Πανόραμα Πολωνίας

Αεροπορικώς, 6 ημέρες

Κρακοβία-Πολωνία-Άουσβιτς-Βαρσοβία

ΑΠΟ 409 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΚΡΑΚΟΒΙΑ - ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ & ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και απευθείας πτήση για Κρακοβία. Πρώτη πρωτεύουσα της χώρας, πολιτιστικό και θρησκευτικό κέντρο, πόλος έλξης χιλιάδων τουριστών. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, χρόνος ελεύθερος στην διάθεση σας για μία πρώτη γνωριμία με την πανέμορφη πόλη. Διανυκτέρευση.
2η ημέρα ΚΡΑΚΟΒΙΑ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ - ΜΝΗΜΕΙΟ ΑΟΥΣΒΙΤΣ (70+70χλμ.)
Πρωινό και ξεκινάμε την περιήγησή μας στην πανέμορφη πόλη της Κρακοβίας. Χτισμένη στις όχθες του Βιστούλα, αποτελεί έκπληξη για τον ανυποψίαστο  επισκέπτη, καθώς σε αντίθεση με αυτό που περιμένεις, αντικρίζεις μπροστά σου ένα αλώβητο υπαίθριο μουσείο που διατηρεί ταυτόχρονα μια νεανική φρεσκάδα, εξαιτίας των 170.000 φοιτητών που φιλοξενεί. Πρώην πρωτεύουσα -τώρα είναι η Βαρσοβία-, συνιστά το πολιτισμικό κέντρο της χώρας και είναι βασικός πόλος έλξης χιλιάδων τουριστών. Μάλιστα, δεν είναι τυχαίο πως η Παλιά της Πόλη προστέθηκε από το 1978 στη λίστα των Μνημείων της UNESCO. Είναι μια από τις λίγες μεγάλες πόλεις της Πολωνίας που δεν καταστράφηκαν από τους παγκόσμιους πολέμους του 20ου αιώνα. Η πόλη είναι το θρησκευτικό και πνευματικό κέντρο της χώρας και ταυτίζεται με την ίδια την ιστορία της Πολωνίας. Το πρώτο οχυρό κτίστηκε στο λόφο Βαβέλ. Η πόλη απλώθηκε στην κοιλάδα του Βιστούλα και έπειτα κτίστηκαν Πανεπιστήμια και εκκλησίες, αντικατοπτρίζοντας τον πλούτο τον μεσαιωνικών βασιλείων. Η Κρακοβία αποτελεί σημαντικό πόλο έλξης για τους συντηρητές μνημείων που έρχονται στην πόλη από όλη την υφήλιο για την αναπαλαίωση και συντήρηση των πολυάριθμων αναγεννησιακού και νεοκλασικού ρυθμού οικοδομημάτων της. Στην ξενάγηση μας μεταξύ άλλων θα δούμε τον λόφο Βαβέλ, τη Γοτθικού ρυθμού Μητρόπολη της Κρακοβίας, όπου γινόταν η στέψη και ο ενταφιασμός των Πολωνών Βασιλέων, τον Πύργο του Δημαρχείου, την παλιά υφασματαγορά Σουτσένιτσε, την μεγάλη πλατεία Ρύνεκ Γκλόβνυ, καθώς και την παλιά Εβραϊκή συνοικία Κάζιμιρτζ που χρησιμοποιήθηκε για τα γυρίσματα της κινηματογραφικής ταινίας ‘’ Η Λίστα του Σίντλερ’’. Στη συνέχεια αναχώρηση για το παγκοσμίως γνωστό μνημείο του ΑΟΥΣΒΙΤΣ, το μεγαλύτερο στρατόπεδο συγκέντρωσης των ΝΑΖΙ κατά τη διάρκεια του Β’ παγκοσμίου πολέμου, όπου θα γνωρίσουμε από κοντά, μια εμπειρία που σίγουρα συγκλονίζει. Το πιο γνωστό ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης, το Άουσβιτς, στην περιοχή Oswiecim, αποτελεί μια ανατριχιαστική και αλησμόνητη εμπειρία για κάθε επισκέπτη. Χρησιμοποιήθηκε από τους Γερμανούς ως φυλακή, ενώ πάνω από 3 εκατ. άνθρωποι βρήκαν φρικτό θάνατο εδώ (το μεγαλύτερο ποσοστό ήταν Εβραίοι). Το απόγευμα επιστροφή στην Κρακοβία. Διανυκτέρευση.
3η ημέρα ΚΡΑΚΟΒΙΑ - ΑΛΑΤΩΡΥΧΕΙΑ ΒΙΕΛΙΤΣΚΑ (20 χλμ.) ΚΡΑΚΟΒΙΑ (ΕΛΕΎΘΕΡΟΣ ΧΡΌΝΟΣ) (20χλμ.)
Πρωινό και αμέσως μετά θα επισκεφθούμε τα παλαιά ΑΛΑΤΟΡΥΧΕΙΑ WIELICZKA για να θαυμάσουμε ένα μοναδικό μνημείο, που εκτείνεται 304 μέτρα υπογείως, σε εννέα επίπεδα, με δαιδαλώδεις στοές, αίθουσες, σήραγγες και λίμνες. Τρία μόνο επίπεδα είναι σήμερα επισκέψιμα, τα οποία και θα γνωρίσουμε. Θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε τα γλυπτά αλλά και την εκκλησία από αλάτι στους υπόγειους χώρους του ορυχείου. Δεν υπάρχει άλλο ισάξιο και καλοδιατηρημένο αλατωρυχείο στον κόσμο, σε ότι αφορά την έκταση, τη γραφικότητα των στοών και τον παλιό εξοπλισμό των ορυχείων. Από το 1978 έχει ενταχθεί στη λίστα των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Μετά την επίσκεψη μας και την αγορά αναμνηστικών από αλάτι θα επιστρέψουμε στην Κρακοβία, όπου και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο. Αδράξτε την ευκαιρία να περπατήσετε οπωσδήποτε στην Kazimierz, την πιο trendy γειτονιά, στα νοτιοανατολικά της Παλιάς Πόλης, η οποία φιλοξενούσε επί αιώνες την εβραϊκή κοινότητα, εξού και οι συναγωγές. Έμπνευση για τα σκηνικά της ταινίας «Η λίστα του Σίντλερ» η συγκεκριμένη γραφική συνοικία, αν και άρρηκτα συνδεδεμένη με φρικιαστικές μνήμες του παρελθόντος, αποτελεί από τα πιο ζωντανά spot για νυχτερινή ζωή στην πόλη με υπέροχες γκαλερί, μουσεία, cafes και εστιατόρια (top επιλογή το cafe Starka). Στη συνέχεια μεταφορά στο ξενοδοχείο μας & το απόγευμα για όσουν το επιθυμούν θα μεταβούμε για να παρακολουθήσουμε την Αναστάσιμη λειτουργία.
4η ημέρα ΚΡΑΚΟΒΙΑ - ΖΕΣΤΟΚΟΒΑ (Μαύρη Μαντόνα) (140χλμ.) - ΒΑΡΣΟΒΙΑ (218χλμ.)
Πρωινό και αναχώρηση για τη Ζεστοκόβα για να επισκεφθούμε το μοναστήρι «ΓΙΑΣΝΑ ΓΚΟΡΑ». Μια από τις πιο σημαντικές πόλεις της Πολωνίας, που συχνά αποκαλείται «θρησκευτική πρωτεύουσα» με εκατομμύρια πιστών να συρρέουν από όλα τα μέρη της γης, για να προσκυνήσουν τη θαυματουργή εικόνα της ΜΑΥΡΗΣ ΜΑΝΤΟΝΑΣ, η αγιογραφία χρονολογείται από το 14ο αιώνα, αλλά ο θρύλος λέει ότι την εικόνα την έφτιαξε ο Ευαγγελιστής Λουκάς από ένα κομμάτι ξύλο από το τραπέζι της ΠΑΝΑΓΙΑΣ της ΝΑΖΑΡΕΤ. Το απόγευμα άφιξη στη Βαρσοβία. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
5η ημέρα ΒΑΡΣΟΒΙΑ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ
Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και ξεκινάμε την ξενάγησή μας στα σημαντικότερα αξιοθέατα της ιστορικής πόλης που περιβάλλεται από τις παλιές οχυρώσεις. Θα δούμε μεταξύ άλλων , την κεντρική πλατεία της Αγοράς, το Βασιλικό Ανάκτορο, πολύ καλό δείγμα μπαρόκ αρχιτεκτονικής, που τώρα λειτουργεί σαν Μουσείο και έδρα της Βουλής Seim, το παλάτι και την πλατεία του Κάστρου Plac Zamkowy, από τα λίγα σημεία που σώθηκαν από τη ναζιστική λαίλαπα, το μνημειώδες Παλάτι Πολιτισμού και Επιστήμης, δώρο του Στάλιν στη Βαρσοβία, το Μεγάλο Θέατρο Βιέλκι, που στεγάζει την όπερα και το μπαλέτο, το μπαρόκ παλάτι Κρασίνσκι, που θεωρείται από τα ομορφότερα κτίρια της πόλης, τους Βασιλικούς Κήπους, και το Εβραϊκό Γκέτο, το σπίτι της Μαρίας Κοζλόφκα Κιουρί, που τιμήθηκε με Νόμπελ, το άγαλμα του Φρεντερίκ Σοπέν, που στολίζει τους κήπους του ανακτόρου Λαζιένσκι. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.
6η ημέρα ΒΑΡΣΟΒΙΑ - ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ
Πρωινό και χρόνος ελεύθερος για μια τελευταία ματιά στη πόλη. Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μας. Άφιξη στην πόλη μας μαγεμένοι από τις όμορφες εικόνες του ταξιδιού.
Περιλαμβάνονται
- Αεροπορικά εισιτήρια με βάση τις αναγραφόμενες πτήσεις.
Συμπετιλαμβάνεται μια μικρή τσάντα με διαστάσεις 40*20*25 και μια αποσκευή έως 20 κιλά, ανά άτομο
- Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία με πρωινό.
- Εκδρομές - περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
- Τις μεταφορές με πολυτελές λεωφορείο του γραφείου μας.
- Έμπειρο αρχηγό - Συνοδό του γραφείου μας.
- Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

Δεν Περιλαμβάνονται
- Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων - 145€
- Είσοδοι μουσείων, αρχαιολογικών χώρων και γενικά όπου απαιτείται είσοδος.
- Οι φόροι διαμονής των ξενοδοχείων.
- Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.