Πανόραμα Πολωνίας 8 ημέρες (Α)

Αεροπορικώς, 8 ημέρες

Κρακοβία--Βαρσοβία--ΣΟΠΟΤ-GDANSK-Βρότσλαβ-Άουσβιτς---Πανόραμα Πολωνίας

ΑΠΟ 675 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΠΤΗΣΗ - ΚΡΑΚΟΒΙΑ - ΑΛΑΤΟΡΥΧΕΙΑ ΒΙΕΛΙΤΣΚΑ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο “Μακεδονία” στις 09.45 και απευθείας πτήση για την πανέμορφη Κρακοβία. Αφού επιβιβαστούμε στο λεωφορείο μας, θα επισκεφθούμε αρχικά την κοντινή περιοχή της Βιελίτσκα, και τα αλατωρυχεία της, που αποτελούν μοναδικό κειμήλιο στην ιστορία των ορυχείων. Στις υπόγειες στοές βρίσκονται εκκλησίες σκαλιστές πάνω στο αλάτι, μικρές φωσφορίζουσες λίμνες και ξύλινα υποστυλώματα των στοών, τα οποία είναι αληθινά καλλιτεχνήματα μαραγκών της παλιάς εποχής και προσδίδουν στο αλατωρυχείο μια γοητεία, η οποία παρακινεί τους ανθρώπους από όλο τον κόσμο, εδώ και αιώνες να θαυμάσουν αυτό το μοναδικό έργο τέχνης. Από το 1978 έχει τεθεί υπό την αιγίδα της UNESCO. Ιδρύθηκε τον 13ο αι. και αποτελεί το δεύτερο παλαιότερο αλατωρυχείο της Ευρώπης. Μια ολόκληρη «κρυφή» , υπόγεια πόλη που εκτείνεται σε βάθος 327 μέτρων, σε εννέα επίπεδα. Τα τρία μόνο είναι ανοιχτά στο ευρύ κοινό, τα οποία και θα επισκεφθούμε, σε μια απόσταση περίπου 3 χιλιομέτρων. Θα έχουμε τη δυνατότητα να θαυμάσουμε διάφορα έργα τέχνης και γλυπτά, λαξευμένα πάνω σε όγκους αλατιού. Ιδιαίτερο εντυπωσιακό κομμάτι των αλατορυχείων, αποτελεί το «Παρεκκλήσι της Αγίας Κίγκα», ένας καθεδρικός ναός με ύψος 12 μέτρα! Θα επιστρέψουμε στην Κρακοβία για να τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο μας. Ελεύθερος χρόνος για μία πρώτη γνωριμία με την πόλη.
2η ημέρα ΚΡΑΚΟΒΙΑ | ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ - ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΣ ΝΑΟΣ - ΑΓΟΡΑ ΥΦΑΣΜΑΤΩΝ - ΚΑΣΤΡΟ WAWEL - ΕΒΡΑΪΚΗ ΣΥΝΟΙΚΙΑ
Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και ξεκινάμε για την περιήγηση πόλης, για να γνωρίσουμε τους θησαυρούς της Κρακοβίας. Στην ξενάγηση αυτή θα περάσουμε από την μνημειώδη πλατεία της Κρακοβίας, όπου θα έχουμε τη δυνατότητα να δούμε την επιβλητική ‘Basilica Mariacka’, (Η Βασιλική της Κοιμήσεως της Θεοτόκου) και να μάθουμε τον μύθο πίσω από την μελωδία της σάλπιγγας που αντηχεί κάθε μία ώρα σε όλη την πόλη. Θα δούμε, επίσης, και την ‘Αγορά των Υφασμάτων’, το αρχαιότερο mall της Ευρώπης. Επόμενοι σταθμοί της βόλτας μας αποτελούν το περίφημο ‘Κάστρο Wawel’, με τον θρυλικό δράκο της Κρακοβίας και ο ‘Καθεδρικός Ναός’ ο οποίος αποτελεί ένα αρχιτεκτονικό παζλ διαφορετικών χρωμάτων, σχημάτων και στυλ. Στο σημείο αυτό θα έχετε τη δυνατότητα να βγάλετε μερικές από τις πιο ωραίες φωτογραφίες με θέα την πόλη ή το κάστρο, ιδανικές για το φωτογραφικό σας άλμπουμ ή τα stories σας.
