Πολωνία 5 ημέρες αεροπορικώς από Θεσσαλονίκη ‣ Μάιος (MN)

Αεροπορικώς, 5 ημέρες

από Θεσσαλονίκη-Πολωνία-Κρακοβία-Τσεστοχόβα -Βαρσοβία-Άουσβιτς-Βιελίτσκα Αλατωρυχεία -Αλατωρυχεία της Βιελίτσκα-City break

ΑΠΟ 740 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα Θεσσαλονίκη - Κρακοβία – Τσεστοχόβα - Βαρσοβία
Μεταφορά από Κιλκίς για το αεροδρόμιο Μακεδονία και επιβίβαση στην πτήση με Ryan Air για Kρακοβία. Άφιξη και αναχώρηση οδικώς με κατεύθυνση στο βορρά. Διασχίζοντας καταπράσινες πεδιάδες και περνώντας από γραφικά χωριά, θα κάνουμε μια στάση σε ένα από τα μεγαλύτερα προσκυνήματα του Καθολικού κόσμου, το Μοναστήρι της Τσεστοχόβα, με την θαυματουργή Εικόνα της Μαύρης Παναγίας. Δεν είναι γνωστή η εποχή που έφθασε στην περιοχή. Η ιδιαιτέρως θαυματουργή εικόνα μεταφέρθηκε στην Πολωνία από μια Ρωσίδα Πριγκίπισσα και κατατέθηκε στο περίφημο Παπικό Μοναστήρι του Λαμπρού Όρους (Γιάσνα Γκόρα), όπου φυλάσσεται μέχρι σήμερα. Έγινε ευρύτατα γνωστή τον 17ο αι., κατά την εισβολή των Σουηδών στην Πολωνία. Τότε ο ηγούμενος της Μονής με τους μοναχούς και ελάχιστους στρατιώτες, κατάφερε να αποκρούσει τους εισβολείς και να ανατρέψει την πορεία του πολέμου. Η νίκη αποδόθηκε στην προστασία της Θεοτόκου και οι βαθύτατα θρησκευόμενοι Πολωνοί, με επικεφαλής τον Βασιλιά Ιωάννη, ανακήρυξαν σε ένδειξη τιμής την Θεοτόκο, “Βασίλισσα της Πολωνίας”. Συνεχίζουμε για την πρωτεύουσα της Πολωνίας την Βαρσοβία μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.
 
2η ημέρα Βαρσοβία, Ξενάγηση πόλης
Πρωινή αναχώρηση για την ξενάγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε μεταξύ άλλων το παλάτι και την πλατεία του Κάστρου με την κολώνα του Σιγισμούνδου, την πλατεία της Νίκης, το μνημείο των Ηρώων του Γκέτο, το άγαλμα της Σειρήνας - σύμβολο της πόλης και θα καταλήξουμε στο πανέμορφο πάρκο Λαζιένκι (Łazienki), με το υπέροχο Παλάτι στο Νερό και το άγαλμα του Σοπέν στο εσωτερικό του. Διανυκτέρευση.
 
3η ημέρα Βαρσοβία - Άουσβιτς - Κρακοβία
Πρωινή αναχώρηση για ένα από τα μεγαλύτερα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης, το Άουσβιτς, µε την κυνική επιγραφή πάνω από την είσοδο του στρατοπέδου «Arbeit macht Frei» - «Η εργασία απελευθερώνει». Εδώ, κατά τη διάρκεια του Β΄ παγκοσμίου πολέμου, βρήκαν τον θάνατο περισσότερα από 1,5 εκατομμύρια άνθρωποι και σήμερα αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Το Άουσβιτς περιλάμβανε πολλές μονάδες, η μεγαλύτερη των οποίων ήταν το Μπιρκενάου. Από τα εκατομμύρια των ανθρώπων που πέρασαν τις πύλες του, μόλις 60 - 70 χιλιάδες κατάφεραν να επιζήσουν και να ελευθερωθούν. Μετά την επίσκεψή μας θα συνεχίσουμε για τη Κρακοβία. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
 
4η ημέρα Κρακοβία, Ξενάγηση
Πρωινή ξενάγηση της πόλης, κατά τη διάρκεια της οποίας θα θαυμάσουμε το κάστρο στον λόφο Βάβελ, τον Καθεδρικό ναό με τους βασιλικούς τάφους, την οδό Kanonicza, την εκκλησία των αγίων Πέτρου και Παύλου κ.ά. Στο κέντρο της παλιάς πόλης και στο μέσον της μεγάλης πλατείας Ρύνεκ Γκλόβνυ (Rynek Glόwny) βρίσκεται το Σουκιεννίτσε (Sukiennice), μια μεσαιωνική αγορά υφασμάτων που σήμερα φιλοξενεί τουριστικά καταστήματα στη στοά του ισογείου. Στην ίδια πλατεία δεσπόζει ο ναός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και βρίσκονται πολυάριθμα κτίρια μεγάλης ιστορικής και καλλιτεχνικής αξίας.
 
