Πανόραμα Κεντρικής Ευρώπης 7 ημέρες οδικώς από Θεσσαλονίκη ‣ Πάσχα (Ζ)

Οδικώς, 7 ημέρες

από Θεσσαλονίκη-Κεντρική Ευρώπη-Βελιγράδι-Βιέννη-Κάρλοβυ Βάρυ-Πράγα-Μπρατισλάβα-Βουδαπέστη-Πανόραμα Κεντρικής Ευρώπης-Βαλκάνια

ΑΠΟ 459 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα Θεσσαλονίκη – Βουδαπέστη
Συγκέντρωση νωρίς το πρωί στα γραφεία μας και άμεση αναχώρηση με ενδιάμεσες στάσεις για την Βουδαπέστη. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.
 
2η ημέρα Βουδαπέστη – Ξενάγηση πόλης – Παραδουνάβια χωριά
Πρωινό και αμέσως ξεκινάμε την περιήγηση μας με τα ωραιότερα κτίρια της Βουδαπέστης που είναι χτισμένα πάνω στις όχθες του Δούναβη, μεταξύ των οποίων το Βασιλικό Ανάκτορο, εκκλησίες, ιστορικά ανάκτορα και το Κοινοβούλιο της Ουγγαρίας. Πεζή περιήγηση: Η συνοικία του Πύργου και η Παλιά Πόλη έχουν πεζοδρομηθεί και επανάκτησαν την αρχική τους γοητεία. Στην περιοχή  λόφος του Πύργου, μπορεί κανείς να επισκεφτεί εκτός από το Ανάκτορο των Αψβούργων, το Μουσείο Ιστορίας της Βουδαπέστης, την κρήνη του Ματθία, το Θέατρο του Πύργου, το Ανάκτορο Σάντορ αλλά και την Εθνική Πινακοθήκη Ουγγαρίας, όπου είναι συγκεντρωμένα τα πολυτιμότερα έργα ουγγρικής τέχνης. Περπατώντας την παλιά πόλη της Βούδας, σταθείτε στην οδό των Λόρδων, όπου παλιότερα έμεναν αριστοκράτες και έμποροι. Αξίζει να δείτε την εκκλησία του Αγίου Ματθία, τον ‘’Προμαχώνα των Ψαράδων’’ με τους κωνικούς πύργους και την υπέροχη θέα . Στη συνέχεια ελεύθερος χρόνος για καφέ και αμέσως μετά αναχώρηση για το Szentendre (Άγιος Ανδρέας), ένα παραδοσιακό χωριό της Ουγγαρίας. Θα επισκεφτούμε το μουσείο κεραμικής τέχνης της γλύπτριας Μαργκίτ Κόβατς, και την ορθόδοξη εκκλησία του 1752. Περιπλανηθείτε στο χωριό των Καλλιτεχνών και των Καλών Τεχνών, όπως χαρακτηριστικά αποκαλείται ο Άγιος Ανδρέας, όπου μπορείτε να αγοράσετε κρύσταλλα, πορσελάνες και πολλά αναμνηστικά δώρα.. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας .
 
3η ημέρα Βουδαπέστη – Μπρατισλάβα – Πράγα
Πρωινό και αναχώρηση για τη γραφική πρωτεύουσα της Σλοβακίας. Μια βόλτα στα στενά πεζοδρομημένα δρομάκια με τα παστέλ κτήρια του 18ου αι. κάτω από το άγρυπνο «βλέμμα» του κάστρου, θα σε ταξιδέψει πίσω στους μεσαιωνικούς χρόνους . Η περιπλάνηση στην Παλαιά Πόλη θα ξεκινήσει από τις οδούς MichalskaVenturska, με τις αμέτρητες καφετέριες και τα εξαιρετικά μπαρόκ κτήρια. Στη συνέχεια και αφού περιπλανηθείς σε όλα τα στενά του κέντρου, σειρά έχει η Πύλη του Αγίου Μιχαήλ (MichalskaBrana), η μοναδική από τις τέσσερις πύλες της μεσαιωνικής πόλης που διασώζεται έως σήμερα και αποτελεί ορόσημο της Μπρατισλάβας. Κάτω από την πύλη θα δεις «Σημείο Μηδέν», απ’ όπου μετριούνται οι χιλιομετρικές αποστάσεις με τις άλλες πρωτεύουσες του κόσμου. Εξαιρετικά είναι και ιδιόμορφα μπρούτζινα αγάλματα που ξεπετάγονται στις πιο παράξενες τοποθεσίες της πόλης . Στη συνέχεια αναχώρηση για τη Πράγα . Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας . Το βράδυ με τη συνοδεία του αρχηγού μας , επίσκεψη στο πεζοδρομημένο ιστορικό κέντρο για μια πρώτη γνωριμία με τη πόλη.
 