Η βόλτα μας θα τελειώσει με επίσκεψη στην Εβραϊκή συνοικία (Kazimierz), που αποτελεί την πιο hip/εναλλακτική γειτονιά της πόλης. Εκεί βρίσκεται η παλαιότερη εβραϊκή συνοικία της Πολωνίας και γυρίστηκε η γνωστή ταινία «Η Λίστα του Σίντλερ», του Στίβεν Σπίλμπεργκ. Για τους λάτρεις της αντίκας και του βίντατζ, κάποιες μέρες διοργανώνεται η Αγορά ‘Antiques Market’, που είναι το αντίστοιχο Porto Bello Road Market του Λονδίνου. Στη συνέχεια, ελεύθερος χρόνος για βόλτα και φαγητό στην πόλη της Κρακοβίας. Για τους πιο τολμηρούς, προτείνουμε μία βόλτα με ποδήλατο δίπλα στο ποτάμι, καθώς η θέα είναι απλά μαγευτική. Για τους λάτρεις των μουσείων, σας προτείνουμε μία επίσκεψη στο μουσείο Τσαρτορίσκι, όπου βρίσκεται ο δεύτερος σημαντικότερος πίνακας του Ντα Βίντσι, “Η κυρία με την Ερμίνα”.


 
3η ημέρα ΚΡΑΚΟΒΙΑ - ΑΟΥΣΒΙΤΣ ΜΠΙΡΚΕΝΑΟΥ - ΒΡΟΤΣΛΑΒ
Aφού πάρουμε το πρωινό μας, ως πραγματικοί ταξιδιώτες αναχωρούμε για το Βρότσλαβ. Θα έχουμε μια πρώτη στάση στο στρατόπεδο Άουσβιτς Μπίρκεναου που δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Βρίσκεται στην πολωνική πόλη Oswiecim, περίπου 60 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Κρακοβίας. Αποτελεί τον μεγαλύτερο χώρο συγκέντρωσης και εξόντωσης Εβραίων από το Γ’ Ράιχ, στα χρόνια του Β’ Παγκοσμίου πολέμου. Ο χώρος αυτός, από το 1979, συγκαταλέγεται στα Μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Αποχωρώντας, κατευθυνόμαστε στην πόλη του Βρότσλαβ. Άφιξη αργά το απόγευμα και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Ελεύθερος χρόνος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη.
4η ημέρα ΒΡΟΤΣΛΑΒ | ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ - GDANSK
Θα πάρουμε το πρωινό μας και αναχώρηση για την πόλη Βρότσλαβ, κομμάτι της Σιλεσίας. Έγινε πολωνικό το 1945, μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και είναι σήμερα μια υπέροχη πόλη ενός εκατομμυρίου ανθρώπων, 130 γεφυριών και 12 νησιών, όλα στον ποταμό Όντερ που τη διασχίζει. Με εμφανείς τις επιρροές της Βοημίας, της Αυστρίας και της Πρωσίας ακόμα και σήμερα, είναι ο παράδεισος του λάτρη της αρχιτεκτονικής αλλά δεν θα απογοητεύσει και όσους ψάχνουν μια σύγχρονη, ενδιαφέρουσα πόλη με ζωντανή νυχτερινή σκηνή. Είναι πολύ περισσότερα από μια γεμάτη χρώμα παλιά πόλη χτισμένη γύρω από την εκθαμβωτική μεσαιωνική πλατεία της. Αυτή η ιδιαίτερα πανέμορφη πόλη σου προσδίδει άρωμα τέχνης, ιστορίας και όχι μόνο. Τα γοτθικά κτίρια της σε συνδυασμό με τον ποταμό Οντέρ και τα μεγάλα πάρκα, σου υπόσχονται πως το ταξίδι σου θα είναι παραμυθένιο. Και επειδή παραμύθι χωρίς νάνους δεν είναι παραμύθι, γι’ αυτό και το Βρότσλαβ θεωρείται η κορυφαία πολύχρωμη παραμυθούπολη της Πολωνίας καθώς περιστοιχίζεται από 163 νάνους. Οι μπρούτζινοι νάνοι (krasnale ή krasnoludki στα πολωνικά) φυσικά δεν έχουν τυχαία θέση στην πόλη. Ο μύθος λέει πως οι νάνοι έδιωξαν τον καλικάντζαρο Χοχλίκ από το Βρότσλαβ, όταν έφτασε με την βάρκα του εκεί.
