Σκιάθος, 4 ημέρες οδικώς από Θεσσαλονίκη ‣ Πάσχα (Α)

Οδικώς, 4 ημέρες

από Θεσσαλονίκη-Ελλάδα-Σκιάθος-Μουσείο Παπαδιαμάντη-Μπούρτζι-Κουκουναριές

ΑΠΟ 175 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΑΦΙΞΗ - ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΗ ΧΩΡΑ - ΜΕΤΑΜΕΣΟΝΥΚΤΙΟΣ ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ
Αναχώρηση από το γραφεία μας την Μεγάλη Παρασκευή 3/5 νωρίς το πρωί και με ενδιάμεση στάση, άφιξη στο λιμάνι του Βόλου από όπου θα πάρουμε το πλοίο για το νησί του Παπαδιαμάντη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και αναχωρούμε για μια πρώτη βόλτα στο κέντρο του νησιού. Ο κεντρικός πεζόδρομος της οδού Παπαδιαμάντη, όπου θα περπατήσουμε, ξεκινάει από το λιμάνι, είναι γεμάτος μικρά μαγαζάκια, μπαρ, καφετέριες και ταβέρνες. Με ιστορία μακρά και πολυτάραχη, που πάει πίσω στα αρχαία χρόνια, το νησί έχει να διηγηθεί ιστορίες από πολλούς κατακτητές, οι οποίοι φεύγοντας άφηναν πάντα πίσω τους τα πολιτιστικά τους στοιχεία. Κατά την Τουρκοκρατία το νησί χρησίμευσε για τους θαλασσοπόρους ως ναυτική βάση. Φυσικό επακόλουθο είναι η αρχιτεκτονική του νησιού να έχει διαμορφωθεί ανά τους αιώνες δημιουργώντας ένα μίγμα νησιώτικου στοιχείου που δένει αρμονικά με Πηλιορείτικα και νεοκλασικά χαρακτηριστικά. Ελεύθερος χρόνος. Το βράδυ παρακολούθηση της περιφοράς του Επιταφίου, που σε αντίθεση με τα υπόλοιπα μέρη στην Ελλάδα, η Ακολουθία του Επιταφίου ξεκινά στη 01:00 μετά τα μεσάνυχτα, ενώ η περιφορά αρχίζει στις 04:00 το πρωί. Σε μια κατανυκτική και συγκινητική ατμόσφαιρα, η λιτανεία θα περάσει από όλα τα καλντερίμια της χώρας, ανάμεσα από τα φωταγωγημένα σπίτια. Ένας ντελάλης, ο «προεξάρχοντας», απαγγέλλει δυνατά τους θρηνητικούς ψαλμούς, ενώ οι ψάλτες και οι πιστοί ακολουθούν ψάλλοντας και κρατώντας τα αναμμένα τους κεριά. Όταν η λιτανεία θα επιστρέψει στην εκκλησία στις πεντέμισι το πρωί, όλοι θα σταθούν μπροστά στην κλειστή της πόρτα για την αναπαράσταση της Καθόδου του Κυρίου στον Άδη. «Άρατε Πύλας!» θα φωνάξει ο πρωτοπρεσβύτερος και θα σπρώξει δυνατά την πόρτα.
2η ημέρα ΣΚΙΑΘΙΤΙΚΟ ΣΠΙΤΙ - ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗ - ΜΠΟΥΡΤΖΙ - ΑΝΑΣΤΑΣΗ
Πρόγευμα στο ξενοδοχείο μας και λίγο πιο αργά γιατί μάλλον ξενυχτήσαμε, αναχώρηση για το Σκιαθίτικο Σπίτι, μια διώροφη παραδοσιακή Σκιαθίτικη οικία που θα μας ξεναγήσει σε μια “άλλη” εποχή του νησιού. Συνεχίζουμε την ξενάγηση αυτή με την επίσκεψη στο ναό του Αγίου-Νικολάου, προστάτη των ναυτικών και σήμα κατατεθέν στο νησί για το περιβόητο μεγάλο ρολόι που δεσπόζει δίπλα στην εκκλησία αλλά για την τοποθεσία στην οποία βρίσκεται δίνοντας στον επισκέπτη εικόνες πανοραμικής θέας της πόλης της Σκιάθου αλλά και στο νησάκι Τσουγκριά. Θα επισκεφθούμε το σπίτι-μουσείο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη (1815-1912), έναν από τους σπουδαίους λόγιους του νησιού και κατ’ επέκταση της Ελλάδας. Πρόκειται για ένα απλό, λιτό οίκημα από πέτρα και ξύλο που παρουσιάζει όμως αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον. Στη συνέχεια θα κάνουμε έναν κοντινό περίπατο στη μικρή χερσόνησο Μπούρτζι, που χωρίζει το παλιό από το νέο λιμάνι, στην είσοδο του οποίου βρίσκεται η προτομή του Παπαδιαμάντη, ερείπια από Ενετικό κάστρο και το παλιό σχολείο του νησιού. Ήταν το πρώτο δημοτικό που χτίστηκε το 1906, το οποίο σήμερα λειτουργεί ως Πολιτιστικό Κέντρο και στεγάζει το πανέμορφο θερινό θέατρο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και χρόνος για ξεκούραση. Παρακολούθηση της Ανάστασης, προαιρετικό δείπνο και διανυκτέρευση.
3η ημέρα ΓΥΡΟΣ ΣΚΙΑΘΟΥ - ΛΙΜΝΗ ΑΓ.ΓΕΩΡΓΙΟΥ - AIRCRAFT WIND BLOWING - ΜΟΝΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ - ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ - ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙΕΣ - ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΓΕΥΜΑ
