Ρώμη 5 ημέρες αεροπορικώς από Θεσσαλονίκη (Η)

Αεροπορικώς, 5 ημέρες

Ιταλία-Ρώμη-Πάνθεον -πλατεία Navona-Μουσεία Βατικανού-Βασιλική Αγ. Πέτρου-Φλωρεντία

ΑΠΟ 429 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα Πτήση για Ρώμη – Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο – Πάνθεον – πλατεία Navona – Ρώμη By night
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και απευθείας πτήση για τη Ρώμη. Άφιξη, μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια.Θα ξεκινήσουμε την γνωριμία μας με την πόλη,με ένα από τα  πιο όμορφα και γοητευτικά αξιοθέατα στη Ρώμη, το Πάνθεον, ένα παγανιστικό ναό μεγαλύτερο των 2000 ετών, αφιερωμένο σε όλους τους θεούς, τόσο καλοδιατηρημένο που θεωρείται ακόμα και σήμερα, ένα από τα πιο σημαντικά αρχιτεκτονικά κτήρια του Δυτικού κόσμου. Στη συνέχεια θα δούμε το Παλάτσο Μοντετσιτόριο ή αλλιώς το κοινοβούλιο της Ρώμης όπου βρίσκεται και η αυθεντική στήλη του Αδριανού. Έπειτα θα περάσουμε από την όμορφη και γοητευτική πλατεία Navona που είναι γεμάτη με εστιατόρια και υπαίθριους ζωγράφους. Αυτή ήταν η θέση των αθλητικών εκδηλώσεων κατά τον 1ο αιώνα μ.Χ. Στην πλατεία θα θαυμάσουμε τις τρεις Κρήνες με πιο εντυπωσιακή την περίφημη Κρήνη του Μπερνίνι, των τεσσάρων ποταμών με καθένα από τα αγάλματα να αντιπροσωπεύουν ένα ποτάμι από διαφορετική Ήπειρο. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό ή ποτό στη φημισμένη πλατεία που το βράδυ σφύζει από ζωή. Για το βράδυ,σε  όσους το επιθυμούν, προτείνουμε μια προαιρετική νυχτερινή περιήγηση στα φωταγωγημένα αξιοθέατα της Ρώμης, για να την δείτε όπως της αξίζει με φωτισμούς και χρώματα που θα σας μείνουν αξέχαστα. Θα διασχίσουμε την Via Veneto με τα φημισμένα καφέ και ξενοδοχεία, σύμβολο της dolce vita της Ιταλίας, την κρήνη του Τρίτωνα, θα ανέβουμε έναν από τους 7 μυθικούς λόφους, τον Κυρηνάλιο, όπου δεσπόζει το προεδρικό μέγαρο και στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε στην Piazza Venezia, το κέντρο της Ρώμης με το μοναδικά φωτισμένο μνημείο ενώσεως της Ιταλίας. Θα περάσουμε από το μεγαλύτερο ρωμαϊκό αμφιθέατρο, το φωταγωγημένο Κολοσσαίο και τέλος θα κάνουμε στάση στην περιοχή Trastevere, μια από τις πιο γραφικές και κοσμοπολίτικες γειτονιές της Ρώμης για ένα ποτό δίπλα στις όχθες του Τίβερη ποταμού. Διανυκτέρευση.
 
2η ημέρα Ρώμη – Περιήγηση πόλης
Πρωινό στο ξενοδοχείο μας. Ξεκινάμε την πεζή ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο της  "Αιώνιας Πόλης με το πιο αντιπροσωπευτικό κτίριο της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, το επιβλητικό Κολοσσαίο & την αψίδα του Μεγάλου Κωνσταντίνου. Στη συνέχεια, θα θαυμάσουμε τη ρωμαϊκή αγορά που ήταν η καρδιά της αρχαίας Ρώμης και το κέντρο εξουσίας της αυτοκρατορίας. Σήμερα, αποτελεί έναν από τους σπουδαιότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ευρώπης. Στην Piazza Venezia θα σας εντυπωσιάσει το ογκώδες μνημείο αφιερωμένο στον Vittorio Emanuele II, τον πρώτο βασιλιά της σύγχρονης ενωμένης Ιταλίας. Το μνημείο περιέχει τον Τάφο του Άγνωστου Στρατιώτη με την αιώνια φλόγα, χτισμένο κάτω από το άγαλμα της Ιταλίας μετά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Βρίσκεται μπροστά από τον λόφο του Καπιτωλίου, τον πιο σημαντικό από τους επτά ιστορικούς λόφους που ήταν χτισμένη η αρχαία πόλη. Θα δούμε επίσης την πλατεία με τον Αιγυπτιακό Οβελίσκο του Ραμσή ΙΙ, το οποίο αρχικά βρισκόταν στο Circus Maximus. Ακολουθεί η διάσημη Φοντάνα Ντι Τρέβι όπου μπορούμε να ρίξουμε ένα νόμισμα κάνοντας μια ευχή, που κατά την παράδοση θα μας φέρει ξανά στη Ρώμη. Λίγο πιο πέρα βρίσκεται η διάσημη Πιάτσα Ντι Σπάνια, που γίνονται οι περίφημες επιδείξεις μόδας. Ελεύθερος χρόνος στο κέντρο της πόλης και ελεύθερη επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.
3η ημέρα Ρώμη – Μουσεία Βατικανού, Βασιλική Αγ. Πέτρου
Πρωινό και στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το ανεξάρτητο κρατίδιο του Βατικανού. Θα ξεκινήσουμε με την Βασιλική του Αγίου Πέτρου, τη μεγαλύτερη εκκλησία του κόσμου, που θα μας εντυπωσιάσει με τον πλούτο και την επιβλητικότητά της. Μεταξύ άλλων, θα δούμε την Πιετά του Μιχαήλ Άγγελου και τον τεράστιο μπρούτζινο άμβωνα που δεσπόζει πάνω από τον Παπικό Βωμό έργο του Μπερνίνι. Έπειτα θα ξεναγηθούμε στα μουσεία του Βατικανού, που ανήκουν στα σημαντικότερα του κόσμου. Θα θαυμάσουμε τις αίθουσες των γλυπτών, των χαλιών και των παπύρων, των αυτοκρατόρων και θα καταλήξουμε στη διάσημη Καπέλα Σιστίνα (Capella Sistina), το παρεκκλήσι του Αποστολικού Παλατιού, της κατοικίας του Πάπα της Καθολικής Εκκλησίας, του οποίου η οροφή ζωγραφίστηκε από τον Μιχαήλ Άγγελο (Michelangelo).Κατόπιν,ελεύθερος χρόνος στο κέντρο και στην αγορά της πόλης.
Για την ξενάγηση στα Μουσεία Βατικανού θα πρέπει πριν την αναχώρηση σας να δηλώσετε συμμετοχή και να προπληρώσετε το κόστος εισόδου (45€ για ενήλικες και 35€ για παιδιά μέχρι 18 ετών). Υποχρεωτική κράτηση και προπληρωμή εισόδου. Σε διαφορετική περίπτωση δεν υπάρχει δυνατότητα να εξασφαλίσουμε την είσοδός σας στα Μουσεία του Βατικανού.
 