5η ημέρα Κρακοβία - Αλατωρυχεία Βιελίτσκα - Θεσσαλονίκη
Πρωινό στο ξενοδοχείο και στη συνέχεια αναχωρούμε για τα αλατωρυχεία της Βιελίτσκα - από τα πιο παλιά ορυχεία αλατιού του κόσμου, μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Η διαδρομή μας μέσα στα αλατωρυχεία περιλαμβάνει πανέμορφα σπήλαια, διαδρόμους που βρίσκονται σε βάθος 64-135 μέτρων (περίπου 300 χιλιόμετρα εκ των οποίων τα 3,5 χιλιόμετρα είναι επισκέψιμα), αγάλματα από αλάτι, πολυελαίους από κρυστάλλους αλατιού, παρεκκλήσια, ακόμα και έναν Καθεδρικό ναό! Μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής μας στην Θεσσαλονίκη.
 
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ
TIMH
ΠΑΙΔΙ (2-12)
ΕΠΙΒΑΡ. ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ
- Ανοιξη -
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ
Πρωινό + 2 Δείπνα
ΤΙΜΗ
740 €
ΠΑΙΔΙ (2-12)
1ο παιδί
690 €
ΕΠΙΒΑΡ. ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ
150 €
ΠΤΗΣΕΙΣ
RyanAir
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΚΡΑΚΟΒΙΑ
09:25 - 10:20
ΚΡΑΚΟΒΙΑ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
18:15-21:10

 
Περιλαμβάνονται:
  • Αεροπορικά εισιτήρια ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΚΡΑΚΟΒΙΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ με RYANAIR και φόροι αεροδρομίου
  • Βαλίτσα έως 10 κιλά και προσωπικό αντικείμενο
  • Τέσσερις διανυκτερεύσεις σε περιφερειακά ξενοδοχεία 4*,  όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα ή παρόμοια
  • Μπουφέ πρόγευμα καθημερινά
  • Δύο (2)  δείπνα στην Βαρσοβία
  • Μεταφορές, ξεναγήσεις, εκδρομές βάσει προγράμματος
  • Έμπειρος συνοδός-αρχηγός του γραφείου μας
  • Επίσημος ξεναγός στα Αλατωρυχεία Βιέλιτσκα και στο Άουσβιτς-Μπιρκενάου
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Φ.Π.Α.
 
Δεν Περιλαμβάνονται:
  • Αχθοφορικά, φιλοδωρήματα
  • Είσοδοι στα Αλατωρυχεία Βιελίτσκα και στο Άουσβιτς-Μπιρκενάου, (35 € κατά άτομο, πληρωτέα επι τόπου στον αρχηγό)
  • Είσοδοι σε μουσεία, μνημεία και λοιπά αξιοθέατα
  • Φόροι διαμονής
  • Ό,τι δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό, προτεινόμενο κλπ.
  • Ταξιδιωτική ασφάλεια με καλύψεις Covid-19 υπό προυποθέσεις: 20 €
  • Προσοχή! - Καλύπτει ηλικίες έως 75 ετών. Για τους άνω των 75  ετών οι καλύψεις ισχύουν μόνο για περιπτώσεις ατυχημάτων και όχι λόγω ασθένειας
  • Πιο συγκεκριμένα ο όρος του συμβολαίου αναφέρει το εξής:
  • “Στην περίπτωση περιστατικού υγείας που οφείλεται σε ξαφνική ασθένεια, ο Ασφαλισμένος καλύπτεται εφόσον η ηλικία του είναι μικρότερη των 75 ετών. Για περιστατικό που οφείλεται σε ατύχημα, δεν υπάρχει περιορισμός ηλικίας για την κάλυψη.”
  • Ζητήστε μας τους όρους αναλυτικά
 
Σημειώσεις:
•Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι  
•Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας.
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΝΕΟΥ ΤΥΠΟΥ Ή ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ.