Ρομαντικός Δρόμος Γερμανίας - Στρασβούργο - Αλσατία

Οδικό Ακτοπλοϊκώς, 12 ημέρες

Μιλάνο-Αυστρία-Ανκόνα-Ίνσμπρουκ-Μόναχο-Ρότενμπουργκ-Βύρτσμπουργκ-Νυρεμβέργη--Χωριά Αλσατίας--Στρασβούργο-Βασιλεία-Λουκέρνη-Γερμανία

ΑΠΟ 745 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ – AΝΚΟΝΑ
Συγκέντρωση και αναχώρηση για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους για το λιμάνι της Ανκόνα . Διανυκτέρευση εν πλω.
2η ημέρα ΑΝΚΟΝΑ – ΜΙΛΑΝΟ
Άφιξη στο λιμάνι της Ανκόνα και αναχώρηση για την οικονομική πρωτεύουσα της Ιταλίας  το Μιλάνο. Άφιξη και πανοραμική περιήγηση.   Θα  δούμε το κάστρο των Σφόρτσα, την Πιάτσα ντελ Ντουόμο, τον εντυπωσιακός Καθεδρικός του Μιλάνου (Ντουόμο ντι Μιλάνο) και την περίφημη  Σκάλα του Μιλάνου. Στη συνέχεια μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση. 
3η ημέρα ΜΙΛΑΝΟ – ΛΟΥΚΕΡΝΗ – ΒΑΣΙΛΕΙΑ - ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για τη Λουκέρνη, μία από τις πιο τουριστικές πόλεις της Ελβετίας με την παλιά, ξύλινη, σκεπαστή γέφυρα Κάπελμπρυκε του 14ου αιώνα. Περιπλανηθείτε στα μικρά, γραφικά, πλακόστρωτα δρομάκια με τις ζωγραφισμένες προσόψεις των σπιτιών, και απολαύστε καφέ ή ζεστό κρασί σε κάποια από τις στολισμένες με σιντριβάνια μικρές πλατείες της πόλης. Επόμενη επίσκεψη η Βασιλεία όπου και θα κάνουμε μία σύντομη πανοραμική περιήγηση. Αργά το απόγευμα άφιξη στο Στρασβούργο, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.  Διανυκτέρευση.
4η ημέρα ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ
Πρωινό στο ξενοδοχείο και περιήγηση στο Στρασβούργο, πρωτεύουσα της περιφέρειας της Αλσατίας μία από τις δύο έδρες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (η άλλη είναι οι Βρυξέλλες). Εδώ εδρεύουν επίσης το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και το Συμβούλιο της Ευρώπης. Μετάβαση στο ιστορικό κέντρο, τη «Μικρή Γαλλία», με τα κανάλια, τις γέφυρες στον ποταμό Ιλ, που διαρρέει την πόλη, τα ξύλινα σπίτια και τα παραδοσιακά αλσατικά ταβερνάκια. Επίσκεψη στον επιβλητικό Καθεδρικό Ναό της Νοτρ Νταμ με το αστρονομικό ρολόι στην Πλατεία Δημοκρατίας.  Επιστροφή το μεσημέρι στο ξενοδοχείο και απόγευμα ελεύθερο. Διανυκτέρευση. 
5η ημέρα ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ - ΚΟΛΜΑΡ – ΧΩΡΙΑ ΑΛΣΑΤΙΑΣ
Πρωινό  στο ξενοδοχείο. Σήμερα η μέρα είναι αφιερωμένη στα πανέμορφα χωριά της Αλσατίας  όπως το Βernai – Ribeauville – Riquewihr – Kaysersberg - Eguisheim και φυσικά το Κολμάρ το στολίδι της Αλσατίας που βρίσκεται στο δρόμο του κρασιού και φημίζεται για τα κρασιά του. Θα περιηγηθούμε  στο ιστορικό του κέντρο που χαρακτηρίζεται από παραδοσιακά σπίτια κτισμένα στις όχθες του ποταμού Λάουχ. Θα δούμε  το Δημαρχείο, τον Καθεδρικό Ναό αφιερωμένο στον Άγιο Μαρτίνο όπως επίσης και μικρές πανέμορφες πλατείες με ενδιαφέρουσες υπαίθριες αγορές. Ελεύθερος χρόνος  στο πιο όμορφο σημείο της παλαιάς πόλης, την Μικρή Βενετία που χαρακτηρίζεται από κανάλια, περίτεχνες γέφυρες, αριστοκρατικά καφέ και εστιατόρια. Μην λησμονήσετε να φωτογραφηθείτε με φόντο την Οικία Πφίστερ που κατασκευάστηκε γύρω στα 1537 και αποτελεί δείγμα γερμανικής αναγεννησιακής αρχιτεκτονικής. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας.   Διανυκτέρευση.
