Πάσχα στη Λευκάδα - Στο λευκό πετράδι της επτανήσου, 4 ημέρες οδικώς από Θεσσαλονίκη ‣ Πάσχα (Μ)

Οδικώς, 4 ημέρες

από Θεσσαλονίκη-Παναγία Φανερωμένη -Φισκαρδο-Κρουαζιέρα Πόρτο Κατσίκι -Πάργα-Σκορπιός-Ιθάκη-Κεφαλονιά-Λευκάδα-Ελλάδα-Άγιος Νικήτας

ΑΠΟ 199 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ - ΛΕΥΚΑΔΑ – ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΤΑΦΙΟΥ
Συγκέντρωση νωρίς το πρωί στα γραφεία μας και αναχώρηση για τη Λευκάδα με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ. Άφιξη στη Λευκάδα. Η ομώνυμη ήσυχη, επτανησιακή πόλη είναι πρωτεύουσα και κύριο λιμάνι του νησιού. Εκτείνεται κατά μήκος της παραλίας, με έντονη γραφικότητα που την αντλεί από τα πολύχρωμα σπίτια με τις κεραμοσκεπές, τις όμορφες πλατείες, τα στενά δρομάκια και τον παραλιακό πεζόδρομο. Πρώτη γνωριμία με τη πόλη. Στα μέρη που θα επισκεφθούμε περιλαμβάνεται το πάρκο Μποσκέτο, με τις προτομές σπουδαίων προσωπικοτήτων της Λευκάδας, καθώς και το σπίτι που γεννήθηκε ο εθνικός ποιητής της Ιαπωνίας Γ. Κοϊζούμι (Λευκάδιος Χερν), ενώ θα σας εντυπωσιάσει το Κάστρο της Αγίας Μαύρας*, κτισμένο το 1300 από τον Ιωάννη Ορσίνι εκ Σικελίας, στο πλάι από το τεχνητό κανάλι, σε νησίδα της λιμνοθάλασσας που είναι και ο μεγαλύτερος υδροβιότοπος του νησιού, το οποίο έχει δεχθεί προσθήκες τα μεταγενέστερα χρόνια από τους Βενετούς και τους Τούρκους. Μπορείτε ακόμη να θαυμάσετε τα εκκλησιαστικά μνημεία της, όπως την εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα (τέλη 17ου αι.) στο κέντρο της πόλης και ακόμη τις εκκλησίες του Αγίου Νικολάου (1687), του Χριστού Παντοκράτορα (1684), του Αγίου Μηνά (1707), το ναό των Αγίων Αναργύρων και το ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας τακτοποίηση στα δωμάτια. Στη συνεχεία θα παρακολουθήσουμε τη λειτουργία του επιταφίου στη κεντρική πλατεία της πόλης. Διανυκτέρευση.
2η ημέρα ΛΕΥΚΑΔΑ : ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΠΟΡΤΟ ΚΑΤΣΙΚΙ, ΦΙΣΚΑΡΔΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ),ΙΘΑΚΗ,ΣΚΟΡΠΙΟΣ –ΑΝΑΣΤΑΣΗ
Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση για το σημείο της πόλης της Λευκάδας, όπου το πρωί βγαίνει στην αγορά η Φιλαρμονική παίζοντας εμβατήρια και δίνοντας το σύνθημα στις νοικοκυρές να «ρίξουν το κομμάτι», ένα πήλινο εύθραυστο αγγείο, που με το πέσιμό του θα κάνει μεγάλο κρότο για να σπάσει το πένθος της Μεγάλης Εβδομάδας ή -κατά άλλους- για να σκοτώσει τον Ιούδα που πρόδωσε τον Ιησού . Αναχωρούμε για Νυδρί. Για σήμερα προτείνουμε μια προαιρετική κρουαζιέρα . Πρώτη μας επίσκεψη στην ομορφότερη αμμουδιά του Ιονίου, στο μαγευτικό Πόρτο Κατσίκι, Συνεχίζουμε για το Φισκάρδο (Κεφαλονιά) – το μεγαλύτερο νησί του Ιονίου Πελάγους με τις πολλές εναλλαγές και τις ποικίλες φυσικές ομορφιές. Εκτεταμένες αμμουδερές παραλίες, γραφικοί όρμοι με γαλαζοπράσινα νερά, εντυπωσιακά σπήλαια και σπάνιοι γεωλογικοί σχηματισμοί μαγεύουν τον επισκέπτη. Στολίδι του νησιού το μοναδικό χωριό που έμεινε ανέπαφο από τους μεγάλους σεισμούς του 1953,το Φισκάρδο. Παραμονή για προαιρετικό φαγητό και βόλτα. Επόμενος σταθμός μας η Ιθάκη – πατρίδα του ομηρικού ήρωα Οδυσσέα, θρύλος, ιστορία και σημείο αναφοράς πνευματικών ανθρώπων. Η φιλόξενη και ρομαντική Ιθάκη αποτελεί ιδανικό τόπο για γαλήνιες διακοπές, ενδιαφέρουσες περιηγήσεις και εξερευνήσεις. Συνδυάζοντας αρμονικά βουνό και θάλασσα με υπέροχους όρμους και γοητευτικές παραλίες, γραφικά μονοπάτια και παραδοσιακούς οικισμούς. Παραμονή και ελεύθερος χρόνος. Επόμενος σταθμός μας το Μεγανήσι, όπου βρίσκεται το σπηλαίο στο οποίο το 1940 κατά την διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου πολέμου, χρησιμοποιούσε ως κρησφύγετο ο Ιατρίδης κυβερνήτης του θρυλικού υποβρύχιου Παπανικολής. Και τέλος στα 3 νησιά του Ωνάση ( Σκορπιός, Σπάρτη και Καστρί. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Χρόνος ελεύθερος για χαλάρωση και ξεκούραση. Πριν τα μεσάνυχτα θα παρακολουθήσουμε την αναστάσιμη ακολουθία. 
3η ημέρα ΛΕΥΚΑΔΑ – ΜΟΝΗ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ – ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΗΤΑΣ
Χρόνια Πολλά…!!! Πρόγευμα και αναχώρηση για προσκύνημα στην πολιούχο του νησιού Κυρά Φανερωμένη. Θα επισκεφθούμε την δυτική πλευρά του νησιού, μια διαδρομή που αποκαλύπτει την παλαιοντολογική «κοσμογονία» της δυτικής Λευκάδας, την προϊστορία των φοβερών κατακρημνίσεων, που σχημάτισαν τους απότομους βράχους, την απύθμενη βαθυγάλανη απεραντοσύνη του Ιονίου αλλά και τις πιο όμορφες και ξακουστές σε όλο τον κόσμο παραλίες του νησιού. Κατά την διαδρομή μας θα κάνουμε στάση στο χωριό του Άγιου Νικήτα, που έχει χαρακτηριστεί παραδοσιακός οικισμός. Η θάλασσα που απλώνεται μπροστά του έχει κρυστάλλινη διαύγεια με θέα το πανέμορφο χωριό. Ένα χωριό που διαθέτει θάλασσα, φαγητό, διασκέδαση. Ύστερα από μια σύντομη παραμονή για καφέ και ξεκούραση συνεχίζουμε την βόλτα μας μέχρι να συναντήσουμε το χωριό Εξάνθεια. Τα σπίτια της είναι αμφιθεατρικά χτισμένα και θεωρείται πως η θέση που βρίσκεται κατοικήθηκε από τη Βυζαντινή Εποχή. Θα κάνουμε μια στάση για να ανεβούμε μέχρι την παλιά εκκλησία του Αγίου Στεφάνου με το ενδιαφέρον εξωτερικό καμπαναριό και το προαύλιο που χαρίζει θαυμάσια θέα σε κάθε επισκέπτη. Ο ναός έχει φθαρεί από τους σεισμούς και έχει ξαναχτιστεί. Στο τέμπλο υπάρχει η ημερομηνία 1850. Θα επιστρέψουμε στην χώρα για το μεσημεριανό μας παραδοσιακό γεύμα και στη συνέχεια ξεκούραση. Ελεύθερος χρόνος το απόγευμα για τις τελευταίες μας βόλτες στο νησί.
4η ημέρα ΛΕΥΚΑΔΑ – ΠΑΡΓΑ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση για την Πάργα. Περνώντας από τη Νικόπολη, φτάνουμε στη γραφική παραλιακή κωμόπολη µε τις σπάνιες φυσικές ομορφιές. Χτισμένη στις πλαγιές ενός βραχώδους λόφου, με το βενετσιάνικο κάστρο του 1572, ένας περίπατος μέσα σε αυτή τη μικρή πόλη είναι κάτι που πραγματικά αξίζει κανείς να κάνει. Ελεύθερος χρόνος στη διάθεση μας για περιήγηση στο κάστρο αλλά και φαγητό και γοητευμένοι από την Πάργα, παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής. Νωρίς το απόγευμα αναχώρηση για τη Θεσσαλονίκη και άφιξη το βράδυ στη πόλη μας
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ
TIMH
ΠΑΙΔΙ (2-12)
ΕΠΙΒΑΡ. ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ
- Πασχα -
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ
Πρωινό
ΤΙΜΗ
199 €
ΠΑΙΔΙ (2-12)
1ο παιδί
129 €
ΕΠΙΒΑΡ. ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ
50 €
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ
TIMH
ΠΑΙΔΙ (2-12)
ΕΠΙΒΑΡ. ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ
- Πασχα -
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ
Πρωινό
ΤΙΜΗ
199 €
ΠΑΙΔΙ (2-12)
1ο παιδί
129 €
ΕΠΙΒΑΡ. ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ
50 €
Περιλαμβάνονται:
  • Διαμονή σε ξενοδοχείο της επιλογής σας 
  • Διατροφή σύμφωνα με τον τιμοκατάλογο
  • Περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα 
  • Ασφάλιση

Δεν περιλαμβάνονται:
Είσοδοι σε µουσεία & θεάματα και ό,τιδήποτε προαιρετικό ή προτεινόμενο 
Οι δημοτικοί φόροι διαμονής Κ τος κρουαζιέρας 2ης ημέρας: 30€ Μεταφορά από Καβάλα Σέρρες με +10€ ανά άτομο ανά διαδρομή