Ορεινή Ναυπακτία Οδικώς, 3 & 4 ημέρες 28η Οκτωβρίου

Οδικώς, 3,4 ημέρες

Ορεινή Ναυπακτία -Ναύπακτος-Μεσολόγγι-Πάτρα-Αρχαία Ολυμπία-Δελφοί-Αράχοβα

ΑΠΟ 119 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα Θεσσαλονίκη – Αιτωλικό (Ιονία Οδό) – Μεσολόγγι – Ναύπακτος
Συγκέντρωση στο γραφείο μας και αναχώρηση . Μετά από δύο στάσεις για καφέ και ξεκούραση άφιξη στο Αιτωλικό . Στη μέση της γαλήνιας λιμνοθάλασσας, το πυκνοκατοικημένο νησάκι ενώνεται με τη στεριά με δύο πέτρινα τοξωτά γεφύρια του 19ου αιώνα, εκπέμποντας βενετσιάνικη ομορφιά. Αφήνουμε την Κωνσταντίνου Λάσκαρη, τον κεντρικό δρόμο που διασχίζει το Αιτωλικό, και χανόμαστε στα σοκάκια για να επισκεφτούμε την εκκλησία των Ταξιαρχών με το πηγάδι στο εσωτερικό της και τον τάφο της κυρα-Βασιλικής στον περίβολο αλλά και την Κοίμηση της Θεοτόκου, όπου η μία παρειά της εικόνας της Παναγίας λέγεται ότι έχει κοκκινίσει από τις αθυροστομίες του Καραϊσκάκη. Ολοκληρώνουμε τη βόλτα μας στο Μουσείο «Βάσω Κατράκη», με πάνω από 500 έργα της βραβευμένης χαράκτριας, κληροδοτημένα από την ίδια στον τόπο καταγωγής της.  Χρόνος ελεύθερος και αναχώρηση για την ιστορική πόλη του  Μεσολογγίου. Άφιξη και θα επισκεφτούμε τον Κήπο των Ηρώων, το μοναδικό ιστορικό πάρκο αναφορικά µε την Ελληνική  επανάσταση, ταυτόχρονα  όμως , και  έναν  διεθνικό  χώρο  αφού,   µεταξύ  άλλων, έχουν ανεγερθεί   μνημεία  από πολλά έθνη φιλελλήνων. Την ∆ηµοτική πινακοθήκη, όπου, εκτίθενται υπέροχα αντικείμενα και πίνακες που σχετίζονται µε την Ελληνική Επανάσταση, την πολιορκία και την  Έξοδο. Οι επισκέπτες µπορούν να θαυµάσουν, µεταξύ άλλων, την πρωτότυπη  έντυπη έκδοση του  «Ύµνου εις την  Ελευθερίαν»,  τυπωµένη  εδώ στο Μεσολόγγι  κατά την διάρκεια της τελευταίας πολιορκίας. Άξιοι προς επίσκεψη επίσης χώροι, αποτελούν το µουσείο της οικίας Παλαµά, που στεγάζεται στο παλαιότερο εκ των τριών κτισµάτων που σώθηκαν από την καταστροφή του Μεσολογγίου, χτισµένο το 1708, καθώς επίσης και το προσφάτως, ανακαινισµένο από την βιβλιοθήκη της Βουλής των Ελλήνων, µουσείο της οικογένειας Τρικούπη, το κέντρο Λόγου και Τέχνης «∆ιέξοδος», που αποτελεί τον καλύτερα µουσειολογικά και εκπαιδευτικά, οργανωµένο χώρο του Μεσολογγίου. Στεγάζεται σε ένα από τα τρία οικήµατα που «σώθηκαν» από την ολική καταστροφή της πόλης, το οποίο χρονολογείται από τον 18ο αιώνα. Είναι το σπίτι του στρατιωτικού διοικητή των Μεσολογγιτών Αθαν. Ραζηκότσικα. Τέλος, μπορείτε να περιπλανηθείτε στα πλακόστρωτα δροµάκια της πόλης θαυµάζοντας την αρχιτεκτονική των νεοκλασικών κτιρίων του προηγούµενου αιώνα και τα παλιά αρχοντικά, που στο παλιό Μεσολόγγι πόλη και θάλασσα ήταν ένα. Χρόνος ελεύθερος και αναχώρηση για την Ναύπακτο . Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.
2η ημέρα Ναύπακτος – Ορεινή Ναυπακτία
Πλούσιο πρωινό στο ξενοδοχείο και περιήγηση στη γραφική πόλη της Ναυπάκτου. Εκεί θα θαυμάσουμε  το βενετσιάνικο λιµανάκι, το μικρότερο και το ομορφότερο της Μεσογείου και το καλοδιατηρηµένο κάστρο της ,από τα καλύτερα διατηρημένα οχυρά με πέντε διαζώματα- που η ιστορία του ξεκινά από τα χρόνια της αρχαιότητας και φτάνει μέχρι την Τουρκοκρατία. Ανεβαίνοντας στην κορυφή -στην «τριπλή τιάρα του Lepanto», όπως την ονόμαζαν οι Ενετοί – μας καθηλώνει η ανυπέρβλητη θέα σε ολόκληρη την πόλη, το λιμάνι και τον Κορινθιακό κόλπο με την εντυπωσιακή καλωδιακή γέφυρα του Ρίου – Αντιρρίου να δεσπόζει στον ορίζοντα. Το γραφικό ξωκλήσι του Προφήτη Ηλία (11ου αιώνα), το ρολόι – κωδωνοστάσιο και τα ερείπια οθωμανικού λουτρού κερδίζουν την προσοχή μας.Στη συνέχεια αναχώρηση για μια υπέροχη διαδρομή μέσα στην πανέμορφη φύση και στα έλατα της Ορεινής Ναυπακτίας. Θα ανηφορίσουμε για Λιμνίτσα, Τερψιθέα, Ελατού, Άνω Χώρα. Πρώτο χωριό η Λιμνίτσα. Στη συνέχεια ακολουθεί η Τερψιθέα με τις όμορφες εκκλησιές και τα τρεχούμενα νερά. Από εδώ και πάνω η όψη στο τοπίο πραγματικά αλλάζει καθώς εμφανίζονται τα πρώτα έλατα. Πίσω από τις κορφές των ψηλόκορμων δέντρων δεν θ’ αργήσουν να ξεπροβάλλουν τα σπίτια της Ελατούς, ενός από τα παλαιότερα χωριά της Ορεινής Ναυπακτίας. Η Ελατού είναι κτισμένη στις πυκνοδασωμένες πλαγιές του Κερασοβουνίου. Η Άνω Χώρα απλώνει τις γειτονιές της σε ύψος 1.100 μέτρων στη ράχη μιας ελατοπλαγιάς Χρόνος να δούμε το χωριό και να δοκιμάσουμε τοπικές λιχουδιές και ντόπιο τσίπουρο. Χρόνος ελεύθερος και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.
3η ημέρα Ναύπακτος Γέφυρα Ρίου -Αντιρρίου «Χαρίλαος Τρικούπης» - Αρχαία Ολυμπία – Πάτρα (προαιρετική 15€ )
Πλούσιο πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την Αρχαία Ολυμπία. Άφιξη στο Αντίρριο όπου θα διασχίσουμε ένα από τα σημαντικότερα τεχνολογικά επιτεύγματα του αιώνα! Εξ αιτίας του μεγέθους και της αντοχής της, η γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου κατέχει την πρωτιά στα ρεκόρ. Το μήκος της υπολογίζεται στα 2.252 μέτρα, γεγονός που την καθιστά μία από τις μεγαλύτερες καλωδιωτές γέφυρες στον κόσμο. Τα θεμέλιά της αγγίζουν σε βάθος τα 65 μέτρα, με διάμετρο που ανέρχεται στα 90 μέτρα. Έχει μάλιστα υπολογιστεί ότι θα άντεχε ακόμη και έπειτα από σύγκρουση με δεξαμενόπλοιο 180.000 τόνων! Δίπλα ακριβώς στον αυτοκινητόδρομο  της γέφυρας υπάρχει πεζοδρόμιο, το οποίο σας επιτρέπει να θαυμάσετε από κοντά την αρτιότητά της. Έπειτα άφιξη στον αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας (εισιτήρια εξ ιδίων) που είναι αφιερωμένη στον θεό Δία. Υπήρξε το πιο δοξασμένο Ιερό της Αρχαίας Ελλάδας που ήταν ο τόπος διεξαγωγής  ων Ολυμπιακών αγώνων οι οποίοι τελούνταν στο πλαίσιο των Ολυμπίων, της πιο σημαντικής γιορτής των Ελλήνων της Αρχαιότητας. Στην αρχαία Ολυμπία βρισκόταν το χρυσελεφάντινο  άγαλμα του θεού Δία έργο του Φειδία, ένα από τα εφτά θαύματα του κόσμου.Ο αρχαιολογικός χώρος της Ολυμπίας περιλαμβάνει έναν από τους πιο διάσημους χώρους της Αρχαίας Ελλάδας. Θα θαυμάσουμε τα επιβλητικά ερείπια του ιερού που χρησίμευε ως πλαίσιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες και καθιερώθηκαν επίσημα το 776 Π.Χ. Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο της Ολυμπίας που φιλοξενεί τους θησαυρούς που έφεραν στο φως οι ανασκαφές του 18ου αιώνα. Έπειτα αναχώρηση για τη πρωτεύουσα της Αχαΐας και μεγαλύτερη πόλη της Πελοποννήσου. Άφιξη και επίσκεψη στον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέα και έπειτα ελεύθερος χρόνος στην πόλη . Τέλος επιστροφή στο ξενοδοχείο μας .
4η ημέρα Γαλαξίδι - Ιτέα - Δελφοί - Αράχοβα – Θεσσαλονίκη
Πλούσιο πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για το όμορφο Γαλαξίδι ,ένα νησί που βρέθηκε στη στεριά. Όσο σουρεαλιστική και αν ακούγεται, το Γαλαξίδι δεν απέχει πολύ από αυτή την περιγραφή. Θα έχουμε τον χρόνο να θαυμάσουμε Το Ναυτικό Μουσείο, τον Άγιο Νικόλαο, την Αγία Παρασκευή: Οι εκκλησίες του Γαλαξιδίου είναι όλες τόσο ιδιαίτερες, το Παλιό Σχολείο στην περιοχή Κούκουνας, το οποίο είναι ένα από τα παλαιότερα σχολεία της Ελλάδας, κτισμένο επί Καποδίστρια. Χρόνος ελεύθερος . Με τις καλύτερες εντυπώσεις αναχωρούμε για την παραλιακή πόλη Ιτέα όπου θα έχουμε χρόνο για μια σύντομη βόλτα. Έπειτα αναχωρούμε για τον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών (εισιτήρια εξ ιδίων) , το ιερό κέντρο της λατρείας των Πανελληνίων, τον «ομφαλό της Γης» με το διάσημο μαντείο του Απόλλωνα και το μουσείο όπου μπορούμε να θαυμάσουμε τον περίφημο Ηνίοχο των Δελφών. Αποτελεί το σπουδαιότερο µαντείο του αρχαίου κόσµου και συγκαταλέγεται ανάµεσα στα µνηµεία Παγκόσµιας Πολιτιστικής Κληρονοµιάς της UNESCO! Οι Θησαυροί, το Ιερό του Απόλλωνα, η Θόλος της Αθηνάς Προναίας, το Θέατρο αλλά και το Στάδιο, η Κασταλία Πηγή και φυσικά το µουσείο είναι µόνο µερικά από τα σηµεία που θα γνωρίσετε κατά την περιήγησή σας. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για φωτογραφίες και στην συνέχειααναχώρηση για την Κοσμοπολίτικη Αράχοβα η οποία είναι χτισμένη στους πρόποδες του Παρνασσού σε υψόμετρο 960 μέτρων, γνωστή από τα παραδοσιακά Αραχωβίτικα υφαντά, το υπέροχο τυρί που παρασκευάζεται στην κωμόπολη και από το χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού. Χρόνος ελεύθερος για βόλτα στα όμορφα στενά και κατόπιν  αναχώρηση για την Θεσσαλονίκη.
Ναύπακτος – Ορεινή Ναυπακτία – Μεσολόγγι – Αιτωλικό – Πάτρα – Αρχαία Ολυμπία -  Γαλαξίδι – Ιτέα - Δελφοί – Αράχοβα
Οδικώς, 3 & 4 ημέρες