6η ημέρα ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ - ΧΑΙΔΕΛΒΕΡΓΗ - ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για την Χαιδελβέργη, όπου και θα έχουμε την ευκαιρία να περπατήσουμε στο πεζοδρομημένο ιστορικό της κέντρο, με τις ενδιαφέρουσες εκκλησίες των Ιησουϊτών και του Αγίου Πνεύματος, θα θαυμάσουμε τα κτίρια με την Μπαρόκ αρχιτεκτονική και την πολύβουη κεντρική πλατεία της αγοράς. Μετά το τέλος της περιήγησης (προαιρετικά) μπορείτε να ανεβείτε μέχρι το επιβλητικό Κάστρο της Χαϊδελβέργης, για να θαυμάσετε την πόλη και το ποταμό πανοραμικά, αλλά και για να δείτε το περίφημο Γερμανικό μουσείο Φαρμακευτικής. Αναχώρηση για την Νυρεμβέργη την πόλη που συνέδεσε το όνομά της με τη νεότερη ιστορία της Γερμανίας, αφού σε αυτήν γίνονταν τα συνέδρια του Ναζιστικού Κόμματος, θεσπίστηκαν οι περίφημοι ρατσιστικοί «Νόμοι της Νυρεμβέργης» και πραγματοποιήθηκε η δίκη για τα ναζιστικά εγκλήματα πολέμου. Άφιξη νωρίς  το απόγευμα, μεεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
7η ημέρα ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ - ΒΥΡΤΣΜΠΟΥΡΓΚ – ΡΟΤΕΝΜΠΟΥΡΓΚ ΟΜΠ ΝΤΕΡ ΤΑΟΥΜΠΕΡ
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για το μεσαιωνικό Βύρτσμπουργκ στον ποταμό Μάιν, πρωτεύουσα της Κάτω Φρανκονίας (Βαυαρία). Περιήγηση στα πιο σημαντικά αξιοθέατα της πόλης: το επιβλητικό παλάτι Ρέζιντεντς, τον μεγαλοπρεπή Καθεδρικό Ναό του Αγίου Κίλιαν, το γραφικό Δημαρχείο, τη γέφυρα με τα αγάλματα στον ποταμό Μάιν και το Φέστουνγκ Μάριενμπεργκ, το κάστρο-έδρα των πριγκίπων επισκόπων. Στη συνέχεια, αναχώρηση για το γραφικό Ρότενμπουργκ ομπ ντερ Τάουμπερ, μία από τις παλαιότερες και πιο γραφικές πόλεις στον Ρομαντικό Δρόμο της Νότιας Γερμανίας και προσφιλή τουριστικό προορισμό. Χρόνος ελεύθερος. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στην Νυρεμβέργη. Διανυκτέρευση.
8η ημέρα ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ – ΜΟΝΑΧΟ
Πρωινό στο ξενοδοχείο και περιήγηση στην  παλιά πόλη. Θα δούμε το ιστορικό της κέντρο με τις νεογοτθικές εκκλησίες και τα μεσαιωνικά κτήρια, τις γραφικές πλατείες και τα σιντριβάνια και θα επισκεφθούμε το κτήριο στο οποίο έγινε η περίφημη «Δίκη της Νυρεμβέργης». Αργά το απόγευμα άφιξη στο Μόναχο, μεταφορά και  τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος στη διάθεση σας για μία πρώτη γνωριμία με την πόλη. Διανυκτέρευση.
9η ημέρα ΜΟΝΑΧΟ
