Πανόραμα Σλοβενίας

Οδικώς, 6 ημέρες

Σλοβενία-Δαλματικές Ακτές-Βενετία-Ιταλία-Τεργέστη-Ζάγκρεμπ-Βελιγράδι-Βελιγράδι-Λουμπλιάνα-

ΑΠΟ 389 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα Θεσσαλονίκη - Βελιγράδι (620 χλμ.)
Συγκέντρωση στα γραφεία μας νωρίς το πρωί και με ενδιάμεσες στάσεις, φθάνουμε στο πανέμορφο Βελιγράδι, μεταφορά στο ξενοδοχείο που βρίσκεται κοντά στο φημισμένο πεζόδρομο της παλιά πόλης. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη.
2η ημέρα Βελιγράδι (ξενάγηση) – Ζάγκρεμπ (ξενάγηση) (395 χλμ.)
Πρωινό και ξεκινάμε για την πραγματική γνωριμία του Βελιγραδίου. Ξεκινάμε από το Σιδηροδρομικό σταθμό, το οποίο σύντομα θα γίνει μουσείο της πόλης. Μπαίνουμε στην οδό Nemanjina και στην Resavska με τα βομβαρδισμένα κτήρια υπουργείων που ακόμη στέκονται στο κέντρο της πόλης. Προχωράμε στην εκκλησία του Αγίου Μάρκου δίπλα στο πάρκο Τασμάϊνταν, την Βουλή της Σερβίας, το Παλιό και το Καινούργιο παλάτι, Πλατεία του Νίκολα Πάσιτς και την μεγαλύτερη πλατεία της πόλης, την Πλατεία Δημοκρατίας με το Εθνικό μουσείο και Εθνικό θέατρο. Συνεχίζουμε με τα πόδια μέσα στο πάρκο και το φρούριο Kalemegdan όπου θα απολαύσουμε την θέα στο σημείο συνάντησης των ποταμών Σάββα και Δούναβη. Εδώ βρίσκεται και το Στρατιωτικό Μουσείο, ένα μουσείο πολεμικού υλικού για την ιστορία της Γιουγκοσλαβίας, όπου θα δούμε στρατιωτικά εκθέματα από τη Ρωμαϊκή εποχή, το Μεσαίωνα και το Β’ Παγκόσμιο πόλεμο. Πριν την είσοδο στο πάρκο θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε το μνημείο του Ρήγα Φεραίου και τον πύργο Νέμπογισα στον οποίο φυλακίστηκε και σκοτώθηκε. Στην επιστροφή μας από το φρούριο θα μπούμε στο πανέμορφο πεζόδρομο της πόλης και θα καταλήξουμε στο μνημείο του Knez Mihajlo. Τελευταία επίσκεψη στον εντυπωσιακό Ναό του Αγίου Σάββα, που είναι ο μεγαλύτερος (εν λειτουργία) ορθόδοξος ναός του κόσμου και είναι ορατός από κάθε σημείο της πόλης. Χρόνος ελεύθερος στο ιστορικό κέντρο. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το μοναδικό Ζάγκρεμπ. Ξεκινώντας από την Άνω Πόλη και περπατώντας σε μοναδικά λιθόστρωτα σοκάκια, θα δούμε υπέροχα κτίρια, εμπορικά καταστήματα, παραδοσιακά cafe, ενώ στην υπαίθρια αγορά του Dolac ξεχωρίζουν ποικιλόμορφα λουλούδια. Στη συνέχεια θα υπάρχει στάση στον επιβλητικό Καθεδρικό ναό της Αναλήψεως, την Αρχιεπισκοπή με το Προεδρικό Μέγαρο, τη Βουλή και άλλα κυβερνητικά κτίρια. Θα βρεθούμε στην πολυσύχναστη οδό Tkalciceva, με πληθώρα από μικρά εστιατόρια και καταστήματα πριν πάρουμε το δρόμο για τη σύγχρονη Κάτω Πόλη. Εκεί θα θαυμάσουμε τον εντυπωσιακό ναό του Αγίου Μάρκου, το Εθνικό Θέατρο, όμορφες πλατείες, πάρκα, σπουδαία κτίρια του 19ου και του 20ού αιώνα & καταστήματα μόδας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος στην όμορφη πόλη.
3η ημέρα Ζάγκρεμπ – Λιουμπλιάνα – Σπήλαια Ποστόϊνα – Ίστρια (190 χλμ.)
