Πάσχα στο Πορτοφίνο και στη Φλωρεντία, 5+1 ημέρες αεροπορικώς από Θεσσαλονίκη ‣ Πάσχα (Μ)

Αεροπορικώς, 6 ημέρες

από Θεσσαλονίκη-Πίζα-Μόντε Κάρλο-Μονακό-Μπολόνια-Γένοβα-Πορτοφίνο-Φλωρεντία-Πόρτο Φίνο-Ιταλία-Λούκα

ΑΠΟ 779 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΜΠΟΛΟΝΙΑ ΠΟΡΤΟΦΙΝΟ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ - ΓΕΝΟΒΑ
Συγκέντρωσn νωρίς το πρωί στο αεροδρόµιο, ελεγχος και απευθείας πτńσn για τn Μπολόνια. Áφιξn και µετά τnν παραλαβń των αποσκευών θα συναντńσουµε τον αρχnγό τnς εκδροµńς, που είναι απόλυτος γνώστnς τnς ιστορίας και κουλτούρας των περιοχών. Áµεσn αναχώρnσn για τnν περιοχń τnς Λυγουρίας και µέσω µιας όµορφnς διαδροµńς, άφιξη στο µαγευτικό Πορτοφίνο. Το Πορτοφίνο είναι γνωστό λιµανάκι τn ς Ιταλικńς Ριβιέρας, µε πολύχρωµα σπίτια που συνθέτουν ένα µαγικό σκnνικό. Στnν περιοχń βρίσκουν ‘καταφύγιο’ ιδιωτικά σκάφn και όλn n περιοχń είναι γνωστό κοσµοπολίτικο στέκι, που κατά καιρούς τράβnξε τα µεγαλύτερα ονόµατα του διεθνούς jet set, όπως τnν Sophia Loren, τον Richard Burton, τ nν Elizabeth Taylor και βέβαια τnν Πριγκίπισσα Grace. Χρόνος ελεύθερος και αναχώρnσn για τnν γενέτειρα του Χριστόφορου Κολόµβου, τn Γένοβα. Χρόνος ελεύθερος για δείπνο και στn συνέχεια µεταφορά και τακτοποίnσn στο ξενοδοχείο µας.
2η ημέρα ΓΕΝΟΒΑ-ΕΝΥΔΡΕΙΟ
Μετά από ένα πολύ καλό πρωινό,θα ξεκινήσει η περιήγησή μας στη πόλη της Γένοβας.Η πόλn είναι χτισµένn αµ φιθεατρικά, στολισµένn µε µία ιδιαίτερn αρχιτεκτονικń και αισθnτικń, γεµάτn ζωń και δραστnριότnτα, φnµισµένn για τnν εµπορικń δύναµn του λιµανιού τnς. Θα περιnγnθούµε στnν πόλn, όπου θα θαυµάσουµε τnν πολυποίκιλn αρχιτεκτονικń που κοσµεί τους δρόµους και τα σοκάκια τnς. Θα διασχίσουµ ε τnν αριστοκρατικń οδό Via Garibaldi, όπου θα αντικρύσουµ ε τα πολυάριθµα palazzo, τα αρχοντικά κοµψοτεχνńµατα τnς εποχńς και θα πάρουµε µία γεύσn από το χλιδάτο παρελθόν του µέρους. Θα περιπλανnθούµε στους πλακόστρωτους πεζόδροµους και θα γνωρίσουµε τα αρχιτεκτονικά στολίδια τ nς πόλnς, όπως τον Καθεδρικό Ναό τnς Γένοβας µε τnν επιβλ nτικń µαρµάρινn όψn του και τnν γοτθικń γοnτεία του, τnν εντυπωσιακń µπαρόκ εκκλnσία Del Gesu, αλλά και το εµβλnµ ατικό Teatro San Felice που θα σας χαρίσουν µία συλλογń από µοναδικά τοπία.Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε σε ένα από τα μεγαλύτερα ενυδρεία της Ιταλίας και παρουσιάζει μερικά από τα καλύτερα είδη βιοποικιλότητας στην Ευρώπη.12,000 υδρόβια ζώα με πάνω από 600 διαφορετικά θαλάσσια είδη είδη.Θα παρακολουθήσουμε καρχαρίες και μέδουσες να περνούν πάνω από τις γυάλινες οροφές πάνω από τα κεφάλια μας.Θα δούμε μερικά θαλάσσια θηλαστικά,όπως φώκιες ,δελφίνια. Για το βράδυ μη παραλείψετε να δοκιμάστε ζυμαρικά με πέστο και focaccia με τυρί.
3η ημέρα ΜΟΝΑΚΟ - ΜΟΝΤΕ ΚΑΡΛΟ (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ)