4η ημέρα Πράγα – Καστρούπολη – Προαιρετική εκδρομή στο Κάρλοβι Βάρι
Πρωινό και αναχώρηση για την ξενάγηση της Καστρούπολης και του Κάστρου όπου θα δούμε το μοναστήρι Στραχόβ, το παλάτι Τσέρνιν, το Λορέτο, το παλάτι Σβαρτσενβέργκ, την Αρχιεπισκοπή της Πράγας, το Προεδρικό μέγαρο, τον Καθεδρικό ναό του Αγίου Βίτου, το ναό του Αγίου Νικολάου κ.α . Στην συνέχεια προαιρετικά αναχώρηση για την  όμορφη λουτρόπολη, το Κάρλοβι Βάρι, που ακούγεται σχεδόν σαν θρύλος στο βορρά, όπου βουνά, δάση και χωριά περνούν από τα μάτια μας στη διαδρομή σαν εικονογραφημένο βιβλίο. Η πανέμορφη λουτρόπολη θα μας εντυπωσιάσει με το πράσινο, τα γάργαρα νερά και τα υπέροχα κτίρια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στην Πράγα και διανυκτέρευση.
 
5η ημέρα Πράγα – Ξενάγηση παλιάς πόλης – Βιέννη
Πρωινό και σήμερα θα ξεναγηθούμε στη Παλιά Πόλη, όπου μεταξύ άλλων θα δούμε την πλατεία της Παλιάς πόλης (Staromestskenamesti), το μεσαιωνικό Δημαρχείο με το αστρονομικό ρολόι, το ναό της Παναγίας Τυν, την Εβραϊκή συνοικία, το γοτθικό Πύργο της πυρίτιδας, το Πανεπιστήμιο του Καρόλου, το Θέατρο Νόστιτς, την πλατεία Βενσεσλάβ (Václavskénamesti), την Εθνική βιβλιοθήκη, το Μέγαρο φιλαρμονικής, και  περπατήσουμε στη πέτρινη γέφυρα του Καρόλου στολισμένη με 30 αγάλματα αγίων. Στη συνέχεια αναχώρηση για την αρχοντική Βιέννη . Άφιξη νωρίς το απόγευμα και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας . Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το ιστορικό κέντρο , με την συνοδεία του αρχηγού μας , για να περπατήσουμε στους πεζόδρομους με τα μοναδικά ιστορικά κτίρια και τον Καθεδρικό του Αγίου Στεφάνου. Χρόνος για να δοκιμάσετε καφέ Βιενουά και πάστα Ζάχερ ( tortesacher ) . Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.
 
