Πάσχα στον Αξεπέραστο Πόντο 6 ημέρες αεροπορικώς από Θεσσαλονίκη ‣ Πάσχα (D)

Αεροπορικώς, 6 ημέρες

από Θεσσαλονίκη-Τουρκία-Πόντος -Τραπεζούντα -Αργυρούπολη-Βουρλά-Σμύρνη-Κρώμνη

ΑΠΟ 1130 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα Πέμπτη 02 Μαΐου: Θεσσαλονίκη – Σμύρνη
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης στις 2.30 πμ και πτήση στις 4.30πμ για την Σμύρνη. Άφιξη στο αεροδρόμιο στις 5.35πμ. Άμεση μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση στα δωμάτια μας και μετά τον απαραίτητο χρόνο για ανάπαυση θα ξεκινήσουμε για την ξενάγηση στην χιλιοτραγουδισμένη πόλη. Η πρώτη σκέψη μας είναι να γνωρίσουμε το γεωγραφικό ανάγλυφο της, κινούμενοι από τη μια εώς  την άλλη πλευρά, από το Κορδελιό ( Karsiyaka ) μέχρι το Καρατάσι ( Karatas ).Διασχίζοντας το παραλιακό μέτωπο, συναντάμε τα σπουδαία αρχοντικά, τις εκκλησίες, τα σημεία που οργανώθηκαν οι πρώτοι ελληνικοί πολιτιστικοί σύλλογοι, όπως ο Πανιώνιος και το Σπόρτινγκ, την Πούντα, το Μπαιρακλί ( η νέα πόλη πλέον με τα πολυόροφα κτίρια και τους ουρανοξύστες ) το Και, το Πασαπόρτι, τη Σκάλα του Παπά, την Μπουρνόβα και το Κονάκι. Θα επισκεφτούμε το περίφημο ‘’ ΑΣΑΝΣΕΡ΄΄ και θα θαυμάσουμε την ανεπανάληπτη θέα της πόλης. Συνεχίζουμε προς την κλειστή αγορά Κεμεραλτι   ( Kemeralti ) με τα αναρίθμητα καταστήματα, τα παραδοσιακά είδη λαικής τέχνης, τα υπέροχα κτίρια των Συναγωγών, μια αυθεντική εμπειρία που δεν πρέπει να χάσετε ! Ελεύθερος χρόνος στη διάθεση μας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο.  Διανυκτέρευση.
 
2η ημέρα Παρασκευή 03 Μαΐου: Σμύρνη - Τραπεζούντα (αεροπορικώς)
Πολύ νωρίς το πρωί μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση μας με προορισμό την Τραπεζούντα.(αναχώρηση 05.45 – άφιξη 07.00) Θα απολαύσουμε το πρωινό μας σε ένα από τα παραδοσιακά καταστήματα της πόλης και στη συνέχεια θα ξεκινήσουμε με την πρώτη γνωριμία με τη θρυλική πρωτεύουσα των Κομνηνών. Θα επισκεφθούμε την εκκλησία της Αγίας Σοφίας (σήμερα Τέμενος), την εκκλησία της Παναγίας Χρυσοκέφαλου (σήμερα τέμενος) και την οικία Φωστηροπούλου (σήμερα μουσείο). Θα επισκεφθούμε το περίφημο Γυναικείο Μοναστήρι στο ύψωμα της πόλης, που ανακαινίστηκε πρόσφατα και λειτουργεί ως μουσείο. Αμέσως μετά θα ανηφορίσουμε στον απέναντι λόφο για να ξεναγηθούμε στην Οικία Καπαγιαννίδη (σήμερα μουσείο) σε μια ειδυλλιακή θέση στις παρυφές της πόλης. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτιά μας. Μετά τον απαραίτητο χρόνο για ανάπαυση, νωρίς το απόγευμα θα περιηγηθούμε στην κεντρική πλατεία και στα γειτονικά γραφικά σοκάκια της.  Δείπνο στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.
 
3η ημέρα Σάββατο 04 Μάϊου: Τραπεζούντα – Λίμνη Σάραχο
Αμέσως μετά το πρωινό μας, θα ξεκινήσουμε τη διαδρομή μας προς τη λίμνη Σάραχο (Ουζουνγκιολ) σε ένα από τα πλέον συγκλονιστικά τοπία των Ποντικών Άλπεων φθάνοντας στο αντίστοιχο οροπέδιο, σε ύψος 1000 μ από την επιφάνεια της θάλασσας. Αργά το απόγευμα, επιστροφή στην πόλη της Τραπεζούντας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
 
4η ημέρα Κυριακή του Πάσχα 05 Μάϊου: Τραπεζούντα – Παναγία Σουμελά
Μετά το πρωινό μας, θα επισκεφθούμε το προπύργιο του Ποντιακού Ελληνισμού, τη μονή της Παναγίας Σουμελά. Βρίσκεται στο όρος Μελά, λίγο πιο πάνω από την κοινότητα της Ματσούκας. Χτισμένο πάνω σε έναν απότομο βράχο με 1700 χρόνια ιστορίας. Θα ξεκινήσουμε από τον πρόσφατα ανακαινισμένο ναϊδριο της Αγίας Βαρβάρας, όπου οι μοναχοί είχαν κρύψει την εικόνα και τα ιερά κειμήλια της Μονής. Αμέσως μετά θα ανηφορίσουμε προς το εσωτερικό της για να θαυμάσουμε το ναό της Παναγίας , κτισμένο μέσα σε μια σπηλιά και διακοσμημένο από άκρη σε άκρη με αγιογραφίες.Θα ακολουθήσει γεύμα σε τοπικό παραδοσιακό εστιατόριο. Ελεύθερος χρόνος και στη συνέχεια επιστροφή στην πόλη της Τραπεζούντας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
 