4η ημέρα Ρώμη – Προαιρετική εκδρομή στη Φλωρεντία (280 + 280χλμ.)
Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και ημέρα ελεύθερη .Για όσους το επιθυμούν ,σας προτείνουμε  μια εκδρομή στη Φλωρεντία, τη γενέτειρα της ιταλικής Αναγέννησης, πόλη της τέχνης και της αισθητικής, που έχει ανακηρυχτεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Στην πανοραμική ξενάγηση μας, θα δούμε την Πιάτσα Σαν Τζιοβάνι με το Βαπτιστήριο του Αγίου Ιωάννη και τον αναγεννησιακό Καθεδρικό Ναό, τη Σάντα Μαρία Ντελ Φιόρε, με τον περίφημο τρούλο του Μπρουνελέσκι. Συνεχίζοντας, θα κατέβουμε ως την Πιάτσα ντε λα Σινιορία, που στολίζει το σιντριβάνι του Ποσειδώνα και αντίγραφο του αγάλματος του Δαβίδ του Μιχαήλ Άγγελου. Εδώ βρίσκεται το Παλάτσο Βέκιο, που στεγάζει σήμερα το Δημαρχείο της πόλης, και η Λότζα με αγάλματα σπουδαίων Φλωρεντίνων γλυπτών. Συνεχίζουμε για την περίφημη Πινακοθήκη Ουφίτσι, (εξωτερική επίσκεψη) την ξακουστή και πολυφωτογραφημένη γέφυρα Πόντε Βέκιο με τα αμέτρητα κοσμηματοπωλεία, και την Πιάτσα Ρεπούμπλικα, μία από τις κεντρικότερες πλατείες της Φλωρεντίας, με τη χαρακτηριστική αψίδα Αρκόνε και τα ιστορικά καφέ Gilli και Paszkowski. Χρόνος ελεύθερος για επίσκεψη στην αγορά του Σαν Λορέντζο ή επίσκεψη στο Παλάτσο Πίττι, την πολυτελή κατοικία των Μεδίκων. Χρόνος ελεύθερος για να εξερευνήσετε την ξακουστή αγορά της Φλωρεντίας. Το βράδυ επιστροφή στη Ρώμη. (Κόστος προαιρετικής εκδρομής: 95€)
 
5η ημέρα Ρώμη – Πτήση επιστροφής
Πρωινό και ελεύθερος χρόνος στην πόλη. Το μεσημέρι αναχώρηση για το αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής.
 
Σημειώσεις:
  • Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να διαφοροποιηθεί χωρίς να παραληφθεί κάτι.
  • Για την πραγματοποίηση των προαιρετικών εκδρομών απαιτείται ελάχιστη συμμετοχή.
  • Ατομικό πρόγραμμα (αεροπορικά εισιτήρια & διαμονή) -65€/άτομο

Περιλαμβάνονται:
  • Αεροπορικά εισιτήρια με την Aegean Airlines για το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Ρώμη – Θεσσαλονίκη
  • Μία  αποσκευή 23 κιλών, μία αποσκευή καμπίνας 8 κιλών  και μία μικρή τσάντα
  • Μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο της Ρώμης
  • Περιηγήσεις και ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Αρχηγός – συνοδός του γραφείου μας
  • Ελληνόφωνος, επίσημος τοπικός ξεναγός στις ξεναγήσεις του προγράμματος
  • Διαμονή  στο ξενοδοχείο της επιλογής σας για 4 διανυκτερεύσεις με πρωινό καθημερινά
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Φ.Π.Α.

Δεν Περιλαμβάνονται:
  • Ό,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό
  • Είσοδοι σε μουσεία, αξιοθέατα, επισκέψιμους χώρους
  • Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων
  • Φόροι αεροδρομίων & επίναυλοι καυσίμων (και λοιπά) 145€