6η ημέρα Βιέννη – Περιήγηση πόλης – Βελιγράδι
Πρωινό και αμέσως ξεκινάμε, την πανοραμική μας ξενάγηση στην μαγική Βιέννη. Θα περιηγηθούμε στην περίφημη λεωφόρο του Ρινγκ, όπου θα θαυμάσουμε τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της Βιέννης, όπως το Δημοτικό Πάρκο, την Όπερα, το Τετράγωνο των Μουσείων, την πύλη του Φραγκίσκου Ιωσήφ, το νεοκλασικό Κοινοβούλιο, το Δημαρχείο γοτθικού ρυθμού, το παλιό Ανακτορικό Θέατρο, το Πανεπιστήμιο και την Εκκλησία του Tάμματος, τη ΦωτίφΚίρχε, την εκπληκτική εκκλησία του Αγίου Καρόλου. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το ιστορικό κέντρο για να ξεναγηθούμε με τα πόδια . Η όμορφη βόλτα μας ξεκινάει περνώντας από εξω  από τα Ανάκτορα Hofburg. Το σύμπλεγμα του Hofburg περιλαμβάνει τα αυτοκρατορικά διαμερίσματα, αρκετά μουσεία, ένα παρεκκλήσι, μία εκκλησία, την Αυστριακή Εθνική Βιβλιοθήκη, τη Χειμερινή Σχολή Ιππασίας και τα γραφεία του προέδρου της Αυστρίας. Στη συνέχεια, θα δούμε την Ελληνική γειτονιά με την Εκκλησία της Αγίας Τριάδος, τον Άγιο Στέφανο, όπου θα θαυμάσουμε την εξωτερική πρόσοψη, την Πλατεία Μάρκτ - Κρήνη αφιερωμένη στο Γάμο του Ιωσήφ με την Μαρία, την Πλατεία Γκράμπεν με τον μεγαλοπρεπή στύλο της Πανώλης ή αλλιώς στύλο της Αγίας Τριάδας, ο οποίος απεικονίζει έναν άγιο και έναν άγγελο που παρακολουθούν την εξόντωση μιας μάγισσας. Η μάγισσα αυτή, στην ουσία, είναι η πανούκλα. Ελεύθερος χρόνος και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το Βελιγράδι. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.
 
7η ημέρα Βελιγράδι – Θεσσαλονίκη
Πρωινό και στη συνέχεια θα ξεκινήσουμε  την ‘’πανοραμική’’ ξενάγησή μας στην πόλη. Θα επισκεφτούμε τον Άγιο Σάββα, το Κοινοβούλιο, το Δημαρχείο, το Εθνικό Μουσείο, το Εθνικό Θέατρο, τον ιστορικό Σιδηροδρομικό Σταθμό αλλά και τα κατεστραμμένα, ακόμη, κτίρια από τους νατοϊκούς βομβαρδισμούς. Τέλος θα επισκεφτούμε Kalemegdan, το φρούριο – κάστρο της πόλης και τη φυλακή Νεμπόισα εκεί όπου φυλακίστηκε ο οραματιστής των ενωμένων Βαλκανίων Ρήγας Φεραίος. Στη συνέχεια ελεύθερος χρόνος στον μεγάλο κοσμοπολίτικο πεζόδρομο της οδού Κνεζ Μιχαήλοβα και άμεση αναχώρηση για την Θεσσαλονίκη.
 
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ
TIMH
ΠΑΙΔΙ (2-12)
ΕΠΙΒΑΡ. ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ
- Πασχα -
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ
Πρωινό
ΤΙΜΗ
459 €
ΠΑΙΔΙ (2-12)
1ο παιδί
335 €
ΕΠΙΒΑΡ. ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ
250 €
Στη τιμή περιλαμβάνονται:
  • Έξι (6) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 3* & 4*.
  • Πρωινό στον χώρο του ξενοδοχείου καθημερινά.
  • Τη μεταφορά, εκδρομές και περιηγήσεις που περιλαμβάνονται στο αναλυτικό μας πρόγραμμα.
  • Έμπειρος συνοδός-αρχηγός του γραφείου μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • ΦΠΑ.

Δεν περιλαμβάνονται:
  • Δημοτικοί φόροι & Check points: 25€.
  • Προαιρετική εκδρομή στο Κάρλοβι Βάρι: 30€ οι ενήλικες & 20€ τα παιδία 2-12 ετών.
  • Είσοδοι σε μουσεία, εκδηλώσεις και διασκεδάσεις, ότι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  •  Ειδική ασφάλεια Covid - 19: τιμή 15€. Ζητήστε περισσότερες πληροφορίες.