Ρώμη (Χριστούγεννα & Πρωτοχρονιά)

Οδικώς, 6 ημέρες

Ρώμη-Βατικανό-Ιταλία

ΑΠΟ 395 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΘΕΣ/ΝΙΚΗ – ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ – ΕΝ ΠΛΩ
Συγκέντρωση νωρίς το μεσημέρι και αναχώρηση για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους για το λιμάνι την Ανκόνα. Διανυκτέρευση εν πλω.
2η ημέρα ΑΝΚΟΝΑ – ΡΩΜΗ
Άφιξη στο λιμάνι της Ανκόνα. για την πρωτεύουσα της Ιταλίας την «Αιώνια Πόλη», τη Ρώμη.  Άφιξη αργά το απόγευμα, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.
3η ημέρα ΡΩΜΗ
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Η πρωινή ξενάγηση θα αρχίσει με την επίσκεψη μας στο Κολοσσαίο, το μεγαλύτερο σωζόμενο αρχαίο ρωμαϊκό αμφιθέατρο του κόσμου και την αψίδα του Μεγάλου Κωνσταντίνου. Η ρωμαϊκή αγορά ήταν η καρδιά της αρχαίας Ρώμης και το κέντρο εξουσίας μιας αυτοκρατορίας που εκτεινόταν στο μεγαλύτερο μέρος του τότε γνωστού κόσμου. Σήμερα αποτελεί έναν από τους σπουδαιότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ευρώπης. Στην πλατεία Βενετίας θα μας εντυπωσιάσει το ογκώδες μνημείο αφιερωμένο στον Βίκτωρ Εμμανουήλ Β’, τον πρώτο βασιλιά της σύγχρονης ενωμένης Ιταλίας, που είναι επίσης και το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Θα επισκεφθούμε το Βατικανό το μικρότερο κρατίδιο του κόσμου που βρίσκεται η Βασιλική του Αγίου Πέτρου, η μεγαλύτερη εκκλησία της χριστιανοσύνης. Συνεχίζουμε για την πολύβουη Πιάτσα ντι Σπάνια  και τέλος τη φημισμένη Φοντάνα Ντι Τρέβι. Χρόνος ελεύθερος και επιστροφή στο ξενοδοχείο.  Δείπνο και διανυκτέρευση.
4η ημέρα ΡΩΜΗ – ΜΟΥΣΕΙΑ ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Επίσκεψη στο ανεξάρτητο κρατίδιο του Βατικανού, για να ξεναγηθούμε στα περίφημα μουσεία του, με εκθέματα που περιλαμβάνουν διάσημα αγάλματα του αρχαίου κόσμου και της Αναγέννησης, όπως το σύμπλεγμα του Λαοκόοντα, τον Απόλλωνα του Μπελβεντέρε, έργα των Τζιότο, Ραφαήλ, Ντα Βίντσι, Καραβάτζιο κ.ά. Περνώντας από τους περίφημους Διαδρόμους των Κηροπηγίων, των Ταπισερί, των Γεωγραφικών Χαρτών και τις Αίθουσες με τις νωπογραφίες του Ραφαήλ, θα καταλήξουμε στην Καπέλα Σιστίνα με τη θρυλική οροφή ζωγραφισμένη από τον Μιχαήλ Άγγελο. Ακολούθως, θα περάσουμε στη μεγαλόπρεπη Βασιλική του Αγίου Πέτρου, τη μεγαλύτερη εκκλησία του κόσμου, χτισμένη πάνω στον τάφο του Αποστόλου Πέτρου, όπου μεταξύ των άλλων θα δούμε την Πιετά του Μιχαήλ Άγγελου και το κιβώριο που δεσπόζει πάνω από τον παπικό βωμό, έργο του Μπερνίνι.  Επιστροφή στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος. Δείπνο και διανυκτέρευση.
5η ημέρα ΡΩΜΗ – ΑΝΚΟΝΑ - ΕΝ ΠΛΩ
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση το λιμάνι της Ανκόνα. Επιβίβαση στο πλοίο και τακτοποίηση στις καμπίνες. Διανυκτέρευση εν πλω.  
6η ημέρα ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ – ΘΕΣ/ΝΙΚΗ
Άφιξη στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, και άμεση αναχώρηση για τον τελικό μας προορισμό, την  Θεσσαλονίκη.
Περιλαμβάνονται:
  • Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας για τις μεταφορές και μετακινήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Πάτρα/Ηγουμενίτσα – Ανκόνα – Ηγουμενίτσα/Πάτρα σε 4κλινες εσωτερικές καμπίνες με wc/ντους (ΑΒ4)
  • Διαμονή στο επιλεγμένο ξενοδοχείο Hotel American Palace 4*
  • Πρωινό κι ένα γεύμα καθημερινά (ημιδιατροφή εκτός πλοίου)
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής
  • Τοπικός  ξεναγός στα Μουσεία του Βατικανού
  • Έμπειρο Αρχηγό – Συνοδό του γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης
  •  Φ.Π.Α
 
Δεν περιλαμβάνονται:
  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται. Ό,τι ρητά αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο
  • Είσοδος στα Μουσεία του Βατικανού
  • Checkpoint (20€)
  • Δημοτικός φόρος ξενοδοχείων το άτομο τη βραδιά (6€)

Σημείωση:

Για την ξενάγηση στα Μουσεία Βατικανού θα πρέπει πριν την αναχώρηση σας να δηλώσετε συμμετοχή και να προπληρώσετε το κόστος εισόδου (28€ για τους ενήλικες και 20€ για παιδιά μέχρι 18 ετών). Υποχρεωτική κράτηση και προπληρωμή εισόδου λίγες μέρες πριν την επίσκεψη. Σε άλλη περίπτωση δεν υπάρχει δυνατότητα να εξασφαλίσουμε την είσοδός σας στα Μουσεία του Βατικανού.