Ρώμη - Βατικανό - Φλωρεντία (Α)

Αεροπορικώς, 4,5,6 ημέρες

Ρώμη-Pizza workshop -Santa Maria del Popolo-Πιάτσα Ναβόνα-Πάνθεον -Πάνθεον -Φοντάνα ντι Τρέβι -Φλωρεντία-Καπέλα Σιξτίνα-Άγιος Πέτρος-Μουσεία Βατικανού-Trastevere-Villa Borghese

ΑΠΟ 355 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα Πτήση για Ρώμη - Ξενάγηση Πόλης - Roma by Night - Trastevere
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο στις 07.00 το πρωί και πτήση για την αιώνια πόλη, τη Ρώμη. Mετά την παραλαβή των αποσκευών, χωρίς να χάσουμε χρόνο θα ξεκινήσουμε με πανοραμική ξενάγηση στην πόλη
- σύμβολο που δεν έπαψε ποτέ να γοητεύει κάθε επισκέπτη. Θα δούμε τη Βίλα Μποργκέζε, το Αυρηλιανό τείχος, την πιάτσα Μπαρμπερίνι, τη στήλη του Τραϊανού, το περίφημο Κολοσσαίο, το μεγαλύτερο σωζόμενο αρχαίο Ρωμαϊκό κτίσμα του κόσμου, το λόφο του Καπιτωλίου, όπου θεμελιώθηκε η αρχαία Ρώμη, την αρχαία αγορά, την αψίδα του Μεγάλου Κωνσταντίνου, την επιβλητική πιάτσα Βενέτσια με το μνημείο του Βίκτωρα Εμμανουήλ, το λόφο Παλατίνο και τον Τίβερη ποταμό με το νησί Τιβερίνα. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο και θα πάμε στο ξενοδοχείο για τακτοποίηση στα δωμάτια.
Μόλις πέσει το φως, ελάτε μαζί μας σε μια προαιρετική νυχτερινή περιήγηση στα φωταγωγημένα αξιοθέατα της Ρώμης, για να την δείτε όπως της αξίζει με φωτισμούς και χρώματα που θα σας μείνουν αξέχαστα. Θα διασχίσουμε τη Via Veneto με τα φημισμένα καφέ και ξενοδοχεία, σύμβολο της dolce vita της Ιταλιας, την κρήνη του Τρίτωνα, θα ανέβουμε έναν από τους 7 μυθικούς λόφους, τον Κυρηνάλιο, όπου δεσπόζει το προεδρικό μέγαρο και στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε στην Piazza Venezia, το κέντρο της Ρώμης με το μοναδικά φωτισμένο μνημείο ενώσεως της Ιταλίας. Θα περάσουμε από το μεγαλύτερο ρωμαϊκό αμφιθέατρο, το φωταγωγημένο Κολοσσαίο και τέλος θα κάνουμε στάση στην περιοχή Trastevere, μια από τις πιο γραφικές και κοσμοπολίτικες γειτονιές της Ρώμης για ένα ποτό δίπλα στις όχθες του Τίβερη ποταμού.
 
2η ημέρα Μουσεία Βατικανού - Άγιος Πέτρος - Καπέλα Σιξτίνα
Παίρνουμε ένα καλό πρωινό στο ξενοδοχείο και πηγαίνουμε στο ανεξάρτητο κρατίδιο του Βατικανού για μια μοναδική ξενάγηση. Τα Μουσεία Βατικανού, είναι ένα συγκρότημα μερικών από των κορυφαίων μουσείων του κόσμου με ετήσια επισκεψιμότητα άνω των 4,3 εκατ. τουριστών. Διαθέτουν εκθέματα της μακραίωνης
και τεράστιας συλλογής της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας, περιλαμβανομένων διάσημων αγαλμάτων του αρχαίου κόσμου και αριστουργημάτων της Αναγέννησης και του σήμερα. Στην ξενάγησή μας θα θαυμάσουμε αμέτρητους μοναδικούς θησαυρούς, όπως τον διάδρομο των κηροπηγίων, των τοιχοταπήτων, των Γεωγραφικών χαρτών, τα δωμάτια που έχει διακοσμήσει ο μεγάλος ζωγράφος Ραφαήλ και θα καταλήξουμε στην Καπέλα Σιξτίνα με τις τοιχογραφίες του Μιχαήλ Αγγέλου, ένα από τα μεγαλύτερα αριστουργήματα της παγκόσμιας ζωγραφικής.
Στη συνέχεια επισκεφτούμε μια από τις σημαντικότερες εκκλησίες της Χριστιανοσύνης, το ναό του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό, χτισμένο πάνω από το σημείο ταφής του Αποστόλου Πέτρου. Μπορεί να χωρέσει 60.000 άτομα ενώ με την συνολική έκταση ολόκληρου του αρχιτεκτονικού συγκροτήματος αποτελεί και την μεγαλύτερη εκκλησία του κόσμου. Φιλοξενεί πολλά έργα τέχνης καθώς και την περίφημη αποκαθήλωση (Pieta) του Μιχαήλ Αγγέλου.
 
