Πάσχα στην Κέρκυρα από Βόλο, Λάρισα, Θεσσαλονίκη (Μ)

Οδικώς, 4,5 ημέρες

Ηγουμενίτσα-Κέρκυρα-Αχίλλειο-Ποντικονήσι-Παλαιοκαστρίτσα--Ιωάννινα

ΑΠΟ 189 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ-ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ-ΚΕΡΚΥΡΑ
Αναχωρούμε από Θεσσαλονίκη νωρίς το πρωί για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας με ενδιάμεσους σταθμούς. Φτάνοντας στην Κέρκυρα καταλαβαίνεις ότι σε περιμένει ένα Πάσχα αλλιώτικο από τα υπόλοιπα. Ήθη και έθιμα που θα σε καθηλώσουν. Ακολουθεί πρώτη γνωριμία με την πόλη. Αργότερα άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.
2η ημέρα ΚΕΡΚΥΡΑ – ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΕΠΙΤΑΦΕΙΟΥ
Πρόγευμα σε πλούσιο μπουφέ και ξεκινάμε την περιήγησή μας στο Λιστόν, το πιο κεντρικό πεζόδρομο της Κέρκυρας, ο οποίος κατασκευάστηκε κατά τη γαλλική κατοχή του νησιού και μιμείται την rue de Rivoli του Παρισιού. Καταλήγουμε σε μία από τις μεγαλύτερες πλατείες των Βαλκανίων, την Πλατεία Σπιανάδα. Αμέσως μπαίνουμε στο εορταστικό κλίμα που υπάρχει στο νησί. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, όπου ακολουθεί νηστίσιμο δείπνο και στη συνέχεια. Το απόγευμα θα μεταβούμε στην κεντρική πλατεία της Κέρκυρας, την περίφημη “Σπιανάδα”. Είναι η ώρα της περιφοράς του Επιταφίου όπου η παρουσία των Φιλαρμονικών και των Χορωδιών δίνει μια άλλη διάσταση στην πένθιμη μέρα. Έως τις 9 το βράδυ, η κάθε εκκλησία περιφέρει τον δικό της Επιτάφιο συνοδευόμενος από μπάντα και χορωδία. Στις 9 το βράδυ γίνεται η περιφορά του μεγαλοπρεπούς επιταφίου της Μητρόπολης με όλες τις φιλαρμονικές και χορωδίες της πόλης να καταλήγουν στην κεντρική πλατεία. Θα έχουμε χρόνο για μια ωραία βόλτα στα γραφικά στενά της πόλης και θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο
3η ημέρα ΠΡΩΤΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ - ΓΥΡΟΣ ΠΟΛΕΩΣ - ΠΑΛΑΤΙ ΑΧΙΛΛΕΙΟ - ΠΟΝΤΙΚΟΝΗΣΙ
Θα πάρουμε ένα καλό πρωινό στο ξενοδοχείο και θα ξεκινήσουμε την ημέρα μας με μια ακόμα επίσκεψη στην πλατεία Σπιανάδα, αυτή τη φορά για να δούμε ένα από τα πιο φημισμένα έθιμα του νησιού στις 11πμ την «πρώτη Ανάσταση» με επίκεντρο το περίφημο «Λιστόν» στην παλιά πόλη, όπου πέφτουν από τα μπαλκόνια οι “μπότηδες”, στάμνες γεμάτες με νερό. Την ατμόσφαιρα φορτίζουν ακόμη περισσότερο οι φιλαρμονικές που δίνουν ένα μοναδικό ύφος στην πόλη. Στη συνέχεια θα κάνουμε μια περιήγηση όπου θα δούμε το παλιό και το νέο Φρούριο, το Δημαρχείο, το Μνημείο του Aρμοστή Douglas, το Mon Repo, το κτίριο της Ιονίου Ακαδημίας κ.α. Ακολουθεί επίσκεψη στο Φλωρεντιανού ρυθμού Αχίλλειο, χτισμένο από την αυτοκράτειρα της Αυστρίας Ελισάβετ, μία από τις γνωστότερες βασιλικές επαύλεις της Ευρώπης και ίσως το σημαντικότερο αξιοθέατο αρχιτεκτόνημα του νησιού. Κλείνουμε την σημερινή ημέρα με το μαγευτικό Κανόνι, απ’ όπου ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει την υπέροχη θέα ή να επισκεφθεί το μοναδικό Ποντικονήσι με το Μοναστήρι της Παναγίας των Βλαχερνών. Ώρα για ξεκούραση γιατί το βράδυ θα παρακολουθήσουμε την Ανάσταση στην κεντρική πλατεία, με πυροτεχνήματα που συνθέτουν ένα φαντασμαγορικό θέαμα.
