Παρίσι - Benelux

Αεροπορικώς, 8 ημέρες

Γαλλία-Ντέλφ-Ολλανδία-Χάγη-Άμστερνταμ-Μπρυζ-Γάνδη-Βέλγιο--Βρυξέλλες-Λουξεμβούργο-Παρίσι-Disneyland-Βερσαλλίες-Αμβέρσα

ΑΠΟ 590 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΠΑΡΙΣΙ - ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ - ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΟ ΣΗΚΟΥΑΝΑ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο, έλεγχος και πτήση για Παρίσι. Άφιξη και γνωριμία με τους τοπικούς μας συνοδούς, τη Σοφία και τον Γιώργο, οι οποίοι μένουν μόνιμα στο Παρίσι και θα μας ξεναγήσουν, φροντίζοντας να γνωρίσουμε με τον καλύτερο τρόπο τη φημισμένη πόλη και τις συνήθειες των Παριζιάνων. Στη διαδρομή για το ξενοδοχείο θα πάρουμε τις πρώτες απαραίτητες πληροφορίες και θα τακτοποιηθούμε στα δωμάτια. Για την πρώτη βραδιά στο Παρίσι ελάτε προαιρετικά να ανακαλύψουμε μαζί τον λόφο της Μονμάρτης, μια από τις πιο γραφικές γειτονιές του Παρισιού και να κάνουμε μια μεγάλη βόλτα στα φωταγωγημένα μνημεία της πόλης. Θα δούμε το νοητό άξονα που συμπληρώνεται από τη Νέα αψίδα του Θριάμβου στην περιοχή La Defense, το κέντρο του Λούβρου, την αψίδα Καρουζέλ, τον Οβελίσκο του Λούξορ και την Αψίδα του Θριάμβου. Aν δεν σας ήταν αρκετή αυτή η περιήγηση μπορείτε να συνεχίσετε με μια ονειρεμένη κρουαζιέρα στον ποταμό Σηκουάνα.
2η ημέρα ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ - ΠΥΡΓΟΣ ΑΪΦΕΛ - ΒΕΡΣΑΛΙΕΣ
Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και ήρθε η ώρα να ανακαλύψουμε τον λόγο που η πόλη αυτή εντυπωσιάζει κάθε επισκέπτη από κάθε μέρος του πλανήτη. Δεν είναι εύκολο να αποφασίσεις τι θα ήθελες να δεις ανάμεσα σε τόσα πολλά αξιοθέατα, για αυτό επιλέξαμε εμείς για εσάς τα καλύτερα! Θα ξεκινήσουμε με τα κοσμοπολίτικα Ηλύσια πεδία, τον περίφημο Πύργο του Άιφελ, το Γκραντ και το Πετί Παλαί χτισμένα ταυτόχρονα με την εντυπωσιακή γέφυρα του Τσάρου Αλεξάνδρου του 3ου, την πλατεία Ομονοίας και την υπέροχη όπερα Γκαρνιέ. Συνεχίζουμε με την πολυτελή πλατεία Βαν Ντομ με την στήλη του Ναπολέοντα, κατασκευασμένη από μέταλλο κανονιών τα οποία του χρησιμοποιήθηκαν στη μάχη, το ξενοδοχείο RITZ, από όπου ξεκίνησε η μοιραία πορεία της πριγκίπισσας Diana, την γέφυρα των ερωτευμένων (Πον Ντες Αρ), όπου συρρέουν οι ανά τον κόσμο ερωτευμένοι προκειμένου να κλειδώσουν την αγάπη τους πετώντας το κλειδί στα νερά του Σηκουάνα και το νησάκι Ιλ Ντε Λα Σιτέ όπου γεννήθηκε το Παρίσι. Θα καταλήξουμε και θα κατέβουμε από το λεωφορείο για να απολαύσουμε τους κήπους του Λουξεμβούργου, με το ομώνυμο παλάτι κτισμένο κατά παραγγελία της Μαρίας των Μεδίκων. Θα κατηφορίσουμε μπροστά από το πανεπιστήμιο της Σορβόννης και περνώντας μέσα από την γειτονιά των Λατίνων θα καταλήξουμε στην Παναγία των Παρισίων, την πιο γνωστή εκκλησία γοτθικού ρυθμού παγκοσμίως. Ακόμα και μετά την φωτιά του Απριλίου παραμένει ένα μοναδικό αξιοθέατο με υπέροχη αρχιτεκτονική, εντυπωσιακές αντηρίδες και τεράστια Βιτρό. Επόμενη επίσκεψη μας, τα περίφημα ανάκτορα των Βερσαλλιών. Εδώ θα ακούσουμε με λεπτομέρεια την πορεία του Βασιλιά Ήλιου και θα μάθουμε την ιστορία της δημιουργίας μιας ολόκληρης πόλης από το μηδέν. Θα δούμε τους απέραντους και μοναδικά σχεδιασμένους κήπους, ενώ στο ανάκτορο μπορείτε να δείτε ατομικά τα βασιλικά διαμερίσματα και την περίφημη αίθουσα των κατόπτρων. Για το βράδυ σας προτείνουμε μια βόλτα στα Ηλύσια Πεδία. Θα ξεκινήσετε από την Αψίδα του Θριάμβου, όπου θα κατηφορίσετε τη φωταγωγημένη οδό με κατεύθυνση προς την πλατεία Ομονοίας. Μπορείτε να κάνετε και μια επίσκεψη στο περίφημο Budha bar. Συνεχίστε περνώντας από την εκκλησία της Αγίας Μαγδαληνής κατευθυνθείτε προς την Όπερα Γκαρνιέ και καθίστε στο φημισμένο Cafe de la Paix που βρίσκεται εκεί απο το 1862!
3η ημέρα ΜΟΥΣΕΙΟ ΛΟΥΒΡΟΥ - ΚΗΠΟΣ ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΥ - ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
Η πρώτη μας επίσκεψη σήμερα δεν χρειάζεται και πολλές συστάσεις γιατί πρόκειται για το μουσείο του Λούβρου. Επιλέξαμε να σας ξεναγήσουμε στην ελληνική πτέρυγα όπου θα δούμε την Αφροδίτη της Mήλου, τη Νίκη της Σαμοθράκης, τις Εργαστίνες, την Κενταυρομαχία, κομμάτι από μετόπη του Παρθενώνα, το μαρμάρινο άγαλμα της Αθηνάς κ.α. Φυσικά θα δούμε και τον πιο διάσημο πίνακα του Ντα Βίντσι, την περίφημη Τζοκόντα. Θα περπατήσουμε τους Κήπους του Κεραμικού, τον άλλοτε βασιλικό κήπο του Λούβρου και θα κατευθυνθούμε προς το Palais Royal, ένα ακόμα σημαντικό κτίριο κτισμένο από τον Καρδινάλιο Ρισελιε. Περνώντας από την εσωτερική αυλή του κτιρίου, μεταφερόμαστε σε μια άλλη ιστορική εποχή. Συνεχίζουμε την πορεία μας με μια επίσκεψη στις γκαλερί Vivienne και Colbert. Πρόκειται για ένα σύμπλεγμα από σκεπαστούς διαδρόμους, περιτριγυρισμένους από πολυτελείς boutique και καφέ. Η βόλτα μας θα καταλήξει στο ιστορικό κτίριο της όπερας Γκαρνιέ, την οποία σας προτείνουμε να επισκεφτείτε. Η κατασκευή της ξεκίνησε το 1861, προορισμένη να γίνει η έδρα της όπερας του Παρισιού. Το θέατρο αποκαλείται και Opera Garnier, καθώς ήταν η πρωταρχική λυρική σκηνή στο Παρίσι. Τελειώνοντας, χρόνος ελεύθερος για αγορές στα πολυκαταστήματα Galleries Lafayette και Printemps. Mείνετε στο ιστορικό κέντρο όση ώρα επιθυμείτε και επιστρέψτε στο ξενοδοχείο ατομικά όποια ώρα επιθυμείτε. Το βράδυ, αν επιθυμείτε, ελάτε να δούμε το πρόγραμμα στο φημισμένο καμπαρέ Λίντο.
4η ημέρα ΠΑΡΙΣΙ - ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ - ΝΤΙΝΑΝΤ - ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ
Έχοντας πάρει μια καλή δόση από την “πόλη του Φωτός” αναχωρούμε για ένα από τα μικρότερα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το Λουξεμβούργο. Φθάνοντας, θα αντικρίσουμε την πόλη που κατά ένα μεγάλο μέρος είναι χτισμένη μέσα σε χαράδρα και σήμερα αποτελεί ένα από τα κέντρα λήψεως αποφάσεων, φιλοξενώντας πληθώρα Ευρωπαϊκών οργανισμών και τραπεζικών ιδρυμάτων. Μεταξύ άλλων θα δούμε, τον καθεδρικό Ναό της Παναγιάς, την εντυπωσιακή Κόκκινη γέφυρα με την απροκάλυπτη θέα, το θαυμαστό κτίριο της Φιλαρμονικής και την κεντρική πλατεία ‘των όπλων’ - Place d’Armes. Στην επόμενη διαδρομή θα διασχίσουμε τον Βελγικό νότο, μέσα από μια κεντρική πεδιάδα με καταπράσινες εκτάσεις, γραφικά χωριουδάκια και μεγαλοπρεπή κάστρα. Η διαδρομή μας στην Βαλλωνια θα οδηγήσει σε μια από τις πιο όμορφες πόλεις, την Ντινάντ, όπου θα έχουμε χρόνο για καφέ και περίπατο στον ποταμό Λέσσε. Συνεχίζοντας την πορεία μας προς τις Βρυξέλλες, θα μας συνεπάρει η εναλλαγή φυσικών τοπίων του νοτιοανατολικού Βελγίου. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και με την καθοδήγηση του συνοδού της εκδρομής απολάυστε μια βραδινή βόλτα στην φημισμένη πόλη.
5η ημέρα ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ - ΓΑΝΔΗ - ΜΠΡΥΖ
Ένα καλό πρόγευμα στο ξενοδοχείο και άλλη μια μοναδική ημέρα αρχίζει! Θα ξεκινήσουμε με μια πανοραμική ξενάγηση στην πρωτεύουσα του Βελγιου όπου θα δούμε το Atomium, τα Βασιλικά Παλάτια του Λακεν με τον ομώνυμο Βασιλικό Ναό, τον Γιαπωνέζικο Πύργο με την Κινέζικη Παγόδα, την Πλατεία Grand Sablon με τον ομώνυμο Ναό της Παναγίας Γοτθικού ρυθμού, το Εθνικό Ωδείο, το Δικαστικό Μέγαρο, το Μουσείο Καλών Τεχνών, την Βασιλική πλατεία με τα Βασιλικά Ανάκτορα, την ‘Ευρωπαϊκή Γειτονιά’, την Αψίδα του Θριάμβου και θα καταλήξουμε στην Grand Place, μια από τις πιο όμορφες πλατειές της Ευρώπης με το Δημαρχείο και τα σπίτια των συντεχνιών. Αν νομίζετε πως δεν υπάρχουν άλλα όμορφα μέρη σε αυτές τις περιοχές, περιμένετε το τέλος της σημερινής ημέρας. Μετά την περιήγηση στις Βρυξέλλες, αναχωρούμε για τη Γάνδη. Θα επισκεφθούμε το κέντρο της πόλεως, όπου θα δούμε το δημαρχείο, το Διοικητήριο, το ναό του Αγ. Νικόλα, τον καθεδρικό ναό του Αγίου Βονιφάτη και θα γνωρίσουμε την πόλη που υπήρξε κατά τον μεσαίωνα ένα σπουδαίο εμπορικό λιμάνι της Ευρώπης. Συνεχίζουμε για τη διάσημη Μπρυζ, μια από τις ομορφότερες πόλεις της κεντρικής Ευρώπης. Μια πόλη, όπου ο χρόνος δείχνει να έχει σταματήσει στον Μεσαίωνα! Μεταξύ άλλων, το πάρκο με τη ‘Λίμνη της Αγάπης’, το παλαιότερο νοσοκομείο στην Ευρώπη του Αγίου Ιωάννη, ο Ναός της Παναγίας, η πολυφωτογραφημένη γέφυρα του Αγίου Βονιφάτιου, το διοικητήριο, και το ιστορικό κέντρο, μοναδικό στολίδι μεσαιωνικής αρχιτεκτονικής. Επιστροφή το απόγευμα στις Βρυξέλλες
6η ημέρα ΑΜΒΕΡΣΑ - ΝΤΕΛΦΤ - ΧΑΓΗ - ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ
Χαιρετούμε τις Βρυξέλλες για να κατευθυνθούμε βόρεια και να ανακαλύψουμε την Αμβέρσα, το λιμάνι του Βελγίου στη Βόρεια Θάλασσα, ένα από τα σημαντικότερα της Ευρώπης. Θα ξεκινήσουμε την περιήγηση μας από το σιδηροδρομικό σταθμό, που αναφέρεται ως ένα αρχιτεκτονικό αριστούργημα του 19ου αιώνα. Θα δούμε το σπίτι του μεγάλου φλαμανδου ζωγράφου του 16 αιώνα Pierre-Paul Rubens, το Boerentoren (παλαιότερο ουρανοξύστη της Ευρώπης), τον καθεδρικό ναό και το δημαρχείο στο κέντρο της μεσαιωνικής γειτονιάς. Η βόλτα μας θα ολοκληρωθεί στις όχθες του ποταμού Scheldt. Επόμενος σταθμός η μεσαιωνική Ντελφτ, πρώτη πρωτεύουσα του Ολλανδικού κράτους, μια ιστορική πόλη με πανέμορφο μεσαιωνικό κέντρο της και μεγαλοπρεπείς βασιλικούς ναούς. Ακολουθεί επίσκεψη στην κοσμοπολιτική Χάγη. Έδρα των Διεθνών Οργανισμών και του Ολλανδικού Κοινοβουλίου με το περίφημο ‘Παλάτι της Ειρήνης’, Διεθνές Δικαστήριο και τα μοναδικής αξίας κτίρια που στεγάζουν Υπουργεία και Πρεσβείες συγκροτώντας την πιο κομψή ολλανδική πόλη. Τελευταίος σταθμός το Άμστερνταμ! Ξεκουραστείτε λίγο στο ξενοδοχείο και απολαύστε μια βραδινή βόλτα στην πόλη που δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις.