Πρωινό και αναχώρηση για την Λιουμπλιάνα. Άφιξη και περιήγηση στη πόλη, η οποία είναι χτισμένη στις όχθες του ομώνυμου ποταμού, με έντονα στοιχεία από την Αυστριακού τύπου αρχιτεκτονική σε αρκετά κτίρια. θα δούμε το παλαιό Δημαρχείο και τον Καθεδρικό Ναό που δεσπόζουν την πόλη. Συνεχίζουμε για τα μεγαλοπρεπή σπήλαια Ποστόϊνα, που θεωρούνται τα δεύτερα σε μέγεθος σπήλαια της Ευρώπης. Με ένα ειδικό τρενάκι Θα διασχίζουμε ένα μεγάλο τμήμα του μεγάλου σπηλαίου και θα απολαύσουμε το μοναδικό φαντασμαγορικό εσωτερικό διάκοσμο, από σταλακτίτες και σταλαγμίτες διαφόρων σχημάτων και αποχρώσεων. Στη συνέχεια θα οδηγηθούμε στη μοναδική χερσόνησο της Ίστριας. Άφιξη και τακτοποίηση σε ξενοδοχείο της περιοχής.
4η ημέρα Ίστρια – Βενετία - Τεργέστη (345 χλμ.)
Πρωινό και αναχώρηση για την «Γαληνοτάτη» Βενετία. Μεταφορά στο Τρονκέτο, για να αναχωρήσουμε με βαπορέτο (εισιτήρια εξ ιδίων) για την φημισμένη Πιάτσα Σαν Μάρκο, το «ωραιότερο σαλόνι της Ευρώπης» κατά τον Ναπολέοντα. Εκεί, θα δούμε την ομώνυμη εκκλησία με τους πέντε τρούλους, το παλάτι των Δόγηδων, τον Πύργο του Ρολογιού, τις παλιές φυλακές, την περίφημη Γέφυρα των Στεναγμών και θα καταλήξουμε σε ένα από τα λίγα εργαστήρια κατασκευής Murano. Χρόνος ελεύθερος στην πλατεία του Αγίου Μάρκου. Στη συνέχεια αναχώρηση για τη Τεργέστη. Η περιήγησή ξεκινά με την Αρχόντισσα της Αδριατικής αλλά και το πρώτο μεγάλο λιμάνι της Ιταλίας, ένα ολοζώντανο μνημείο νεότερης ιστορίας και επίκεντρο σημαντικών εξελίξεων. Θα δούμε την ελληνική εκκλησία της Τεργέστης, τον Άγιο Νικόλαο, το ονομαζόμενο Canal Grande, το ναός του Αγίου Αντωνίου, τον Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα και της Αγίας Τριάδος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.
5η ημέρα Ίστρια – Νόβιγκραβντ - Porec – Rovinj – Pula- Ζάγκρεμπ (270 χλμ.)
Πρωινό και αναχώρηση για το Novigrad, η οποία κατά τον 5ο και 6ο αιώνα ονομαζόταν Νεάπολη. Η πόλη σήμερα έχει διατηρήσει τη Μεσαιωνική της μορφή με τα στενά δρομάκια, τα μικρά μαγαζάκια τις οχυρώσεις και το τείχος της πόλης με τους στρόγγυλους πύργους. Συνεχίζουμε και δια μέσω Porec στη δυτική ακτή της χερσονήσου της Ίστριας και περνώντας από το δημοφιλές τουριστικό θέρετρο του Ρυγίνιου (Rovinj) άφιξη στην Πούλα. Η μεγαλύτερη πόλη της Ίστριας και όγδοη μεγαλύτερη πόλη της Κροατίας. Η πόλη φημίζεται για τα ρωμαϊκά μνημεία που βρίσκονται σε διάφορα σημεία της, εκείνο όμως που δεσπόζει και σε μαγεύει, είναι το επιβλητικό ρωμαϊκό αμφιθέατρο, η αρένα, όπως την αποκαλούν οι κάτοικοι της πόλης. Με μακρά παράδοση οινοποιίας, αλιείας και τουρισμού. Στην συνέχεια αναχωρούμε για το Ζάγκρεμπ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.
6η ημέρα Ζάγκρεμπ – Θεσσαλονίκη (1050 χλμ.)
Πρωινό και αναχώρηση για τη Θεσσαλονίκη. Με ενδιάμεσους σταθμούς για καφέ και φαγητό άφιξη στην πόλη αργά το βράδυ.
Περιλαμβάνονται στην τιμή:
  • Μεταφορά
  • Διαμονή σε Ξενοδοχείο της επιλογής σας
  • Πρωινό ή Ημιδιατροφή
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Αρχηγός - συνοδός του γραφείου μας (ελληνόφωνος)
  • Φ.Π.Α.
Δεν περιλαμβάνονται στην τιμή:
  • Check Points: 25 € (σύνολο) κατ' άτομο
  • Δημοτικός Φόρος: 15 € κατ' άτομο
  • Είσοδοι σε μουσεία, ιστορικούς και αρχαιολογικούς χώρους
  • Επιπλέον γεύματα, ποτά στα δείπνα
  • Αχθοφορικά, φιλοδωρήματα
  • Ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό