Πανόραμα Βόρειας Ευρώπης

Αεροπορικώς, 7 ημέρες

-ΡΩΣΙΑ-Εσθονία-Λετονία-Αγία Πετρούπολη-Τάλιν-Ρίγα

ΑΠΟ 625 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΛΑΠΕΝΡΑΝΤA
Συγκέντρωση το μεσημέρι στο αεροδρόμιο και πτήση για την πόλη της Λαππεράντα. Φτάνουμε το απόγευμα στην δέκατη τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Φινλανδίας. Η πόλη βρίσκεται στην νότια Φινλανδία, ανατολικά του Ελσίνκι. Η πόλη έχει πληθυσμό 72.183 στην πιο πρόσφατη παν-φινλανδική απογραφή που έγινε το 2015. Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Θα έχουμε τη δυνατότητα για την πρώτη γνωριμία με την πόλη που βρίσκεται πάρα πολύ κοντά με τα σύνορα της Ρωσίας. Διανυκτέρευση. 
2η ημέρα ΛΑΠΕΝΡΑΝΤΑ - ΑΓ. ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ
Πρωινό και ξεκινάμε το ταξίδι μας για την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ρωσίας την Αγ. Πετρούπολη. Αφού περάσουμε τα σύνορα και μετά από μια όμορφη διαδρομή φτάνουμε στην Αγ. Πετρούπολη και ξεκινάμε την πρώτη γνωριμία μας με την πόλη, την οποία ίδρυσε ο Μέγας Πέτρος πριν από τρεις αιώνες για να δώσει στην αυτοκρατορία του μια έξοδο προς τη Θάλασσα του Βορρά, και θα πάρουμε τις πρώτες μας πληροφορίες για την ιστορία της. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το βράδυ θα έχουμε τη δυνατότητα να περπατήσουμε στη Λεωφόρο Νέβσκι, την Πλατεία Καλών Τεχνών, στις προκυμαίες των καναλιών και των ποταμών. Θα απολαύσουμε τα φωταγωγημένα ιστορικά κτίρια της πόλης, τα παλάτια, τους ναούς και τα μνημεία που έχουν διατηρηθεί από την εποχής των Τσάρων. Διανυκτέρευση
3η ημέρα ΑΓ. ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ)
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Τη γνωριμία μας με την πόλη του Αγίου Πέτρου θα τη συνεχίσουμε με την ξενάγηση μας στα σημαντικότερα αξιοθέατά της. Μεταξύ άλλων θα δούμε τις κεντρικές λεωφόρους, τις κεντρικές πλατείες, την λεωφόρο Νέβσκι, τα παλάτια και τις κατοικίες των πλουσίων και των αριστοκρατών της Τσαρικής Ρωσίας όπως το Μαρμάρινο παλάτι, τα παλάτια των Στρόγκανοβ, των Γιουσούποβ και των Σερεμέτιεβ , το Ναυαρχείο, την πανεπιστημιούπολη, το νησί Βασίλιεβσκι με το «Βέλος» του μπροστά από τον ποταμό Νέβα και την πανέμορφη θέα του συμπλέγματος των κτηρίων του μουσείου Ερμιτάζ με το Χειμερινό Ανάκτορο και την Πλατεία των Ανακτόρων, τα θέατρα Μαριίνσκι (πρώην Κίροφ), Αλεξανδρίνσκι και Μιχάηλοβσκι, το Πεδίο Άρεως, τον Καλοκαιρινό Κήπο, τον Καθεδρικό Ναό της Παναγίας Καζάνσκαγια, τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ισαακίου, την πλατεία της Συγκλήτου με το Μπρούντζινο Καβαλάρη (άγαλμα αφιερωμένο στον Μέγα Πέτρο από την Αικατερίνη΄Β) και πάρα πολλά άλλα. Θα επισκεφτούμε το Φρούριο των Πέτρου και Παύλου - πρώτο κτίσμα της πόλης και στο Ναό των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, στον οποίο βρίσκονται οι τάφοι της δεύτερης τσαρικής δυναστείας της Ρωσίας - των Ρομάνοβ. Ακολουθεί η επίσκεψή μας στο μοναδικό σε ομορφιά Ναό του «Σωτήρα στο Χυμένο Αίμα» - της Αναστάσεως του Χριστού (1883-1907). Η αρχιτεκτονική του ξεχωρίζει από την υπόλοιπη της Αγίας Πετρούπολης, καθώς ο Ναός είναι κτισμένος σε «Ρωσικό Στυλ». Εξωτερικά ο ναός θυμίζει το Ναό του Αγίου Βασιλείου (της Αγίας Σκέπης της Παναγίας) της Μόσχας, ενώ το εσωτερικό του αποτελεί πραγματικό μουσείο ψηφιδωτών που καλύπτει μια έκταση επτά χιλιάδων εξήντα πέντε τετραγωνικών μέτρων. Το μωσαϊκό δημιουργήθηκε στο εργαστήριο του Β.