Κυριακή του Πάσχα σήμερα, θα πάρουμε ένα καλό πρωινό και φύγαμε για να απολαύσουμε το γύρο του νησιού με λεωφορείο! Θα ξεκινήσουμε την εξόρμηση μας με την λίμνη του Αγίου Γεωργίου. Είναι ουσιαστικά λιμνοθάλασσα αφού ενώνεται με ένα πολύ μικρό δίαυλο με τον κόλπο που βρίσκεται το λιμάνι της Σκιάθου. Η βόλτα μπορεί να συνδυαστεί με μία απρόσμενη προσγείωση αεροσκάφους και να έχετε την ευκαιρία να δείτε από κοντά ίσως πολύ κοντά μια προσγείωση ή απογείωση ενός αεροσκάφους. Ανάμεσα από την λίμνη και την θάλασσα θα δείτε το μοναδικό καρνάγιο του νησιού. Περνώντας την λίμνη μπορείτε να αγναντεψετε την βόρεια παραλία του Ξανέμου μια από τις πιο διάσημες παραλίες του νησιού για τα γαλάζια και βαθιά νερά της. Συνεχίζοντας την διαδρομή, ξεκινάμε να ανηφορίζουμε προς το Μοναστήρι του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου διασχίζοντας όλο το βορειοανατολικό κομμάτι του νησιού βλέποντας πανοραμικά το νησί του Παπαδιαμάντη και περνώντας μέσα από τα καταπράσινα και πυκνόφυλλα δάση του. Φτάνοντας στη Μοναστήρι της Ευαγγελίστριας Θα έχετε την ευκαιρία να δείτε πού πρωτοφτιάχτηκε και υψώθηκε η πρώτη Ελληνική σημαία στην Ελλάδα. Θα έχετε επίσης την ευκαιρία να επισκεφθείτε το μουσείο της Μονής και το παλιό οινοποιείο της Σκιάθου καθώς και να απολαύσετε έναν παραδοσιακό ελληνικό καφέ στη χόβολη στο παραδοσιακό καφενείο που στεγάζεται στην Μονή με πανοραμική θέα το νησί. Στην συνέχεια θα συνεχίσουμε την διαδρομή μας μέσα στο βουνό του νησιού με στάση στην περιοχή Προφήτης Ηλίας. Αυτή είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να ανακαλύψετε την όμορφη αυτή περιοχή με τα γάργαρα νερά να αναβλύζουν με τις πηγές νερού καθώς επίσης να επισκεφθούμε το μοναδικό οινοποιείο του νησιού για να δοκιμάσουμε ντόπια κρασιά με τοπικά πιάτα. Δεν θα μπορούσαμε σε αυτή την υπέροχη ευκαιρία γνωριμίας με το νησί του Παπαδιαμάντη να παραβλέψουμε την επίσκεψη μας στην πιο διάσημη παραλία και πολυβραβευμένη σε ολόκληρη την Ευρώπη, την περιβόητη παραλία των Κουκουναριών. Θα έχουμε αρκετό χρόνο να περπατήσουμε στην υδροβιότοπο της περιοχής καθώς επίσης θα δούμε από κοντά αυτή την άγρια – μαγευτική ομορφιά της παραλίας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και προαιρετικό Πασχαλινό γεύμα. Το απόγευμα ελεύθερο. Διανυκτέρευση. 
4η ημέρα ΣΚΙΑΘΟΣ-ΒΟΛΟΣ -ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
Πρωινό και χρόνος ελεύθερος για μία τελευταία βόλτα στην Χώρα. Αυτή είναι η στιγμή που παίρνουμε τα αναμνηστικά και ότι άλλο μας αρέσει! Επιβίβαση στο πλοίο το μεσημερι , και άφιξη στο λιμάνι του Βόλου, όπου θα μας παραλάβει το λεωφορείο μας για ξεκινήσουμε το δρόμο της επιστροφής.
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ
TIMH
ΕΠΙΒΑΡ. ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ
- Πασχα -
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ
Χωρίς Διατροφή
ΤΙΜΗ
175 €
ΕΠΙΒΑΡ. ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ
60 €
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΛΟΙΩΝ SEA JETS:
03/05 ΒΟΛΟΣ - ΣΚΙΑΘΟΣ 07.30-09.45
06/05 ΣΚΙΑΘΟΣ - ΒΟΛΟΣ 15.00-17:15 


ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ : 
  • Mεταφορά προς και από το λιμάνι του Βόλου
  • Aκτοπλοϊκά εισιτήρια για την διαδρομή Βόλος - Σκιάθος - Βόλος με την SeaJets
  • Διαμονή για 3 διαν/σεις στο κατάλυμα της επιλογής σας από τα παραπάνω με την ανάλογη διατροφή.
  • Γύρος του νησιού με λεωφορείο
  • Συνοδός εκδρομής
  • Εκπτώσεις στη Σκιάθο με την κάρτα μέλους Viber group για να επικοινωνούμε καλύτερα
  • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης
ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ : ​
  • Εισιτήρια εισόδων σε αξιοθέατα
  • Δημοτικοί φόροι διαμονής: (1-2* = 0,5€ | 3* = 1,5€ | 4* = 3€ | 5* = 4€ )