Πάσχα στην Κέρκυρα

Οδικώς, 4,5 ημέρες

Κέρκυρα

ΑΠΟ 149 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΚΕΡΚΥΡΑ - ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ –ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΑΧΙΛΛΕΙΟ – ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΕΠΙΤΑΦΙΟΥ
Συγκέντρωση στο γραφείο μας νωρίς το πρωί και αναχώρηση για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας με στάσεις καθοδόν . Επιβίβαση στο ferry boat με προορισμό την Κέρκυρα και άφιξη νωρίς το μεσημέρι. Με η βοήθεια του αρχηγού μας, ακολουθεί η πρώτη γνωριμία με την παλιά πόλη η οποία είναι πραγματικό κόσμημα -δεν είναι τυχαίο ότι έχει ανακηρυχθεί ως ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό μνημείο από την UNESCO- εντυπωσιάζει τον επισκέπτη με τα δύο επιβλητικά φρούρια που την αγκαλιάζουν. Μια βόλτα στα γραφικά, λιθόστρωτα καντούνια, το νοσταλγικό Καμπιέλο, σίγουρα θα σας μεταφέρει κάπου στην Ιταλία και θα ξυπνήσει τα πιο ρομαντικά σας συναισθήματα. Συνεχίζουμε  με το Δημαρχείο, το Μνημείο του Aρμοστή Douglas, το Mon Repo , το κτίριο της Ιονίου Ακαδημίας και θα καταλήξουμε στην μεγαλύτερη πλατεία των Βαλκανίων, τη Σπιανάδα, ένα από τα πιο όμορφα και χαρακτηριστικά σημεία της Κέρκυρας . Αργότερα θα επισκεφθούμε το Αχίλλειο, μία από τις γνωστές βασιλικές επαύλεις της Ευρώπης και ίσως το σημαντικότερο αξιοθέατο αρχιτεκτόνημα της Κέρκυρας. Χτίστηκε το 1890 με εξ ολοκλήρου δαπάνη της αυτοκράτειρας Ελισάβετ της Αυστρίας, η οποία λόγω της ευαίσθητης υγείας της ζήτησε την οικοδόμησή της. Την έπαυλη την αφιέρωσε στον Αχιλλέα, απ’ όπου και το όνομα της, τον περίβολο της οποίας πλούτισε με αγάλματα από την αρχαία ελληνική μυθολογία. Μετάβαση στο ξενοδοχείο και δείπνο. Ακολουθεί μεταφορά στην πόλη προκειμένου να παρακολουθήσουμε την περιφοράς του Επιταφίου στην πλατεία Σπιανάδα.  Ξεχωριστό τόνο και μια άλλη διάσταση στην πένθιμη μέρα προσφέρει η παρουσία των Φιλαρμονικών και των Χορωδιών του Νησιού. Μέχρι τις 21.00 το βράδυ, κάθε εκκλησία κάνει την περιφορά του επιταφίου της συνοδευόμενη από την τοπική μπάντα και χορωδία. Στις 21.00 όμως το βράδυ θα γίνει η περιφορά του μεγαλοπρεπούς επιταφίου της Μητρόπολης παρουσία όμως όλων των φιλαρμονικών και χορωδιών της πόλης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.
2η ημέρα ΚΕΡΚΥΡΑ - ΣΠΙΑΝΑΔΑ – ΜΠΟΤΗΔΕΣ - ΑΝΑΣΤΑΣΗ
Αφού πάρουμε το πρωινό μας θα επισκεφθούμε τη μεγαλύτερη πλατεία των Βαλκανίων, τη Σπιανάδα, με το περίφημο «Λιστόν». Θα περπατήσουμε στα καντούνια και θα παρακολουθήσουμε τη Λιτανεία, σε ανάμνηση του θαύματος του πολιούχου της πόλης Αγίου Σπυρίδωνα. Στις 12.00 περίπου  θα δούμε ένα από τα πιο όμορφα έθιμα του νησιού  την «πρώτη Ανάσταση». Με επίκεντρο την παλιά πόλη οι κερκυραίοι ρίχνουν από τα  μπαλκόνια τους “μπότηδες”, τεράστιες στάμνες γεμάτες με νερό. Η ατμόσφαιρα φορτίζεται ακόμη περισσότερο από τις  φιλαρμονικές, που μαζί με τις μαζορέτες προσθέτουν ένα μοναδικό ύφος στην πόλη. Κατά το σπάσιμο των Μπότηδων, μην παραλείψετε να πάρετε ένα κομματάκι μαζί σας. Μόλις  η φασαρία των μπότηδων τελειώσει, θα ξεχυθούν στους δρόμους οι Φιλαρμονικές παίζοντας αυτή τη φορά χαρμόσυνη μουσική. Στον αέρα της πόλης κυριαρχεί το εμβατήριο “Μη φοβάστε Γραικοί”. Το μεσημέρι θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για καφέ αλλά και φαγητό στην Πόλη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση. Ελαφρύ νηστίσιμο δείπνο σε μπουφέ. Το βραδάκι κατά τις 22.30  μπορούμε να μεταβούμε προς το κέντρο για να παρακολουθήσουμε την Ανάσταση στην κεντρική πλατεία. Τα βεγγαλικά να προσθέτουν φαντασμαγορικό θέαμα όπως και σε κάθε άλλη Ανάσταση σε ολόκληρη τη χώρα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και Αναστάσιμο δείπνο (όσοι το επιλέξετε).
3η ημέρα ΚΕΡΚΥΡΑ - ΚΑΝΟΝΙ – ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΓΕΥΜΑ – AΓΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑΣ
Χριστός Ανέστη. Αφού πάρουμε το πρωινό μας θα μεταφερθούμε στο μαγευτικό Κανόνι, απ’ όπου ο καθένας μας θα μπορεί να αγναντέψει την υπέροχη θέα και να επισκεφθεί το Ποντικονήσι αλλά και το Μοναστήρι της Παναγίας των Βλαχερνών. Χρόνος ελεύθερος και επιστροφή στο ξενοδοχείο. Πλούσιο εορταστικό Πασχαλινό γεύμα με ζωντανή μουσική(όσοι το επιλέξετε).Το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στο ναό του Αγ. Σπυρίδωνα, προστάτη του νησιού. Σκοπός της επίσκεψης είναι να προσκυνήσουμε το σκήνωμα του Αγίου αλλά και τα λείψανα της Αγίας Θεοδώρας της Αυγούστας.
4η ημέρα ΚΕΡΚΥΡΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ – ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αφού πάρουμε το πρωινό μας  μεταφορά στην πόλη για μια τελευταία βόλτα για καφέ. Έπειτα μετάβαση στο λιμάνι. Άφιξη στην Ηγουμενίτσα και μεταφορά στην πόλη μας μετά από στάσεις καθοδόν.
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ
TIMH
ΠΑΙΔΙ (2-12)
ΕΠΙΒΑΡ. ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ
- Πασχα -
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ
Πρωινό
ΤΙΜΗ
149 €
ΠΑΙΔΙ (2-12)
1ο παιδί
89 €
2ο παιδί
89 €
ΕΠΙΒΑΡ. ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ
55 €
Περιλαμβάνονται
- Μετακινήσεις με πολυτελές λεωφορείο για την εκτέλεση των περιηγήσεων σύμφωνα με το πρόγραμμα
- Διαμονή στα προσφερόμενα ξενοδοχεία
- Διατροφή στο ξενοδοχείο σύμφωνα με τον τιμοκατάλογο
- Συνοδό του γραφείου καθόλη τη διάρκεια της εκδρομής
- Επίσημο τοπικό ξεναγό σε χώρους όπου απαιτείται σύμφωνα με το πρόγραμμα  
- Ασφάλιση αστικής ευθύνης

Δεν περιλαμβάνονται
- Είσοδοι μουσείων/αρχαιολογικών χώρων και δραστηριοτήτων
- Δημοτικοί φόροι πόλεων (όπου υπάρχουν), πληρωτέοι στην υποδοχή του ξενοδοχείου
- Ξεχωριστές μεταφορές με πλοιάρια, τρένα, μετρό (εφόσον υπάρχουν)
- Προαιρετικές / προτεινόμενες εκδρομές ή δραστηριότητες.
- Ότι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα.

Μεταφορά από τον Βόλο, Λάρισα, Κατερίνη, Καβάλα, 10€ ανά άτομο/ανά διαδρομή & Λαμία 15€ ανά άτομο/ανά διαδρομή.