαίρι και φθινόπωρο, σε όλη τη Σκωτία διοργανώνονται πολλά φεστιβάλ στα οποία τα Highland Games, έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο! Κιλτ, γκάιντες, τεράστια πλήθη ατόμων, χορός και δύσκολα παιχνίδια συνθέτουν ένα εντυπωσιακό σκηνικό! Εμείς δεν θα είμαστε απλοί θεατές, θα είμαστε οι πρωταγωνιστές! Θα χωριστούμε σε ομάδες και θα διαγωνιστούμε σε άκρως διασκεδαστικά παιχνίδια! Φυσικά οι νικητές κερδίζουν έπαθλο! Δεν χρειάζεται να είσαι αθλητικός τύπος, οι δραστηριότητες είναι προσαρμοσμένες για κάθε ηλικία, το μόνο που χρειάζεται είναι να είσαι ανοιχτός σε νέες εμπειρίες και να έχεις διάθεση για πολύ γέλιο! Στη συνέχεια και χωρίς να χάνουμε χρόνο, ξεκινάμε το road trip για τα Highlands! Θα περάσουμε το Pitlochry και το Killiecrankie μία από τις πύλες προς τα Highlands που βρίσκεται στον ποταμό Tummel. Εδώ θα δούμε σε ένα καταπράσινο περιβάλλον, το περίφημο Blair Castle. Κατοικία της οικογένειας Antholl για πάνω από 7 αιώνες, με αμφιλεγόμενη “διαδρομή¨ από την Βασίλισσα Mary της Σκωτίας μέχρι τον εμφύλιο πόλεμο και την πρόσφατη ιστορία. Για διανυκτέρευση επιλέγουμε την Aviemore στο εθνικό πάρκο Cairngorms, μια κωμόπολη των 3600 κατοίκων που την επισκέπτονται 1 εκατομμύριο τουρίστες κάθε χρόνο!
4η ημέρα Aviemore - Inverness - Loch Ness – Cruise – Fort William
Μετά το πρωινό, θα έχουμε χρόνο για μια μικρή βόλτα στο Aviemore και θα ξεκινήσουμε για την πολιτιστική πρωτεύουσα των Highlands, εκεί που ο ποταμός Ness συναντά τον κόλπο Moray, την Inverness. Στην παλιά πόλη θα δούμε τον καθεδρικό του 19ου αιώνα, την Old High Church και την κλειστή Βικτωριανή αγορά. Συνεχίζουμε προς το Loch Ness, που "ξεχειλίζει" από συναρπαστικούς μύθους - ιστορίες ενός θρυλικού τέρατος. Ένα τέρας με χαριτωμένο όνομα, η Νέσι κρύβεται σε αυτά τα νερά! Στη λίμνη Λοχ Νες θα απολαύσουμε μια προαιρετική κρουαζιέρα στη λίμνη και ποιος ξέρει, ίσως εντοπίσουμε το μυθικό "τέρας" που τόσοι επιδιώκουν να δουν! Πάνω από τα νερά του Loch Ness βρίσκεται το Boathouse Restaurant με απαράμιλλη θέα σε όλη τη λίμνη. Εκεί λοιπόν στο Fort Augustus σε μια εκπληκτική τοποθεσία θα μπορέσουμε να απολαύσουμε είτε ένα απαραίτητο φλιτζάνι τσάι είτε ένα πιο χαλαρό γεύμα! Για την αποψινή μας διανυκτέρευση επιλέξαμε την πόλη των 10χιλίαδων κατοίκων, το ιστορικό Fort William, στην είσοδο του Ben Navis το υψηλότερο σημείο στο Ηνωμένο Βασίλειο.
5η ημέρα Loch Lomont – Trossacks National Park – Γλασκώβη - Night Out
Ένα ακόμη “Σκωτζέζικο” πρωινό, σε μια γραφική πόλη, θα έχουμε χρόνο για βόλτα σε αυτές τις ιδιαίτερες τοποθεσίες. Περπατήστε στο κέντρο και στο λιμάνι και δείτε τον τρόπο ζωής και την καθημερινότητα των ανθρώπων που ζουν εδώ. Στη συνέχεια επιβιβαζόμαστε στο λεωφορείο και οδεύουμε προς τη Loch Lomont, τη μεγαλύτερη λίμνη της Βρετανίας. Διασχίζουμε το Εθνικό Πάρκο Trossacs, όπου η θεαματική και μοναδική άγρια φύση του Εθνικού Πάρκου χαρίζουν εικόνες απίστευτης ομορφιάς που θα σε συνεπάρουν! Συνεχίζουμε προς την μεγαλύτερη πόλη της Σκωτίας τη Γλασκώβη. Το υπόλοιπο της ημέρας είναι αφιερωμένο σε αυτή την πόλη. Εκεί βρίσκονται το Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης, υπέροχα βικτωριανά κτίρια, αλλά και ο Καθεδρικός Ναός, ένα υπέροχο δείγμα γοτθικής αρχιτεκτονικής. Τα περισσότερα εμπορικά μαγαζιά είναι κατά μήκος των πεζόδρομων Buchanan street και Sauchiehall street. Σε αυτή την πόλη φυσικά δεν θα χάσουμε την ευκαιρία να νυχτοπερπατήσουμε!
6η ημέρα Γλασκώβη - Windermere - Μάντσεστερ
Παίρνουμε ένα καλό πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχωρούμε για την πανέμορφη περιοχή των Αγγλικών λιμνών στο Γουίντερμιρ, ένα από τα ωραιότερα παραλιακά θέρετρα, όπου βρίσκεται η μεγαλύτερη λίμνη του Εθνικού πάρκου Λέικ Ντίστρικτ. Στη συνέχεια, κατευθυνόμαστε προς την βορειοδυτική Αγγλία και τον ομώνυμο μητροπολιτικό δήμο της ευρύτερης επαρχίας το περίφημο Μάντσεστερ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για γνωριμία με την φημισμένη πόλη της μουσικής, του ποδοσφαίρου και των πανεπιστημίων.
7η ημέρα ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Νωρίς το πρωί κατευθυνόμαστε προς το αεροδρόμιο για να πάρουμε την πτήση της επιστροφής. Ένα ταξίδι, που όσοι το ζήσουν, θα κερδίσουν τις πιο όμορφες αναμνήσεις, έντονες στιγμές, μα πάνω από όλα θα κάνουν μοναδικές φιλίες! Cheers λοιπόν σε όλους τους ανήσυχους ταξιδιώτες!