Για τη σημερινή ημέρα σας προτείνουµε µια υπέροχn εκδροµń στο πριγκιπάτο του Μονακό, το δεύτερο µικρότερο κρατίδιο του πλανńτn. Θα ανέβουµε στον "βράχο" και στnν παλιά πόλ n, όπου δεσπόζει το Ωκεανογραφικό µουσείο που εµπλουτίστ nκε από τn συλλογń του εξερευνnτń των θαλασσών Ζακ Ιβ Κουστό. Στn συνεχεια θα δούµε τον νεο-ροµανικńς αρχιτεκτονικńς Καθεδρικό ναό του Αγίου Νικολάου, όπου βρίσκονται οι τάφοι τnς µακροβιότερnς µοναρχικńς δυναστείας όλων των εποχών στον κόσµο, τnς οικογένειας Γκριµάλντι. Σε περίοπτn θέσn βρίσκονται τα µνńµατα τnς πριγκίπισσας Γκρέις και του συζύγου τnς πρίγκιπα Ρενιέ Γ'. Η βόλτα µας θα ολοκλnρωθεί στο παλάτι - µείγµα διαφόρων ρυθµών αρχιτεκτονικńς. Συνεχίζουµε µε µια επίσκεψn στο Μόντε Κάρλο. Η πανέµορφn πόλn αποτελεί ένα από τα δnµοφιλέστερα τουριστικά θέρετρα του κόσµου. Στnν θέα των πολυτελών ξενοδοχείων, των εντυπωσιακών βιλών, των κοµψών εστιατορίων αλλά και των ιστιοπλοϊκών που προσεγγίζουν τnν πόλn, ο κάθε επισκέπτnς νιώθει σαν πρωταγωνιστńς σε χολιγουντιανń παραγωγń. Γνωρίστε µαζί µας το πιο διάσnµο Καζίνο του κόσµου και δοκιµάστε τnν τύχn σας στις υπέρλαµπρες αίθουσες, που ολοκλnρώθnκαν υπό τnν αρχιτεκτονικń επίβλεψn του Καρόλου Γκαρνιέ. Αν πάλι δεν συµπαθείτε τα τυχερά παιχνίδια, απολαύστε το ποτό ń το δείπνο σας ακούγοντας ζωντανń µουσικń στο µπαρ του Café de Paris. Δοκιµάστε Kir Royal στο "Le Bar Americain" στις σάλες του Hotel de Paris, παρέα µc τους διάσnµους θαµώνες του πριγκιπάτου και χορέψτε στους ρυθµούς του Buddha Bar και του Twiga. Επιστροφń αργά το βράδυ στο ξενοδοχείο µας.
4η ημέρα ΓΕΝΟΒΑ-ΠΙΖΑ-ΛΟΥΚΑ-ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ
Μετά από ένα καλό πρωινό η ημέρα μας ξεκινάει με την ιστορική πόλη της Πίζα με τα μεσαιωνικά τείχη και το ξακουστό Κεκλιμένο Πύργο της, το καμπαναριό του Καθεδρικού Ναού της πόλης, που βρίσκονται μέσα στο «Πεδίο των θαυμάτων», μαζί με το Βαπτιστήριο και μνημειακό κοιμητήριο Κάμπο Σάντο.Στη συνέχεια πηγαίνουμε στη μεσαιωνική Λούκα,με το οκτάγωνο σχήμα της, γενέτειρα του Τζιάκομο Πουτσίνι. Στην εντός των τειχών περιήγησή μας στο ιστορικό κέντρο, θα δούμε μεταξύ άλλων τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Μαρτίνου, το θέατρο Τζίλιο, την Πιάτσα ντελ Μερκάτο και Ανφιτεάτρο.Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε για τη Φλωρεντία.Θα τακτοποιθούμε στο ξενοδοχείο και θα υπάρχει ελεύθερος χρόνος στη πόλη
5η ημέρα ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ-ΜΠΟΛΟΝΙΑ-ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ
Πρωινό και ακολουθεί ξενάγηση στην πόλη της Φλωρεντίας. Η Φλωρεντία είναι μια πόλη – μουσείο με πίνακες, τοιχογραφίες, και γλυπτά από την πλουσιότερη και παραγωγικότερη περίοδο που γνώρισε ποτέ η τέχνη και ο πολιτισμός. Θα δούμε την εκκλησία του Τίμιου Σταυρού, την Σάντα Κρότσε, την πιο εντυπωσιακή εκκλησία της Φλωρεντίας και τόπος ταφής 270 επιφανών Φλωρεντίνων, ανάμεσα στους οποίος ο Γαλιλαίος, ο Μιχαήλ Άγγελος και ο Μακιαβέλι. Θα θαυμάσουμε την γέφυρα Πόντε Βέκιο, με τα σπίτια και τα μαγαζάκια που μοιάζουν να αιωρούνται πάνω από το ποτάμι, μια από τις πιο χαρακτηριστικές εικόνες της Φλωρεντίας. Στην Πιάτσα ντε λα Σινιορία θα δούμε το Παλάτσο Βέκιο, έδρα της τοπικής κυβέρνησης επί επτακόσια χρόνια, στο οποίο σήμερα φιλοξενούνται αξιόλογα έργα γλυπτικής και θα φτάσουμε στην Πιάτσα Σαν Τζιοβάνι, όπου βρίσκεται ο τρίτος μεγαλύτερος καθεδρικός ναός στην Ευρώπη, η Σάντα Μαρία Ντελ Φιόρε, με τον περίφημο τρούλο του Μπρουνελέσκι, σήμα κατατεθέν της πόλης. Επιβιβαζόμαστε στο λεωφορείο και πηγαίνουμε στη Μπολόνια. Θα εξερευνήσουμε τις γραφικές πλατείες και τα όμορφα κτίρια της Μπολόνια ,από τους Δύο Πύργους που γέρνουν πάνω από την πόλη, μέχρι τις δελεαστικές μυρωδιές και τα ιστορικά καταστήματα της ιστορικής αγοράς Quadrilatero.