Έμειναν από τότε για να φυλάξουν την πόλη. Ο πραγματικός λόγος δημιουργίας τους, όμως, ήταν πολιτικός. Κατά την διάρκεια της δεκαετίας του 1980, συνέβη η ” Πορτοκαλί Επανάσταση ” (Pomaranczova Alternatyva) ή ” η επανάσταση των νάνων”. Τότε το κίνημα αντίστασης ζωγράφιζε πάνω από τα αντικυβερνητικά γκράφιτι, νάνους.  Στη συνέχεια θα δούμε το Δημαρχείο της πόλης το οποίο αποτελεί ένα κομψοτέχνημα γοτθικού ρυθμού. Το παλαιότερο κομμάτι του δημαρχείου (consistorium) χτίστηκε το 1299 και αποτελείται από δύο κομμάτια: το κελάρι και τον Δυτικό Πύργο.
Αναχωρούμε στη συνέχεια για το Γκντανσκ. Η προφορά και μόνο της ονομασίας του σημαντικότερου λιμανιού της ανατολικής Πομερανίας, συνιστά ενδεικτικό στοιχείο της κατακερματισμένης ιστορίας του. Από ένα ταπεινό ψαροχώρι του 9ου αιώνα, κοντά στον ποταμό Βιστούλα, εξελίχθηκε, και συνεχίζει να εξελίσσεται, σε μια αναπτυσσόμενη ευρωπαϊκή πόλη. Αν και σε μεγάλο βαθμό η Stare Miesto (παλιά πόλη) ισοπεδώθηκε κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, τον θαυμασμό προκαλούν η πιστότητα και η ποιότητα της αποκατάστασης πολλών κτιρίων στην πρότερη μορφή τους. θα τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο μας και θα έχουμε μια πρώτη νυχτερινή βόλτα στην πόλη.
5η ημέρα ΓΚΝΤΑΝΣΚ | ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ - ΣΟΠΟΤ
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την παλιά πόλη. Μια βόλτα αρκεί για να δείτε την ιστορία να ξεδιπλώνεται μπροστά σας. Τα περισσότερα αξιοθέατα βρίσκονται κατά μήκος αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Ulica Długa ή αλλιώς Μακράς Οδού και της Długi Targ ή Μακράς Αγοράς, που ουσιαστικά η μια είναι συνέχεια της άλλης και βρίσκονται μεταξύ της Χρυσής και Πράσινης Πύλης. Η διαδρομή αυτή ονομαζόταν επίσης και «Βασιλική» καθώς αποτελούσε τον παλιό δρόμο όπου παρήλαυναν οι βασιλείς της Πολωνίας κατά τις επισκέψεις τους στην πόλη. Εδώ, θα δούμε μερικά από τα πιο όμορφα παλιά κτίρια του Γκντανσκ, αρκετά εκ των οποίων είναι του 17ου αιώνα, είναι ίσως το πιο πολύχρωμο και ζωντανό κομμάτι της πόλης. Θα ξεχωρίσουμε το Χρυσό Σπίτι του 1618, με τις περίτεχνα σκαλιστές ζωοφόρους, τις προτομές διάσημων ιστορικών προσωπικοτήτων, συμπεριλαμβανομένων δύο Πολωνών βασιλιάδων και τα αγάλματα της Κλεοπάτρας, του Οιδίποδα, του Αχιλλέα και της Αντιγόνης. Εδώ βρίσκεται και το Κεντρικό Δημαρχείο, το οποίο πλέον είναι μουσείο, το εντυπωσιακό συντριβάνι του Ποσειδώνα αλλά και η Οικία Uphagen, η οποία είναι μια ανακατασκευασμένη εμπορική κατοικία του 18ου αιώνα στην οποία μπορείτε να πάρετε μια πολύ καλή εικόνα για το πώς ήταν ένα τυπικό σπίτι της μεσαίας τάξης στο Γκντανσκ την εποχή αυτή. Στο δυτικό άκρο της Βασιλικής Οδού βρίσκεται και η Πύλη Upland, από όπου εισέρχονταν παραδοσιακά οι βασιλιάδες. Χτίστηκε το 1574 ως μέρος των νέων οχυρώσεων.
Το Γκντανσκ, η Γκντίνια και η Σόποτ αποτελούν μία μεγάλη μητροπολιτική περιοχή που ονομάζεται «Trójmiasto» (Τρίπολη). Εμείς θα συνεχίσουμε το πρόγραμμά μας με επίσκεψη στην πόλη Σόποτ, για να θαυμάσουμε αρχικά το “Στραβό Σπίτι” . Το πιο περίεργο κτίριο της Ευρώπης που μοιάζει σαν να έχει παραμορφωθεί από έναν σχεδιαστή που διασκεδάζει με το Photoshop. Οι επισκέπτες το αντιμετωπίζουν διστακτικά και συχνά δεν τολμούν να εισέλθουν στην είσοδο που προκαλεί ίλιγγο….Σε περίπου 4.000 τετραγωνικά μέτρα, το εσωτερικό του Krzywy Domek διαθέτει εκτός των άλλων και έναν τοίχο με αφιερώσεις όπου διάσημοι Πολωνοί υπογράφουν τα ονόματά τους όταν επισκέπτονται το εμβληματικό κτίριο. Πρόκειται για την πολωνική εκδοχή του χολιγουντιανού Wall of Fame. Θα περπατήσουμε στην μεγαλύτερη προβλήτα και θα επιστρέψουμε στο Γκντανσκ για ξεκούραση. Την τελευταία βραδιά σας προτείνουμε κάποιες εξορμήσεις είτε για παγωτό στην Paulo Gelateria -  κάθε μέρα ετοιμάζουν παγωτά διαφορετικών γεύσεων και ό,τι περισσέψει το μοιράζουν! Υπέροχες γεύσεις με φρεσκότατα υλικά. Είτε για καφέ στο Jozef Café με θέα τα πολύχρωμα σπίτια της παλιάς πόλης και τους πλακόστρωτους δρόμους και στο Perro Negro Kaffe για γευστικό latte.
Σπιτική λεμονάδα και πράσινο τσάι στο Fukafe μόνο που βρίσκεται όμως στην άλλη πλευρά της πόλης και θα χρειαστεί να πάρετε το τρένο. Μπύρα στο Brovarnia Hotel Gdansk όπου θα δοκιμάσετε τη μπύρα brovarnia, την καλύτερη της Πολωνίας! Φοβερά κοκτέιλ στο Ink Above των Puro Hotels με θέα όλη την πόλη.
6η ημέρα ΓΚΝΤΑΝΣΚ - ΜΑΛΜΠΟΡΚ - ΒΑΡΣΟΒΙΑ
Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και ξεκινάμε για το Ιπποτικό Κάστρο Μάλμπορκ. Κατασκευάστηκε στη Πρωσία, από τους Τεύτονες Ιππότες, οι οποίοι του έδωσαν το όνομα Μαρίενμπουργκ, δηλαδή «το κάστρο της Παναγίας», και η ολοκλήρωσή του χρονολογείται στο 1406. Το κάστρο επεκτάθηκε πολλές φορές για να στεγάσει τους αυξανόμενους αριθμούς των Ιπποτών και σύντομα έγινε το μεγαλύτερο οχυρωμένο γοτθικό κτίριο στην Ευρώπη, τέσσερις φορές μεγαλύτερο από το βρετανικό κάστρο Γουίντσορ. Αποτελείται από τρία ξεχωριστά κτίρια, το Άνω, Μέσο και Κάτω κάστρο, τα οποία χωρίζονται από ξηρές τάφρους και πύργους. Η ανακαίνιση άρχισε το 1816 και συνεχίστηκε σε διάφορα στάδια μέχρι την έναρξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, όπου και πάνω από το μισό κάστρο καταστράφηκε κατά τη διάρκεια των μαχών στην περιοχή. Με την άνοδο του Αδόλφου Χίτλερ στην εξουσία στις αρχές της δεκαετίας του 1930, οι Ναζί χρησιμοποίησαν το κάστρο ως προορισμό ετήσιου προσκυνήματος για τη Νεολαία Χίτλερ και την Ένωση Γερμανίδων Κοριτσιών. Ήταν πρότυπο για τα κάστρα του τρίτου Ράιχ. Το 1997 ανακηρύχθηκε Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO με τον τίτλο «Κάστρο του Τευτονικού Τάγματος στο Μάλμπορκ». Αναχωρούμε για την πόλη της Βαρσοβίας. και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Ελεύθερος χρόνος για μία πρώτη γνωριμία με την πόλη, με την βοήθεια του συνοδού. Σας προτείνουμε να απολαύσετε μία δροσερή μπύρα, σε μία από τις πολλές γραφικές γειτονιές της, ή ένα ιδιαίτερο κοκτέιλ σε ένα Bar πάνω σε κάποιον από τους ουρανοξύστες της.
7η ημέρα ΒΑΡΣΟΒΙΑ | ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ - ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΚΑΣΤΡΟ ΑΝΑΚΤΟΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και περιήγηση στην πόλη της Βαρσοβίας. Θα δούμε την πλατεία της Παλιάς πόλης με τα πολύχρωμα κτίρια και το Βασιλικό Κάστρο, το οποίο βρίσκεται στην είσοδο της Παλιάς πόλης και αποτελεί ιστορικό και εθνικό μνημείο. Στη συνέχεια, θα δούμε την πλατεία του Κάστρου (Plac Zamkowy), όπου δεσπόζει η 22 μέτρων στήλη του βασιλιά Zygmunt και το Βασιλικό Κάστρο (Zamek Krolewski), το οποίο ξαναχτίστηκε μετά τη ναζιστική καταστροφή. Δεν γίνεται να παραλείψουμε το μνημειώδες Ανάκτορο Πολιτισμού και Επιστήμης, δώρο του Στάλιν στη Βαρσοβία, το Μεγάλο Θέατρο Βιέλκι, που στεγάζει την όπερα και το μπαλέτο, το μπαρόκ παλάτι Κρασίνσκι, από τα ομορφότερα κτίρια της πόλης, τους Βασιλικούς Κήπους, το Εβραϊκό Γκέτο, το σπίτι της Μαρίας Κοζλόφκα Κιουρί, που τιμήθηκε με Νόμπελ και το άγαλμα του Φρεντερίκ Σοπέν, που στολίζει τους κήπους του ανακτόρου Λαζιένσκι.
Ελεύθερο απόγευμα για να απολαύσετε την τοπική κουζίνα της Βαρσοβίας, ή να πιείτε το ποτό σας σε κάποιο από τα διάφορα μπαρ της πόλης. Σας προτείνουμε να επισκεφτείτε την underground και πιο εναλλακτική γωνιά της πόλης, την ‘περιοχή της Πράγας’. Εκεί θα έχετε τη δυνατότητα να δείτε μια πιο καλλιτεχνική πλευρά της πόλης με γκαλερί, πολυχώρους πολιτισμού, αντικερί αλλά και διάφορα μπαρ. Για τις οικογένειες, προτείνουμε το συναρπαστικό ‘Κέντρο Επιστημών του Κοπέρνικου’. Πρόκειται για ένα διαδραστικό μουσείο, στο οποίο μπορείτε όχι μόνο να δείτε, αλλά και να συμμετέχετε σε δραστηριότητες. Τα παιδιά θα το λατρέψουν και εσείς θα ενθουσιαστείτε!



 
8η ημέρα ΒΑΡΣΟΒΙΑ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
Πρωινό στο ξενοδοχείο και χρόνος στην διάθεσή μας για μια τελευταία βόλτα στην πόλη για καφέ, αγορά ή ακόμα και φωτογραφίες. Το λεωφορείο θα μας περιμένει για την αναχώρηση την προκαθορισμένη ώρα. Άφιξη στο αεροδρόμιο γεμάτοι με ωραίες αναμνήσεις και δίνοντας ραντεβού για το επόμενο μας ταξίδι!
ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ :
  • Αεροπορικά εισιτήρια με απευθείας πτήσεις της RYANAIR
  • Αποσκευές : 1 προσωπικό αντικείμενο (40x20x25cm) + 1 χειραποσκευή 10κ (55x40x20cm)
  • Διαμονή στα παραπάνω κεντρικά ξενοδοχεία 4*
  • Πρωινό καθημερινά
  • Μεταφορές - περιηγήσεις με πολυτελές λεωφορείο σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Συνοδός εκδρομής
  • Ταξιδιωτική ασφάλιση
ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ :
  • Εισιτήρια εισόδων σε αξιοθέατα & δημοτικοί φόροι πόλεων
  • Δεν περιλαμβάνεται ασφάλιση covid .(αφορά το 70% της κάλυψης των εξόδων)

Η ασφάλιση αυτή είναι προαιρετική αλλά προτείνουμε να την πάρετε όσο ακόμα η πανδημία δεν έχει τελειώσει οριστικά. Για να εξασφαλίσουμε για εσάς το καλύτερο αποτέλεσμα με ένα πλήρες πακέτο ασφάλισης, έχουμε έρθει σε συμφωνία με την ΑΝΑΞ insurances προσφέροντας έναν συνδυασμό καλύψεων από την INTERAMERICAN ιδιαίτερα σημαντικές οι καλύψεις για ακύρωση λόγω νόσησης πριν την αναχώρηση και η κάλυψη εξόδων λόγω νόσησης κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Κόστος ανά άτομο : 20 ευρώ .