Α. Φρολόβ βάση σχεδίων άλλων 30 γνωστών Ρώσων καλλιτεχνών και είναι ένα από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη. Στη συνέχεια ξενάγηση στο Ερμιτάζ - τρίτο σε μέγεθος μουσείο στον κόσμο και πρώτο σε συλλογές, οι οποίες αριθμούν περισσότερα από τρία εκατομμύρια εκθέματα που χρονολογούνται αρχίζοντας από την προϊστορική εποχή ως τις ημέρες μας. Το μουσείο ιδρύθηκε από την Μεγάλη Αικατερίνη, αρχικά στεγάζονταν στις αίθουσες του Χειμερινού Ανακτόρου και σήμερα αποτελείται από το ίδιο το ανάκτορο, το Παλιό, το Μικρό, το Νέο Ερμιτάζ και το ομώνυμο θέατρο. Ανάμεσα από τις πανέμορφες αίθουσες των ανακτόρων με τη μοναδική και ξεχωριστή διακόσμηση, μπορεί να δει κανείς και το πασίγνωστο ρολόι «παγώνι», φανταστικά ψηφιδωτά και γνωστά έργα των Λεονάρντο Ντα Βίντσι, Τιτσιάνο, Ραφαήλ, Ρέμπραντ, Ελ Γκρέκο και άλλων καλλιτεχνών. Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, ελεύθερος χρόνος στους εμπορικούς δρόμους. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.
4η ημέρα ΑΓ. ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ - ΤΑΛΙΝ
Πρωινό και ξεκινάμε το ταξίδι μας για το Ταλίν, πόλη της Εσθονίας. Μετά από μια όμορφη διαδρομή φτάνουμε στο Ταλίν. Άφιξη στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια και θα πάρουμε μια πρώτη γεύση από τη φωτισμένη πόλη. Διανυκτέρευση. 
5η ημέρα ΤΑΛΙΝ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ) - ΡΙΓΑ
Πρωινό και ξεκινάμε την ξενάγηση μας κατά τη διάρκεια της οποίας θα περπατήσουμε στον λόφο Τούμπεα, όπου θα δούμε το παλιό κάστρο με τον ψηλότερο πύργο της πόλης, το μπαρόκ παλάτι (το σημερινό κοινοβούλιο) και τις έξοχα διατηρημένες εκκλησίες του 13ου αιώνα, ενώ θα απολαύσουμε και τη μοναδική θέα στην παλιά και τη σύγχρονη πόλη, το λιμάνι και τον κόλπο του Ταλίν. Η παλιά πόλη – Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO – αποτελείται από δύο επίπεδα και έχει εξαιρετικά καλοδιατηρημένα μεσαιωνικά τείχη και πύργους. Στην πλατεία της αγοράς δεσπόζει το μοναδικό μεσαιωνικό δημαρχείο, εδώ μάλιστα βρίσκεται και το παλαιότερο φαρμακείο της Ευρώπης. Στη συνέχεια, θα περπατήσουμε στο πάρκο Kadriorg, αφιερωμένο στην τσαρίνα Αικατερίνη, με τα υπέροχα λουλούδια και τη λίμνη των κύκνων, και θα επισκεφθούμε το παρακείμενο μουσείο ευρωπαϊκής ζωγραφικής, πρώην θερινό ανάκτορο του Μεγάλου Πέτρου. Θα δούμε επίσης τα ερείπια του μοναστηριού της Pirita, αφιερωμένο στην Αγία Βιργινία. Στη συνέχεια αναχωρούμε για την πρωτεύουσα της Λετονίας, τη Ρίγα. Άφιξη το βράδυ στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια, διανυκτέρευση. 