5η ημέρα Δευτέρα 06 Μαΐου: Τραπεζούντα – Αργυρούπολη – Κρώμνη (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ)
Μετά το πρωινό μας θα ξεκινήσουμε τη διαδρομή μας για την Αργυρούπολη. Πρόκειται για μια μοναδικού κάλλους περιήγηση σε ένα πανέμορφο αλπικό τοπίο που καταλήγει στην περιοχή των μεταλλείων της Αργυρούπολης. Στην παλαιά πόλη διασώζονται κατοικίες και ορθόδοξα παρεκκλήσια σε ένα εξαιρετικά απόκοσμο τοπίο. Στη συνέχεια θα επιβιβαστούμε σε mini vans για να περιηγηθούμε στο εσωτερικό της Κοιλάδας της Κρώμνης, με τους παλαιούς ελληνικούς οικισμούς και παρεκκλήσια. Επιστροφή στην Τραπεζούντα. Ελεύθερος χρόνος στο εμπορικό κέντρο FORUM, με πολλές επιλογές εστιατορίων και καφέ. Μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση προς τη Σμύρνη. (23.15 – 00.15) Μεταφορα στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.
 
6η ημέρα Τρίτη 07 Μαΐου: Σμύρνη – Βουρλά – Αλάτσατα – Πτήση επιστροφής
Μετά το πρωινό μας θα απολαύσουμε μια πανέμορφη φυσιολατρική διαδρομή στα νότια της Σμύρνης, επισκεπτόμενοι κοινότητες, πλέον προάστια της πόλης και παραθεριστικά κέντρα με εξαιρετική αρχιτεκτονική και θέα στο μοναδικό αιγαιοπελαγίτικο τοπίο. Ξεκινάμε από τα Βουρλά και τη θερινή κατοικία του μέγιστου Γιώργου Σεφέρη, το γραφικό λιμανάκι και την πάλαι ποτέ σπουδαία εμπορική θέση του. Συνεχίζουμε προς την Χερσόνησο της Ερυθραίας και τον Τσεσμέ ( κρήνη ) όπου θα θαυμάσουμε τόσο την παλιά εντυπωσιακά προσεγμένη πόλη με την εκκλησία του Αγ. Χαραλάμπους να ξεχωρίζει στο κέντρο της, όσο και την πολυτελή σύγχρονη μαρίνα και το λιμάνι της, με αναρίθμητες επιλογές καφέ και εμπορικών καταστημάτων. Αφήνουμε στο τέλος, όχι τυχαία, το σπουδαιότερο παράδειγμα ανάπλασης ιστορικού οικισμού με παραδοσιακή αρχιτεκτονική, τα ΑΛΑΤΣΑΤΑ, όπου είναι απολύτως απαραίτητο να περιδιαβούμε τα καλντερίμια, τα στενά σοκάκια, τον Ορθόδοξο Ναό, τους κατάφυτους με βουκαμβίλιες δρόμους του όπου θα θαυμάσουμε όλο τον οικισμό για τη διατήρηση της αρχιτεκτονικής με μια έντιμη σύγχρονη ( και  υπερπολυτελής ! ) προσέγγιση. Επιστροφή αργά το απόγευμα στη Σμύρνη. Ελεύθερος χρόνος στην προκυμαία της πόλης. Μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής. (23.55 – 01.15).
 
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ
TIMH
ΕΠΙΒΑΡ. ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ
- Πασχα -
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ
Ημιδιατροφή
ΤΙΜΗ
1130 €
ΕΠΙΒΑΡ. ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ
300 €
ΠΤΗΣΕΙΣ
AEGEAN & SUN EXPRESS
Θεσ/νικη - Σμύρνη
04.30-05.35
Σμύρνη - Τραπεζούντα
05.45-07.00
Τραπεζούντα - Σμύρνη
23.30-00.45
Σμύρνη - Θεσ/νικη
23.55-01.15
Περιλαμβάνονται:
  • Αεροπορικά εισιτήρια Θεσσαλονίκη – Σμύρνη – Θεσσαλονίκη με την Aegean Airlines και περιλαμβάνει 8kg χειραποσκευή ανά άτομο και βαλίτσα 23kg ανά άτομο.
  • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων 195€
  • Αεροπορικά εισιτήρια Σμύρνη – Τραπεζούντα – Σμύρνη με την  Sunexpress
  • Τακτοποίηση στα δωμάτια και πρωινό με την άφιξη στη Σμύρνη (early check in)
  • Ολοήμερη ξενάγηση στη Σμύρνη
  • Δύο (2) διανυκτερεύσεις στη Σμύρνη με δείπνο στο ξενοδοχείο Hilton Garden Inn Bayrakli
  • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις στην Τραπεζούντα με δείπνο Yol Is 4*
  • Πρωινό με την άφιξη στην Τραπεζούντα
  • Γεύμα την Κυριακή του Πάσχα
  • Όλες οι ξεναγήσεις, περιηγήσεις, μεταφορές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • Συνοδός του γραφείου μας
  • Τοπικός διπλωματούχος ξεναγός
  • Ταξιδιωτική ασφάλεια
  • Τοπικοί δημοτικοί φόροι

Δεν περιλαμβάνονται:
  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους
  • Φιλοδωρήματα
  • Ποτά στα δείπνα
  • Προαιρετικές ενέργειες
  • Προαιρετική εκδρομή Τραπεζούντα – Αργυρούπολη – Κρώμνη 50€ / άτομο