Πάσχα στην Κέρκυρα 5 ημέρες οδικώς-ακτοπλοϊκώς από Θεσσαλονίκη ‣ Πάσχα (Ζ)

Οδικό Ακτοπλοϊκώς, 5 ημέρες

Κέρκυρα-Αχίλλειο-Κανόνι-Ποντικονήσι-Κασσιόπη-Παλαιοκαστρίτσα-από Θεσσαλονίκη-Ελλάδα

ΑΠΟ 325 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα Θεσσαλονίκη – Κέρκυρα
Συγκέντρωση στα γραφεία μας και αναχώρηση για την καταπράσινη και πασχαλινή Κέρκυρα. Με τις απαραίτητες στάσεις, άφιξη στην Ηγουμενίτσα, επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους για το νησί των Φαιάκων. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και δείπνο με νηστίσιμα εδέσματα. Στη συνέχεια θα παρακολουθήσουμε στην πλατεία Σπιανάδα τη συνάντηση όλων των Επιτάφιων της πόλης με αποκορύφωμα  τον επιβλητικό Επιτάφιο της μητρόπολης που συνοδεύεται από τις τρεις μεγάλες φιλαρμονικές του νησιού. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.
2η ημέρα Κέρκυρα - Άγιος Σπυρίδωνας - Αχίλλειο – Μπενίτσες
Πρωινό και στη συνέχεια παρακολούθηση της λιτάνευσης του σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνα που είναι ο πολιούχος του νησιού μαζί με την περιφορά του Επιταφίου, υπό τους πένθιμους ήχους φιλαρμονικών. Μετά την Πρώτη Ανάσταση, ακολουθεί ένα από τα ομορφότερα έθιμα του νησιού. Πρόκειται για το σπάσιμο των σταμνών (των μπότηδων όπως τις αποκαλούν οι ντόπιοι) από τα μπαλκόνια με τις καμπάνες να σημαίνουν χαρμόσυνα. Ακολουθεί περιήγηση στα βενετσιάνικα καντούνια, όπου θα δούμε τη μεγαλύτερη πλατεία των Βαλκανίων, Σπιανάδα, την πλατεία Λιστόν και το παλιό Φρούριο. Επίσκεψη στο Σινοϊαπωνικό Μουσείο (μουσείο Ασιατικής Τέχνης). Συνεχίζουμε, περνώντας από εργαστήριο κουμκουάτ, για το Γαστούρι, όπου θα επισκεφθούμε το Αχίλλειο, το μεγαλοπρεπές παλάτι της θλιμμένης αυτοκράτειρας της Αυστρίας Ελισάβετ (Σίσσυ), με τους πλούσιους κήπους, τα εντυπωσιακά εκθέματα και τη θαυμάσια θέα. Τέλος, βόλτα και ελεύθερος χρόνος στις γραφικές Μπενίτσες. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και το βράδυ παρακολούθηση της Ανάστασης στην κεντρική πλατεία Σπιανάδα. Ακολουθεί Αναστάσιμο δείπνο.
 
3η ημέρα Κέρκυρα - Κανόνι – Ποντικονήσι
Πασχαλινό ξύπνημα και πρωινό. Επίσκεψη στο γραφικό και κοσμοπολίτικο Κανόνι που προσφέρει μια μαγευτική θέα προς τη μονή Βλαχερνών και το ξακουστό Ποντικονήσι. Μπορείτε να κατεβείτε από το μονοπάτι που υπάρχει για να επισκεφθείτε τη Βλαχέρνα και καιρού επιτρέποντος να μεταβείτε με βαρκάκια που πραγματοποιούν πολλά και τακτικά δρομολόγια στο Ποντικονήσι με τη μονή Παντοκράτορα. Χρόνος ελεύθερος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο . Πασχαλινό γλέντι. Το απόγευμα θα επισκεφθούμε την πόλη της Κέρκυρας και προαιρετικά το βραβευμένο και μοναδικό στο είδος του μουσείο Casa Parlante. Οι κινούμενες ανθρώπινες φιγούρες ρομποτικής τεχνολογίας, αλλά και η πιστή διακόσμηση και επίπλωση θα σας προσφέρει την πραγματική εικόνα της Κέρκυρας μιας άλλης εποχής. Για το βράδυ προαιρετική διασκέδαση.
 
4η ημέρα Κέρκυρα – Ύψος - Κασσιόπη – Παλαιοκαστρίτσα
Πρωινό και αναχώρηση για την Κασσιόπη που βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του νησιού και αποτελεί παραδοσιακό ψαροχώρι με γραφικό λιμάνι. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε προς την Παλαιοκαστρίτσα. Στην κορυφή πευκόφυτου λόφου βρίσκεται το ομώνυμο βυζαντινό καστρομοναστήρι της Παναγίας που διαθέτει μικρή, αλλά πολύτιμη συλλογή εικόνων, βιβλίων και σκευών. Εντύπωση προκαλούν τα οστά μιας γιγαντιαίας φάλαινας. Επιστροφή στην Κέρκυρα. Το απόγευμα ελεύθεροι στην πόλη για βόλτα και καφέ.
 
5η ημέρα Κέρκυρα - Μέτσοβο - Επιστροφή
Πρωινό και μετάβαση στο λιμάνι. Ελεύθερος χρόνος για τις τελευταίες αναμνηστικές φωτογραφίες και επιβίβαση στο πλοίο. Απόπλους για Ηγουμενίτσα. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε για καφέ το γραφικό Μέτσοβο με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική και τα νόστιμα προϊόντα. Συνεχίζουμε και με ενδιάμεσες στάσεις άφιξη το βράδυ στην Θεσσαλονίκη.
 
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ
TIMH
ΠΑΙΔΙ (2-12)
ΕΠΙΒΑΡ. ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ
- Πασχα -
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ
HB με εορταστικά
ΤΙΜΗ
325 €
ΠΑΙΔΙ (2-12)
1ο παιδί
285 €
ΕΠΙΒΑΡ. ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ
95 €
Στη τιμή περιλαμβάνονται:
  • Τέσσερις (4) διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο της επιλογής σας.
  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Ηγουμενίτσα – Κέρκυρα -Ηγουμενίτσα.
  • Πρωινό και ένα δείπνο στον χώρο του ξενοδοχείου καθημερινά ανάλογα με την επιλογής σας.
  • Μετακινήσεις, περιηγήσεις και ξεναγήσεις και εκδρομές με πολυτελή λεωφορεία σύμφωνα με το παραπάνω πρόγραμμα.
  • Έλληνας έμπειρος συνοδός-αρχηγός του γραφείου μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • ΦΠΑ.
 
Δεν περιλαμβάνονται:
  • Τέλος Ανθεκτικότητας Κλιματικής Κρίσης: 3* :3€ ανά δωμάτιο, ανά διανυκτέρευση & σε 4*:7€ ανά δωμάτιο, ανά διανυκτέρευση.
  • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά.
  • Είσοδοι σε μουσεία, κάστρα, θεάματα, αρχαιολογικούς χώρους και γενικά όπου απαιτείται.
  • Ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Ειδική ασφάλεια για τον Covid-19: 15€. Ζητήστε αναλυτικότερες πληροφορίες.