6η ημέρα ΡΙΓΑ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ)
Η παλιά πόλη Ρίγα είναι από τις καλύτερα διατηρημένες στην ήπειρό μας. Απλωμένη σε μια πεδιάδα που διασχίζει ο ποταμός Daugava, η πόλη «απαντά» στη γραφικότητα του Ταλίν και του Βίλνιους με τη δική της εντυπωσιακή art nouveau αρχιτεκτονική, την ιστορική παλιά συνοικία Vecriga και τα μεγάλα, πανέμορφα και καταπράσινα πάρκα, κατά μήκος της παλιάς μεσαιωνικής τάφρου, στα οποία η Ρίγα οφείλει μεγάλο μέρος της φήμης της. Τη χάρη της πόλης συμπληρώνει η λαμπερή νυκτερινή της ζωή. Στη σημερινή μας ξενάγηση λοιπόν θα περπατήσουμε στην παλιά πόλη, θα δούμε υπέροχα γοτθικά μνημεία, κτίρια διαφόρων αρχιτεκτονικών ρυθμών, την πλατεία του δημαρχείου καθώς και την πλατεία του καθεδρικού ναού. Θα κλείσουμε την ξενάγησή μας με μία βόλτα στο νεότερο τμήμα της πόλης, όπου θα θαυμάσουμε τα καλύτερα δείγματα της αρχιτεκτονικής art nouveau, έργα του σπουδαίου Michail Eisenstein, θα επισκεφθούμε το μουσείο με τα αυτοκίνητα-αντίκες (Riga Motor Museum. Στη συνέχεια, θα αναχωρήσουμε για τη Γιούρμαλα, το μεγαλύτερο θέρετρο της Βαλτικής. Πρόκειται για μια περιοχή μήκους 32 και πλάτους 3 χιλιομέτρων, με υπέροχες παραλίες από λευκή άμμο, που βρίσκεται ανάμεσα στον Κόλπο της Ρίγας στην Βαλτική Θάλασσα και τον ποταμό Λιέλουπε. Χρόνος ελεύθερος για καφέ, βόλτα, αγορά σουβενίρ κ.λπ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στη Ρίγα. Διανυκτέρευση.
7η ημέρα ΡΙΓΑ - ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ
Τελευταίο πρωινό στην πόλη της Ρίγας και χρόνος ελεύθερος για τα τελευταία ψώνια. Μετάβαση στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής, έχοντας πάρει μαζί μας τις καλύτερες αναμνήσεις.
Περιλαμβάνονται:
  • Απευθείας πτήσεις προς Φινλανδία & επιστροφή με ενδιάμεσο σταθμό
  • 1 χειραποσκευή έως 10κ & 1 αποσκευή 15κ / 2άτομα. 
  • Πλήρες πρόγραμμα περιηγήσεων 
Δεν περιλαμβάνονται:
  • Φόροι αεροδρομίου & επίναυλοι καυσίμων (220€)
  • Οτι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό
  • Μάθημα μαγειρικής και δείπνο στην Αγ.Πετρόυπολη 45ε
Σημείωση:
  • Η μετάβαση από Λαπενραντα - Αγ.Πετρούπολη γίνεται με τρένο σε μια υπέροχη διαδρομή