4η ημέρα ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΙΤΣΑ - ΑΓ. ΣΠΥΡΙΔΩΝΑΣ
Πρόγευμα και αναχώρηση για την μαγευτική Παλαιοκαστρίτσα, την πιο γνωστή παραλία της Κέρκυρας, από την εποχή της Αγγλικής προστασίας, με ένα συνδυασμό από απότομους βράχους, γραφικούς όρμους, σπηλιές και ελαιώνες. Θα επισκεφθούμε το μοναστήρι της Παναγίας, κτισμένο το 13ο αιώνα και την κορυφή του λόφου, απ’ όπου θα θαυμάσουμε τα νησιά Σκελούδι και Κολύβρι. Μεγάλη εντύπωση προκαλούν οι αγιογραφίες, η έκθεση Βυζαντινών εικόνων, καθώς και τα οστά μιας γιγαντιαίας φάλαινας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το απόγευμα θα μας βρεί πάλι στην κεντρική πλατεία, αυτή τη φορά χωρίς εκδηλώσεις και πλήθος κόσμου για να απολαύσουμε την βόλτα μας πιο άνετα. Όσοι επιθυμείτε μπορείτε να επισκεφθείτε το ναό του Αγ. Σπυρίδωνα, προστάτη του νησιού. Η πόλη της Κέρκυρας έχει αρκετά καφέ, εστιατόρια, bar, clubs και αυτή είναι μια πολύ καλή στιγμή για να τα γνωρίσετε. Ο συνοδός μας είναι μαζί σας για να σας καθοδηγήσει και να αξιοποιήσετε το χρόνο σας με τον τρόπο που επιθυμείτε. Περπατήστε στα γραφικά σοκάκια της παλιάς πόλης, δοκιμάστε τοπικές παραδοσιακές γεύσεις και απολαύστε την υπέροχη θέα στη θάλασσα και στο παλιό φρούριο.
5η ημέρα ΚΕΡΚΥΡΑ – ΙΩΑΝΝΙΝΑ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Έφτασε και η τελευταία αλλά εξίσου ωραία ημέρα μας. Θα πάρουμε ένα καλό πρόγευμα στο ξενοδοχείο και θα μεταφερθούμε στη πλατεία Σπιανάδα όπου θα έχουμε χρόνο για τις τελευταίες μας αγορές. Επιβίβαση στο πλοίο από το κεντρικό λιμάνι της Κέρκυρας. Άφιξη στην Ηγουμενίτσα και μετάβαση στα Ιωάννινα. Έπειτα από μία σύντομη περιήγηση στην παλιά πόλη θα ακολουθήσει ελεύθερος χρόνος στην υπέροχη περιοχή μπροστά στη λίμνη για να απολαύσετε το υπέροχο τοπίο. Επιστροφή στην πόλη μας αργά το απόγευμα με τις καλύτερες εντυπώσεις.
Η ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΗΜΙ∆ΙΑΤΡΟΦΗ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ
  • ΠΡΩΙΝΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
  • ΝΗΣΤΗΣΙΜΟ ∆ΕΙΠΝΟ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ∆ΕΙΠΝΟ ΣΕ ΠΛΟΥΣΙΟ ΜΠΟΥΦΕ ΜΕ ΠΑΡΑ∆ΟΣΙΑΚΗ ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ
  • ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ ΣΤΙΣ 12.00 ΜΕΖΕ∆ΕΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΜΕ ΤΟ ΨΗΣΙΜΟ ΤΟΥ ΟΒΕΛΙΑ.
  • ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑ∆ΟΣΙΑΚΟΥΣ ΧΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13.30 ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΜΠΟΥΦΕ.