ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΠΟΛΩΝΙΑΣ 7 ημέρες Πάσχα (Η)

Αεροπορικώς, 7 ημέρες

Κρακοβία-Αλατωρυχεία της Βιελίτσκα-Ζακοπάνε-Άουσβιτς-Κατοβίτσε -Βρότσλαβ-Βαρσοβία-Πανόραμα Πολωνίας

ΑΠΟ 489 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα Θεσσαλονίκη – Περιήγηση στην Κρακοβία – Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για Κρακοβία. Άφιξη σε μία πόλη-κόσμημα, γεμάτη γοτθικά στοιχεία και αναγεννησιακή αρχιτεκτονική. Ξεκινάμε για την ξενάγηση στην πόλη. Η Κρακοβία, το αιώνιο πνευματικό και θρησκευτικό κέντρο της χώρας, ταυτίζεται με την ίδια την ιστορία της Πολωνίας. Το πρώτο οχυρό χτίστηκε στον λόφο Βάβελ. Η πόλη απλώθηκε στην κοιλάδα του Βιστούλα, όπου χτίστηκαν πανεπιστήμια και εκκλησίες, αντικατοπτρίζοντας τον πλούτο των μεσαιωνικών βασιλείων. Η Κρακοβία αποτελεί τον σημαντικότερο πόλο έλξης για τους συντηρητές μνημείων που φθάνουν από όλον τον κόσμο στην πόλη για την αναπαλαίωση και συντήρηση των πολυάριθμων, αναγεννησιακού και νεοκλασικού ρυθμού, οικοδομημάτων της. Η συντήρηση γίνεται σε κάθε κτήριο με επιστημονική ακρίβεια και μεγάλες δαπάνες, τις οποίες έχει αναλάβει το πολωνικό κράτος μαζί με την UNESCO. Ο λόφος Βάβελ, η γοτθικού ρυθμού μητρόπολη, όπου γινόταν η στέψη και ο ενταφιασμός των Πολωνών Βασιλέων, ο πύργος του Δημαρχείου, η παλαιά υφασματαγορά Σουτσένιτσε, η μεγάλη πλατεία Ρύνεκ Γκλόβνυ, καθώς και η παλιά εβραϊκή συνοικία Κάζιμιρτζ, η οποία χρησιμοποιήθηκε για τα γυρίσματα της κινηματογραφικής ταινίας «Η λίστα του Σίντλερ», είναι μερικά μόνο από τα αξιοθέατα της πόλης που θα δούμε κατά τη διάρκεια της ξενάγησής μας. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια.
 
 
2η ημέρα Κρακοβία – επίσκεψη στα αλατωρυχεία της Βιελίτσκα (15 χλμ.) – Ζακοπάνε (95 χλμ.) – Κρακοβία (110 χλμ.)
Μετά το πρωινό μας θα επισκεφτούμε τα μοναδικά αλατωρυχεία της Βιελίτσκα, που έχουν μετατραπεί σε χώρο τέχνης. Θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε τα γλυπτά αλλά και την εκκλησία από αλάτι στους υπόγειους χώρους του ορυχείου. Δεν υπάρχει άλλο ισάξιο και τόσο καλοδιατηρημένο αλατωρυχείο στον κόσμο σε ό,τι αφορά την έκταση, τη γραφικότητα των στοών και τον παλιό εξοπλισμό των ορυχείων. Από το 1978 έχει ενταχθεί στη λίστα των Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Μετά την επίσκεψή μας και την αγορά των σχετικών αναμνηστικών από αλάτι, θα αναχωρήσουμε για το Ζακοπάνε. Θα περιηγηθούμε στην οδό Krupowki για να δοκιμάσουμε τα θεσπέσια τοπικά παραδοσιακά προϊόντα, όπως το Oscypek, πρόβειο τυρί υψηλής ποιότητας και πολλά άλλα. Στην οδό Koscieliska θα  θαυμάσουμε την παραδοσιακή αρχιτεκτονική και θα νιώσουμε το πραγματικό αίσθημα που προσφέρει το Ζακοπάνε. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για παραδοσιακό φαγητό στην πόλη. Σας προτείνουμε πέστροφες, placek po zbojnicku, πιερόγκι και τη σούπα kwasnica. Θα πιούμε καφεδάκι και θα αποχαιρετήσουμε το Ζακοπάνε, επιστρέφοντας στο ξενοδοχείο μας.
 
3η ημέρα Κρακοβία – επίσκεψη στο Άουσβιτς (70+70 χλμ.)
Μετά το πρωινό μας, θα επισκεφτούμε το στρατόπεδο συγκέντρωσης Άουσβιτς. Εκεί θα δούμε από κοντά τα γερμανικά στρατόπεδα συγκέντρωσης αιχμαλώτων κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, το στρατόπεδο εξόντωσης Birkenau, όπου βρήκαν τον θάνατο περισσότεροι από 4.000.000 άνθρωποι 28 διαφορετικών εθνοτήτων, καθώς και το μουσείο με τα ντοκουμέντα. Επίσκεψη στον χώρο με τις γλαφυρές αναπαραστάσεις και περιγραφές της ναζιστικής θηριωδίας. Επιστροφή στην Κρακοβία. Ελεύθερος χρόνος.
 
 
4η ημέρα Κρακοβία – Κατοβίτσε (82 χλμ.) – Βρότσλαβ (195 χλμ.) – Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο
Πρωινό και αναχώρηση για το Βρότσλαβ. Στη διαδρομή θα συναντήσουμε την πόλη Κατοβίτσε , όπου θα κάνουμε στάση για να γνωρίσουμε τη γραφική Παλιά Πόλη. Άφιξη το μεσημέρι στο Βρότσλαβ. Από τον 1ο κιόλας αιώνα, το Βρότσλαβ ήταν η μεγάλη και ισχυρή πόλη της νότιας Σιλεσίας. Βοημοί, Αψβούργοι και Πρώσοι άφησαν τα σημάδια τους στην πόλη, που για πολλούς αιώνες ήταν γνωστή με το γερμανικό της όνομα Μπρεσλάου. Ξεκινώντας την περιήγηση από το νησί Πιάσεκ στον ποταμό Όντρα, θα συνεχίσουμε στη μεγάλη κεντρική πλατεία Ρίνεκ με τα κτίσματα των συντεχνιών και το παλιό Δημαρχείο, από τα ωραιότερα της Πολωνίας. Στη συνέχεια θα φωτογραφίσουμε το περίφημο Hala Silesia έργο του διάσημου αρχιτέκτονα Μαξ Μπέργκ και θα ολοκληρώσουμε με τον Ναό της Αγίας Ελισάβετ, του οποίου ο γοτθικός πύργος φθάνει τα 92 μέτρα. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.
 
5η ημέρα Βρότσλαβ – Βαρσοβία (355 χλμ.) – Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο
Η μέρα μας ξεκινά με περιήγηση στην πόλη του Βρότσλαβ. Τα μεγάλα πάρκα, τα γοτθικά πολύχρωμα κτήρια και τα κομψά αρχοντικά υπόσχονται ένα μαγευτικό ταξίδι, στην τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας και πρωτεύουσα της διοικητικής περιφέρειας της Κάτω Σιλεσίας. Το 2016 ορίστηκε πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης, ενώ φέτος θα υποδεχθεί τη Διεθνή Ένωση Παγκόσμιων Αθλημάτων (IWGA).Αφήνουμε το Βρότσλαβ και αναχωρούμε για τη Βαρσοβία. Σύντομη περιήγηση για την πρώτη γνωριμία με την πόλη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.
 
6η ημέρα Περιήγηση στη Βαρσοβία
Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και περιήγηση στην πόλη. Θα δούμε την πλατεία της Παλιάς Πόλης με τα πολύχρωμα κτήρια και το Βασιλικό Κάστρο, το οποίο βρίσκεται στην είσοδο της Παλιάς Πόλης και αποτελεί ιστορικό και εθνικό μνημείο. Στη συνέχεια, θα δούμε την πλατεία του Κάστρου (Plac Zamkowy), όπου δεσπόζει η 22 μέτρων στήλη του βασιλιά Zygmunt και το Βασιλικό Κάστρο (Zamek Krolewski), το οποίο ξαναχτίστηκε μετά τη ναζιστική καταστροφή, το μνημειώδες Ανάκτορο Πολιτισμού και Επιστήμης, δώρο του Στάλιν στη Βαρσοβία, το Μεγάλο Θέατρο Βιέλκι, που στεγάζει την όπερα και το μπαλέτο, το μπαρόκ παλάτι Κρασίνσκι, ένα από τα ομορφότερα κτήρια της πόλης, τους Βασιλικούς Κήπους, το Εβραϊκό Γκέτο, το σπίτι της Μαρίας Κοζλόφκα Κιουρί, που τιμήθηκε με Νόμπελ και το άγαλμα του Φρεντερίκ Σοπέν, που στολίζει τους κήπους του ανακτόρου Λαζιένσκι. Στην απέναντι όχθη του Βιστούλα θα επισκεφτούμε τη λαϊκή συνοικία Πράγα, γνωστή από την ταινία  «Ο πιανίστας» και φυσικά θα δούμε το καινούριο υπερσύγχρονο γήπεδο που φιλοξένησε το Euro 2012. Ελεύθερο απόγευμα για να απολαύσετε την τοπική κουζίνα της Βαρσοβίας ή να πιείτε το ποτό σας σε κάποιο από τα διάφορα μπαρ της πόλης.
 
7η ημέρα Βαρσοβία – Πτήση επιστροφής
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την πτήση της επιστροφής.
 
 
Σημειώσεις:
  • Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να διαφοροποιηθεί χωρίς να παραληφθεί κάτι
  • Για την πραγματοποίηση των προαιρετικών εκδρομών απαιτείται ελάχιστη συμμετοχή
  • Προτεινόμενη ταξιδιωτική ασφάλιση (Covid): 20€/άτομο
 
Περιλαμβάνονται:
  • Αεροπορικά εισιτήρια με τη Ryanair για τα δρομολόγια Θεσσαλονίκη – Κρακοβία και  Βαρσοβία – Θεσσαλονίκη
  • Μία αποσκευή καμπίνας 10 κιλών και μία μικρή τσάντα
  • Μεταφορές, περιηγήσεις και ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα, με πολυτελές λεωφορείο
  • Αρχηγός – συνοδός του γραφείου μας
  • Ελληνόφωνος, επίσημος τοπικός ξεναγός όπου απαιτείται
  • Διαμονή στα επιλεγμένα  ξενοδοχεία  για 3 διανυκτερεύσεις στην Κρακοβία
  • 1 διανυκτέρευση στο Βρότσλαβ και 2 διανυκτερεύσεις στη Βαρσοβία
  • Πρωινό καθημερινά
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 
Δεν Περιλαμβάνονται:
  1. Ό,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό
  2. Είσοδοι σε μουσεία, αξιοθέατα, επισκέψιμους χώρους (27€ για τα Αλατωρυχεία της Βιελίτσκα & 13€ για το Άουσβιτς)
  3. Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων
  4. Φόροι αεροδρομίων & επίναυλοι καυσίμων (και λοιπά): 145€
  5. Check point: 20€/άτομο