Πάτμος 6 ημέρες στο νησί της αποκάλυψης (Η)

Αεροπορικώς, 6 ημέρες

-Πάτμος-Γροίκος -Λάμπη -Σπήλαιο της Αποκάλυψης -Λειψοί-Λέρος

ΑΠΟ 659 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα Θεσσαλονίκη – Κως – Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο «Μακεδονία». Έλεγχος και πτήση για Κω. Άφιξη και μεταφορά στην πόλη της Κω. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος  για να γνωρίσετε εξ ιδίων την όμορφη πόλη.
 
2η ημέρα Κως – Πάτμος – Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο – Γροίκος – Λάμπη
Μετά το πρωινό, θα μεταφερθούμε στο λιμάνι ,αναχώρηση στις 10.25 για την Πάτμο. Άφιξη  στις 12.45.Υποδοχή από την τοπική μας συνοδό και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Σύντομη ξεκούραση και κατόπιν αναχώρηση για τον Γροίκο, όπου θα δούμε την εκκλησία της Αγίας Παρασκευής του Κάβου, του 17ο αιώνα. Ο Γροίκος είναι ένας παραλιακός οικισμός σε μικρή κοιλάδα 5 χλμ. νοτιοδυτικά από την χώρα. Συνεχίζουμε για το πολύ εύφορο χωριό τον Κάμπο. Εδώ βρίσκονται οι εκκλησίες της Παναγίας του Απόλλου και του Γερανού. Επίσης, θα επισκεφτούμε την Βορειότερη παραλία την Λάμπη με τα χρωματιστά βότσαλα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.
 
 
3η ημέρα Πάτμος – Γύρος Νησιού – Σπήλαιο της Αποκάλυψης
Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση για τον γύρο του νησιού. Θα ξεκινήσουμε από το «Σπήλαιο της Αποκάλυψης» όπου εδώ έγραψε ο Άγιος Ιωάννης Θεολόγος την ‘Αποκάλυψη’ όταν έφτασε το 95 εξόριστος του Ρωμαίου αυτοκράτορα Δομιτιανού. Η Πατμιάδα σχολή, που βρίσκεται πίσω από το μοναστήρι, ιδρύθηκε το 1713, λειτούργησε σαν εκκλησιαστική σχολή και υπήρξε κέντρο των υπόδουλων Ελλήνων. Θα συνεχίσουμε στη νοτιοδυτική πλευρά της χώρας στην Ιερά Μονή Ευαγγελισμού Μητρός Ηγαπημένου που χτίστηκε από τον Ιερομόναχο Νικηφόρο Κρήτα το 1613. Η συλλογή των εικόνων της Μονής χρονολογείται από τον 15ο έως τον 17ο αιώνα. Μεταξύ των πιο πρόσφατων εικόνων της Μονής συγκαταλέγονται μερικές φιλοτεχνημένες από την μακαριστή αδερφή Ολυμπιάδα, η οποία μαθήτευσε πλάι στον φημισμένο αγιογράφο Φώτη Κόντογλου. Μετά θα επισκεφτούμε την πρωτεύουσα του νησιού, τη Χώρα με τα κάτασπρα σπίτια, τις μικρές εκκλησίες, τα στενά δρομάκια, τα πεζουλάκια και τις πλατείες με θέα στο Αιγαίο που αγκαλιάζουν τον περίβολο του καστρομοναστηρίου. Στην κορυφή του νησιού υψώνεται το μεγαλόπρεπο μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου το οποίο υπάγεται στο πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης. Το μοναστήρι ιδρύθηκε το 1607 από τον Πάτμιο ιερομόναχο Παρθένιο Παγκώστα. Επίσκεψη στη μονή της Ζωοδόχου Πηγής. Απόγευμα ελεύθερο
4η ημέρα Πάτμος – Λειψοί (προαιρετική εκδρομή)
Μετά το πρωινό μας αναχώρηση για το λιμάνι, από όπου θα πάρουμε το καράβι (προαιρετική εκδρομή) που θα μας μεταφέρει στους Λειψούς, ανατολικά της Πάτμου. Μια μοναδική εμπειρία μας δίνεται με την επίσκεψή μας στα γραφικά - πανέμορφα νησάκια των Λειψών. Ένας μικρός παράδεισος για να τον περπατήσουμε και να τον θαυμάσουμε. Λευκά σπιτάκια με μπλε πορτοπαράθυρα, εικόνα που γαληνεύει μάτια και νου.Στο νησί υπάρχουν πολλές μικρές εκκλησίες για τις οποίες μάλιστα λέγεται ότι αντιστοιχεί μία για κάθε οικογένεια.
Αξίζει να αναφερθεί η Παναγιά του Χάρου για τον ιδιαίτερο αρχιτεκτονική της ρυθμό (νησιώτικος – βυζαντινός). Χρόνος για γεύμα (έξοδα ατομικά) και επιστροφή το απόγευμα στην Πάτμο (κόστος προαιρετικής εκδρομής 45€ το άτομο, περιλαμβάνονται εισιτήρια πλοίων και τοπικός συνοδός)
 