3η ημέρα Ημερήσια Εκδρομή στη Φωρεντία
Σήμερα προτείνουμε να μας ακολουθήσετε σε μια προαιρετική εκδρομή σε μια πόλη που δεν χρειάζεται πολλές συστάσεις, αυτή των Μεδίκων και της Αναγέννησης. Η Φλωρεντία είναι μια πόλη – μουσείο με πίνακες, τοιχογραφίες, και γλυπτά από την πλουσιότερη και παραγωγικότερη περίοδο που γνώρισε ποτέ η τέχνη και ο πολιτισμός. Θα δούμε την εκκλησία του Τίμιου Σταυρού, την Σάντα Κρότσε, την πιο εντυπωσιακή εκκλησία της Φλωρεντίας και τόπος ταφής 270 επιφανών Φλωρεντίνων, ανάμεσα στους οποίος ο Γαλιλαίος, ο Μιχαήλ Άγγελος και ο Μακιαβέλι. Θα θαυμάσουμε την γέφυρα Πόντε Βέκιο, με τα σπίτια και τα μαγαζάκια που μοιάζουν να αιωρούνται πάνω από το ποτάμι, μια από τις πιο χαρακτηριστικές εικόνες της Φλωρεντίας. Στην Πιάτσα ντε λα Σινιορία θα δούμε το Παλάτσο Βέκιο, έδρα της τοπικής κυβέρνησης επί επτακόσια χρόνια, στο οποίο σήμερα φιλοξενούνται αξιόλογα έργα γλυπτικής και θα φτάσουμε στην Πιάτσα Σαν Τζιοβάνι, όπου βρίσκεται ο τρίτος μεγαλύτερος καθεδρικός ναός στην Ευρώπη, η Σάντα Μαρία Ντελ Φιόρε, με τον περίφημο τρούλο του Μπρουνελέσκι, σήμα κατατεθέν της πόλης. Χρόνος ελεύθερος για επίσκεψη στην αγορά του Σαν Λορέντζο. Αργά το απόγευμα επιστροφή στη Ρώμη.
 
4η ημέρα Ρώμη - Φοντάνα ντι Τρέβι – Πιάτσα Ντι Σπάνια - Πάνθεον - Πιάτσα Ναβόνα - Santa Maria del Popolo
Πρωινό και ξεκινάμε την περιπατητική περιήγησή μας με τη διάσημη Φοντάνα Ντι Τρέβι όπου μπορούμε να ρίξουμε ένα νόμισμα κάνοντας μια ευχή, που κατά την παράδοση θα μας φέρει ξανά στη Ρώμη. Λίγο πιο πέρα βρίσκονται τα διάσημα ισπανικά σκαλιά (Πιάτσα ντι Σπάνια), όπου γίνονται οι περίφημες επιδείξεις μόδας.
Ακολουθεί ένα από τα πιο όμορφα και γοητευτικά αξιοθέατα στη Ρώμη, το Πάνθεον, ένας ναός 2000 ετών, αφιερωμένος σε όλους τους θεούς, τόσο καλοδιατηρημένο που θεωρείται ακόμα και σήμερα, ένα από τα πιο σημαντικά αρχιτεκτονικά κτίρια του Δυτικού κόσμου. Θα περάσουμε από την όμορφη και γοητευτική πλατεία Navona που είναι γεμάτη με εστιατόρια και υπαίθριους ζωγράφους, θέση των αθλητικών εκδηλώσεων κατά τον 1ο αιώνα μ.Χ. Στην πλατεία θα θαυμάσουμε τις τρεις Κρήνες με πιο εντυπωσιακή την περίφημη Κρήνη του Μπερνίνι, των τεσσάρων ποταμών με καθένα από τα αγάλματα να αντιπροσωπεύουν ένα ποτάμι από διαφορετική ήπειρο.
Ελεύθερος χρόνος και στη συνέχεια θα επισκεφτούμε την πλατεία με τον Αιγυπτιακό Οβελίσκο του Ραμσή ΙΙ, που αρχικά βρισκόταν στο Circus Maximus. Στην πλατεία βρίσκεται και η περίφημη εκκλησία Santa Maria del Popolo, η οποία ανακατασκευάστηκε από τους Baccio Pontelli και Andrea Bregno τον 15ο αιώνα και τον Berni- ni τον 17ο αιώνα. Η εκκλησία περιέχει το έργο Cerasi Chapel του περίφημου Caravaggio. Ελεύθερος χρόνος
5η ημέρα Ρώμη - Χριστούγεννα
Χριστούγεννα στη Ρώμη! Θα ξυπνήσουμε με υπέροχη εορταστική διάθεση, θα πάρουμε ένα καλό πρωινό και θα αφιερώσουμε όλη τη σημερινή μέρα στην “αιώνια πόλη”. Είναι τόσα που μπορείς να κάνεις εδώ, ιδίως την ημέρα των Χριστουγέννων. Εσείς απλά επιλέξτε αυτό που επιθυμείτε και αν χρειαστείτε οποιαδήποτε πληροφορία, ο συνοδός μας είναι εκεί για να σας βοηθήσει.
 