7η ημέρα ΆΜΣΤΕΡΝΤΑΜ - ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ - COSTER DIAMONDS
Παίρνουμε ένα καλό πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχωρούμε για μια ημέρα αφιερωμένη στην φημισμένη πρωτεύουσα. Μια ξεχωριστή πόλη, τόσο διαχρονικά ρομαντική όσο και σύγχρονη. H πόλη συνθέτει την εικόνα ενός τεράστιου υπαίθριου μουσείου, που η πληθώρα των καναλιών, με την πολυπολιτισμικότητα των κατοίκων της, την καθιστούν μια από τις γνωστότερες, μητροπόλεις της Ευρώπης. Θα περιηγηθούμε στο κέντρο της πόλης, το οποίο οριοθετείται από τρία κύρια ημικυκλικά κανάλια (και αμέτρητα άλλα περιμετρικά), που ενώνονται μεταξύ τους με περισσότερες από 1000! μικρές και μεγαλύτερες γέφυρες, για να δούμε μεταξύ άλλων το επιβλητικό ‘Rijksmuseum’, την πανύψηλη ‘Δυτική Εκκλησία’, το μοναδικό ‘Παλάτι του Βασιλιά’ στην κεντρική πλατεία Dam, τον ‘πλωτό’ Κεντρικό Σταθμό, μαζί με πολλά ακόμη στοιχεία μιας πόλης που ‘επιπλέει’ στη θάλασσα. Θα διασχίσουμε στο ιστορικό κέντρο την Waterlooplein, την πλατεία Ρέμπραντ, το παζάρι των λουλουδιών, την Rokin και την κεντρική πλατεία Dam. Στην Πλατεία των Μουσείων θα επισκεφθούμε το μεγαλύτερο αδαμαντοκοπείο της πόλης, τον οίκο COSTER DIAMONDS, όπου θα γνωρίσουμε τη διαδικασία επεξεργασίας των διαμαντιών, από το αρχικό έως το τελικό στάδιο, ενώ στη συνέχεια μπορούμε να δούμε ιστορικά ‘κομμάτια’ και πληθώρα διαμαντιών μέσα από την τεράστια συλλογή κοσμημάτων του οίκου. Εδω πλέον μπορείτε να αποφασίσετε εσείς ποια θα είναι η επόμενη επίσκεψή σας. Τα φημισμένα μουσεία Van Gogh, Rijks (Εθνική Πινακοθήκη) και Stedelijk Museum (Σύγχρονης Τέχνης) βρίσκονται ακριβώς απέναντι! Περάστε το υπόλοιπο της ημέρας στην πόλη όπως εσείς επιθυμείτε με την καθοδήγηση του συνοδού της εκδρομής. Αργά το απόγευμα θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο γιατί και η επόμενη ημέρα αναμένεται συναρπαστική.
8η ημέρα ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ
Η πτήση μας είναι νωρίς το πρωί οπότε θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο για να επιστρέψουμε στην πόλη μας.

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια με επιστροφή
  • Διαμονή σε επιγμένα ξενοδοχεία 4*
  • Διατροφή σύμφωνα με τον τιμοκατάλογο
  • Ξεναγήσεις περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Έμπειρο αρχηγό - συνοδό του γραφείου
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης / Επαγγελματικής ευθύνης


Δεν περιλαμβάνονται:
Φόροι αεροδρομίου, είσοδοι μουσείων & θεαμάτων, τοπικοί φόροι πόλεων και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.