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια 
  • Αποσκευές σύμφωνα με τον πίνακα πολιτικής αποσκευών όπως φαίνεται στον τιμ/γο
  • Προκράτηση θέσης σε όλες τις πτήσεις, για να είστε σε διπλανές θέσεις με τον συνταξιδιώτη σας. Σε πολλές αεροπορικές εταιρίες αυτό έχει επιπλέον κόστος.
  • Διαμονή στα προσφερόμενα ξενοδοχεία 
  • Πρωινό καθημερινά 
  • Λεωφορείο για την εκτέλεση των περιηγήσεων σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Συνοδό του γραφείου καθόλη τη διάρκεια του ταξιδιού
  • Επίσημο τοπικό ξεναγό σε χώρους όπου απαιτείται σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Group στο viber για άμεση επικοινωνία κατά τη διάρκεια του ταξιδιού
  • Ασφάλιση αστικής ευθύνης 

Δεν περιλαμβάνονται

  • Είσοδοι μουσείων/αρχαιολογικών χώρων 
  • Δημοτικοί φόροι πόλεων 
  • Ξεχωριστές μεταφορές με τρένα, μετρό 
  • Προαιρετικές / προτεινόμενες δραστηριότητες.


Προαιρετικές Δραστηριότητες

  • Αποστακτήριο Glenkinchie 24£ (μεταφορά & είσοδος)
  • Highland Games 35£
  • Κρουαζιέρα στη Loch Ness 15£