Στη συγκεκριμένη εκδρομή μπορείτε να εξαργυρώσετε Δελτία ΟΓΑ και ΟΠΕΚΑ

Οι τιμές περιλαμβάνουν :
  • Διαμονή στο ξενοδοχείο της επιλογή σας
  • Πρωινό ή Ημιδιατροφή εντός ξενοδοχείου  
  • Περιηγήσεις, ξεναγήσεις με πολυτελές λεωφορείο
  • Αρχηγό, συνοδού του γραφείου καθ’όλη τη διάρκεια της εκδρομής
  • Ασφάλεια tour operator
Δεν περιλαμβάνονται:
  • Είσοδοι μουσείων, πάρκων και αρχαιολογικών χώρων, διασκεδάσεις, ποτά
  • Ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο
  • Φιλοδωρήματα
  • Επίναυλος καυσίμων + 5€ το άτομο *
  • *Την παραπάνω χρέωση την επέβαλαν οι εταιρείες ναύλωσης λεωφορείων ,λόγο της τρομερής αύξησης του κόστους των καυσίμων .Σε περίπτωση που επανέλθει στις τιμές του Φεβρουαρίου 2022 ,οι παραπάνω χρέωση θα αφαιρεθεί
Παρατηρήσεις:
 
  • Στην 3ήμερη εκδρομή δεν πραγματοποιείται η 3 ημέρα του προγράμματος
  • Για κρατήσεις απαιτείται προκαταβολή μόνο 20€ το άτομο

ΣΗΜΕΙΩΣΗ

Η διαφοροποίηση στην καθημερινότητά μας κατόπιν των τελευταίων εξελίξεων είναι δεδομένη. Δεδομένη οφείλει να είναι και η συμμόρφωση και η προσαρμοστικότητα του ταξιδιωτικού προϊόντος απέναντι στους νέους υγειονομικούς κανόνες. Ως εκ τούτου η διοίκηση του Grecos Tours θέτει ως πρώτη προτεραιότητα την υγειονομική ασφάλεια των ταξιδιωτών μέσα από τις παρακάτω πρακτικές:
  • Διάθεση αντισηπτικών υγρών σε κάθε λεωφορείο.
  • Τήρηση των προβλεπόμενων αποστάσεων κατά την επιβίβαση και αποβίβαση των ταξιδιωτών στο μεταφορικό μέσο.
  • Τέλος, το προσωπικό του Grecos Tours και πιο συγκεκριμένα οι οδηγοί και αρχηγοί – ξεναγοί, προσαρμοσμένοι στα νέα δεδομένα και με αίσθημα ευθύνης συμβάλλουν στην επιτυχημένη ολοκλήρωση της εκδρομής και τη διασφάλιση της υγειονομικής ακεραιότητας των ταξιδιωτών.
  • Οι εκδρομείς οφείλουν να προσαρμοστούν στους υγειονομικούς κανόνες της χώρας και να φέρουν τα απαιτούμενα έγγραφα  .Το γραφείο λειτουργεί μόνο συμβουλευτικά
 
 
Ταξιδέψτε χωρίς άγχος , με ασφάλεια και σιγουριά !!!
Καλύψεις Ταξιδιωτικής ασφάλειας (προαιρετικά):
 
  • Επιστροφή των χρημάτων σας σε περίπτωση νόσησης COVID – 19
  • πριν την αναχώρηση. ( Επιστροφή 70% του καταβληθέντος ποσού.)
  • Έξοδα ξενοδοχείου λόγω καραντίνας ( COVID – 19).
  • Αποζημίωση για την απώλεια αποσκευών .
  • Έξοδα λόγω καθυστερημένης άφιξης των αποσκευών .
  • Επαναπατρισμός των συνταξιδευόντων μελών της οικογένειας του Ασφαλισμένου
  • Έξοδα διαμονής και επικοινωνίας του Ασφαλισμένου εξαιτίας απώλειας των ταξιδιωτικών του εγγράφων.
  • Έξοδα λόγω καθυστέρησης της πτήσης .
  • Έξοδα του Ασφαλισμένου εξαιτίας πρόωρης διακοπής του ταξιδιού του.
  • Έξοδα μετάφρασης (Απώλεια εγγράφων , νοσηλεία , διάγνωση κ.α).
  • Έξοδα για αποστολή φαρμάκων του Ασφαλισμένου.
  • Έξοδα για νομική υποστήριξη.
  • Έξοδα μετακίνησης και διαμονής , στενού συγγενή του Ασφαλισμένου που νοσηλεύεται.
  • Έξοδα νοσηλείας εκτός χώρας μόνιμης διαμονής.
  • Έξοδα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης εκτός νοσοκομείου.