Πάσχα στην Κύπρο (Gn)

Αεροπορικώς, 4 ημέρες

Λάρνακα-Λεμεσός-Λευκωσία-Όρος Τρόοδος -Μονή Κύκκου-Ομοδος

ΑΠΟ 375 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα Πτήση από Θεσσαλονίκη – Λάρνακα – Λεμεσός
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Μακεδονία, έλεγχος των εισιτηρίων και επιβίβαση στο αεροπλάνο για την Κύπρο με πτήση της Aegean Airlines. Άφιξη στο αεροδρόμιο της Λάρνακας, επιβίβαση στο λεωφορείο και προσκύνημα στον Επιτάφιο του Ιερού Ναού του Αγίου Λαζάρου. Ο μεγαλοπρεπής ναός χτίστηκε από τον αυτοκράτορα Λέοντα ΣΤ τον σοφό, τον 9ο αιώνα και αναστηλώθηκε τον 17ο αιώνα. Η εκκλησία είναι ένα από τα ωραιότερα δείγματα της Βυζαντινής αρχιτεκτονικής στην Κύπρο. Ο τάφος του βρίσκεται κάτω από την Αγία Τράπεζα της εκκλησίας. Μεταφορά  στο ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση στα δωμάτια.  Δείπνο σε πλούσιο μπουφέ.
 
2η ημέρα Λεμεσός – Λευκωσία - Λεμεσός
Μετά το πρόγευμα θα αναχωρήσουμε για την πρωτεύουσα της Κύπρου την Λευκωσία. Πρώτος μας σταθμός ο Τύμβος της Μακεδονίτισσας Στρατιωτικό κοιμητήριο και ηρώο κοντά στο μοναστήρι της Μακεδονίτισσας. Εδώ βρίσκονται θαμμένοι αξιωματικοί και οπλίτες, που έπεσαν υπερασπιζόμενοι την Κύπρο κατά την εισβολή των Τουρκικών στρατευμάτων το 1974. Συνεχίζουμε την ξενάγησή μας στα Φυλακισμένα μνήματα χώρος των Κεντρικών Φυλακών Λευκωσίας, στον οποίο είχαν τάφοι κατά τη διάρκεια του Απελευθερωτικού Αγώνα 1955-59 οι εννιά απαγχονιθέντες από τους Άγγλους. Στα δεξιά της εισόδου βρίσκονται  οι τάφοι των ηρώων και στα  αριστερά τα κελιά των μελλοθάνατων και η αγχόνη στην οποία οι Άγγλοι εκτέλεσαν τους εννιά ήρωες. Συνεχίζουμε με το μέγαρο της αρχιεπισκοπής. Επίσκεψη στον ιερό ναό του Ιωάννη με τις θαυμαστές τοιχογραφίες. Κατόπιν τα Ενετικά τείχη της παλιάς Λευκωσίας, την Λαϊκή Γειτονία και την πράσινη γραμμή που διχοτομεί την Λευκωσία σε Ελληνικό και Τουρκικό τομέα. Ελεύθερος χρόνος για γεύμα και ψώνια.
Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο σε πλούσιο μπουφέ, μεταφορά για την Αναστάσιμη Λειτουργία!
 
3η ημέρα Λεμεσός – Όρος Τρόοδος – Μονή Κύκκου - Ομοδος
Μετά το πρόγευμα αναχώρηση για να ξεναγηθούμε στα ορεινά καταπράσινα θέρετρα της Κύπρου. Θα σταματήσουμε στις χιλιοτραγουδισμένες Πλάτρες, γνωστές και από την ποίηση του Σεφέρη. Διασχίζοντας την οροσειρά Τρόοδος, που είναι 1,750 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας,  θα συνεχίσουμε στο γνωστότερο και πλουσιότερο μοναστήρι της Κύπρου την Ιερά μόνη Kύκκου. Ιδρύθηκε το 1100 και αφιερώθηκε στην Παναγία. Στεγάζει μια από τις τρεις σωζόμενες εικόνες της Παναγίας που απεικονίζονται στον Απόστολο Λουκά. Εκεί στο Θρονί της Παναγίας θα επισκεφτούμε τον τάφο του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου του 3ου του Πρώτου Προέδρου της Κύπρου και θα καταλήξουμε στο πιο όμορφο και παραδοσιακό χωριό Όμοδος . Χρόνος ελεύθερος. . Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας αργά το απόγευμα. Δείπνο σε πλούσιο μπουφέ.
 
4η ημέρα Λεμεσός – Λάρνακα – Πτήση Επιστροφής
Πρόγευμα και αναχώρηση για την Λάρνακα. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής για τη Θεσσαλονίκη με απ’ ευθείας πτήση της Aegean Airlines
Περιλαμβάνονται :
 • Αεροπορικά εισιτήρια με την Aegean Airlines Θεσσαλονίκη – Λάρνακα – Θεσσαλονίκη
 • Παραδοτέα βαλίτσα 23kg & χειραποσκευή 8kg ανά επιβάτη.
 • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Poseidonia Beach Hotel 4* sup,
 • Πρόγευμα & δείπνο σε μπουφέ καθημερινά στο χώρο του ξενοδοχείου.
 • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις & εκδρομές με πολυτελή κλιματιζόμενα λεωφορεία, σύμφωνα με το πρόγραμμα.
 • Έμπειρος συνοδός-αρχηγός του γραφείου μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
 • Ξεναγός όπου απαιτείται βάση του αναγραφόμενου προγράμματος.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
 
Δεν Περιλαμβάνονται :
 • Φόροι αεροδρομίου, επίναυλοι καυσίμων 145€ ανά άτομο
 • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά.
 • Είσοδοι σε μουσεία, κάστρα, θεάματα, αρχαιολογικούς χώρους και γενικά όπου απαιτείται.
 • Ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.