 
5η ημέρα Πάτμος – Λέρος (προαιρετική εκδρομή)
Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε (προαιρετικά) για το λιμάνι με προορισμό τη Λέρο. Δαντελωτές ακτές, όρμοι, φιλόξενα αγκυροβόλια αλλά και μια ενδιαφέρουσα αρχιτεκτονική συνθέτουν το τοπίο του καταπράσινου αυτού νησιού. Το Λακκί, κύριο λιμάνι της Λέρου, στο μυχό του ομώνυμου κλειστού όρμου εντυπωσιάζει με τα επιβλητικά κτήρια, τους ανοιχτούς δρόμους, τα πάρκα και τις δεντροστοιχές με τους ευκαλύπτους. (κόστος προαιρετικής εκδρομής 50€ το άτομο, περιλαμβάνονται εισιτήρια πλοίων και τοπικός συνοδός)
 
6η ημέρα Πάτμος – Κως – Πτήση επιστροφής
Πρωινό στο ξενοδοχείο μας. Μετάβαση στο λιμάνι και αναχώρηση στις 13:05 για την Κω. Άφιξη στις 15.40.Ελευθερος χρόνος στην πόλη για βόλτα και φαγητό. Το απόγευμα αναχώρηση για το αεροδρόμιο. Έλεγχος και πτήση επιστροφής στις 21:10.
 
Σημειώσεις:
  • Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να διαφοροποιηθεί χωρίς να παραληφθεί κάτι
  • Για την πραγματοποίηση των προαιρετικών εκδρομών απαιτείται ελάχιστη συμμετοχή
 
Περιλαμβάνονται:
  • Αεροπορικά εισιτήρια για το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Κως – Θεσσαλονίκη με την Olympic Air
  • Αποσκευή 23 κιλών, χειραποσκευή 8 κιλών & μικρή τσάντα να χωρά κάτω από το κάθισμα, ανά άτομο
  • Τα εισιτήρια των πλοίων (catamaran) για τα δρομολόγια Κως  – Πάτμος – Κως
  • Διαμονή στο ξενοδοχείο της επιλογής σας με πρωινό
  • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις & εκδρομές με πολυτελή λεωφορεία, σύμφωνα με το παραπάνω πρόγραμμα
  • Τοπικός συνοδός στην Πάτμο
  • Διπλωματούχους τοπικούς ξεναγούς, όπου χρειάζεται
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Φ.Π.Α.
 
Δεν Περιλαμβάνονται:
  • Ό,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό
  • Είσοδοι σε μουσεία, αξιοθέατα, επισκέψιμους χώρους
  • Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων
  • Φόροι αεροδρομίων & επίναυλοι καυσίμων (και λοιπά): 45€