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Θα ξεκινήσουμε την πρωινή μας περιήγηση  από την κεντρική πλατεία Μαριενπλάτς με το Παλαιό Δημαρχείο, το επιβλητικό Νέο Δημαρχείο με τις 43 καμπάνες και τον κίονα της Παναγίας, με το χρυσό άγαλμά της. Θα συνεχίσουμε με την εκκλησία του Αγίου Πέτρου, που είναι και η παλαιότερη εκκλησία του Μονάχου. Ακολουθεί η Τεατινερστράσσε  ο περίφημος πεζόδρομος με καταστήματα και το νεοκλασικού ρυθμού κτίριο της Όπερας του Μονάχου. Από  εδώ ξεκινά η Μαξιμίλιανστρασε, η ακριβότερη οδός της πόλης, στην οποία υπάρχουν καταστήματα διεθνώς γνωστών εταιριών – όπως οι Gucci, Armani και Bulgari – καθώς και ιδιωτικές γκαλερί έργων τέχνης, καφέ και εστιατόρια. Θα συνεχίσουμε με το Χοφμπροιχάους, μίας από τις γνωστότερες μπυραρίες του Μονάχου, η οποία βρίσκεται στην ιδιοκτησία της Βαυαρικής κυβέρνησης και προχωρώντας θα βρεθούμε στο σπίτι, όπου ο Μότσαρτ το 1780 έγραψε την όπερα της Ιδομενέας. Τελειώνουμε την ξενάγηση στην πλατεία Μαριενπλατς απ’ όπου ξεκινήσαμε. Το υπόλοιπο της ημέρας είναι ελεύθερο για να απολαύσετε τον περίπατό σας στο ιστορικό κέντρο. Διανυκτέρευση.
10η ημέρα ΜΟΝΑΧΟ - ΙΝΣΜΠΡΟΥΚ – ΒΕΡΟΝΑ
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την Βερόνα. Καθ οδών θα επισκεφθούμε το Ίνσμπρουκ, την πόλη που γνώρισε  ημέρες  δόξας  στην  κυριαρχία των Αψβούργων  και ιδιαίτερα την εποχή της Μαρίας Θηρεσίας.  Στην πανοραμική μας περιήγηση θα δούμε  την Χρυσή Στέγη, την  κεντρική λεωφόρο  Μαρία  Τερεζιενστράσε,  τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ιακώβου,  τα  ανάκτορα Χόφμπουργκ,  το Μαυσωλείο του Μαξιμιλιανού και την Αψίδα του Θριάμβου. Αργά το απόγευμα άφιξη στη Βερόνα, μεταφορά και  τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος στη διάθεση σας για μία πρώτη γνωριμία με την πόλη. Διανυκτέρευση.
11η ημέρα ΒΕΡΟΝΑ – ΑΝΚΟΝΑ
Πρωινό στο ξενοδοχείο και μεταφορά στο λιμάνι της Ανκόνα όπου θα επιβιβαστούμε στο πλοίο της επιστροφής. Τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους. Διανυκτέρευση εν πλω.
12η ημέρα ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Χαρείτε τις ανέσεις του σύγχρονου πλοίου έως την ώρα που θα φθάσουμε στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Αποβίβαση και μεταφορά στον τελικό προορισμό μας. Άφιξη στην Θεσσαλονίκη.
Περιλαμβάνονται:
 
  • Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας για τις μεταφορές και μετακινήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Πάτρα/Ηγουμενίτσα – Ανκόνα - Ηγουμενίτσα/Πάτρα σε 4κλινες εσωτερικές καμπίνες με wc/ντους (ΑΒ4)
  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 3* & 4*.  (Holiday Inn Milano, hotel Maxim Verona, Leonardo Munich, Hotel Kyriad Strasburg ) ή  παρόμοια
  • Πρωινό καθημερινά ( εκτός πλοίου)
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής
  • Έμπειρος αρχηγός - συνοδός του γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης
  • Φ.Π.Α.
 
Δεν περιλαμβάνονται:
 
  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους,  θεάματα και γενικά όπου απαιτείται. Ότι ρητά αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο
  • Checkpoint (25€)
  • Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων το άτομο τη βραδιά  (Βερόνα 2€,Στρασβούργο 2,45€,  Μιλάνο 2€ )