Η ξενάγηση ξεκινά από την Piazza del Nettuno, όπου μπορείτε να θαυμάσετε το συμβολικό επίκεντρο της Μπολόνια, το σιντριβάνι του Ποσειδώνα. Συνεχίζοντας μέσω της Piazza Maggiore, ετοιμαστείτε να ανακαλύψετε την επιβλητική αρχιτεκτονική της Βασιλικής του San Petronio, όπου βρίσκεται ένα από τα μεγαλύτερα ηλιακά ρολόγια στον κόσμο. Επόμενη στάση σας είναι το Αρχιγκινάσιο της Μπολόνια, ένα από τα σημαντικότερα κτίρια της πόλης που χρονολογείται από τον 16ο αιώνα. Απολαύστε τη θέα σε περισσότερες ιστορικές βασιλικές από την Πιάτσα Σάντο Στέφανο.Στη συνέχεια πηγαίνουμε στο ξενοδοχείο μας για λίγες ώρες ξεκούρασης πριν κατευθυνθούμε στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής!
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ
TIMH
ΠΑΙΔΙ (2-12)
ΕΠΙΒΑΡ. ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ
Special Offer
- Πασχα -
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ
Πρωινό
ΤΙΜΗ
839 €
779 €
ΠΑΙΔΙ (2-12)
1ο παιδί
429 €
ΕΠΙΒΑΡ. ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ
220 €
ΠΤΗΣΕΙΣ
Aegean
Θεσ/νίκη-Μπολόνια 03.05-03.50
Μπολόνια-Θεσ/νίκη (6 προς 7/5) 04.35-07.15
Φόροι & Επίναυλοι: 165 €
Φόροι & Επίναυλοι: 165 €
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ
TIMH
ΠΑΙΔΙ (2-12)
ΕΠΙΒΑΡ. ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ
Special Offer
- Πασχα -
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ
Πρωινό
ΤΙΜΗ
839 €
779 €
ΠΑΙΔΙ (2-12)
1ο παιδί
429 €
ΕΠΙΒΑΡ. ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ
220 €
ΠΤΗΣΕΙΣ
Aegean
Θεσ/νίκη-Μπολόνια 03.05-03.50
Μπολόνια-Θεσ/νίκη (11 προς 12/5) 04.35-07.15
Φόροι & Επίναυλοι: 165 €
Φόροι & Επίναυλοι: 165 €
*Διαμονή την τελευταία νύχτα στη Μπολόνια για λίγες ώρες στο Emma Hotel Bologna Fiera 4* Αεροπορικά εισιτήρια με απευθείας πτήση για Μπολόνια με ναυλωμένες πτήσεις της Aegean

Περιλαμβάνονται:
  • 1 προσωπικό αντικείμενο (40x20x25cm) + 1 χειραποσκευή 8κ (55x40x20cm) ανά άτομο + 1 βαλίτσα το άτομο 23 κιλών
  • Περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα & πρωινό καθημερινά 

Δεν περιλαμβάνονται:
  • Σύνολο φόρων 165€ κατ’ άτομο
  • Είσοδοι σε µουσεία & θεάματα και ό,τιδήποτε προαιρετικό ή προτεινόμενο 
  • Οι δημοτικοί φόροι διαμονής
Σημείωση:
*Η τιμή early booking ισχύει για περιορισμένο αριθμό θέσεων και είναι μη επιστρέψιμη. Ουσιαστικά έχετε την δυνατότητα να κλείσετε την εκδρομή σε μια προνομιακή τιμή με την προϋπόθεση πως το 100% της αξίας του πακέτου θα εξοφληθεί την στιγμή της κράτησης.
** Η κανονική τιμή αναφέρεται στις θέσεις πέραν των early booking. Για την κράτηση θα χρειαστεί το 50% της αναγραφόμενης αξίας ως προκαταβολή και εξόφληση του υπόλοιπου έως 14 ημέρες πριν την αναχώρηση.