5η ημέρα Ρώμη - Pizza workshop - Villa Borghese - Πτήση Επιστροφής
Παίρνουμε ένα καλό πρωινό και επειδή η ώρα πτήσης μας το επιτρέπει θα έχουμε και σήμερα χρόνο στην πόλη.
Μια πολύ ωραία πρόταση έχουμε ετοιμάσει εμείς για σήμερα. Έλα μαζί μας για ένα ευχάριστο (προαιρετικό) pizza cooking class και μάθε τα μυστικά της ιταλικής πίτσας! Θα διαλέξεις τα υλικά της δικής σου πίτσας και ο Angelo θα σου δείξει πως να την ετοιμάσεις. Βάλε όλη σου την τέχνη γιατί μάντεψε ποιος θα την φάει..!
Μια τελευταία βόλτα επιβάλλεται στη Βίλα Μποργκέζε (Villa Borghese), το μεγαλύτερο δημόσιο πάρκο της Ρώμης, αντίστοιχο με το Central Park της Νέας Υόρκης. Διαθέτει λίμνη, ναούς, σιντριβάνια, ζωολογικό κήπο, αγάλματα και διάφορα μουσεία. Επιβάλλεται να επισκεφτείτε τη Galleria Borghese, πινακοθήκη παγκοσμίου φήμης όσον αφορά τον αριθμό και τη σημασία των γλυπτών του Bernini και των πινάκων του Caravaggio.
Με 500.000 επισκέπτες το χρόνο το καθιστούν από τα πιο σημαντικά μουσεία της Ιταλίας. Κοντά στο πάρκο βρίσκεται η Πιάτσα ντι Σπάνια (Piazza di Spagna), όπου εκεί μπορείτε να κάνετε ένα διάλειμμα για έναν εσπρέσσο στο γνωστό Cafe Greco που χρονολογείται από το 1760 ή να γευτείτε το πασίγνωστο tiramisu Pompi στο ομώνυμο ζαχαροπλαστείο. To μεσημέρι επιβιβαζόμαστε στο λεωφορείο για μετάβαση στο αεροδρόμιο και την πτήση επιστροφής.
 
Στο 5ήμερο πρόγραμμα δεν περιλαμβάνεται η 5η ημέρα του προγράμματος Στο 4ήμερο πρόγραμμα δεν περιλαμβάνεται η 4η και η 5η ημέρα του προγράμματος

Περιλαμβάνονται :
  • αεροπορικά εισιτήρια με απευθείας πτήσεις της RYANAIR
  • Αποσκευές : 1 προσωπικό αντικείμενο (40x20x- 25cm) + 1 χειραποσκευή 10κ (55x40x20cm) ανά άτομο
  • διαμονή για 5 διαν/σεις στο ξενοδοχείο που θα επιλέξετε
  • πρωινό καθημερινά στο ξενοδοχείο
  • μεταφορές - περιηγήσεις με πολυτελές λεωφορείο σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • κόστος εισόδου με ξενάγηση στα μουσεία Βατικανού, εξασφαλισμένη προκράτηση, γρήγορη πρόσβαση χωρίς πολύωρη αναμονή
  • έμπειρος συνοδός εκδρομής
  • επίσημος τοπικός ελληνόφωνος ξεναγός για την ξενάγηση στο Βατικανό
  • ταξιδιωτική ασφάλιση
Δεν Περιλαμβάνονται :
  • εισιτήρια εισόδων σε αξιοθέατα
  • δημοτικοί φόροι πόλεων (6 ευρώ ανά άτομο / διαν/ση)
  • προαιρετικές δραστηριότητες